Moravskoslezský kraj.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Moravskoslezský kraj Tomáš Rubek David Meca.
Advertisements

Základní škola a Mateřská škola Vrbovec
BESKYDY.
ZLÍNSKÝ KRAJ.
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu
Zlínský kraj Baťův kraj → Baťa svojí výrobou
ZLÍNSKÝ KRAJ.
Inovace bez legrace CZ.1.07/1.1.12/
Název školy:Gymnázium, Zábřeh, náměstí Osvobození 20 Číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu:Zlepšení podmínek pro výuku na gymnáziu Číslo.
Gymnázium Jiřího Ortena KUTNÁ HORA
Zlínský kraj.
Základní škola Rosice, okres Chrudim Rosice 97, Rosice; IČO: ; tel.: ; Registrační číslo: CZ.1.07/1.4.00/
Škola: Střední škola právní – Právní akademie, s.r.o. Typ šablony: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Projekt: CZ.1.07/1.5.00/
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Označení:Sada: Ověření ve výuce:Třída: Datum: Registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ VY_32_INOVACE_ZEM_BR_2_17.
Zlínský kraj krajské město Zlín.
Inovace bez legrace CZ.1.07/1.1.12/
Zlínský kraj Z.
ZLÍNSKÝ KRAJ.
49.1 Zlínský kraj – poznáš jeho dominanty?
Zlínský kraj - procvičování
Moravské kraje Zopakování názvů krajů a krajských měst
Zlínský kraj Přírodní poměry
Moravskoslezský kraj průmyslový region s těžbou černého uhlí a na ni
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Javorník, okres Jeseník REDIZO: NÁZEV: VY_32_INOVACE_80_ČR – Zlínský kraj AUTOR: Mgr. Marek Bury ROČNÍK, DATUM:
Moravskoslezský kraj.
MORAVSKOSLEZKÝ KRAJ je jedním ze 14 vyšších územních samosprávných celků v Česku  Celé jeho území leží v Severomoravském kraji Z větší části leží v Českém.
Moravskoslezský kraj - procvičování
území s nejvyšším moravským pohořím
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Označení:Sada: Ověření ve výuce:Třída: Datum: Registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ VY_32_INOVACE_ZEM_BR_2_19.
Základní škola Jakuba Jana Ryby Rožmitál pod Třemšínem Efektivní výuka pro rozvoj potenciálu žáka projekt v rámci Operačního programu VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST.
Zlínský kraj.
Moravskoslezský kraj územní jednotka Moravskoslezsko Jedná se o nejlidnatější kraj v ČR, který vyplňuje sever Moravy. Na složení obyvatel se také podílejí-
Karlovarský kraj. Základní údaje Karlovarský kraj je proslulý svým lázeňstvím. Nejznámějšími lázeňskými městy jsou Karlovy Vary, Mariánské Lázně, Františkovy.
Olomoucký a Zlínský kraj územní jednotka Střední Morava Olomoucký kraj - hlavním střediskem oblasti je univerzitní město Olomouc, kde je sídlo Nejvyššího.
Kraj Vysočina.
Jihomoravský kraj. Základní údaje Území kraje patří k nejteplejším oblastem ČR. Severní část vyplňuje Drahanská vrchovina, jejíž součástí je CHKO Moravský.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Vysoké Mýto, Knířov ŠABLONA: V/2 Inovace a zkvalitnění výuky v oblasti přírodních věd VZDĚLÁVACÍ OBLAST: Člověk a jeho svět.
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Autor: Mgr. Blanka Žánová Název DUM: VY_32_Inovace_ Města Zlínského kraje Téma: Česká republika jako součást Evropy.
Liberecký kraj. Základní údaje Liberecký kraj je oblíbeným cílem turistů především díky krásám oblasti Českého ráje, Jizerských hor a Krkonoš. Známý je.
Zlínský kraj Pracovní list Tato práce je šířena pod licencí CCBY-SA3,0. Odkazy a citace jsou platné k datu vytvoření této práce VY_32_INOVACE_12_38.
{ Název projektu:ZŠ Háj ve Slezsku – Modernizujeme školu Číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Oblast podpory: Zlepšení podmínek pro vzdělávání na základních.
Česká republika Zlínský kraj. Anotace: Materiál slouží k seznámení s jedním z krajů České republiky (Morava) – Zlínským krajem.
Česká republika Moravskoslezský kraj. Anotace: Materiál slouží k seznámení s jedním z krajů České republiky (Morava) – Moravskoslezským krajem.
Zlínský kraj Vypracovali: Jan Balák a Lenka Kohoutová.
Ročník: 5. Vzdělávací oblast: Člověk a jeho svět Vzdělávací obor: Vlastivěda Tematický okruh: Místo, kde žijeme Téma: Zlínský kraj Jméno autora: Mgr. Dana.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a Mateřská škola Vlastějovice, okres Kutná Hora AUTOR: Mgr. Olga Sýsová NÁZEV: VY 32 INOVACE 17 ČLOVĚK A JEHO SVĚT-Vlastivěda.
Moravskoslezský kraj. Základní údaje Krajské město: Ostrava Počet obyvatel: Rozloha: 5445 km 2.
Název školy: ZŠ NETVOŘICE, OKRES BENEŠOV Autor: Mgr. Pavla Zrzavecká Datum: Název: VY_32_INOVACE_20_ZEMĚPIS Téma: Moravskoslezský kraj Ročník:
Moravskoslezský kraj.
Název školy: ZŠ a MŠ T. G. Masaryka Fulnek
Škola ZŠ Masarykova, Masarykova 291, Valašské Meziříčí Autor
Název školy:  ZÁKLADNÍ ŠKOLA PODBOŘANY, HUSOVA 276, OKRES LOUNY Autor:
Název školy : Základní škola a mateřská škola,
Pardubický kraj.
Jak se jmenuje tato část České republiky ?
Anotace Prezentace obsahuje přehled míst regionu Zlínska. Je určena žákům 4. a 5. tříd, lze ji využít i v jiných předmětech, kde se probírá téma Můj region,
Název školy: ZŠ Pardubice - Spořilov
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola T. G. Masaryka, Bojkovice, okres Uherské Hradiště AUTOR: Mgr. Iva Drgáčová NÁZEV: VY-32-INOVACE-11-Zlínský kraj-průmysl strojírenský.
MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ Název školy: Základní škola Karla Klíče Hostinné
Historické památky Zlínského kraje
Základní škola, Hradec Králové
VY_52_INOVACE_29_02_Zlínský kraj
Základní škola Rosice, okres Chrudim
ZLÍNSKÝ KRAJ.
Předmět: Vlastivěda Ročník: V. Tematický celek: Česká republika
INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ
Název DUM: VY_32_INOVACE_X_3_19_Zlínský_kraj
Zlínský kraj Baťův kraj → Baťa svojí výrobou
Moravskoslezský kraj průmyslový region s těžbou černého uhlí a na ni
MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ Petr Drnec
Transkript prezentace:

