Programovací jazyk C# 4. část - cykly.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Orbis pictus 21. století Tato prezentace byla vytvořena v rámci projektu.
Advertisements

ŘÍDÍCÍ STRUKTURY - PODMÍNKY
Počítače a programování 1 Přednáška 13 Jiří Šebesta.
Dynamické dokumenty na straně klienta Informatika pro ekonomy II.
Seznamy Seznam = očíslovaná posloupnost skalárů Zápis seznamu do kulatých závorek: ("máslo")# jednočlenný seznam (1,2,3)# seznam se 3 členy ("jedna",2,3,"osm",100,$pozdrav)
Algoritmizace od algoritmu k Pascalu.
Visual Basic POLE. 2 POLE Pole - je řada prvků označených indexem Například: řada čísel, které spolu nějak souvisejí řada známek jednoho studenta řada.
DATOVÝ TYP POLE.
Semestrální práce KIV/PT Martin Kales Hana Hůlová.
Pole, ukazatele a odkazy
PHP Cyklické příkazy v PHP - 08
Algoritmy I Cvičení č. 4.
Algoritmy I Cvičení č. 3.
MS EXCEL Funkce =svyhledat.
Větvení cykly J a v a Začínáme programovat Lucie Žoltá.
J a v a Začínáme programovat Lucie Žoltá pole řetězec debugr.
J a v a Začínáme programovat Lucie Žoltá metody, objekty, konstruktor.
Vyučovací hodina 1 vyučovací hodina: Opakování z minulé hodiny 5 min Nová látka 20 min Procvičení nové látky 15 min Shrnutí 5 min 2 vyučovací hodiny: Opakování.
PHP – zasílání dat z formuláře
PB161 Jmenné prostory, I/O proudy PB161 | Jmenné prostory, IO proudy PB161 – Programování v jazyce C++ Objektově Orientované Programování.
ALGO – Algoritmizace 2. cvičení
A1PRG - Programování – Seminář Ing. Michal Ukazatele a pole 10 Verze
JavaScript Podmínky, cykly a pole.
Cvičení.
3. Příkazy  Příkazy dělíme na jednoduché a strukturované.  Jednoduché příkazy - žádnou jejich dílčí částí neni příkaz - přiřazovací, vstupu a výstupu,
Proměnná typu "pole" Mezi proměnné typu "pole" patří všechny superglobální proměnné. Mezi proměnné typu "pole" patří všechny superglobální proměnné. To.
OSNOVA: a) Úvod do OOPb) Třídy bez metod c) Třídy s metodamid) Konstruktory a destruktory e) Metody constf) Knihovní třídy g) Třídy ve tříděh) Přetížení.
2 CYKLUS S PEVNÝM POČTEM OPAKOVÁNÍ Podle řídící proměnné proveď n-krát příkaz P1.
Gymnázium Vincence Makovského se sportovními třídami Nové Město na Moravě VY_32_INOVACE_INF_RO_06 Digitální učební materiál Sada: Úvod do programování.
Pascal - cykly.
Orbis pictus 21. století Tato prezentace byla vytvořena v rámci projektu.
JavaScript Funkce.
C – cyklus while Mgr. Lenka Švancarová.
A1PRG - Programování – Seminář Ing. Michal Řízení běhu programu 5 Verze
Typy cyklů Do...Loop For...Next For Each...Next.
Základy ALgoritmizace 6. cvičení. Program cvičení Kontrolní bod 1 zakončení grafického zápisu algoritmů - vývojových diagramů –identifikátory a proměnné.
Cykly Cykly umožňují provádět určitou část kódu opakovaně až do nastaveného počtu cyklování nebo splnění podmínky. Cykly umožňují provádět určitou část.
PROGRAMOVÁNÍ V PHP PERSONAL HOME PAGES CYKLY V PHP.
Problémy s češtinou České znaky se standardně nepovažují za alfanumerické znaky (\w) Vadí to při třídění vyhodnocování regulárních výrazů Je třeba použít.
Počítače a programování 1 7.přednáška. Základy Pole ve třídách a metodách Pole Arrays.
PŘÍKAZ CYKLU S PODMÍNKOU NA ZAČÁTKU
Obchodní akademie, Ostrava-Poruba, příspěvková organizace Vzdělávací materiál/DUM VY_32_INOVACE_01B5 Autor Ing. Jiří Kalousek Období vytvoření listopad.
Soubory BI-PA1 Programování a algoritmizace 1, ZS Katedra teoretické informatiky © Miroslav Balík Fakulta informačních technologií České vysoké.
Příkazy cyklů. Co je to cyklus Jako cyklus označujeme opakované vykonávání určitého bloku příkazů Jako cyklus označujeme opakované vykonávání určitého.
C – cyklus do-while Mgr. Lenka Švancarová.
Programování v MATLABu © Leonard Walletzký, ESF MU, 2000.
Algoritmizace a programování Soubory. Oč jde? Vytvoření externího souboru Vytvoření externího souboru Tento soubor může být: Tento soubor může být: Textový.
Řízení pro smyčky. Algoritmizace V prezentaci o algoritmizaci jsme se seznámili s cykly s různými podmínkami (na začátku, na konci). Našim cílem bude.
Algoritmizace a programování Algoritmy 1 - Úvod. Základní pojmy Počítačový program Počítačový program zápis zdrojového kódu, kterému rozumí počítač zápis.
PHP – CYKLY, POLE. CYKLY V PHP Cykly se používají, chceme-li opakovat určitou činnost, několikráte za sebou, opakovaně provádět stejnou proceduru. Postupně.
Programovací jazyk C# 2. část. Datové typy C# rozeznává dva druhy datových typů, hodnotové a referenční. Hodnotové datové typy Proměnné hodnotového datového.
NÁZEV ŠKOLY: S0Š Net Office, spol. s r.o., Orlová-Lutyně AUTOR: Ing. Adéla Tomalová NÁZEV: Podpora výuky v technických oborech TEMA: Objektově orientované.
Výukový materiál zpracován v rámci projektu
Programování ENUM, SWITCH,pole jednorozměrná a vícerozměrná, deklarace, inicializace, kopírování, porovnání Erik Král.
Vícerozměrná pole (1) Jazyk C povoluje, aby pole mělo více rozměrů (dimenzí) než jeden Z vícerozměrných polí bývá nejčastěji použí-váno pole dvourozměrné.
C# konzole – Vstup a výstup
KIV/ZD cvičení 9 Tomáš Potužák.
ZAL – 3. cvičení 2016.
Vzorové řešení zápočtového testu
Typový příklad 3 – zadání 1
Programování v jazyce C++
Kurz algoritmizace a programování v jazyce C
Výukový materiál zpracován v rámci projektu
Oblast platnosti identifikátoru (1)
Opakování základních příkazů a syntaxí v programovacím jazyce Pascal
Typ pole (1) Proměnná typu pole představuje kolekci proměnných stejného datového typu, které mohou být označovány společným jménem (identifikátorem) Pole.
Podprogramy.
NÁZEV ŠKOLY: Střední odborná škola Net Office, spol. s r. o
Opakování ze 4. cvičení int a; printf("Zadej číslo: ");
Transkript prezentace:

Programovací jazyk C# 4. část - cykly

For cyklus Tento cyklus má stanovený pevný počet opakování a hlavně obsahuje tzv. řídící proměnnou (celočíselnou), ve které se postupně během běhu cyklu mění hodnoty. Syntaxe (zápis) cyklu for je následující: Př.

For cyklus – 2 cykly vnořené Malá násobilka pomocí dvou cyklů

For cyklus Mocnina

While cyklus While cyklus opakuje příkazy v bloku dokud platí podmínka. Syntaxe cyklu je následující: Př. Požaduje od uživatele heslo, dokud nezadá správné.

Ošetření uživatelských vstupů vstupy od uživatele je nutné vždy ošetřovat k ověření správnosti vstupu při jeho parsování můžeme místo metody Parse použít metodu TryParse metoda vrací true/false podle toho, jestli se parsování podařilo či nikoli naparsovaná hodnota, se uloží do proměnné předané druhým parametrem u parametru musíme uvést modifikátor out

Pole pole řeší problém uložení většího množství proměnných stejného typu v C# můžeme pole založit s velikostí, kterou dynamicky zadáme až za běhu programu, ale velikost existujícího pole modifikovat nelze pro C# je pole klíčová struktura pro hromadnou manipulaci s prvky pole se používají cykly

Pole pole deklarujeme pomocí hranatých závorek: pole je název proměnné, pole založíme pomocí klíčového slova new nyní máme v proměnné pole pole o velikosti deseti prvků typu integer k naplnění pole použijeme for cyklus

Pole pro vypsání pole vypíšeme za předchozí kód: lze také použít verzi cyklu pro práci s kolekcemi – foreach foreach nemá řídící proměnnou, není tedy vhodný pro vytvoření pole a použijeme ho jen pro výpis.

Pole pole můžeme naplnit i ručně a to i bez toho, abychom dosazovali postupně do každého indexu použijeme k tomu složených závorek a prvky oddělujeme čárkou: