12.12.2017 Knihovna Kroměřížska Odborný seminář 3.11.2009 12.12.2017.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Komunitní knihovna v Břevništi
Advertisements

Setkání knihovnic/knihovníků a starostek/starostů okresu Vsetín MVK Vsetín.
Deník veřejné knihovny na rok 2013/2014 Setkání knihovníků okresu Liberec dne
Co na knihovnický web? Aleš Brožek Severočeská vědecká knihovna v Ústí nad Labem.
Deník veřejné knihovny na rok 2009 Změny v evidenci činnosti knihoven.
Webové stránky pro knihovníky Podívejte se a vyzkoušejte.
Veřejné informační služby poskytované prostřednictvím Internetu Městskou knihovnou v Ústí nad Orlicí n okres Ústí nad Orlicí - MěK Ústí nad Orlicí s reg.
Adresář o vás a pro vás Danuše Vyorálková Seč, 2006.
Plán akcí oddělení cestovního ruchu odboru regionálního rozvoje krajského úřadu pro rok 2002.
Regionální knihovní systém Clavius REKS
Regionální funkce knihoven, Pardubice, Meziknihovní služby: platforma pro spolupráci knihoven Jindřiška Pospíšilová Národní knihovna ČR.
Regionální funkce knihoven v Jihočeském kraji Lidmila Švíková.
Architektura knihoven KIC FAST
Obecní knihovna ve Štítině. Statistická data k čtenářů, z toho 22 dětí do 15 let Vypůjčeno knih, beletrie pro dospělé 1 106, dospělá.
Seminář knihoven okresu Vsetín MVK Vsetín, Trendy rozvoje knihoven ve Zlínském kraji se zaměřením na malé knihovny.
Jak změnit obecní knihovnu v informační centrum obce Metodický návod výstup z projektu Knihovna – informační centrum obce.
Veřejné knihovny v regionu Blansko a Boskovice – proměny a srovnání Setkání starostů a knihovníků okresu Blansko
Webové stránky obecních knihoven Seminář dobrovolných knihovníků 22. listopadu 2006 Ing. Jana Tomancová.
Krajská knihovna Františka Bartoše ve Zlíně 1 Zajištění vybraných regionálních funkcí na úrovni střediskových knihoven PhDr. Zdeňka Friedlová.
Zlín - květen 2006 Regionální knihovní systém Clavius REKS firma LANius s.r.o.
Informatizace veřejných knihoven Internet a veřejné knihovny jako informační centra měst a obcí PhDr. Ivana Štrossová Okresní knihovna Havlíčkův Brod.
M ÍSTNÍ KNIHOVNA P ASOHLÁVKY Knihovnice Alena Kratochvílová
Šablona webových stránek Školení pro dobrovolné knihovníky Opava
REKS - Regionální knihovnický systém Školení pro dobrovolné knihovníky 4. března 2008.
Statistika RF, výroční zpráva, kontrola plnění RF Vít RICHTER Národní knihovna ČR 23. dubna 2002 Brno.
IVIG Praha, Odborná pomoc veřejných knihoven informačním a studijním centrům škol.
Seminář neprofesionálních knihovníků 23. dubna 2009 Knihovna Karla Dvořáčka.
Jindřichův Hradec, Školní a veřejné knihovny – spolupráce v regionu Konkurence? Ne! Spolupráce …
REGIONÁLNÍ FUNKCE KNIHOVEN Pomoc nebo omezení ? Definice RF knihovny Funkce, v jejichž rámci krajská knihovna a další pověřené knihovny, poskytují základním.
Spolupráce knihoven paměťových institucí ve Zlínském kraji Jan Kaňka | Krajská knihovna Františka Bartoše Zlín.
Oborová brána TECH tech.jib.cz Seminář „Okna oborů dokořán! Proč a jak využívat oborové brány & jak dál v CPK? “ Praha, NTK PhDr. Lenka Hvězdová.
110 let služby české historické obci Projekt Bibliografie dějin Českých zemí Věra Hanelová INFORUM ročník mezinárodní konference o profesionálních.
Zajištění regionálních funkcí formou objednávky knihovnických služeb PhDr. Zdeňka Friedlová Krajská knihovna Františka Bartoše se sídlem ve Zlíně.
