SVČ Domeček Ubrousku, prostři se!

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
VY_32_INOVACE_03_ Příprava na čtení (SADA ČÍSLO 1)
Advertisements

Mgr. Adéla Kostrounová Mgr. Marcela Rychlá
Zásady zdravé výživy a nemoci způsobené nevhodnou stravou
CZ.1.07/1.5.00/ VY_32_INOVACE_ PaV_1.20 SOU Obořiště Určeno pro obor – Práce ve stravování – zaměření kuchař – 2.ročník Číslo klíčové aktivity:
Škola: SŠ Oselce, Oselce 1, Nepomuk,
Minidezerty z italských cukráren
VY_32_INOVACE_ 19_ Rozmanitost přírody Zelenina (SADA ČÍSLO 2)
MUDr.Anna Jonášová I. Interní klinika VFN Praha
Ovocný koláč stále klikej Co potřebujeme 1 láhev kvalitní whisky 1 hrneček vody 1 hrneček másla 1 hrneček cukru 4 vejce 2 hrnečky sušeného ovoce 1 lžičku.
Název školy:  ZÁKLADNÍ ŠKOLA PODBOŘANY, HUSOVA 276, OKRES LOUNY Autor:
Koupil jsem si malý, roztomilý domeček v horách a měl bych radost, kdybys přijel na návštěvu…
Vánoční perníková vesnička
Tento Digitální učební materiál vznikl díky finanční podpoře EU- OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost. Není –li uvedeno jinak, je tento materiál zpracován.
PANE MŮJ Pane můj, dals mi dost šťastnejch chvil,mnohem víc já zažil, než jsem mohl si přát. Pane můj marně teď vzpomínám, čím si zasloužit mám, že mě,
CZ.1.07/1.5.00/ VY_32_INOVACE_TP_2.16 SOU Obořiště
VY_32_INOVACE_16_ Rozvoj jazykových schopností 1 (SADA ČÍSLO 1)
mini tisk NOVINKY NOVINKY V pondělí jsme cestou z tělocvičny viděli masakr první třídy.Na cestě ležela hlava ovce, někdo jí asi zabíjel a pes odvlekl.
Digitalizace výuky Příjemce
Ovocný koláč. Co potřebujeme 1 hrneček vody 1 hrneček másla 1 hrneček cukru 4 vejce 2 hrnečky sušeného ovoce 1 lžičku prášku do pečiva 1 lžičku soli citrónový.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Vendula Weiszová Hlásná. Střední škola hotelnictví a služeb a Vyšší odborná škola, Opava,
Digitální učební materiály ŠIII/2 VÝCHOVA KE ZDRAVÍ
Máme devět mincí, které jsou k nerozeznání. Víme však, že jedna z nich je falešná a že je lehčí než ostatní. Umíte ji určit pomocí rovnoramenných vah jen.
Hra stracený turista Začínáme Začít hru autoři kvíz.
Jitka Rusková, DiS. nutriční terapeutka Poradenské centrum Výživa dětí
Potravinový talíř Člověk a jeho zdraví.
Název školy Střední odborná škola Luhačovice
Jak poznávám a vnímám Pavel Šuranský.
ZDRAVÉ MLSÁNÍ Ivana Paletová
MaSo podzim O soutěži MaSo Co je to MaSo? ◦ dvakrát za rok ◦ ne jako ve škole, soutěž družstev  spolupráce, komunikace Sedmé MaSo, 49 družstev.
Projektový Den Vánočka Chléb Rohlík zpracovali Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.“
Anotace: Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název DUM: Teplé omáčky Číslo DUM: VY_52_INOVACE_125_128 Vzdělávací předmět: Příprava pokrmů Tematická.
Péče o zdraví 3. ročník Autorem materiálu je Miroslava Šafránková
KOŘENÍ Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Bc. Lada Marholdová. Dostupné z Metodického portálu ISSN: 
Helena Bauerová Aj-Čj 3. ročník
Vypracoval Dominik Bednář
Koření.
Barbora Smetanová Kateřina Šauerová.  uměle připravený  směřující k získání dovedností a vědomostí  vázáný  krátkodobý  školní  společný  vícepředmětový.
