Zvláštní pracovní podmínky Mateřská a rodičovská dovolená

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Zaměstnání 2. ročník tříletého studia č. 272 Dana Kubelková
Advertisements

Pracovní poměr = vztah mezi zaměstnancem(FO starší 15 let) a zaměstnavatelem(FO nebo PO) = za úplatu odvedu práci Vznik Uzavření pracovní smlouvy – dvoustranný.
Zaměstnání mladistvých
Základní škola a Mateřská škola, Šumná, okres Znojmo OP VK Tematický celek: Výchova k občanství II. stupeň Název a číslo učebního materiálu.
Podnikatelé vs. zaměstnanci
Podmínky dlouhodobého pobytu na území jiného státu EU
Sociální zabezpečení 3. ročník Studijní obor: Sociální činnost Implementace ICT do výuky č. CZ.1.07/1.1.02/ GG OP VK.
Střední zdravotnická škola, Národní svobody Písek, příspěvková organizace Registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Číslo DUM:VY_32_INOVACE_BERGMANNOVA_12.
PRACOVNĚ PRÁVNÍ VZTAHY
Vzdělávací materiál vytvořený v projektu OP VK Název školy:Gymnázium, Zábřeh, náměstí Osvobození 20 Číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu:Zlepšení.
MZDA, PRACOVNÍ PODMÍNKY VY_32_INOVACE_ 19 Mzda, pracovní podmínky.
Legislativa harmonizace rodinného a profesního života v evropských zemích Zasedání pracovní skupiny 4 “Harmonizace profesního a rodinného života“
Studijní obor: Sociální činnost
Podpora v nezaměstnanosti
RODINA A FINANČNÍ KRIZE
ÚŘAD PRÁCE.
Žáci si interaktivně, ústně i písemně opakují dané učivo.
Koordinace dávek v nezaměstnanosti
V zaměstnání I. Petr Machala. zajdete na personální oddělení podepíšete pracovní smlouvu seznámíte se s pracovním řádem Víte co následuje po úspěšném.
OSVČ – zdravotní pojištění 2014 Každý občan ČR a cizinec s přechodným či trvalým pobytem v ČR musí být zdravotně pojištěn Zákon č. 48/1997 Sb., o veřejném.
Název školyIntegrovaná střední škola technická, Vysoké Mýto, Mládežnická 380 Číslo a název projektuCZ.1.07/1.5.00/ Inovace vzdělávacích metod EU.
OSVČ – sociální zabezpečení 2014
Elektronická učebnice - II
V zaměstnání III. Petr Machala. 1.Jaký je rozdíl mezi mzdou a platem? 2.Za co se dávají příplatky? 3.Co je to hrubá mzda? 4.Co se z hrubé mzdy odvádí.
Mgr. Ilona Kostadinovová, advokát I.K.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Jana Milotová, Obchodní akademie a Střední odborná škola logistická, Opava, příspěvková.
Pracovní doba, BOZP Základy pracovního práva a sociálního zabezpečení v ES – přednáška č. 4.
OSVČ – zdravotní pojištění 2014
OSVČ – zdravotní pojištění 2014 Každý občan ČR a cizinec s přechodným či trvalým pobytem v ČR musí být zdravotně pojištěn Zákon č. 48/1997 Sb., o veřejném.
Jak správně vést evidenci pracovní doby
Správa sociálního zabezpečení Nemocenské pojištění druhá část.
1 SPP 728 Služby zaměstnanosti a práce s nezaměstnanými Diferencovaná rizika nezaměstnanosti Hana Pořízková.
262/2006 Sb., zákoník práce 89/2012, občanský zákoník 2.
VY_62_INOVACE_ Pracovněprávní vztah.
JAK VYUŽÍT SLUŽEB ÚŘADU PRÁCE Mgr. Ivona Černohausová Jeronýmovy dny.
Vybrané otázky nového ZÁKONÍKU PRÁCE Zákon č. 262/2006 Sb.
Název školy Gymnázium, střední odborná škola, střední odborné učiliště a vyšší odborná škola, Hořice Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název materiálu.
Aktivní politika zaměstnanosti – Modul III LEGISLATIVA.
Název školy Gymnázium, střední odborná škola, střední odborné učiliště a vyšší odborná škola, Hořice Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název materiálu.
ZÁKONNÁ POJIŠTĚNÍ - teorie Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Vladimír Mikulík. Slezské gymnázium, Opava, příspěvková.
Datum: Projekt: Kvalitní výuka Registrační číslo: CZ.1.07/1.5.00/ Číslo DUM: VY_32_INOVACE_071 Jméno autora: Blanka Zbožínková Název.
Číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Název školy:SOU a ZŠ Planá, Kostelní 129, Planá Vzdělávací oblast: Ekonomie Předmět:Finanční gramotnost Tematický.
Legislativa v oblasti RP (žen a mužů) Mgr. Veronika Šprincová.
PRACOVNÍ DOBA VY_32_INOVACE_2_1_5 PRACOVNÍ DOBA Autor: Ing. Jana Rauscherová Zkvalitnění výuky na GSOŠ prostřednictvím inovace Gymnázium a Střední odborná.
Pracovní doba a doba odpočinku, provozní doba
ZÁKLADNÍ ŠKOLA SLOVAN, KROMĚŘÍŽ, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE
Kurz finanční gramotnosti OA Neveklov
Téma 2 Odměňování Mzdy a platy v odměňování zaměstnanců.
Základy pracovního práva a sociálního zabezpečení v ES
Podnikatelé vs. zaměstnanci
Nemocenské a další sociální dávky v ČR
Název projektu: Moderní škola
Zákoník práce 1 – Zákoník práce
Digitální učební materiál
JAK VYUŽÍT SLUŽEB ÚŘADU PRÁCE Mgr. Ivona Černohausová
Koordinace dávek v nezaměstnanosti
HLEDÁNÍ ZAMĚSTNÁNÍ Název školy: Základní škola Karla Klíče Hostinné
Pracovně právní vztahy
Pracovní podmínky žen a mladistvých
Ekonomika Personální činnost 3. Ing. Miroslava Farmačková
Název školy : Základní škola a mateřská škola,
Téma 2 Odměňování Mzdy a platy v odměňování zaměstnanců.
Právo sociálního zabezpečení
OSVČ – zdravotní pojištění 2017
PERSONALISTIKA Pracovní vztahy a vztahy související
Název školy: ZŠ Klášterec nad Ohří, Krátká 676 Autor: Mgr
Soc. událostí….mateřství, rodičovství
Název projektu: Moderní škola
OSVČ – zdravotní pojištění 2019
Správa sociálního zabezpečení
Transkript prezentace:

Zvláštní pracovní podmínky Mateřská a rodičovská dovolená Pracovní právo II Zvláštní pracovní podmínky Mateřská a rodičovská dovolená

ZVLÁŠTNÍ PRACOVNÍ PODMÍNKY ZVLÁŠTNÍ PRACOVNÍ PODMÍNKY SE TÝKAJÍ ŽEN A MLADISTVÝCH MLADISTVÍ: vše projednávat se zákonným zástupcem zákaz práce přesčas, v noci, pod zemí, práce škodící jejich zdraví je nutné lékařské vyšetření ŽENY: zákaz práce pod zemí, těžké fyzické práce

Mateřská a rodičovská dovolená MATEŘSKÁ DOVOLENÁ: 28 týdnů (37 týdnů u 2 a více dětí) nástup – nejdéle 6 týdnů před porodem nejdříve 8 týdnů (rizikové jinak) nesmí být kratší než 14 týdnů (6 týdnů po porodu) RODIČOVSKÁ DOVOLENÁ: následuje po mateřské dovolené nemusí vykonávat jen matka 2 – 4 roky, musí se určit předem (podle toho je určena výše rodičovského příspěvku)

Příspěvek v nezaměstnanosti Úřad práce nezprostředkoval uchazeči o zaměstnání práci do 7 dnů od jeho registrace, ani mu nezajistil rekvalifikaci. Uchazeč byl v posledních 3 letech alespoň 12 měsíců zaměstnaný. Uchazeč nepobírá žádný důchod Uchazeč spolupracuje při hledání místa s úřadem práce.

Výňatek z pracovního řádu pro úředníky pražského magistrátu z roku 1870 Denně před začátkem pracovní doby jsou povinni úředníci důkladně zamésti kancelář, vybrati popele z kamen a utřít prach. Úředníci zodpovídají dále za to, že kancelář bude vždy řádně vytopena. Potřebné palivo obstarají na svůj náklad. Jakákoliv politická činnost úředníků má za následek okamžité propuštění. K dámám a výše postaveným osobám se úředník chová slušně. Jako četba se doporučuje bible. Není námitek proti jiným knihám, pokud jsou tyto nezávadné. Úřednice jsou povinny vésti zbožný a cudný život………

Úkol –samostatná práce POMOCÍ INTERNETU SAMOSTATNĚ VYHLEDEJ ODPOVĚDI NA OTÁZKY: Komu nesmí být dána výpověď V jakých případech a komu může být dána výpověď Jaká je minimální možná mzda Jaká je doba odpočinku během směny, mezi směnami, v rozmezí 1 týdne Jaká je výše rodičovského příspěvku Jaká je výše příspěvku v nezaměstnanosti

Použité zdroje Microsoft.com VALENTA, Milan. Občanská výchova. Praha : Práce, 1999. 120 s.