školák Piš a sdílej své sešity, jednoduše, rychle, v pohodě.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Olomouc, únor 2012.
Advertisements

systém pro sběr, organizaci, analýzu a syntézu dat
Výuková opora pro odborná učiliště: Textové editory - Typografie:
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Martin Dlouhý. Vytvořeno dne Nový začátek (New start) CZ.1.07/1.4.00/
Tvorba webových stránek
Microsoft 4. Windows Live Messenger. Co je to Messenger ? Nástroj pro komunikaci s přáteli Textová komunikace formou chatu Videokomunikace přes.
MS WORD II. ZÁKLADNÍ FORMÁTOVÁNÍ TEXTU Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Světlana Filipová. Materiál zpracován v rámci projektu.
Tvorba webových stránek
<. DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4
Obchodní akademie a Střední odborná škola, gen. F. Fajtla, Louny, p.o. Osvoboditelů 380, Louny Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo sady29Číslo DUM14.
Vedoucí:Dr.Ing.Bronislava Horáková Řešitel:Bc.Ondra Richard.
Adobe Dreamweaver CS4 Ing. Martin Dosedla.
Informační systém pro správu dokumentů a fotografií
Formátování textu. Odstavce  tvoříme párovou značkou  text bude od ostatního textu oddělen Konec řádky  nepárová značka způsobuje ukončení řádku a.
Tvorba webových aplikací
Jazyk HTML.
Střední průmyslová škola strojnická Olomouc, tř.17. listopadu 49 Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „Učíme moderně“ Registrační číslo projektu:
Apache, PHP, MySQL Lukáš Masopust Web server Apache Aplikace schopná zpracovat HTTP požadavek Nejpoužívanější Web server Vytváří ho The Apache.
Zadání samostatné práce SP1 Základy HTML. CÍL Ověřit znalosti použití základních HTML construkcí –Základní kostra –Kódování češtiny –Nastavení pozadí.
Tabulkový procesor.
postup tvorby prezentace
 Microsoft Word  Je textový procesor od firmy Microsoft, který je součástí kancelářského balíku Microsoft Office.
Online a Offline komunikace
Metainformační systém založený na XML Autor: Josef Mikloš Vedoucí práce: Ing. Jan Růžička, Ph.D. V/2004.
Maturitní okruh 22: Úvod do HTML. Značkovací a klasické jazyky Klasické: převládá strukturovaný text (programovací kód), skripty jsou prováděny na straně.
Formátováním textu se rozumí změna jeho vlastností jako velikost, barva, typ, podtržení atd. Pokud chceme změnit některou z vlastností již napsaného textu,
Inovace školy – Dobříš, EUpenizeskolam.cz
Jazyk PHP Programovací jazyk PHP (Hypertext preprocessor) je skriptovací jazyk, který běží na straně serveru. KLIENT - SERVER Server posílá do vašeho počítače.
CSS styly Kaskádové styly (CSS – Cascading Style Sheets) jsou prostředkem, který zajišťuje jednotný vzhled publikovaných stránek. Technologii CSS podporují.
Elektronická žákovská knížka Autor: Matěj Liederhaus Vedoucí projektu: Klára Císařová.
Cvičení 1 - Řešení příkladu Zadání viz: cv1_samostatne.doc.
Word – styly Ing. Bohumil Bareš. Co je to styl Jednoduše řečeno, styl je souhrn vlastností odstavce, který lze aktivovat pouze jediným krokem. Jinými.
Textový procesor (MS Word)
Návrh a tvorba WWW Přednáška 5 Úvod do jazyka PHP.
Anotace Žák dokáže zarovnat text v aplikaci MS Word Autor Petr Samec Jazyk Čeština Očekávaný výstup Dokáže zarovnat text dle potřeb dokumentu v aplikaci.
CSS – float a clear Mgr. Lenka Švancarová. CSS – float Vlastnost určuje obtékání prvku. Hodnoty:  right – prvek bude zarovnán vpravo, okolní obsah stránky.
Brána k poznání Dokončení první fáze – základní značky HTML.
XHTML – formátování textu, vodorovná čára Mgr. Lenka Švancarová.
Formátováním odstavce se rozumí změna jeho vlastností jako velikost, barva, typ, podtržení atd. Pokud chceme změnit některou z vlastností již napsaného.
Autor: Petr Řezníček Vedoucí práce: Mgr. Dana Majerová Ph.D. ČVUT FJFI v Děčíně1 / 10 Elektronická žákovská knížka.
AJAX nejmodernější webová technologie… seminář pro učitele ZŠ a SŠ Mgr. Marek Osuchowski Ostravská univerzita © 2011.
uložené procedury (stored procedures) triggery, sekvence, pohledy, funkce, parametrické dotazy (prepared statements) komplexní agregace a SQL dotazy jiné.
WWW stránky – Úvod Mgr. Lenka Švancarová.
Informační a komunikační technologie Implementace ICT do výuky č. CZ.1.07/1.1.02/ GG OP VK Učební obor: Kadeřník, Kuchař-číšník Ročník: Styly.
VY_32_INOVACE_4.3.IVT1.05/Ku Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Pavla Kubínková CZ.1.07/1.5.00/ CSS.
Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Vzdělávací oblast:Informační a komunikační technologie Předmět:Informatika Ročník: 6. Datum.
Jak vytvořit webovou stránku HTML Je základ každé webové stránky. Naučit se jej není složité a můžete říct „tento web jsem udělal/a já“
CZ.1.07/1.4.00/ VY_32_INOVACE_166_IT 9 Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Vzdělávací oblast: Informační a komunikační technologie Předmět:Informatika.
Úvod do PHP IZI 228.
Střední průmyslová škola strojnická Olomouc, tř.17. listopadu 49 Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „Učíme moderně“ Registrační číslo projektu:
PRESENTATION NAME Description Webová GIS aplikace pro lokalizaci nezákonného ukládání odpadu Autor: Hana Hálová Vedoucí práce: Ing. Katarína Slezáková.
IDEA Web Systém 5.0 Pavel Bezstarosti IDEA spol. s r.o
Webové služby pro komunikaci s informačním systémem eQuip Martin Širajch.
Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Vzdělávací oblast:Informační a komunikační technologie Předmět:Informatika Ročník: 6. Datum.
Textový editor.
PHP Programy pro tvorbu WWW stránek - 01
TVORBA WEBOVÝCH APLIKACÍ S VYUŽITÍM OPEN SOURCE CMS Autor: Lukáš Dubina Vedoucí práce: PaedDr. Petr Pexa Jihočeská Univerzita České Budějovice 2010 Prezentace.
Semestrální projekt Správa webových konferencí Mendelova univerzita Aplikace vývojových technik Jakub Matoušek Květen 2012.
WEBOVÝ PORTÁL O POČÍTAČOVÝCH HRÁCH ROMAN POSPĚCH.
Rezervační systém v prostředí XUL Zdeněk Novák, Petr Ondrejka.
VYTVÁŘENÍ e-LEARNINGOVÝCH MATERIÁLŮ Přednáší Mgr. Jaromír Kozel
Školák.cz Piš a sdílej své sešity, jednoduše, rychle, v pohodě. Autoři: Jiří Hon a Lukáš Helebrandt.
Školák.cz Piš a sdílej své sešity, jednoduše, rychle, v pohodě. Autoři: Jiří Hon a Lukáš Helebrandt.
Návrh a tvorba WWW Cvičení 1 HTML 5. Pracovní prostředí Vývojové prostředí NetBeans ( Webový server Apache (
Titulek prezentaceTitulek prezentace. Slajd s tabulkou Klient A4,32,4 B2,54,4 C3,51,8 D4,51,8 Celkem14,811,8.
as4u advanced system for you
WORDPAD Textový dokument.
Odstavec a jeho formát Autor: Mgr. Jiří Maršík
Písmo v Adobe Photoshop
Inovace školy – Dobříš, EUpenizeskolam.cz
Transkript prezentace:

