Představení Evropského týdne udržitelného rozvoje

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Občanské sdružení Brouček
Advertisements

Ludvík Eger, FEK ZČU v Plzni
Vzdělávací materiál vytvořený v projektu OP VK Název školy:Gymnázium, Zábřeh, náměstí Osvobození 20 Číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu:Zlepšení.
KOUS Vysočina, o.s. KOUS je zkratka pro Koordinační uskupení nestátních neziskových organizací, které působí v kraji Vysočina.
Role Městské policie v prevenci úrazů v Chrudimi
Poradenské služby podporující vzdělávání dospělých: realita nebo sen?
Předsednictví ČR v Radě EU Gita Vašíčková Úřad vlády ČR Odbor koordinace evropských politik.
LLP Comenius Evropská jazyková cena Label Petr Chaluš.
Finanční možností svépomocných skupin
Dotační programy odboru umění, literatury a knihoven kulturní aktivity v oblasti profesionálního umění program státní podpory stálých profesionálních divadel,
YOUTHPASS (Pas mládeže) externí spolupracovníci ČNA.
Zásady kraje Vysočina pro poskytování dotací na podporu naplňování a propagace principů místní Agendy 21 a Zdraví 21 v kraji Vysočina.
Národní a regionální dotační tituly. Význam národních a regionálních dotačních titulů Jejich význam postupně klesá, pro mnohé subjekty přesto téměř nezbytné.
Studentské sdružení Jiří Hošek & Martin Haltmar IČO:
MEZINÁRODNÍ SROVNÁVACÍ STUDIE Produkt RP Podpora Romů v Praze.
Partnerství Moravská brána do Evropy Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí Prezentace 13. května 2010 Vzdělávací.
Národní týden manželství „Šťastně až do smrti? Není to jen pohádka? Jak mít vztah, který vydrží...“ únor, 2015.
Mezinárodní závody agility Rožnov pod Radhoštěm
Místní akční skupiny a vzdělávání Horní Ředice
Dům zahraničních služeb Vypracovala: Eva Jermanová.
Obnova a využití klášterních komplexů Plasy a Kladruby
Cena za podporu místní demokracie S o u t ě ž O LIDECH S LIDMI.
Projekt Brno-Zdravé město přínos občanům v rámci veřejné správy
Informační servis s přidanou hodnotou zaměřující se na Evropskou unii, země Evropy a na otázky občanů, studentů a výzkumných pracovníků v dnešní Evropě.
Národní síť Zdravých měst ČR Místní Agenda 21 Hradec Králové, NKQ, 18. února 2014.
SPVD hledá nové posily do svého webmasterského týmu! Máte zájem? Potom je právě pro Vás určena tato prezentace!
ENVIRONMENTÁLNÍ VZDĚLÁVÁNÍ, VÝCHOVA A OSVĚTA VE STŘEDOČESKÉM KRAJI ENVIRONMENTÁLNÍ VZDĚLÁVÁNÍ, VÝCHOVA A OSVĚTA VE STŘEDOČESKÉM KRAJI Pracovní setkání.
Distanční vzdělávání v ČR, současnost a budoucnost II. národní konference Jindřichův Hradec
Vzpomínka k mezinárodnímu dni BOZP a informace k aktivitám Evropské agentury pro BOZP v roce 2007 RNDr. Sedlák, ředitel odboru bezpečnosti práce a pracovního.
Praha, funded by eContentPlus Vítáme účastníky Národní konference o znovuvyužití informací veřejného sektoru v České republice.
TÝDEN PROGRAMU COMENIUS COMENIUS WEEK 2009 V rámci celoevropské akce Týdne programu Comenius se můžete zapojit do vytváření a hraní geohry a poměřit tak.
Představení projektu SRKO-PTPO 12. dubna 2011 Ostrava.
Účel a cíle zřízení TPS z pohledu MZe Praha Ing. Pavel Sekáč, Ministerstvo zemědělství Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje.
Expertní panel pro GS JPD Propagace rovnosti šancí mužů a žen prostřednictvím médií - prezentace - Šance pro společnost, občanské sdružení.
Akce 2 – Evropská dobrovolná služba EDS je součástí programu EU Mládež v akci Akce 1 - Mládež pro Evropu Akce 2 - Evropská dobrovolná služba Akce 3 -
Jak připravit town- twinningový projekt v rámci programu Evropa pro občany Gabriela Hermannová.
Multilaterální setkání mládeže partnerských měst Jičín –
Drahoš Šikola Martina Stránská Lenka Slezáková
Zásady kraje Vysočina pro poskytování dotací na podporu naplňování a propagace principů místní Agendy 21 a ZDRAVÍ 21 v kraji Vysočina.
EUROCENTRUM LIBEREC Třída 1. máje Liberec 3 Telefon:
Sekce pro evropské záležitosti Úřadu vlády ČRSekce pro evropské záležitosti Úřadu vlády ČR Digitální jednotný trh Marta Vojtová Odbor koordinace evropských.
Informační a poradenský portál Romana Křížová Cross Czech a.s.
TÝDNY VZDĚLÁVÁNÍ DOSPĚLÝCH V LIBERECKÉM KRAJI 2010 pod záštitou MUDr. Přemysla Sobotky předsedy Senátu Parlamentu České republiky a senátora za Liberecko.
RODINNÁ POLITIKA Rodinná politika na úrovni krajů a obcí, Metodické „doporučení“ MPSV ČR, 2008) souhrn aktivit a opatření za účelem podpory rodiny podpora.
1 Projekt Brno-Zdravé město. 2 Cíl zlepšení zdraví a kvality života obyvatel podpora udržitelného rozvoje Projekt Zdravé město Zásady mezioborová spolupráce.
KA 02 - Mentoring Ing. Jiří Pešan manažer KA 02. Mentoring Hlavním cílem této aktivity je zajistit škole a jejím pedagogům metodickou a technickou podporu.
Co je program Mládež v akci? Největší evropský grantový program na podporu NEFORMÁLNÍHO VZDĚLÁVÁNÍ.
Okresní hospodářská komora Hodonín Představení podnikatelských aktivit v regionu , HODONÍN.
© NSZM ČR Národní síť Zdravých měst ČR Setkání Zdravých měst a realizátorů MA21 v Kraji Vysočina Jihlava, 12. ledna 2015.
Komunitní školy - kulturní, vzdělanostní a prorodinná centra v malých obcích Mgr. František Eliáš.
Národní týden manželství „Manželství je víc než kus papíru“ únor, 2015.
Národní týden manželství (NTM) únor, 2007.
Možnosti mezinárodní spolupráce v mateřských školách Národní konference Erasmus+/eTwinning 13. – , Zámek Štiřín.
RegioTalent – Regionalisierung ohne Grenzen1 Posouzení zřízení coworkingového centra v Jindřichově Hradci Leden 2015, Vypracovaly: Božejovská Martina,
5 POTŘEBNÝCH SOUČÁSTÍ místní Agendy 21
Desatero problémů – „10P“
Michal Kubáň Martin Nečaský Tomáš Pecha 31. března 2017
BSE České Budějovice o. s.
Projekt Czechiana Josef Praks Ministerstvo kultury České republiky
Polytechnické vzdělávání v praxi
Regionální centrum podpory sociálního podnikání
Jednání PS Vzdělávání Mgr. Barbora Ledlová
Ing. Pavel Vinkler, Ph.D., ředitel odboru podnikatelského prostředí
Co je program Mládež v akci?
ORP a NNO Petr Holý.
Novinky v preventivně výchovné činnosti u HZS ČR
5. SEMINÁŘ SLM ČR Algesia o.s. Michala Filipová Hodonín,
konference Jak se žije malotřídkám Praha
Enterprise Europe Network: Výsledky a příprava období 2022+
Zapojíte se letos se svou akcí i Vy?
Transkript prezentace:

Představení Evropského týdne udržitelného rozvoje

Co je udržitelný rozvoj? To se můžete dozvědět například v následujícím videu Martina Roty: https://www.youtube.com/watch?v=WNXQYe7Hbns

Evropský týden udržitelného rozvoje: Evropský týden udržitelného rozvoje (ETUR) je celoevropská iniciativa podporovaná Evropskou sítí udržitelného rozvoje. Cílem ETURu je zviditelňovat projekty a aktivity propagující udržitelný rozvoj a jeho principy. V ČR se historicky poprvé uskutečnil ve dnech 30. 5. – 5. 6. 2015. Akce se v těchto dnech každoročně opakuje. U nás převzal záštitu nad projektem Úřad vlády ČR a koordinuje jej prostřednictvím Odboru pro udržitelný rozvoj. Od roku 2016 poskytuje akci záštitu premiér a předseda Rady vlády pro udržitelný rozvoj.

Jak to probíhá? Každým rokem probíhají pro veřejnost v daném týdnu po celé Evropě tisíce akcí, které jsou tematicky spojené s udržitelným rozvojem Pořadateli jsou města, vzdělávací a výzkumné instituce, neziskové organizace, firmy občanská sdružení i jednotlivci Akce jsou souborně pro celou Evropu propagovány na stránkách www.esdw.eu, v jednotlivých státech je pak propagují národní koordinátoři Akce pořádané v ČR jsou propagovány na stránkách www.tydenudrzitelnosti.cz:

Rozložení akcí v roce 2016

Tematicky jsou akce členěné podle 17 cílů udržitelného rozvoje: Témata akcí Tematicky jsou akce členěné podle 17 cílů udržitelného rozvoje:

Tematické rozložení akcí Statistika českého ETURu z roku 2015, členěná podle pilířů udržitelného rozvoje:

Jak se zapojit? Naplánujte akci Registrujte se Vymyslete způsob, jak podpořit udržitelný rozvoj a naplánujte vlastní akci. Akce se musí konat v termínu ETURu Registrujte se Vyplňte registrační formulář na stránkách www.tydenudrzitelnosti.cz (registraci spouštíme 1. března) Dejte najevo, že jste se zapojili Stáhněte si materiály ETURu a užijte je k propagaci své akce Jednejte a buďte při tom Uspořádejte svou naplánovanou akci a navštivte akce ve svém okolí

V případě nejasností či podnětů se na nás neváhejte obrátit: hron.adam@vlada.cz | holub.ondrej@vlada.cz info@tydenudrzitelnosti.cz Děkujeme za pozornost!