Realizace vašich potřeb prostřednictvím OP VVV

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Jana Hadravová Informace o realizaci globálních grantů Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost v Kraji Vysočina Jana Hadravová Oddělení.
Advertisements

OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST Globální granty Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy ČR.
Strukturální fondy EU a priority MŠMT Ondřej Liška ministr školství, mládeže a tělovýchovy.
BUDOUCNOST Úspěch pro každé dítě. Ve znamení inkluzivního vzdělávání.
Představení výzvy Podpora škol formou projektů zjednodušeného vykazování – Šablony pro MŠ a ZŠ I.
Globální granty jsou spolufinancovány Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. Závěrečná konference globálních grantů Operačního.
Název kapitoly Název podkapitoly Text Operační program Výzkum, vývoj a vzdělávání Seminář pro žadatele IROP.
Podpora mateřských a základních škol formou šablon
Avízo výzvy č.02_16_022 Podpora škol formou projektů zjednodušeného vykazování - Šablony pro MŠ a ZŠ I Ing. Sylva Sládečková, Magistrát města Ostravy,
Představení výzvy Podpora škol formou projektů zjednodušeného vykazování – Šablony pro MŠ a ZŠ I MAS Rokytná, o.p.s. Srázná Moravské Budějovice.
OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST ŠABLONY PRO STŘEDNÍ ŠKOLY I ZLEPŠOVÁNÍ PODMÍNEK PRO VZDĚLÁVÁNÍ NA STŘEDNÍCH ŠKOLÁCH I 21. října 2011.
Základní fakta Celková částka pro ZŠ a SŠ v republice (mimo hl. město) mil Kč Minimální částka na jeden projekt: 15 mil. Kč Maximální výše podpory.
EU peníze středním školám. Šablony Šablony – unikátní systém podávání žádostí o EU dotace Není nikde jinde v EU Velmi jednoduchý způsob - školy mají minimum.
Šablony  Operační program Výzkum, vývoj a vzdělávání  Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy  Výzva č. 02_16_022 Podpora škol formou projektů.
Workshop – KAP Pk Návrh Šablon pro SŠ a VOŠ Pardubice, 29. srpna 2016.
Název kapitoly Název podkapitoly Text Rozvoj klíčových kompetencí v rámci oborových didaktik, průřezových témata mezipředmětových vztahů Praha, 1. února.
Představení výzvy Podpora škol formou projektů zjednodušeného vykazování – Šablony pro MŠ a ZŠ I MAS Oslavka, o.p.s. sídlo: Masarykovo náměstí
OP VVV a KP SVL Karolína Chloubová. Prioritní osa 3 Rovný přístup ke kvalitnímu předškolnímu, primárnímu a sekundárnímu vzdělávání Investiční priorita.
„JAK NA SPOLEČNÉ VZDĚLÁVÁNÍ“ KONFERENCE „JAK NA SPOLEČNÉ VZDĚLÁVÁNÍ“ Karlovy Vary 8. Února 2016.
Místní akční plán rozvoje vzdělávání ve městě Brně Aktuální informace k realizaci projektu MAP 9. březen 2016.
Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost v Ústeckém kraji Most
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV výzva ESF výzva pro vysoké školy Mgr. Helena Hořáková Praha, duben 2016.
MAP Místní akční plány rozvoje vzdělávání MAS Říčansko a Město Říčany
MÍSTNÍ AKČNÍ PLÁN ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ ORP KLADNO Pracovní skupiny: Předškolní vzdělávání Čtenářská gramotnost Matematická gramotnost Inkluzivní vzdělávání.
Příprava žádosti a realizace projektu. Sestavení projektu Dotazník – prosinec 2015, leden 2016 Identifikace potřeb školy Vyhodnocení dotazníku a zaslání.
Místní akční plán rozvoje vzdělávání ORP Přeštice.
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV – výzva Gramotnosti Praha, 9. února 2016 Mgr. Jakub Krátký.
MÍSTNÍ AKČNÍ PLÁN ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ ORP KLADNO Místní akční skupina SVATOVÁCLAVSKO, z.s. Pracovní skupina MAP ORP Kladno Dům Kultury Stochov.
Bc. Michaela Augustová MAS Znojemské vinařství, z.s. Podpora škol formou projektů zjednodušeného vykazování – Šablony ZŠ a MŠ I.
Místní akční plány rozvoje vzdělávání. Přínosy akčních plánů rozvoje vzdělávání  Vytvoření dlouhodobého plánu rozvoje vzdělávání s ohledem na vzdělávací.
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV – výzva Rozvoj klíčových kompetencí v rámci oborových didaktik, průřezových témat a mezipředmětových vztahů.
Září 2008Ing. Luboš Dobiáš INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ Oblast podpory 1.1 Oblast podpory 1.2 Oblast podpory 1.3 Výzvy k předkládání žádostí Individuálních.
Seminář pro žadatele o finanční podporu – OP VVV CORSO IIa, Křižíkova 34, Praha 8, konferenční sál, 4. patro 22. července 2015 Mgr. Zuzana Slimáková.
Cíl a identifikace výzvy
Šablony.
SEMINÁŘ PRO ŽADATELE VÝZEV č. 02_16_023 a 02_16_023
Podpora škol formou projektů zjednodušeného vykazování – Šablony pro MŠ Výzva č. 02_16_022: pro MŠ a ZŠ v krajích.
Strategické řízení a plánování ve školách a v územích
III. zasedání ŘV MAP Hlučínsko východ
MAP – Místní akční plán ORP RK
Výzva OP VVV 02_16_032 Budování kapacit pro rozvoj škol II.
Šablony pro SŠ a VOŠ I.
Místní Akční Plán rozvoje vzdělávání
Individuální projekt OP VVV
Šablony OP VVV a podpora nadání
Metodická podpora projektu P-KAP krajskému akčnímu plánování
Krajský akční plán vzdělávání Středočeského kraje
Implementační projekt KAP
Plán vzdělávacích aktivit
KRAJSKÝ AKČNÍ PLÁN ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ MORAVSKOSLEZSKÉHO KRAJE Čtenářská a matematická gramotnost Andrea Nytrová
Výzva OP VVV 02_17_044 Šablony pro SVČ.
IMPLEMENTACE KRAJSKÉHO AKČNÍHO PLÁNU
Podpora škol formou projektů zjednodušeného vykazování
Realizace potřeb regionálního školství pomocí šablon
Šablony pro SŠ a VOŠ výzva I
Bc. Petra Karbanová Krajská metodička projektu APIV B
Akční plánování v Ústeckém kraji z pohledu projektu P-KAP
Výzva č. 02_18_06 OP VVV Pro žadatele
TRADICE UPLATNĚNÍ DOPRAVNÍ DOSTUPNOST ŠIROKÁ NABÍDKA TECHNICKÝCH OBORŮ
Šablony II Výzva č. 02_18_063 a 02_18_064.
Š A B L O N Y II.
Šablony I a jejich realizace Hradec Králové/Pardubice/Liberec
Vzorový projekt pro ZŠ.
Workshop 2: Šablony pro střední a vyšší odborné školy
Význam a přínos šablon pro málotřídní školy
Implementace Krajských akčních plánů rozvoje vzdělávání
OP VVV Výzva Podpora škol formou projektů zjednodušeného vykazování – šablony II Setkání zástupců škol
Řídicí výbor DDM Monet v Praze 12
Vzorový projekt pro ZŠ.
Financování digitálního vzdělávání z OP VVV
Transkript prezentace:

