TÉMA: Rostliny-opakování

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a Mateřská škola Nedvědice, okres Brno – venkov, příspěvková organizace AUTOR: Jiří Toman NÁZEV: VY_32_INOVACE_06_06 Magnetické.
Advertisements

NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Kopřivnice, Štramberská 189, příspěvková organizace AUTOR: Mgr. Vlastimil Kopečný VYTVOŘENO: NÁZEV: VY_32_Přírodopis_7_Mechorosty,
Název školy: Základní škola a mateřská škola Domažlice, Msgre B. Staška 232, příspěvková organizace Autor: Mgr. Hronková Pavlína Název : VY_52_INOVACE_11_Člověk.
POLOLETNÍ PÍSEMNÉ OPAKOVÁNÍ Základní škola a Mateřská škola Valašské Meziříčí, Poličná 276, okres Vsetín, příspěvková organizace projekt č. CZ.1.07/1.4.00/
Základní škola a Mateřská škola Dobrá Voda u Českých Budějovic, Na Vyhlídce 6, Dobrá Voda u Českých Budějovic EU PENÍZE ŠKOLÁM Zlepšení podmínek.
Anotace : Program slouží k procvičování a opakování přírodovědného učiva ve 4. ročníku.
ŽIVÁ PŘÍRODA - opakování
Rostliny z našeho okolí
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a Mateřská škola Vlastějovice, okres Kutná Hora AUTOR: Mgr. Olga Sýsová NÁZEV: VY 32 INOVACE 01 ČLOVĚK A JEHO SVĚT-Vlastivěda.
ZÁKLADNÍ ŠKOLA PODBOŘANY, HUSOVA 276, OKRES LOUNY Vladislav Michl
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a Mateřská škola
Autor: Mgr. Aranka Kopišová Datum: Název: VY_32_INOVACE_03_PŘÍRODOPIS
Název projektu Zlepšení podmínek vzdělávání na základních školách
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a Mateřská škola Vlastějovice, okres Kutná Hora AUTOR: Mgr. Olga Sýsová NÁZEV: VY 32 INOVACE 10 ČLOVĚK A JEHO SVĚT-PŘÍRODOVĚDA.
ROSTLINY, ČÁSTI TĚLA - TEST
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a mateřská škola Lukavice, okres Ústí nad Orlicí AUTOR:Eva Strnadová NÁZEV: VY_52_INOVACE_04_02_27_ VOLNĚ ŽIJÍCÍ ŽIVOČICHOVÉ.
Název školy: ZŠ Varnsdorf, Edisonova 2821, okres Děčín, příspěvková organizace Člověk a jeho svět, Přírodověda, Rozmanitost přírody, Rostliny a živočichové.
Název školy: ZŠ a MŠ Verneřice Autor výukového materiálu: Lenka Lehká
Houby s plodnicemi. AUTOR: Eliška Jurčicová
Rostliny.
AUTOR: Mgr. Hana Vrtělková
Název školy: ZŠ Varnsdorf, Edisonova 2821, okres Děčín, příspěvková organizace Člověk a jeho svět, Přírodověda, Rozmanitost přírody, Rostliny a živočichové.
VY_32_INOVACE_10_HK ZEYEROVA 3354, KROMĚŘÍŽ
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ a MŠ Zvole, okr. Praha - západ
Člověk a jeho svět 4. ročník
AUTOR: Mgr. Jaromíra Stropková NÁZEV: VY_32_INOVACE_08_PLODY
AUTOR: Mgr. Hana Vrtělková NÁZEV: VY_32_INOVACE_Př_04_Houby
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a Mateřská škola Vlastějovice, okres Kutná Hora AUTOR: Mgr. Olga Sýsová NÁZEV: VY 32 INOVACE 12 ČLOVĚK A JEHO SVĚT-Vlastivěda.
AUTOR: Eva Strnadová NÁZEV:VY_52_INOVACE_04_05_27_VESMÍR TÉMA:VESMÍR
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Dolní Benešov
VY_32_INOVACE_32_ Prvouka 3.ročník Pícniny, olejniny, textilní plodiny
NÁZEV ŠKOLY BRÁNA, základní škola a mateřská škola  Kollárova 456, Nová Paka ČÍSLO PROJEKTU CZ.1.07/1.4.00/ NÁZEV PROJEKTU Rozvoj čtení a.
Název školy: Speciální základní škola,Louny, Poděbradova 640,příspěvková organizace Autor: Mgr.TAŤÁNA RADIMSKÁ Název materiálu: VY_32_INOVACE_14_III.Vu_STROMY,
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Kopřivnice, Štramberská 189, příspěvková organizace
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a Mateřská škola
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a Mateřská škola Vlastějovice, okres Kutná Hora AUTOR: Mgr. Olga Sýsová NÁZEV: VY_32_INOVACE_16_MATEMATIKA 3. ROČNÍK ZŠ TEMA:
VY_32_INOVACE_09_ Přírodověda pro 4. ročník
AUTOR: Mgr. Olga Sýsová NÁZEV: VY 32 INOVACE 19 Český jazyk 1.ročník
AUTOR: Mgr. Jaroslava Šašinková
Autor: Mgr. Aranka Kopišová Datum: Název: VY_32_INOVACE_14_PŘÍRODOPIS
TÉMA: Přírodní společenstva
Logické hry s názvy rostlin a určování rostlin podle obrázku.
EU peníze školám Základní škola Čachovice a Mateřská škola Struhy, Komenského 96, příspěvková organizace Označení: VY_32_INOVACE_113_PR4 Předmět: Přírodověda.
AUTOR: Mgr. Iveta Hejtmánková
Společenstva lesů Houby
Základní škola a Mateřská škola, Jilemnice, Komenského 103, příspěvková organizace Autor: Mgr. Kadavá Jana Název: VY_32_INOVACE_3A_17_Ekosystém_pole_plodiny.
TÉMA: Zásady zdravého života
HOUBY (opakování) VY_32_INOVACE_06-47 Ročník: 3. Vzdělávací oblast:
TÉMA: Výrobky a přírodniny
Porozumění jednoduchému textu 1
ZÁKLADNÍ ŠKOLA PODBOŘANY, HUSOVA 276, OKRES LOUNY
Opakování rostliny Člověk a jeho svět (Přírodověda pro 4. ročník) Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
Škola: Základní škola a Mateřská škola, Kostelní 560, Svoboda n. Úpou,
Rostliny Anotace: Materiál je určen k výuce přírodovědy ve 4. ročníku ZŠ. Seznamuje žáky se základními znaky, stavbou a dělením rostlin.
Užitkové rostliny Opakování učiva Foto archiv autorky.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a Mateřská škola Vlastějovice, okres Kutná Hora AUTOR: Mgr. Olga Sýsová NÁZEV: VY 32 INOVACE 11 ČLOVĚK A JEHO SVĚT-Prvouka.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a Mateřská škola Vlastějovice, okres Kutná Hora AUTOR: Mgr. Olga Sýsová NÁZEV: VY_32_INOVACE_36_MATEMATIKA 3. ROČNÍK ZŠ TEMA:
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a Mateřská škola
Základní škola a Mateřská škola Bílá Třemešná, okres Trutnov
VY_32_ INOVACE_ 01_ PŘÍRODOVĚDA 5
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a Mateřská škola Vlastějovice, okres Kutná Hora AUTOR: Mgr. Olga Sýsová NÁZEV: VY 32 INOVACE 08 ČLOVĚK A JEHO SVĚT-PŘÍRODOVĚDA.
VY_32_INOVACE_02_PŘV_ROSTLINY
NÁZEV: VY_32_INOVACE_11_MATEMATIKA 3. ROČNÍK ZŠ
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a Mateřská škola Vlastějovice, okres Kutná Hora AUTOR: Mgr. Olga Sýsová NÁZEV: VY_32_INOVACE_19_MATEMATIKA 3. ROČNÍK ZŠ TÉMA:
Předmět: Prvouka Ročník: 2. Tematický celek: Léto Učivo: Louka a les
NÁZEV ŠKOLY:ZŠ Dolní Benešov
Autor: Andrea Kolářová
AUTOR: Mgr. Erika Hovorková TEMA: VY_32_INOVACE_15_Lidské tělo II.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a Mateřská škola Vlastějovice, okres Kutná Hora AUTOR: Mgr. Olga Sýsová NÁZEV: VY 32 INOVACE 09 ČLOVĚK A JEHO SVĚT-Prvouka.
Tato práce je šířena pod licencí CC BY-SA 3
Transkript prezentace:

