Číslo projektu Číslo materiálu název školy Autor Tématický celek CZ.1.07/1.5.00/34.0423 Číslo materiálu 5 název školy Střední škola a Vyšší odborná škola cestovního ruchu, Senovážné náměstí 12, České Budějovice 370 01 Autor Mgr. Jana Markytánová Tématický celek Maturitní témata – anglický jazyk Ročník 1-4 Datum tvorby 16.1.2013 Střední škola a Vyšší odborná škola cestovního ruchu, Senovážné náměstí 12, České Budějovice 370 01
Anotace: Prezentace je určena k výuce, popřípadě opakování tématu Hotel types. Je určena k rozvoji řečových a odborných kompetencí studentů 1-4 ročníku Metodické pokyny: Na základě odborných kompetencí a slovní zásoby studenti spojují typy a úroveň hotelů- označených čísly- s jejich charakteristikou – označenou písmeny.
HOTEL TYPES AND HOTEL CLASSIFICATION
Hotel types -match 1-7 with a-g 1) Resort hotel 2) Motel 3) Airport hotel 4) Congress hotel 5) Guest house 6) Eco farm 7) Luxury hotel a) low-priced accommodation for holiday visitors or for long- stay guests. Usually bed and breakfast b) situated near the sea, facilities: sunbeds, swimming pool, parasoles.Guests usually stay 1or2 weeks c) near the airport, accommodation for people travelling from one country to another.Guests stay 1or2 nigts d) hotel of the highest standard, facilities for rich guests e) situated in the country, it provides accommodation for people who want to relax in a quiet place f) it provides service to motorists g) except accommodation it provides facilities for large meetings and conferences - lecture hall, exhibitions facilities
Hotel classification – match 1-5 with a-e 1) 5-star hotel ***** 2) 4-star hotel **** 3) 3-star hotel *** 4) 2-star hotel ** 5) 1-star hotel * a) well-appointed hotels of a very good standard b) smaller hotels, simply furnished and well kept c) hotels of the highest international class with excellent service d) hotels offering a good standard of comfort e) exceptionally good hotels of a high standard with day and night service
solution Hotel types 1-b 2-f 3-c 4-g 5-a 6-e 7-d Hotel classification
Zdroje Vlastní JOSEF PYTELKA. Angličtina pro provoz hotelů a společného stravování. 2. upravené vyd. Praha: SPN, 1995. ISBN 80-85 937-18-2. str.58