Realizace vašich potřeb prostřednictvím OP VVV Šablony pro MŠ a ZŠ I. Realizace vašich potřeb prostřednictvím OP VVV

Alokace Operačního programu Výzkum, vývoj a vzdělávání Celkem 86 297 292 380 Kč pozn. při kurzu 26 CZK/EUR

PO3: Rovný přístup ke kvalitnímu předškolnímu, primárnímu a sekundárnímu vzdělávání (ESF) Alokace PO3: 28 421 124 004 Kč Alokace na šablony: šablony pro MŠ a ZŠ 4,5 mld. Kč rok vyhlášení výzvy 2016 4,5 mld. Kč rok vyhlášení výzvy 2018 4,5 mld. Kč rok vyhlášení výzvy 2020 šablony pro SŠ a VOŠ 1 mld. Kč rok vyhlášení výzvy 2016 1 mld. Kč rok vyhlášení výzvy 2018 1 mld. Kč rok vyhlášení výzvy 2020

Základní znaky zjednodušeného vykazování projektů Projekt žadatel skládá z předem definovaných šablon/aktivit Šablona má předem definovaný výstup Žádost o podporu i zprávy o realizaci se předkládají ve zjednodušené formě Žadatel nesestavuje rozpočet– je sestavován automaticky volbou šablon Není předkládáno a kontrolováno účetnictví Není vyžadován samostatný projektový účet Možnost využití finančních prostředků napříč šablonami

Cíle výzvy Podporovat základy vzdělávání rozvojem čtenářské a matematické gramotnosti Podporovat kvalitnější vzdělávání dětí a žáků ohrožených školním neúspěchem Podporovat společné vzdělávání: - osobnostní a sociální rozvoj pedagogů - vzdělávání v tématech souvisejících se společným vzděláváním - vzájemné učení škol a pedagogů a personální podpora škol