TÉMA: Rostliny-opakování NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a Mateřská škola Vlastějovice, okres Kutná Hora AUTOR: Mgr. Olga Sýsová NÁZEV: VY 32 INOVACE 16 ČLOVĚK A JEHO SVĚT-PŘÍRODOVĚDA 4. TÉMA: Rostliny-opakování ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07/1.4.00/21.0896

Anotace a citace Žáci si na zábavných úlohách zopakují část učiva o rostlinách Přírodověda 4.ročník,pracovní sešit, Dr. et RNDr. Jaroslav Jurčák a kol., nakladatelství Prodos, Olomouc 2008 Soubor námětů, úkolů a zajímavostí k přírodovědnému učivu pro 4. ročník, PaedDr. Hana Mühlhauserová, Tiskárna Sládek, Znojmo 2010

Zapiš do rámečků odpovídající název rostliny: (divizna velkokvětá, lipnice luční, růže šípková, smetanka lékařská, lípa srdčitá) ROSTLINA BYLINA stéblo lodyha stvol DŘEVINA strom keř

Máš to správně ? ROSTLINA BYLINA stéblo Lipnice luční lodyha Divizna velkokvětá stvol Smetanka lékařská DŘEVINA strom Lípa srdčitá keř Růže šípková

Rajče jedlé je rostlina: jednoletá, výtrusná, zelenina. Do každé věty se vloudilo chybné slovo. Najdi je a písmeno v něm podtržené piš do tajenky: Rajče jedlé je rostlina: jednoletá, výtrusná, zelenina. Žito seté je rostlina: vytrvalá, semenná, obilnina. Lilek brambor je rostlina: jednoletá, planá, semenná. Řepa cukrovka je rostlina: dvouletá, semenná, léčivá. Slunečnice roční je rostlina: olejnina, vytrvalá, semenná. Tajenka: obilniny řadíme podle stavby těla mezi kulturní: T R Á V Y

Vybarvi červeně názvy jedovatých rostlin, zeleně léčivé byliny. m Mateřídouška obecná Rulík zlomocný Kopřiva dvoudomá Blín černý Durman obecný Řebříček obecný Heřmánek pravý

Máš to správně? Mateřídouška obecná Kopřiva Rulík dvoudomá zlomocný Blín černý Durman obecný Heřmánek pravý Řebříček obecný

V každém obrázku je zašifrovaný název houby. Rozluštíš je? h a o b u l i k n i o n p m ž a a l b d e u z l o e k holubinka žampion bedla á k o z klouzek b a k ř k m e n e č á kozák babka křemenáč