ČLOVĚK 2 Mgr. Alena Ščuková

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
ČLOVĚK 2 Mgr. Alena Ščuková Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným.
Advertisements

Afrika „Jak ji vidím…“ Mgr. Alena Ščuková Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno.
Komunikace Že si nerozumíme, je normální. Že si porozumíme, je zázrak. neznámý autor Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Ludmila Jakubcová. Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného.
Obchodní akademie a Střední odborná škola, gen. F. Fajtla, Louny, p.o. Osvoboditelů 380, Louny Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo sady 11Číslo.
Volba budoucího povolání Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Irena Nemetová. Dostupné z Metodického portálu
Rozklad mnohočlenů na součin Rozkladové vzorce Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Kamila Kočová. Dostupné z Metodického.
Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.
Zatoulaná klubíčka prostorové vztahy NA, POD, ZA, PŘED, VPRAVO, VLEVO.
Druháci a matematika 2 Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je PaedDr. Marie Janků. Dostupné z Metodického portálu
AUTOBUS Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Alena Doušová. Dostupné z Metodického portálu ISSN:  , financovaného.
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: Čtyřúhelník - obdélník
MYŠ Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Alena Doušová. Dostupné z Metodického portálu ISSN:  , financovaného.
ANALYTICKÁ GEOMETRIE V ROVINĚ
TVORBA A UŽITÍ TABULKY Mgr. Alena Ščuková
SESTAVENÍ ELEKTRICKÉHO OBVODU
KOZA Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Alena Doušová. Dostupné z Metodického portálu ISSN:  , financovaného.
Převody – jednotky délky
ČEHO JE VÍC? ZRAKovÉ VNÍMánÍ.
PÍSMENKOVÁ BABIČKA Ach milé děti,
Mýty a pověsti Tematická oblast
MAGNETICKÉ POLE Dostupné z Metodického portálu ISSN:  , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým.
Kánon hlavy (Unface) Základní pravidla pro kresbu portrétu
RYBA Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Alena Doušová. Dostupné z Metodického portálu ISSN:  , financovaného.
LEŽET Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Alena Doušová. Dostupné z Metodického portálu ISSN:  , financovaného.
Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.
SLOH – popis statický popis uměleckého díla
OVCE Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Alena Doušová. Dostupné z Metodického portálu ISSN:  , financovaného.
ČLOVĚK – NAŠE TĚLO Pracovní listy
Středočeský kraj Pravidla soutěže = poznávací soutěž = START!
SLON Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Alena Doušová. Dostupné z Metodického portálu ISSN:  , financovaného.
KOČKA Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Alena Doušová. Dostupné z Metodického portálu ISSN:  , financovaného.
Ruský obrázkový slovník XLI Ve škole – В школе
Soutěž pro dvě družstva
Najdi rozdíl II. Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem.
HUSA Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Alena Doušová. Dostupné z Metodického portálu ISSN:  , financovaného.
Pracovní listy – vnitřní orgány a kostra
Pracovní materiál pro děti se speciálními vzdělávacími potřebami – vady zraku Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného.
Lineární Přímá úměra Konstantní
Stavba atomu ATOM Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem.
Orofacionální cvičení I
Dělitelnost J. Šiřická Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem.
Pořadí obrázků – domeček
Hyperoskulační kružnice elipsy
Převody délky MATEMATIKA
Ruský obrázkový slovník XXX. Slovesa A
Ruský obrázkový slovník XX Hudba – музыка
Pohyb ve vesmíru Grafomotorika.
Kód materiálu: VY_32_INOVACE_11_STAVBA_TELA_ZVIRAT Název materiálu:
Ruský obrázkový slovník XVII Části těla a hlavy – тела и головы
Vzájemná poloha dvou kružnic
Napiš čísla od 1 do 10 a pokus se určit minerály na obrázcích.
Vyberte správně definiční obor funkce podle obrázku
Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.
ČLOVĚK – VNITŘNÍ ORGÁNY A KOSTRA
Pracovní listy – vnitřní orgány a kostra
Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.
Soustava rovnic Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým.
Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.
Převody – jednotky délky
Ruský obrázkový slovník XV Tvary – формы
MĚŘENÍ OBJEMU Dostupné z Metodického portálu ISSN:  , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým.
Pořadí obrázků – auto Postup práce:
Definiční obor funkce Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem.
Ruský obrázkový slovník XXV Přídavná jména A
Funkce Pojem funkce Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem.
Vyberte správně definiční obor funkce podle obrázku
Definiční obor funkce Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem.
Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.
Napiš čísla od 1 do 10 a pokus se určit minerály na obrázcích.
Transkript prezentace:

ČLOVĚK 2 Mgr. Alena Ščuková Dostupné z Metodického portálu www.rvp.cz, ISSN: 1802-4785, financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.