Základní data Datum ukončení příjmu žádostí o podporu: 30. 6. 2017 Nejzazší datum pro ukončení fyzické realizace projektu: 31. 8. 2019 Délka trvání projektu: 24 měsíců Šablony pro MŠ a ZŠ I (2016), II (2018), III (2020) Alokace výzvy: 4,5 mld. Kč méně rozvinuté regiony: 4 066 928 200 Kč více rozvinuté regiony: 433 071 800 Kč

Příjemci Mateřské a základní školy na celém území České republiky – včetně hl. města Prahy Včetně soukromých škol (tj. subjekty zapsané ve školském rejstříku) Speciální mateřské a základní školy mohou vybírat z omezeného seznamu šablon

Výše podpory na jeden projekt Minimální 200 000 Kč Maximální 200 000 Kč + (počet dětí/žáků školy x 2 200 Kč) V případě, že součástí právnické osoby je mateřská a základní škola, se částka 200 000 Kč počítá jedenkrát za mateřskou školu a jedenkrát za základní školu, celkem tedy 400 000 Kč. Maximální částka na žadatele nesmí překročit částku 5 000 000 Kč. Pro tuto výzvu je míra spolufinancování z vlastních zdrojů ze strany žadatele stanovena na 0 % celkových způsobilých výdajů projektu.

Podporované aktivity Šablony na personální podporu: školní asistenti psychologové speciální pedagogové sociální pedagogové chůvy pro MŠ Další vzdělávání pedagogických pracovníků Osobnostně sociální a profesní rozvoj Usnadňování přechodu dětí z MŠ do ZŠ Extrakurikulární rozvojové aktivity pro ZŠ Spolupráce s rodiči dětí a žáků

Preference jednotlivých šablon MŠ Dle počtu škol, které si danou šablonu zvolily Dle celkového počtu zvolených šablon Odborně zaměřená tematická setkávání a spolupráce s rodiči dětí v MŠ 11,7 % Sdílení zkušeností pedagogů z různých škol prostřednictvím vzájemných návštěv 10,7 % Chůva 10,3 % Nejméně preferovaná šablona Školní psycholog zvolena pouze devítí školami Chůva 30,8 % * Školní asistent 27,5 % * DVPP v rozsahu 16 hodin_Čtenářská pregramotnost 5,2 % Nejméně preferovaná šablona Profesní rozvoj předškolních pedagogů prostřednictvím supervize zvolena celkem 146krát * 1 šablona = 0,5 úvazku/měsíc

Preference jednotlivých šablon ZŠ Dle počtu škol, které si danou šablonu zvolily Dle celkového počtu zvolených šablon Doučování žáků ZŠ ohrožených školním neúspěchem 11,4 % Klub zábavné logiky a deskových her 9,6 % Čtenářský klub 9,4 % Nejméně preferovaná šablona DVPP v rozsahu 80 hodin_Matematická gramotnost zvolena pouze třemi školami Doučování žáků ZŠ ohrožených školním neúspěchem 16,8 % Školní asistent 16,7 % * Vzdělávání pedagogického sboru zaměřené na inkluzi – vzdělávací akce v rozsahu 8 hodin 14,6 % Nejméně preferovaná šablona DVPP v rozsahu 80 hodin_Matematická gramotnost zvolena pouze v pěti případech * 1 šablona = 0,5 úvazku/měsíc

Bezplatné konzultace k běžící výzvě Národní institut dalšího vzdělávání (NIDV) http://nidv.cz/cs/projekty/projekty-esf/srp/kontakty.ep/ Místní akční skupiny (MAS) http://nsmascr.cz/content/uploads/2016/06/kontakty-manažeři-MAS.pdf MŠMT připravilo informační semináře pro mateřské a základní školy, které leží na územích, ve kterých nepůsobí Místní akční skupiny. Semináře pro území hlavní město Praha byly realizovány v červnu, semináře pro území mimo hlavní město Praha právě běží. Více informací http://www.msmt.cz/strukturalni-fondy-1/seminare.

Plánovaná výzva Šablony pro SŠ a VOŠ I. Podporované aktivity Šablony na personální podporu (výběr): školní psycholog ICT technik koordinátor spolupráce školy a zaměstnavatele školní kariérový poradce Osobnostně sociální a profesní rozvoj pedagogů (výběr): další vzdělávání pedagogických pracovníků tandemová výuka zapojení odborníků z praxe do výuky CLIL ve výuce na SŠ stáže pedagogů u zaměstnavatelů Extrakurikulární rozvojové aktivity SŠ

DĚKUJI ZA POZORNOST PhDr. Mgr. Václav Velčovský, Ph.D. náměstek pro řízení sekce operačních programů Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy http://opvvv.msmt.cz