Ch_078_Zdravá výživa Autor: Ing. Mariana Mrázková Škola: Základní škola Slušovice, okres Zlín, příspěvková organizace Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.1.38/
Donuty. Donuty pečené ve speciální „pekárně“ Příprava těsta a pečení: Sypké suroviny smíchat.
NÁZEV ŠKOLY: ZÁKLADNÍ ŠKOLA TIŠICE, okres MĚLNÍK AUTOR:Mgr. Pavel Jelínek NÁZEV:VY_32_INOVACE_19_ŽIVÁ _LIDSKÉ TĚLO SOUTĚŽ ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07/1.4.00/
Koření  Koření patří mezi pochutiny  Většinou jsou to produkty rostlinného původu  Mezi koření můžeme řadit i některé druhy zeleniny  Působí příznivě.
POCHUTINY Předmět: Potraviny a výživa pro obor Kuchař – číšník druhý ročník Klíčová slova: pochutiny, charakteristika, dělení, koření Autor:
Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu: Škola budoucnosti s využitím IT Název materiálu: VY_7_INOVACE_TE 31 Název školy: Střední průmyslová.
Název školyStřední škola hotelová a služeb Kroměříž Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Autor Mgr. Věra Tupá Název šablonyVY 32. INOVACE PoV Název DUMuPoV K.
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Brandýs n. L. – Stará Boleslav, Školní 291 AUTOR: Mgr. Slaminková Jana NÁZEV: VY_32_INOVACE_15_Výchova ke zdraví TEMA: Zdravá snídaně a.
Jméno autoraMgr. Stanislava Junková Datum vytvořeníbřezen 2012 Ročník1. Vzdělávací oblast obor tematický okruh Člověk a jeho svět Prvouka ( DUM 23 ) Člověk.
Co všechno vnímáme? Pojďme si to vyzkoušet!
NÁZEV ŠKOLY: ZÁKLADNÍ ŠKOLA TIŠICE, okres MĚLNÍK AUTOR:
Ovocný koláč.
ZÁKLADNÍ ŠKOLA, JIČÍN, HUSOVA 170 Číslo projektu
TŘÍDA o přestávce.
KOŘENÍ Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Bc. Lada Marholdová. Dostupné z Metodického portálu ISSN: 
Než jde ježek spát.
OZNAČENÍ MATERIÁLU: VY_32_INOVACE_75_PRV1
Autor výukového materiálu: Číslo projektu: Název: Vytvořeno:
Prezentace – výklad učiva
VY_32_INOVACE_11_04_podstatná jména (vzory rodu středního)
VY_32_INOVACE_29_Lidské smysly
Název školy: ZŠ Klášterec nad Ohří, Krátká 676 Autor: Mgr
NÁZEV ŠKOLY: MŠ a ZŠ, Veselí nad Moravou, Kollárova 1045
SVČ „Domeček“: Podzim výukový program Prvouka „Když jde ježek spát“
Poznávací proces Mgr. Vladimír Velešík.
Název projektu: Moderní škola
Věcné učení VY_32_INOVACE_10_11_smysly člověka (chuť)
Ovocný koláč.
Z DRAVÁ VÝŽIVA Autor: Natálie Mrkvová Pro 6. Třídu.
Moderní gastronomie Ruth Martin.
Co je to zdravá výživa ?
SMYSLOVÁ SOUSTAVA DENISA POSKOČILOVÁ 8.C. SMYSLI ZRAK – SVĚTLO SLUCH –ZVUKY ČICH – PACHY CHUŤ – JÍDLO HMAT – CO CÍTÍME KDYŽ SI NA TO SÁHNEME.
Koření P. Pechová, 2012.
Transkript prezentace:

SVČ Domeček Ubrousku, prostři se!

Tématem bylo jídlo a stravování, učili jsme se poznat cestu, jak se jídlo dostane až na talíř.

Práce ve skupinách nás baví.

Poznáváme koření po čichu Poznáváme koření po čichu. Vanilka, skořice, muškátový oříšek, badyán a ještě mnoho dalšího.

Teď to jenom správně rozdělit!

Hmat, čich, chuť.

Jaké jídlo si vyčaruješ pomocí kouzelného ubrousku?

Zpíváme o jídle.

Co je zdravé a co ne? My už to víme!

Sušené ovoce je zdravé. A dokonce dobré!

A tady už ochutnávají skupiny s názvy: vlevo Vejce, vpravo Jogurt.

Vlevo Rohlík, vpravo Maso.