školák Piš a sdílej své sešity, jednoduše, rychle, v pohodě. Autoři: Jiří Hon a Lukáš Helebrandt

Cíle projektu Vytvořit systém pro psaní školních zápisků na laptopu a jejich publikaci Jednoduché a rychlé používání Dostupnost pod open-source licencí (GNU GPLv3)

Specifikace požadavků Možnost rychlého formátování během psaní Multiplatformnost Jednoduchost Flexibilita Nenáročnost

Analýza: Způsob vedení zápisků Textový procesor Čistý text Značkovací jazyk

Analýza: Výběr technologií XML-RPC Python Qt4 SQLite PHP 5 MySQL Nette

Návrh: Desktop Dialogová okna Nahrávací dialog Nastavení Přidání sešitu Grafický návrh Databázový model

Návrh: XML-RPC Prostředek pro komunikaci mezi desktopem a serverem – vzdálené volání procedur Data zapouzdřena v XML, přenos skrze HTTP / HTTPS

Návrh: Bezpečnost Heslo šifrováno algoritmem sha256 Autorizace pomocí Session (rozšířena implementace v Pythonu) Vyšší bezpečnost než u běžných webových aplikací

Návrh: Server Návrhový vzor MVP (Model-View-Presenter) Vzhled a šablony, JavaScriptová interaktivita Zpracování zápisků → třída Parser Databázový model Upravené chování Texy

Texy! Open-source knihovna Davida Grudla – http://texy.info Umožňuje pomocí intuitivních značek formátovat čistý text Výsledkem je (X)HTML

Syntaxe Texy: Odstavce První odstavec lorem ipsum dolor sit amet. Druhý odstavec, který tvoří jeden řádek. A druhý řádek textu. Texy je spojí. První odstavec lorem ipsum dolor sit amet. Druhý odstavec, který tvoří jeden řádek. A druhý řádek textu. Texy je spojí.

Syntaxe Texy: Nadpisy Hlavní titulek Podtitulek == Hlavní titulek

Syntaxe Texy: Fráze Kurzíva nebo kurzíva Tučné, horní indexy: x2 + y3

Syntaxe Texy: Seznamy Učit se A zase učit se 1) Učit se 2) Učit se

Syntaxe Texy: Modifikátory Zarovnání vlevo Zarovnání na střed .<> Zarovnání vpravo .> Zarovnání vlevo Zarovnání na střed Zarovnání vpravo

Předskokan

Předskokan

Jak to funguje

Jak to funguje XML-RPC

Jak to funguje

Cíle do budoucna Desktop: aplikace pro pohodlný zápis a publikaci sešitů, možnost offline prohlížení zformátovaného sešitu Server: pohodlná instalace, soukromé zápisky, podpora obrázků Rozšíření povědomí o projektu

Děkujeme za pozornost