Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Název školy Gymnázium, střední odborná škola, střední odborné učiliště a vyšší odborná škola, Hořice Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/34.0873 Název materiálu.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Název školy Gymnázium, střední odborná škola, střední odborné učiliště a vyšší odborná škola, Hořice Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/34.0873 Název materiálu."— Transkript prezentace:

1 Název školy Gymnázium, střední odborná škola, střední odborné učiliště a vyšší odborná škola, Hořice Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název materiálu VY_22_INOVACE_ Shopping Autor Mgr. Jitka Jindrová Tematická oblast The World Around Me Ročník Čtvrtý Datum tvorby leden – duben 2013

2 Anotace Hovoříme o oblíbenosti nakupování a důvodech, proč nakupujeme. Na začátečnické úrovni probereme druhy obchodů, množstevní míry a jejich odlišnosti s britskými, základní rozhovor obchodníka se zákazníkem. Zhodnotíme stanovování cen, kvalitu zboží a další kritéria, podle kterých nakupujeme jednotlivé zboží. Hovoříme o individuální zkušenosti nakupování z různých zemí, obchodů nebo nakupování přes internet. Metodický pokyn Student se seznamuje se specifickou slovní zásobou a s tématem souvisejícími frázemi, rozvíjí už osvojené gramatické struktury. Pokročilejší řeší diskutabilní problémy a navrhují řešení. Student si osvojuje reálie anglicky mluvících zemí a dokáže definovat specifičnost daného tématu.

3 Shopping Is shopping fun for you? Do you like shopping? Why?
I only like shop for … When I have money, I enjoy buying gifts for my family, for example, … I don´t like shopping because … I especially dislike Christmas shopping because of the crowded stores/long queues/rushed service

4 Shopping Do you do any shopping for your family?
How much time do you spend on shopping each week? My mother/sister … does most of the shopping, so I do very little. I buy bread/meat/fruit/vegetables … Each week shopping takes me about … hours. I only buy … so I spend very little time in shops.

5 Shopping I dislike … because it is too expensive/has nothing that I like … What are your favourite shops in your area and why? Which shops do you dislike and why? Department store/clothes store/second-hand store … in/at … because it has a large selection/friendly service/good prices…

6 Shopping What do you think of the quality, choice and prices of products? How does it compare with other countries you have visited? The quality of goods is better/about the same/worse …than in … Compared with … there is mor/about the same/less/choice of goods

7 Shopping The prices are reasonable/high …compared to people´s wages.,
S would be more fun/less enjoyable/more difficult … because …

8 Shopping Talk about the following:
Do you prefer to shop in a supermarket or a department store where everything is together? Or, do you rather do to a small shop where they sell just one kind of goods? Why? Do you think you get more personal service in a small shop where people know you?

9 Shopping Are goods generally cheaper in a small shop or in a department store? Do you like to browse through various stores to look at what is available, or just window shop, without necessarily buying anything? How do you find customer service? Is there anything that you fell should be improved?

10 Shopping PECK, E., PECK A. M. Let´s Talk Anew. Plzen: Fraus, ISBN


Stáhnout ppt "Název školy Gymnázium, střední odborná škola, střední odborné učiliště a vyšší odborná škola, Hořice Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/34.0873 Název materiálu."

Podobné prezentace


Reklamy Google