Kompresní stanice Jirkov

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Obecné požadavky na výstavbu
Advertisements

§ 103 Záměry nevyžadující stavební povolení ani ohlášení
Úřad pro technickou normalizaci, metrologii a státní zkušebnictví
ENERGETIKA ZÁKON č. 458/2000 Sb.o podmínkách podnikání a o výkonu státní správy v energetických odvětvích a o změně některých zákonů (energetický zákon)
Energetická bezpečnost ČR - představy x mýty x realita; technologický úhel pohledu Blahoslav Němeček místopředseda a ředitel sekce regulace.
Modernizace a rozvoj přenosové soustavy ČR
Bc. Lucie Ptáková,  Plánované spuštění systému: 2014  = evropská agentura pro vesmírný systém Galileo (GSA)  Bude zajišťovat především navigaci.
Modernizace a ekologizace provozu VE Lipno I. Milníky akce - generální oprava soustrojí TG2 Zahájení: 5. listopadu 2012 Dokončení: polovina prosince 2013.
Tisková konference TEPLOFIKACE LEDVIC 12. září 2013 Ing. Vladimír Gult předseda představenstva a generální ředitel.
Fakulta bezpečnostního inženýrství VŠB–TUO
Studijní program Stavební inženýrství
Energetická bezpečnost regionu Workshop v rámci projektu Energetický Inovační Portál CZ-PL.
ČVUT v Praze Fakulta stavební Katedra technických zařízení budov ČVUT v Praze Fakulta stavební Katedra technických zařízení budov Energetický audit VYHLÁŠKA.
Struktura stavebního zákona č. 183/2006 Sb. ČÁST PRVNÍ ÚVODNÍ USTANOVENÍ Předmět úpravy, Základní pojmy ČÁST DRUHÁ VÝKON VEŘEJNÉ SPRÁVY HLAVA I ÚVODNÍ.
NÁZEV: Udržitelné stavebnictví a průmysl Přednášející KAM Sika CZ Vedoucí PS 12 v Czech BCSD FOTO.
Facility management ČSN EN
D I G I T Á L N Í V Ý Z V Y ING. JAN ŠTĚPNIČKA PRAHA - 6. PROSINCE 2013 TRENDY VÝSTAVBY BEZDRÁTOVÝCH TELEKOMUNIKAČNÍCH SÍTÍ ARBOR, spol. s r.o.
Energetický management jako nízkonákladové opatření k dosažení úspor
PODZEMNÍ STAVBY Kolektory Ústav geotechniky.
PRAHA PRO AFRIKU Projekt podpory rozvoje města a venkova v Etiopii.
Sustainable Construction and RES in the Czech Republic Irena Plocková Ministry of Industry and Trade CR, Na Františku 32, Praha, CR.
Elektrárna Počerady Leží v severozápadní části České republiky, přibližně uprostřed trojúhelníku měst Louny, Žatec a Most. Vlastní výstavba probíhala.
3. VÝZVA MAS LUHAČOVSKÉ ZÁLESÍ. Fiche 2: Rozvoj drobného a malého podnikání Hlavní opatření III.1.2. – Podpora a zakládání podniků a jejich rozvoje Cíl.
Pohled zadavatele na energetický audit ve velkém průmyslovém podniku Ing. Petr Matuszek Brno
Projekt realizace referenčního rozhraní Ing. Jan Pokorný Ministerstvo informatiky ČR ISSS, 5. dubna 2005.
1 „ Kdo za to může – kompletní vzdělávání pro přípravu a realizací projektu z PRV“
Energetický audit ve velkém průmyslovém podniku z pohledu zadavatele Ing. Petr Matuszek Seminář AEM Brno
25. srpna EUro Finance Consulting EUFC CZ s.r.o. Analýza celkové energetické spotřeby Libereckého kraje Liberec, 25. srpna 2009.
1 Brno, Ing. Petr Fajmon Dopady liberalizace a legislativních změn na JMP,a.s.
Modernizace a rozvoj přenosové soustavy ČR Ing. Vladimír Tošovský předseda představenstva a generální ředitel.
Integrované dopravní systémy Realizace Dopravní politiky ČR Ing. Vít Sedmidubský května 2010.
Trasování lesních cest
PRŮMYSLOVÁ ZÓNA nad OEZ Letohrad
STAVEBNÍ DOZOR Stavební úřady vykonávají soustavný dozor nad zajišťováním ochrany veřejných zájmů, ochrany práv a oprávněných zájmů právnických a fyzických.
NBU2 LS2015 / BYDLENÍ Petr LÉDL KATEDRA ARCHITEKTURY BYTOVÝ DŮM