Výsledky činnosti neprofesionálních knihoven okresu Brno-venkov 2009 Modřice M. Kubíková.
Knihovny okresu Vsetín Ing. Věra Pelcová v roce 2013.
Regionální funkce knihoven ve Zlínském kraji Setkání starostů a knihovníků Zlín – PhDr. Zdeňka Friedlová Krajská knihovna Františka Bartoše.
Knihovna v obci Rohov. Místní knihovna ROHOV Adresa: Hlavní 180, Rohov Adresa: Hlavní 180, Rohov Knihovník: Markéta Kretková a Adéla Komárková.
I sss I nternet, elektronické informační zdroje a s lužby pro o s oby se s pecifickými potřebami v knihovnách Zlata Houšková, Jana Vejsadová Internet ve.
1 Regionální funkce v roce 2005 „ Několik“ údajů z výroční zprávy Praha, 1. června řádné zasedání sekce SDRUK pro RF.
Informační a poradenské centrum v Havlíčkově Brodě a spolupráce s veřejnými knihovnami Modelový program podpory slaďování profesního a rodinného života.
Regionální knihovní systém Region Jindřichův Hradec.
Současný stav regionálních funkcí v ČR Knihovnická dílna 2006 Praha, 7. dubna 2006.
Školení, Náchod 18. dubna 2007 Seriály v Souborném katalogu ČR Danuše Vyorálková.
Jsou muzejní knihovny knihovnami veřejnými? Jarmila Okrouhlíková Knihovna UPM
1 Regionální funkce v roce 2004 Výchozí stav pro krajské spravování RF Pardubice, 1. listopadu 2005 Celostátní seminář.
Co by měla splňovat pověřená knihovna (Atest) Pardubice Zlata Houšková.
Integrovaný regionální knihovní systém 3. generace Ing. Petr Štefan, Kp-sys s.r.o. Pardubice.
Vsetín Národní knihovna ČR
Co by měla splňovat pověřená knihovna Brno
Webové stránky v roce 2010 Region Pověřená knihovna Profesionální knihovny Neprofesionální knihovny Blansko 1 (1) 6 (6) 17 (49) Boskovice 1 (1) 4 (4) 21.
Adresář knihoven a informačních institucí ČR a navazující služby Bratislava Odborný seminář Súborný katalóg periodík Mgr. Zdenka Manoušková Národní.
Služby knihoven knihovnám v roce Regionální služby  Knihovna BBB v Uh. Hradišti je pověřenou knihovnou z hlediska RF  Knihovna BBB zajišťuje výkon.
Koncepce rozvoje regionálních funkcí v Jihomoravském kraji v letech Porada ředitelů pověřených knihoven JMK, Mgr. Adéla Dilhofová.
Výkon regionálních funkcí v Jihomoravském kraji v roce 2014 v celostátním srovnání Porada ředitelů pověřených knihoven Jihomoravského kraje Městská knihovna.
Standard pro dobrou knihovnu Metodický pokyn MK k vymezení standardu veřejných knihovnických a informačních služeb poskytovaných knihovnami zřizovanýminebo.
Zajištění regionálních funkcí knihoven v roce 2013 PhDr. Vít Richter Národní knihovna ČR Svaz knihovníků a informačních pracovníků ČR Tel. 603–223–627,
Knihovnické systémy. Knihovnické systémy Kombinovaná forma výuky PhDr. Miloslava Faitová Univerzitní knihovna ZČU v Plzni tel.
125 let od první zmínky knihovny 95 let od založení knihovny v Loučce.
Zkušenosti s tvorbou a využíváním nového webu v MVK ve Vsetíně
Knihovna a její služby v 21. století
Městská knihovna Tábor a Souborný katalog ČR
Pět let RF v číslech úspěchy, rozpaky, hledání
Metodické centrum pro výstavbu a rekonstrukci knihoven
Výroční zpráva o plnění regionálních funkcí krajských knihoven na území ČR za rok 2015 Vícezdrojové financování – možný trend regionálních funkcí… PORADA.
Ústavu botaniky a zoologie
Knihovnická procházka Prahou Petra Ambrušová a Ivana Šnoblová K1
PORADA RF Holasovice
Městská knihovna jevišovice
Pedagogická knihovna J. A. Komenského
Automatizace venkovských knihoven – nutnost či luxus
Transkript prezentace:

