Název školy: Základní škola a mateřská škola Domažlice, Msgre B

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
ZÁKLADNÍ ŠKOLA PODBOŘANY, HUSOVA 276, OKRES LOUNY
Advertisements

Výukový materiál vytvořen v rámci projektu EU peníze školám „Spolu to dokážeme“ Registrační číslo: CZ.1.07/1.4.00/ Číslo materiálu: VY_32_INOVACE_01.
Základní škola a Mateřská škola Slapy, okres Praha-západ
Opakování.
Téma hodiny: Určování slovních druhů Předmět: Český jazyk Ročník: 5
Základní škola a Mateřská škola Slapy, okres Praha-západ
Základní škola a Mateřská škola Slapy, okres Praha-západ
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Katka Nosková. Materiál zpracován v rámci projektu Implementace ICT techniky do výuky dle.
Pamatujete si, jak jsme si v loňském školním roce hráli na pošťáky? Každé slovo byl dopis s adresou, který jsme museli správně doručit. Teď si všechny.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Javorník, okres Jeseník REDIZO: NÁZEV: VY_32_INOVACE_304_Slovní druhy AUTOR: Ilona Kozubová ROČNÍK, DATUM: 6.,
Základní škola a mateřská škola T.G. Masaryka Milovice, Školská 112, Milovice projekt v rámci Operačního programu VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST.
Hrátky s češtinou.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Javorník, okres Jeseník REDIZO: NÁZEV: VY_32_INOVACE_452_Slovní druhy AUTOR: Mgr. Dagmar Petřeková ROČNÍK, DATUM:
Autorem materiálu a všech jeho částí, není- li uvedeno jinak, je Mgr. Smékalová Jitka ANOTACE Žáci si s pomocí učitele zopakují podle učebnice, zápisů.
Základní škola a Mateřská škola Slapy, okres Praha-západ
Slovní druhy 6. ročník.
Základní škola Jakuba Jana Ryby Rožmitál pod Třemšínem Efektivní výuka pro rozvoj potenciálu žáka projekt v rámci Operačního programu VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Javorník, okres Jeseník REDIZO: NÁZEV: VY_32_INOVACE_333_Slovní druhy AUTOR: Mgr. Šárka Kubáčková ROČNÍK, DATUM:
Za předpokladu použití psacích potřeb
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Javorník, okres Jeseník REDIZO: NÁZEV: VY_32_INOVACE_496_Slovní druhy AUTOR: Mgr. Martina Ringová ROČNÍK, DATUM:
SLOVNÍ DRUHY OHEBNÉ x NEOHEBNÉ
Český jazyk – 2. ročník „Slovní druhy“
Každé slovo můžeme přiřadit k jednomu z deseti slovních druhů.
Název školy: Základní škola a mateřská škola Domažlice, Msgre B. Staška 232, příspěvková organizace Autor: Mgr. Vendula Steidlová Název : VY_32_INOVACE_06_VÝZNAM.
S LOVNÍ DRUHY – 6. ROČ. Mgr. Jablečníková J. - ZŠ Horní Slavkov číslo šablony III/2 VY_32_INOVACE_83_SLOVNÍ DRUHY.
Název školy: Základní škola a mateřská škola Domažlice, Msgre B. Staška 232, příspěvková organizace Autor: Mgr. Vendula Steidlová Název : VY_32_INOVACE_20_RISKUJ.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Eva Fojtíková. Dostupné z Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA Přáslavice.
VY_32_INOVACE_ČJ.3.10 AnotaceMateriál slouží k procvičení a upevnění učiva o slovních druzích AutorMgr. Ivana Venglářová Očekávaný výstupUvádí příklady.