STAVEBNÍ ZÁKON Účinnost k Předpisy Zákon č. 183/2006 Sb., o územním plánování a stavebním řádu (stavební zákon), ve znění zákona č. 68/2007.
PROČ SE NÁS NEDOTKLA KRIZE DODÁVEK PLYNU PŘES UKRAJINU
Základ pro výpočet DPH a výpočet Obecně vymezuje základ pro výpočet DPH § 36 ZDPH, Pro konkrétní specifické situace potom najdeme řešení v § 38 – 41 ZDPH,
REGIONÁLNÍ ENERGETICKÉ FÓRUM - ÚSTÍ 2012 OrganizátořiGenerální partner Odborní garanti Mediální partneři REF ÚSTÍ 2012 se koná pod odbornou záštitou Hospodářské.
Prezentace společnosti CONTE spol. s r.o.. Základní informace/ Kdo jsmeInformace o majitelíchProč právě my/ Co umíme Jak zajistíme bezpečnost dodávek.
Zajištění dodávky elektřiny pro hlavní město Prahu při mimořádných stavech v elektrizační soustavě pro konferenci: BEZPEČNOSTNÍ FÓRUM 2015 PRAHA
Centrum energeticky efektivních budov.  Díky nejnovějším trendům ohledně snižování energetické spotřeby budov, ať již z legislativních důvodů, ekonomických.
Akademie Hasičského záchranného sboru České republiky Základní informace.
Projektování elektrických zařízení Fakulta elektrotechniky a informatiky VŠB – TUO Katedra elektrotechniky.
PROVÁDĚCÍ PŘEDPISY transparentní novela zákona Vlastimil Fidler 1.
Dlouhodobá koncepce lokality JE Dukovany Petr Štulc 25.listopadu 2014 Seminář na téma: „MOŽNÉ SOCIOEKONOMICKÉ DOPADY V PŘÍPADĚ UKONČENÍ PROVOZU JE DUKOVANY,
Možnosti financování správy majetku a provozu budov z Evropských strukturálních fondů Aktuální výzvy, potenciál IROP a vícezdrojové financování Michal.
Žofínské fórum Co ohrožuje energetickou bezpečnost ČR? Priorita – bezpečnost dodávek 18. února 2016.
Sjednocení technologické platformy Policie ČR CZ.1.06/1.1.00/ Sjednocení technologické platformy Policie ČR CZ.1.06/1.1.00/ Projekt je.
© IHAS 2011 Tento projekt je financovaný z prostředků ESF prostřednictvím Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost a státního rozpočtu ČR.
2. zasedání Řídícího výboru projektu Místní akční plán (MAP) rozvoje vzdělávání pro SO ORP Čáslav CZ /0.0/0.0/15_005/ Základní škola Zbýšov,
Veřejné finance Mgr. Oldřich Hájek. Financování veřejné dopravy Význam a charakteristika dopravy: Propojuje všechna odvětví hospodářství Propojuje všechna.
Letecká technika pro záchranné práce v IZS CZ.1.06/3.4.00/ Projekt je spolufinancován z Evropské unie, Evropského fondu pro regionální rozvoj v.
Operační program Výzkum a vývoj pro inovace. Veřejná podpora - příjemce Hlavní činností je VaV, výuka, TT Zisk je zpětně reinvestován do hl.činnosti Oddělení.
© IHAS 2011 Tento projekt je financovaný z prostředků ESF prostřednictvím Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost a státního rozpočtu ČR.
Katedra elektrotechniky
PROGRAM ROZVOJE VENKOVA
Chytrý Jihomoravský kraj ?
Třídimenzionální radary Základní takticko-technické údaje radarů:
Akademie Hasičského záchranného sboru České republiky
Speciální izolace BJ13.
STAVEBNÍ DOZOR Stavební úřady vykonávají soustavný dozor nad zajišťováním ochrany veřejných zájmů, ochrany práv a oprávněných zájmů právnických a fyzických.
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště, Vocelova 1338
Ubytovací zařízení Ztz 1.
Administrativní budovy
Staveniště a zařízení staveniště
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit.
Pozitivní ekologické dopady projektu
INFRASTRUKTURA PRO VZDĚLÁVÁNÍ
Finanční podpora pro provozovatele LDS v rámci V. Výzvy Smart grids
Transkript prezentace:

Kompresní stanice Jirkov Vrskmaň 5. června, 2017

Popis projektu Projekt nové Kompresní stanice (KS) Jirkov je součástí plánovaného rozvoje stávající soustavy pro přepravu zemního plynu. Účelem projektu je zvýšení přepravní kapacity a efektivní využití stávajících přepravních linií VTL plynovodů. Umístění areálu je navrhováno v extravilánu a technické řešení počítá s využitím elektricky poháněných kompresorů o celkovém instalovaném výkonu v rozmezí cca 20 - 25 MW. Projekt KS Jirkov se skládá z: Výstavby areálu KS včetně nezbytné technologie (kompresorovna, budova elektro, administrativní budova) Potrubní napojení na stávající plynovody DN900 Vybudování podzemní el. přípojky v délce cca 1,5 km z rozvodny Otvice Realizace projektu se předpokládá v letech 2018 - 2019

Představení technologie KS Referenční stavba - KS Neustift, Rakousko, OMV

Představení technologie KS Uvažované technické řešení kompresorů - EMC Moderní technologie představující pokrok v oblasti přepravy zemního plynu Bezemisní provoz Žádné olejové hospodářství Bez nežádoucích vibrací Hladina hluku v okolí budovy v souladu s legislativními limity

Představení technologie KS Uvažované technické řešení řídícího systému Jedním z podkladů pro návrh technologie a řídícího systému KS je bezpečnostní studie (HAZOP) Řídící systém využívá nejmodernějších dostupné technologie a umožnuje plně automatický režim provozu i dálkové řízení stanice z dispečinku v centrále N4G Všechny důležité systémy stanice jsou zdvojeny či jinak zálohovány

Situace Předpokládané území dotčené plánovanou výstavbou

Projekt ve vztahu k okolí Nově instalovaná technologie nepředstavuje vizuální zátěž – žádné vícepatrové budovy, žádné prostorově výrazné výškové konstrukce Nově instalovaná technologie nepředstavuje bezpečnostního riziko – součástí návrhu je podrobná bezpečnostní studie (HAZOP), důležité systémy jsou zálohovány Nově instalovaná technologie nepředstavuje zátěž pro životní prostředí - jedná se o bezemisní technologii, bez výrazných vibrací, bez olejových hospodářství atd. Nově instalovaná technologie nepředstavuje zvýšení hlukové zátěže – součástí návrhu je vypracování podrobné hlukové studie Areál KS i jeho nejbližší okolí bude monitorován moderním zabezpečovacím systémem

Realizace projektu Projektová příprava, výstavba a následný provoz a údržba bude probíhat plně v souladu s veškerou související legislativou, technický normami, předpisy a nařízeními Technické řešení bude vypracováno na základě obdobných technických řešeních, s využitím moderní technologie, dodavatelem projektu je zkušený zahraniční partner – ILF Consulting Engineers, s mnohaletou praxí v návrhu kompresních stanic a řadou úspěšných referencí z obdobných staveb Dodavatelé materiálů, strojů a zařízení a stavebních prací budou vybíráni s důrazem na kvalitu, bezpečnost a spolehlivost dodávaného zboží a služeb Veškeré pozemky dotčené výstavbou budou plně rekultivovány