12.12.2017 Knihovna Kroměřížska Odborný seminář 3.11.2009 12.12.2017

Program Regionální funkce knihoven Webové stránky knihoven Interiéry knihoven Novinky regionální literatury ve fondu KK Akce pro veřejnost -doporučení 12.12.2017

Regionální funkce spolupráce knihoven 2003 -2008 Poradenská a konzultační činnost 1988 konzultací 843 metodických návštěv Pomoc při zpracování statistiky Vzdělávání knihovníků,semináře 31 seminářů 88,5 hodin 485 knihovníků Tvorba výměnných knihovních fondů 22 699 stav VF 1 381 souborů 75 068 kj Pomoc při revizi a aktualizaci knihovních fondů 116 knihoven-revize 256 198 kj 90 591 kj obaleno 24 753 kj vyřazeno Nákup a zpracování KF z prostředků obcí 1 376 kj nakoupeno 17 032 kj zpracováno 12.12.2017

Servis automatizovaného knihovního systému Zápis KF do AKS Clavius REKS zapsáno 12 knihoven 31 935 kj WWW katalog zpřístupňují v síti internet 12 knihoven Veřejné knihovnické a informační služby - VKIS 12.12.2017

Webová stránka knihovny Firma Vzhled-estetika -přehlednost –snadná orientace Informační hodnota Aktuálnost Pravopisná správnost Obsahová správnost Stránka by měla zaujmout Šablona webu 12.12.2017

Webová stránka knihovny Název knihovny Kontakt –adresa, telefon, e-mail Výpůjční doba Knihovník – kontakt Nabídka služeb knihovny Knihovní řád, ceník, Informace o knihovně – historie,současnost,složení KF, periodika Akce knihovny Odkazy Možnost zanechání vzkazu Fotografie 12.12.2017

Ukázky webových stránek Obecní knihovna Bařice Obecní knihovna Bořenovice Obecní knihovna Jankovice Obecní knihovna Karolín Obecní knihovna Komárno Obecní knihovna Kyselovice Obecní knihovna Pacetluky 12.12.2017

Ukázky webových stránek Místní knihovna Pačlavice Obecní knihovna Šelešovice Obecní knihovna Zástřizly Obecní knihovna Žeranovice

Vlastní webové stránky 12.12.2017 Vlastní webové stránky Obecní knihovna Komárno Obecní knihovna Chvalnov-Lísky Místní knihovna Pačlavice Místní knihovna Prasklice Obecní knihovna Vrbka Obecní knihovna Zástřizly Obecní knihovna Zborovice 12.12.2017

Webové stránky Vlastní stránky-------odkaz na webu obce Elektronický katalog -----odkaz na webu Aktualizace Škoda, že na webu obce chybí odkaz na knihovnu………Bezměrov, Záříčí, Loukov, Podhradní Lhota, Kostelany, Litenčice, Uhřice, Němčice, Rataje, Rajnochovice, Střížovice, Žalkovice, Dřínov 12.12.2017

Interiér knihovny Knihovna – příjemné prostředí pro uživatele Knihovna – nejen půjčovna, ale i místo pro setkávání místo pro volný čas dětí Aktivity knihovny – knihovna pro všechny cílové skupiny Knihovna v obci 12.12.2017

Interiér knihovny Ideální knihovna -5 P pro knihovnu Přívětivá, přitažlivá a profesionální Pohodlná pro knihovníky Příznivá pro fondy Působivá zvnějšku i interiérem Přístupná pro uživatele PhDr.L. Kůrka 12.12.2017

Interiér knihovny Zvuková, světelná a tepelná pohoda Členění prostoru Nábytek – regály, sedací nábytek Výška regálů Barvy v interiéru – Vymalováno – volba barev Podlaha Osvětlení Výzdoba, květiny,popisky

Pořádek v knihovnách Knihovna není skladiště Krabice Papíry Periodika – neaktuální Prázdné láhve, hrníčky Pracovní místo knihovníka Uklízecí pomůcky

Návštěvy knihoven Bořenovice Kyselovice Žeranovice Roštění Pravčice

Děkuji za pozornost. Ivana Drobníková Knihovna Kroměřížska ivana@knihkm.cz Tel.: 573 331 638 12.12.2017