Elektronické učební materiály – I. stupeň Český jazyk Autor: Mgr. Martina Durinová SLOVNÍ DRUHY.
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Autor: Mgr. Dobrá Jana Název DUM: VY_32_Inovace_ Slovní druhy Název sady: Český jazyk 4. ročník Číslo projektu:
SLOVNÍ DRUHY OHEBNÉ NEOHEBNÉ 1. PODSTATNÁ JMÉNA 2. PŘÍDAVNÁ JMÉNA
Název školy: Základní škola a mateřská škola Domažlice, Msgre B
Název školy: Základní škola a mateřská škola Domažlice, Msgre B
Název školy: Základní škola a mateřská škola Domažlice, Msgre B
Autor: Mgr. Monika Hřavová Název : VY_32_INOVACE_2A05Čj4_Slovní druhy
Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název sady materiálů
VY_32_INOVACE_26_Slovni_druhy_uvod Jazyk a jazyková komunikace
Základní škola Unhošť Jazyk a jazyková komunikace Projekt MŠMT ČR
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Hostouň, okres Domažlice,
Základní škola Bylany, okres Kolín
Název školy: Základní škola a mateřská škola Domažlice , Msgre B
Název školy: Základní škola a mateřská škola Domažlice, Msgre B
Obchodní akademie, Střední odborná škola a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky, Hradec Králové Autor: Mgr. Jakub Hlávko Název materiálu:
Autor: Mgr. Lenka Zlámalová Datum: Název: VY_32_INOVACE_18_ČESKÝ JAZYK
Příslovce VY_32_INOVACE_03-15 Ročník: 7. Vzdělávací oblast:
ZÁKLADNÍ ŠKOLA SLOVAN, KROMĚŘÍŽ, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE
Autor: Mgr. Vladimíra Dvořáková
Název školy: Základní škola a mateřská škola Domažlice, Msgre B
Autor: Mgr. Vlasta Šujanová
5 Název školy: Základní škola Pardubice - Spořilov Autor: Mgr. Nataša Bartoníčková Název: VY_12_INOVACE_ČESKÝ JAZYK A LITERATURA_2_15.TVAROSLOVÍ Téma:
ZÁKLADNÍ ŠKOLA, JIČÍN, HUSOVA 170 Číslo projektu
VY_32_INOVACE_1/20A-ICT/PE/ON
Název školy: Základní škola a mateřská škola Domažlice, Msgre B
Autor: Mgr. Leon Maršík Datum: Název: VY_32_INOVACE_20_Čj5
NÁZEV ŠKOLY: 2. základní škola, Rakovník, Husovo náměstí 3
Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název sady materiálů
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Hnátnice, okres Ústí nad Orlicí
NÁZEV ŠKOLY: 2. základní škola, Rakovník, Husovo náměstí 3
OZNAČENÍ MATERIÁLU: VY_32_INOVACE_38_ČJ4
Slovní druhy Tato práce je šířena pod licencí CC BY-SA 3.0. Odkazy a citace jsou platné k datu vytvoření této práce. Materiál je určen pro bezplatné používání.
Základní škola Bedřicha Hrozného, Lysá nad Labem, okres Nymburk
AUTOR: Mgr. Marie Benabdelmalek NÁZEV: VY_32_INOVACE_2B_16
SLOVNÍ DRUHY číslo projektu : CZ.1.07/1.4.00/
ZŠ Týnec nad Labem AUTOR: Alena Darebná
NÁZEV ŠKOLY: ZÁKLADNÍ ŠKOLA KOLÍN V., MNICHOVICKÁ 62
Autor: Mgr. Lenka Zlámalová Datum: Název: VY_32_INOVACE_12_ČESKÝ JAZYK
VY_32_INOVACE_38_CJ_ 3 1) Jméno autora výukového materiálu (VM), škola: Miroslava Červená Základní škola a mateřská škola Skalsko, okres Mladá Boleslav.
Název školy: ZŠ Klášterec nad Ohří, Krátká 676 Autor: Mgr
AUTOR: Lenka Malčíková NÁZEV: VY_32_INOVACE_30_Slovní druhy
AUTOR: Mgr. Marie Benabdelmalek NÁZEV: VY_32_INOVACE_2B_13
Transkript prezentace:

Název školy: Základní škola a mateřská škola Domažlice, Msgre B Název školy: Základní škola a mateřská škola Domažlice, Msgre B. Staška 232, příspěvková organizace Autor: Mgr. Vendula Steidlová Název : VY_32_INOVACE_01_SLOVNÍ DRUHY Sada: ČESKÝ JAZYK 9. ročník Téma: SLOVNÍ DRUHY Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/21.1437

Anotace Ročník 9. Druh materiálu Prezentace na inter. tabuli Pomůcky Inter. tabule Cíl materiálu /Inovace Procvičení určování sl. druhů, jejich používání v textu a rozlišování slov. druhů v kontextu Metodické pokyny Správné řešení přiletí na kliknutí, popř. následuje na snímku za úkolem. Prezentace obsahuje animace.

SLOVNÍ DRUHY

SLOVA OHEBNÁ 1. PODSTATNÁ JMÉNA vrána 2. PŘÍDAVNÁ JMÉNA velká 3. ZÁJMENA ta 4. ČÍSLOVKY tři 5. SLOVESA létá SLOVA NEOHEBNÁ 6. PŘÍSLOVCE rychle 7. PŘEDLOŽKY u 8. SPOJKY ale 9. ČÁSTICE ano 10. CITOSLOVCE au!

URČI DRUHY PODTRŽENÝCH SLOV 6. 1. Ráno hustě pršelo. 5. 2. Anička vždy hlasitě zdraví. 3. 3. Nikdo jí to neřekl. 1. 4. V Berouně přistoupil 1 cestující. 5. Karlovi už bylo 15 let. 1. 1. Bylo to krásné ráno. 2. Přejeme Vám hodně zdraví. 5. 3. Náš táta hodně jí. 2. 4. Lidé cestující do Plzně přestoupili v Berouně. 5. Karlovi spolužáci ho přišli navštívit.

Utvoř věty, kde slovo KOLEM bude.. PODSTATNÉ JMÉNO Včera naboural se svým novým kolem. 3. PŘÍSLOVCE Včera jsme šli kolem. 2. PŘEDLOŽKA Včera jsme šli kolem školy.

UTVOŘ VĚTY S TĚMITO SLOVNÍMI DRUHY, dodrž dané pořadí slov zájm. číslovka podst. jméno příslov-ce sloveso předl příd. jméno NAŠE DVĚ KOČKY DRZE DORÁŽELY NA SOUSE-DOVA PSA PŘÍSLOVCE SLOVESO RÁNO RYCHLE UTÍKAL DOLŮ

VYBER SLOVO, KTERÉ K OSTATNÍM NEPATŘÍ tento 4. nic můj každý 1. aby ale někdy kéž nikdo neboť 3. dole že pomalu když 5. protože venku hezky hezcí zdráv mezi babičky nahoře tě bez 2. vlakem námořnický kromě babiččin pod ze

DOPLŇ DO TEXTU UVEDENÉ SLOV. DRUHY __2__ princ Honza se vydal do světa hledat _1___. Prošel celičký kraj, _8__ žádná se mu nelíbila. Až v jednom království __5___ nádhernou princeznu, do které se __6__ zamiloval. Ale král mu __3_ nechtěl dát. Aby si ji ___5_, musel splnit tři__1__. Nejprve musel ___5__ draka. __6___ najít princezniny _2__ korále a nakonec poznat princeznu mezi dalšími ___4___ dívkami. Kdyby neměl Honza pomocníky, ani jeden úkol by nesplnil. Ale s __3___ pomocí to dokázal a vysloužil si tak princeznu i půl království.

DOPLŇ DO TEXTU UVEDENÉ SLOV. DRUHY Mladý princ Honza se vydal do světa hledat nevěstu. Prošel celičký kraj, ale žádná se mu nelíbila. Až v jednom království našel nádhernou princeznu, do které se hned zamiloval. Ale král mu ji nechtěl dát. Aby si ji zasloužil, musel splnit tři úkoly. Nejprve musel skolit draka. Pak najít princezniny ztracené korále a nakonec poznat princeznu mezi dalšími 12 dívkami. Kdyby neměl Honza pomocníky, ani jeden úkol by nesplnil. Ale s jejich pomocí to dokázal a vysloužil si tak princeznu i půl království.

ZDROJE, ODKAZY ARCHIV AUTORA