Aktuální problémy potravinářského sektoru – obchodní přirážky a dovozy

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Konkurence schopnost českého zemědělství se stále snižuje Ing. Miroslav Toman, CSc. prezident Agrární komory ČR a Potravinářské komory ČR.
Advertisements

Podpůrný a garanční rolnický a lesnický fond, a.s. „Finanční a servisní organizace pro český venkov“
Ukládání potravin VY_32_INOVACE_2C_04 Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Sada 3 Práce v domácnosti MŠ, ZŠ a PrŠ Trhové Sviny.
Skladové hospodářství - surovinTvorba prodejních seznamů – kalkulace receptur Číselník Skupiny Surovin 1 Maso 2 Uzeniny 3 Mléko, mléčné výrobky 4 Koření.
Situace na trhu zemědělcům a potravinářům mnoho příležitostí nenabízí Ing. Miroslav Toman, CSc. prezident Agrární komory ČR a Potravinářské komory ČR.
ÚTERÝ Polévka Kuřecí vývar s drobením 20,- Kč Polévka Hrachová 25,- Kč.
PÁTEK Polévka Čínská hovězí 20,- Kč Polévka Zelňačka 25,- Kč.
Sortiment a označování zboží Zbožíznalství 1. ročník.
SPOTŘEBA POTRAVIN aneb „JSME TO, CO JÍME „ Ing. Jitka Číhalová Krajská správa ČSÚ v Jihlavě
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Lydie Klementová. Dostupné z Metodického portálu ISSN:
DUM - Digitální Učební Materiál Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. Registrační číslo: CZ.1.07/1.5.00/
PÁTEK Polévka Slepičí vývar s masem a nudlemi 20,- Kč Polévka Kapustová s bramborem 25,- Kč.
Název školyStřední škola obchodně technická s. r. o. Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo a název klíčové aktivity 3.2 Inovace a zkvalitnění výuky.
Блюдо 3. Anotace: Prezentace může sloužit jako výkladové, opakovací, upevňovací učivo Autor: Mgr. Lenka Kajabová Jazyk: Ruština Očekávaný výstup: rozšíření.
DUM - Digitální Učební Materiál Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. Registrační číslo: CZ.1.07/1.5.00/
Základní škola, Hrádek 203 Projekt: CZ.1.07/1.400/ VY_32_INOVACE_04_Matematika _9. a 10. ročník 06_Co vážíme, měříme a odměřujeme Autor: Mgr. Jana.
Má české potravinářství ještě nějakou budoucnost? Ing. Miroslav Toman, CSc. prezident Agrární komory ČR a Potravinářské komory ČR.
14 Kilogram – jednotka hmotnosti VY_32_INOVACE_14 autor:Mgr. Jana Kobylková identifikace:B2- 14 třída:2. předmět:M anotace:Seznámení s jednotkou hmotnosti.
KVALITA Z EVROPY – chutě s příběhem
Tento materiál byl vytvořen rámci projektu EU peníze školám
VY_32_INOVACE_461 Základní škola Luhačovice, příspěvková organizace
Hovězí vývar se zeleninou a masovými knedlíčky
29.5 – PONDĚLÍ ÚTERÝ STŘEDA ČTVRTEK PÁTEK
Název školy: ZŠ Varnsdorf, Edisonova 2821, okres Děčín, příspěvková organizace Člověk a jeho svět, Přírodověda, Rozmanitost přírody, K čemu jsou nám dobré?
Vedlejší jatečné produkty
Tisková konference Informovaný spotřebitel
Zeleninový vývar s rýží a hráškem
SOU a ZŠ Planá, Kostelní 129, Planá Předmět Technologie
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Sepekov Autor:
ŘEMESLO - TRADICE A BUDOUCNOST
6. – 10.června PONDĚLÍ ÚTERÝ STŘEDA ČTVRTEK PÁTEK Květáková /1,3,7,13
Slepičí vývar s nudlemi
Hovězí vývar s kapustou a rýží
12.6. – PONDĚLÍ ÚTERÝ STŘEDA ČTVRTEK PÁTEK
BE soup 1 BE soup 2 Česnečka s bramborem Dýňový krém
BE soup 1 Zeleninový vývar s písmenkami 10,60 Kč / 16,- Kč BE soup 2
se zeleninou a písmenky
Speciální technologie 3. ročník - kuchař
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ a MŠ Čestlice
Hovězí vývar s masem a nudlemi Zeleninový krém se smetanou a krutony
10. – PONDĚLÍ ÚTERÝ STŘEDA ČTVRTEK PÁTEK
Šablona 32 VY_32_INOVACE_13_16_Jídlo 1..
9.10. – PONDĚLÍ ÚTERÝ STŘEDA ČTVRTEK PÁTEK
Potraviny a výživa 2. ročník – kuchař, číšník, servírka
Název školy Gymnázium, střední odborná škola, střední odborné učiliště a vyšší odborná škola, Hořice Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název materiálu.
7. – 11. března PONDĚLÍ ÚTERÝ STŘEDA ČTVRTEK PÁTEK
Potraviny a výživa 2. ročník – kuchař, číšník, servírka
P O T R A V I N Y K platbě 55,00 Tavený sýr 140 g 19,90 CZK
Slepičí se zeleninou a fridátovými nudlemi
VY_52_INOVACE_07_ Hospodářská zvířata
Jídelníček dubna 2018 změna jídelníčku je možná
Technologie přípravy pokrmů 2. ročník - kuchař
BILLA A SPOLUPRÁCE S ČESKÝM ZEMĚDĚLCEM
Workshop projektu systémová podpora sociální práce v obcích
Název školy: ZŠ Klášterec nad Ohří, Krátká 676
Přehled možných potravinových alergenů.
Kuřecí se zeleninou a nudelmi
Změna jídelníčku vyhrazena Denní pitný režim na každé třídě
Hovězí vývar se zeleninou a nudlemi
Hovězí vývar s játrovou rýží
Změna jídelníčku vyhrazena Denní pitný režim na každé třídě
Využití regionálních surovin jako zdroje antioxidantů pro zvýšení zdravotní prospěšnosti potravin (projekt NAZV, Qj ) Farmářská burza –
Změna jídelníčku vyhrazena Denní pitný režim na každé třídě
Autor: Petra Kejvalová
– PONDĚLÍ ÚTERÝ STŘEDA ČTVRTEK PÁTEK
14.1. – PONDĚLÍ ÚTERÝ STŘEDA ČTVRTEK PÁTEK
21.1. – PONDĚLÍ ÚTERÝ STŘEDA ČTVRTEK PÁTEK
15.4. – PONDĚLÍ ÚTERÝ STŘEDA ČTVRTEK PÁTEK
POMĚR VE SLOVNÍCH ÚLOHÁCH
Technologie přípravy pokrmů 2. ročník - kuchař
Transkript prezentace:

Aktuální problémy potravinářského sektoru – obchodní přirážky a dovozy Ing. Miroslav Toman, CSc. prezident Potravinářské komory ČR

Průměrné obchodní přirážky řetězců – mléčné výrobky Druh Cena pro dodavatele po odečtení všech slev Prodejní cena včetně DPH Prodejní cena bez DPH Přirážka v Kč Přirážka % Tvaroh měkký 250 g 10,29 24,00 20,85 10,56 97,44 Sýry porcované 100 g 12,42 25,90 22,57 10,15 81,72 Mléko 1 litr 10,28 18,63 16,20 5,92 57,59 Tvarohový dezert 7,38 15,90 13,83 6,45 90,00 Smetanový krém 10,20 17,90 15,57 5,37 51,67

Průměrné obchodní přirážky řetězců – masné výrobky Druh Cena pro dodavatele po odečtení všech slev Prodejní cena včetně DPH Prodejní cena bez DPH Přirážka v Kč Přirážka % Gothajský salám – 1 kg 41,23 90,00 78,19 36,96 89,64 Párky libové – 1 kg 52,00 105,00 91,30 39,30 75,00 Fermentovaný salám – 1 kg 80,93 163,50 142,14 61,21 75,69 Šunka – 1 kg 86,48 186,40 162,09 75,61 87,43 Vepřové koleno – 1 kg 63,22 133,45 116,05 52,83 83,57

Dovozy živočišných komodit – porovnání let 2014 a 2016 (v kg) Položka 2014 2016 Rozdíl (+/-) Nárůst o % Maso vepřové 243 146 283 258 175 311 +15 029 028 6,18 Maso drůbeží 147 700 000 187 000 000 +39 300 000 26,61 Mléko a smetana 76 758 662 94 885 000 + 18 126 338 23,61 Máslo 20 303 422 24 210 000 + 3 906 578 19,24 Sýry a tvaroh 76 446 000 82 723 000 +6 277 000 8,21 Vejce (tis. Ks) 676 000 1 185 000 +509 000 75,29

Dovozy rostlinných komodit – porovnání let 2014 a 2016 (v kg) Položka 2014 2016 Rozdíl (+/-) Nárůst v % Cibule 65 966 135 80 200 968 +14 234 833 21,58 Zelí 23 360 681 30 477 728 +7 117 047 30,47 Mrkev 40 998 281 45 964 750 +4 966 469 12,11 Jablka 75 096 806 77 218 763 +2 121 957 2,83 Brambory 161 413 127 184 317 455 +22 904 328 14,19

Děkuji za pozornost