Moravskoslezský kraj

Základní údaje Kraj je převážně hornatý, jeho západní část vyplňují pohoří Hrubý a Nízký Jeseník a Oderské vrchy, na východě se tyčí Moravskoslezské Beskydy. Nejvýznamnějšími vodními toky kraje jsou Odra, Opava, Moravice a Ostravice. Krajským městem je Ostrava, dalšími významnějšími městy jsou Havířov, Karviná, Frýdek-Místek a Opava. V Ostravsko-karvinské pánvi se těží černé uhlí, významná je výroba železa a oceli. V Nošovicích probíhá výroba osobních automobilů Hyundai, v Kopřivnici se vyrábějí nákladní vozy Tatra.

Zajímavosti Zámek Hradec nad Moravicí, hrad Sovinec, zřícenina hradu Hukvaldy. Lázně Karlova Studánka. Muzeum automobilů Tatra v Kopřivnici. Jeskyně Šipka u Štramberka.

Zlínský kraj

Základní údaje Jihozápadní okraj zabírá pohoří Chřiby, na východě se tyčí Bílé Karpaty, Javorníky a Moravskoslezské Beskydy. Nejvýznamnějšími řekami jsou Morava, Bečva, Dřevnice a Olšava. Krajským městem je Zlín, dalšími významnějšími městy jsou Vsetín, Valašské Meziříčí, Kroměříž a Uherské Hradiště. Střetávají se zda tři významné národopisné oblasti – Slovácko, Valašsko a Haná. V Kunovicích se nachází podnik na výrobu sportovních letadel (Let Kunovice), v Otrokovicích je výroba pneumatik (Barum Continental). Známými podniky jsou Česká zbrojovka Uherský Brod či potravinářský podnik Hamé Babice.

Zajímavosti Lázně Luhačovice s několika minerálními prameny. Podzámecké a Květné zahrady a zámek Kroměříž (památka UNESCO). Hrad Buchlov, zámek Buchlovice, poutní místo Velehrad. Skanzen Valašské muzeum v přírodě v Rožnově pod Radhoštěm. Socha pohanského boha Radegasta a sousoší svatého Cyrila a Metoděje na vrchu Radhošť. Zoologická zahrada a zámek v Lešné, muzeum obuvi ve Zlíně, Baťův kanál na řece Moravě.

Na následujících snímcích urči názvy vyobrazených památek a zajímavostí Moravskoslezského a Zlínského kraje

Opava Ostrava Třinec

Jubilejní Schillerova Budova Nové radnice v Ostravě Jubilejní Schillerova škola v Opavě Katedrála Božského Spasitele v Ostravě

Slunečná Lysá hora Radhošť

Lázně Libverda Lázně Bohdaneč Lázně Karlova Studánka

Horské středisko Pustevny Horské středisko Růžohorky Horské středisko Pomezní boudy

Zřícenina hradu Hasištejn Zřícenina hradu Rabštejn Zřícenina hradu Hukvaldy

Hrad Svojanov Hrad Sovinec Hrad Sion

Zámek Bečov nad Teplou Zámek Hradec nad Moravicí Zámek Náměšť na Hané

Baťův mrakodrap ve Zlíně Wichterleho mrakodrap ve Zlíně Zátopkův mrakodrap ve Zlíně

Poláškův kanál Slováčkův průplav Baťův kanál

Kroměříž – Květná zahrada Buchlovice – Francouzský park Luhačovice – Lázeňská promenáda

Lázně Velichovky Lázně Luhačovice Lázně Darkov

Zámek Kroměříž Zámek Buchlovice Zámek Kratochvíle

Skanzen v Rožnově pod Radhoštěm Skanzen v Přerově nad Labem Skanzen v Kouřimi

Socha Peruna na Javorovém vrchu Socha Svantovíta na Lysé hoře Socha Radegasta na Radhošti

Radhošť – kaple a sousoší sv. Petra a Pavla sv. Tomáše a Marka Radhošť – kaple a sousoší sv. Cyrila a Metoděje

Křtiny Velehrad Svatý Antonínek

Hrad Buchlov Hrad Bezděz Hrad Rabí

Konec prezentace!

Toto není správná odpověď. Zkus to znovu!