Jakými znaky bys charakterizoval/a lidskou postavu? VLASY OKO Š HLAVA NOS KRK RUKA TRUP RUKA NOHA ATD…. NOHA

ÚKOL Pokus se vytvořit svou bytost, která bude odlišná od lidské… Zvol si libovolnou techniku… (kresba tužkou, perokresba, fixy, pastelky, koláž, prostorová tvorba…)

Úkol pro skupinu: Rozdělte se do skupin po dvou až třech lidech. Srovnejte své návrhy a pokuste se vybrat nejoriginálnější části náčrtků, ze kterých pak vytvořte jednu bytost ve větším provedení (cca 1 m × 1 m).

ÚKOL Pro hotovou práci vymyslete název a vystavte ji ve třídě, na chodbě či jinde.

Ilustrace pro povídku: Ve slohu se pokuste ve stejné skupině vymyslet příběh pro svou bytost. Použijte svou postavičku a příběh převeďte do komiksu. http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:WIGU_example.png

A nyní se zamysli nad pojmy: FIGURA KOMPOZICE FIGURÁLNÍ KOMPOZICE

Přiřaď jednotlivá slova k těmto výrazům a pokus se charakterizovat Figurální kompozice FIGURA KOMPOZICE SESKUPENÍ RUKA ČLOVĚK ROZVRŽENÍ POSTAVA HARMONIE Přiřaď jednotlivá slova k těmto výrazům a pokus se charakterizovat FIGURÁLNÍ KOMPOZICI

Trocha teorie… Figurativní umění: Kompozice: Umělecká tvorba zobrazující předměty okolního světa, jak je umělec vnímá svými smysly, na rozdíl od umění nefigurativního, jež vyjadřuje nepředmětné představy umělcova nitra. Kompozice: Skladba; 1. uspořádání prvků do smysluplného celku; 2. výstavba uměleckého díla, při níž dochází k vzájemnému vztahu mezi jednotlivými částmi a celkem. TROJAN, R. - MRÁZ, B.: Malý slovník výtvarného umění. 1. upravené vyd. Praha: FORTUNA, 1996, s. 62. ISBN 80-7168-329-9. TROJAN, R. - MRÁZ, B.: Malý slovník výtvarného umění. 1. upravené vyd. Praha: FORTUNA, 1996, s. 100. ISBN 80-7168-329-9. Vlastní foto – práce dětí

Něco z historie: TIZIAN - Jezdecký portrét Karla V. (1548) Bohumil Kubišta: Hypnotizér, 1912. http://cs.wikipedia.org/wiki/Tizian http://cs.wikipedia.org/wiki/Bohumil_Kubi%C5%A1ta Lidská figura byla a je nedílnou součástí výtvarného umění. Porovnej figury a popiš alespoň 5 výtvarných rozdílů.

Leonardo da Vinci Byl všestrannou renesanční osobností. Značnou část svého života věnoval studiu anatomie Své poznatky uplatnil v umělecké tvorbě http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:Da_Vinci_Vitruve_Luc_Viatour.jpg http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:Leonardo_da_Vinci.jpeg

Znáš další malíře nebo sochaře? Napiš jména Zapiš, co ještě jsi někdy slyšel/a o výtvarném umění…

Závěrečné sebehodnocení: Do tabulek zakresli 1 - 3 postavičky, podle svého hodnocení. Budeš již vnímat více detailů ve figurální kompozici? Podařilo se ti vytvořit originální bytost? Zlákala tě tato práce k objevován í umění? Jak ses zapojil/a při práci ve skupině?

Použité obrázky Klipart Wikipedie Archív autorky – práce dětí Vlastní Citace TROJAN, R. - MRÁZ, B.: Malý slovník výtvarného umění. 1. upravené vyd. Praha: FORTUNA, 1996, s. 62, 100. ISBN 80-7168-329-9.