Vzniklo z projektu: CENTRA VZDĚLÁVÁNÍ PRO UDRŽITELNOU BUDOUCNOST

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Video telefonní sady EMOS Kliknutím na obrázek získáte více informací
Advertisements

Čočky (Učebnice strana 110 – 114)
GÁBINA HRABÁČKOVÁ IVANA KUKULOVÁ
OPTICKÉ PŘÍSTROJE 3. Dalekohledy.
Dalekohledy (Učebnice strana 121 – 123)
Copyright © 2011, atlantis JT-B1. Copyright © 2011, atlantis Odolný tablet Toughpad JT-B1 se systémem Android 4.0 umožňuje pracovníkům v terénu pracovat.
Autor: Mgr. Miroslav Nešpořík Název: ZKOUMÁME PŘÍRODU
Optické přístroje A. Zobrazovací A1) Subjektivní – obraz neskutečný (brýle, mikroskopy, dalekohledy) A2) Objektivní – obraz skutečný (fotografické přístroje,
Optické přístroje Miroslav Andrle Petr Neugebauer.
Optické přístroje.
Užití čoček v praxi Lupa (wikipedie)
Oko jako optická soustava, optické přístroje
Střední odborné učiliště Liběchov Boží Voda Liběchov
Optické odečítací pomůcky, měrení délek
Mikroskopy.
Optické přístroje (Fotoaparát – Mikroskop – Lupa)
Název školy:  ZÁKLADNÍ ŠKOLA PODBOŘANY, HUSOVA 276, OKRES LOUNY Autor:
Základní postupy v biologii. Práce s lupou a mikroskopem Práce s lupou a mikroskopem Vedení protokolů a pozorování, dokumentování nákresů s popisy Vedení.
Fyzika 2 – ZS_3 OPTIKA.
MIKROSKOP Mgr. Helena Roubalová
jméno autora Mgr.Eva Truxová název projektu
Copyright © 2011, atlantis CF-31. Copyright © 2011, atlantis Toughbook CF-31 Standard poskytuje terénním pracovníkům optimální podmínky k efektivní práci.
HUBLOVÁ ERIKA, 5.A Asus Zenfone 4 A450CG. Základní informace Výrobce: Asus Veletrh CES v Las Vegas Rozměry: 136,8 × 67,9 × 11,3 mm Hmotnost: 134 g Cena:
Pozorování krevních nátěrů
Digitální Fotoaparát Kodak EasyShare C1013.
Základní škola národního umělce Petra Bezruče, Frýdek-Místek, tř. T. G. Masaryka 454 Projekt SIPVZ 2005.
Název a adresa školy: Střední odborné učiliště stavební, Opava, příspěvková organizace, Boženy Němcové 22/2309, Opava Název operačního programu:
LUPA A MIKROSKOP Dostupné z Metodického portálu ISSN:  , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem.
Orbis pictus 21. století Tato prezentace byla vytvořena v rámci projektu.
Jak zkoumáme přírodu?.
Další součástky s jedním přechodem PN Autor: Mgr. Lenka Rohanová Fyzika Inovace výuky na Gymnáziu Otrokovice formou DUMů CZ.1.07/1.5.00/
Optické přístroje Mgr. Kamil Kučera.
MYŠLENÍ A ZPŮSOB ŽIVOTA LIDÍ
JAK ZKOUMÁME PŘÍRODU.
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: USB zařízení Číslo DUM: III/2/VT/2/1/17 Vzdělávací předmět: Výpočetní technika Tematická oblast: Hardware.
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: Mikroskop
Purkyňovo gymnázium Strážnice
IPhone. iPhone… produkt společnosti Apple spojuje funkce mobilního telefonu s digitálním fotoaparátem, multimediálního přehrávače (iPod) a zařízení pro.
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: Přenos snímků do počítače Číslo DUM: III/2/VT/2/3/50 Vzdělávací předmět: Výpočetní technika Tematická.
1 ICT Financováno z prostředků ESF a státního rozpočtu ČR POZOROVÁNÍ PŘÍRODY Zpracovala : Mgr. Jana Richterová Přírodopis 6. třída.
2. Laboratorní práce Pozorování ptačího vejce a peří
Název SŠ: SŠ-COPT Uherský Brod Autoři: Mgr. Milan Pechal, Ing. Zdeněk Hlavačka Název prezentace (DUMu): Teleskopy + použití fotoaparátů Název sady: Optika.
Geometrická optika. Geometrická optika je částí optiky, která se zabývá studiem šíření světla v prostředí, jehož rozměry jsou velké ve srovnání s vlnovou.
Nejnovější kamera Panasonic HDC-HS700. Základní parametry Rozlišení :(1080x60) Pixel 14,2 megapixelové snímky, 13,3 kps (snímky za sekundu) fotografií.
Mikroskop. poprvé sestaven v roce 1590 v Nizozemsku Zachariasem Jansenem.
Základní škola a Mateřská škola, Liberec, Barvířská 38/6, příspěvková organizace Název : VY_32_inovace_15 Fyzika - optické přístroje subjektivní Autor:
OPTICKÉ PŘÍSTROJE Investice do rozvoje vzdělávání.
OPTICKÉ PŘÍSTROJE Lupa slouží k pozorování malých blízkých předmětů spojná čočka s ohniskovou vzdáleností do 25 cm zvětšuje 10x předmět.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola T. G. Masaryka, Bojkovice, okres Uherské Hradiště AUTOR: Mgr. Libor Zemánek NÁZEV: Užití čoček TÉMATICKÝ CELEK: Elektromagnetické.
JEDNOTKY OBJEMU 6.třída. A) Převeď na jednotku v závorce: 0,06 dm 3 (cm 3 ) 0, m 3 ( cm 3 ) 2,3cm 3 (mm 3 ) 27 cm 3 (dm 3) 5,4 dm 3 (m 3 ) 1 989mm.
Дац.В.А.Міхедзька Геапалітычнае становішча Беларусі ў я гг. XX ст. Заходняя Беларусь у складзе польскай дзяржавы 1.Рыжская мірная дамова 1921 г.
ATL30GS 011- bezSÁČKOVÝ vysavač ATHEN LITE
ATL18BS bezSÁČKOVÝ vysavač ATHEN LITE
ATL24NS bezSÁČKOVÝ vysavač ATHEN LITE
ATV30RM bezSÁČKOVÝ vysavač ATHEN EVO
JWC48B6/1 011– ruční ČISTIČ OKEN JIVE WINDOW CLEANER
Vzniklo z projektu: CENTRA VZDĚLÁVÁNÍ PRO UDRŽITELNOU BUDOUCNOST
Optické přístroje VY_32_INOVACE_59_Optické přístroje
zkoumáme vodní prostředí
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
tipy a triky pro tvořivé
Optické přístroje Mgr. Kamil Kučera.
Vedení vody v rostlinách
Vzniklo z projektu: CENTRA VZDĚLÁVÁNÍ PRO UDRŽITELNOU BUDOUCNOST
POSOUZENÍ KVALITY VODY
Základní škola a mateřská škola J.A.Komenského
zkoumání jiných prostředí
Vzniklo z projektu: CENTRA VZDĚLÁVÁNÍ PRO UDRŽITELNOU BUDOUCNOST
Číslo a název šablony klíčové aktivity
1) LIDSKÉ OKO AKOMODACE =děj vyklenování či zplošťování čočky – umožňuje zaostřování Oko je vyplněno kapalinou Rohovka je průhledná (vchod světla) Průchod.
Transkript prezentace:

Vzniklo z projektu: CENTRA VZDĚLÁVÁNÍ PRO UDRŽITELNOU BUDOUCNOST Červen 2017 vybavení badatelů Vzniklo z projektu: CENTRA VZDĚLÁVÁNÍ PRO UDRŽITELNOU BUDOUCNOST CZ.02.3.68/0.0/0.0/16_010/0000570

Nejjednodušší pomůcky Plastová miska – od 20 do 40 cm, bílá Cedník s hustými oky, akvaristická síťka Kapesní lupa Lžička, vidlička, štětec Entomologická pinzeta Kelímek s lupou ve víčku

Badatelský batůžek Tato sada pomůcek, kterou sestavili a v praxi ozkoušeli lektoři SEV Chaloupky a Rezekvítku, kromě dříve zmíněných pomůcek obsahuje: Batoh o obsahu cca 25 l Planktonka – síť pro odchyt vodních bezobratlých Exhaustor Zavírací krabičky na vzorky (500 ml) Pevné desky a složky na publikace Určovací klíče – rostliny, pavouci, obojživelníci a plazi, vodní a půdní bezobratlí

přístroje Pozorování zblízka Příruční mikroskop s LCD displejem - 3,2x/32x, 2-5Mpx, USB kabel, baterie, LED osvětlení Rozměry: 60x70x117 mm Pro práci v terénu i ve třídě. Ukládání snímku na SD kartu (může, ale nemusí být součástí balení). Pozorování vzdálených objektů Binokulární dalekohledy pro ornitology - Optimální je zvětšení 10x, průměr objektivu 25-50mm Antireflexní vrstvy pro jasnější obraz, součástí výbavy by měla být cestovní brašna Např. Bresser Hunter nebo Bresser Spektar www.dalekohledy-mikroskopy.cz

Literatura a další zdroje Miniatlasy a klíče: Kapesní knižní klíče: Velké encyklopedie: Internetové knihovny: biolib.cz www.naturabohemica.cz

CENTRA VZDĚLÁVÁNÍ PRO UDRŽITELNOU BUDOUCNOST donátor Vzniklo z projektu: CENTRA VZDĚLÁVÁNÍ PRO UDRŽITELNOU BUDOUCNOST CZ.02.3.68/0.0/0.0/16_010/0000570