Odpadní voda ČOV Praha Dostupné z Metodického portálu www.rvp.cz, ISSN: 1802-4785, financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
ČISTÍRNY ODPADNÍCH VOD
Advertisements

Dostupné z Metodického portálu www. rvp
Čistička odpadních vod
Čistička odpadních vod
ČOV (čistírna odpadních vod)
Čističky odpadních vod ČOV
Čistírna odpadních vod
Jak se čistí odpadní voda
Orofacionální cvičení I Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Iveta Konvičná Dostupné z Metodického portálu ISSN , financovaného.
RNDr. Martin Culek, Ph.D. Geografický ústav Př.F. MU
Ivana Kuntová, Pětiúhelník Přesná konstrukce velikosti strany pětiúhelníku ze zadaného poloměru opsané kružnice Ivana Kuntová,
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Iveta Konvičná Dostupné z Metodického portálu ISSN , financovaného.
Vzájemná poloha dvou kružnic
(délka, obsah, objem, hmotnost, čas)
PROVĚRKY Převody jednotek času.
Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.
Rozklad čísel 6 – 10 – doplňování varianta A
Dělení lomených výrazů
Příprava na lomené výrazy
Funkce s absolutní hodnotou Využití grafu funkce při řešení rovnic a nerovnic s absolutní hodnotou Dostupné z Metodického portálu ISSN: ,
Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.
KOMUNÁLNÍ ČISTÍRNY ODPADNÍCH VOD ČOV Bubeneč. Zákony v ČR Hospodaření a nakládání s vodou se v ČR řídí těmito zákony: o Zákon č. 254/2001 Sb., Vodní zákon.
Čistota vody je obecný pojem, vyjadřující obsah cizích látek ve vodě Skutečně chemicky čistou vodu H 2 O lze připravit pouze laboratorně!H 2 O.
Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název školy Gymnázium Česká a Olympijských nadějí, České Budějovice, Česká 64 Název materiálu VY_52_INOVACE_PR_03_.
ATOMY A MOLEKULY Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem.
Kvadratická rovnice Vlastnosti kořenů kvadratické rovnice
Digitální učební materiál
Dostupné z Metodického portálu www. rvp
Čistírna odpadních vod
Konstrukce trojúhelníku
Odpadní voda ČOV Praha Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem.
LOGARITMICKÉ ROVNICE Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Kateřina Linková. Dostupné z Metodického portálu ISSN:  ,
KRAJE ČR mapky Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Věra Fišerová. Dostupné z Metodického portálu ISSN: ,
Konstrukce pravoúhlého trojúhelníku pomocí Thaletovy kružnice,
HODINY − pexeso Pexeso je navržené tak, aby si každý dle potřeby vytiskl ty snímky, které je třeba procvičit. Ať už celé hodiny, minuty nebo ve tvarech.
Rozcvička Urči typ funkce:
Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.
HODINY − pexeso Pexeso je navržené tak, aby si každý dle potřeby vytiskl ty snímky, které je třeba procvičit. Ať už celé hodiny, minuty nebo ve tvarech.
Příprava na lomené výrazy
HOW MUCH CHEESE HAVE YOU GOT?
Zakresli dle 3D modelů – nárys, bokorys a půdorys
K U F R Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým.
Dělení desetinného čísla desetinným číslem
ROČNÍ OBDOBÍ Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým.
PROVĚRKY Převody jednotek času – 2. část
Najdi dva stejné obrázky
Název učebního materiálu
Interaktivní vyhledávání dvou stejných obrázků.
Princip magnetoelektrického měřícího přístroje
Převody jednotek délky - 2.část
Wie spät ist es? Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Jaroslava Zámostná. Dostupné z Metodického portálu ISSN:
Rozklad čísel od 1 do 10 Dostupné z Metodického portálu ISSN:  , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným.
Hyperoskulační kružnice hyperboly
Najdi rozdíl IV. Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem.
B a r v y Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým.
WHAT IS PINK? Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým.
ZLOMKY pracovní listy Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Dušan Goš. Dostupné z Metodického portálu ISSN: ,
Procenta % Prezentace je zaměřená na procvičování procent užitím trojčlenky. Obsahuje celkem řešených 15 příkladů. Mgr. Eva Černá, Plzeň Autor © Eva Černá.
Převody jednotek objemu − 2. část
Desetinná čísla (1) Základní pojmy
Převody jednotek hmotnosti – 2. část
Tvary – přiřazování Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem.
Orofacionální cvičení III.
Rovnice Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Kamila Kočová. Dostupné z Metodického portálu ISSN: 1802–4785,
Převody jednotek času – 2. část
WHAT IS RED? Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým.
ČÁSTI TĚLA Potřebné věci Autor © Žaneta Prošková
WHAT IS ORANGE? Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým.
Transkript prezentace:

Odpadní voda ČOV Praha Dostupné z Metodického portálu www.rvp.cz, ISSN: 1802-4785, financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.

Voda při vstupu do ČOV Autor © Zita Valentová

ODPADNÍ VODA PRÁVĚ JSTE VIDĚLI VODU, KTERÁ PŘITÉKÁ Z KANALIZACE DO ČISTÍRNY ODPADNÍCH VOD. ČIŠTĚNÍ VODY PROBÍHÁ VE DVOU ČÁSTECH, MECHANICKÉ A BIOLOGICKÉ. ODSTRANĚNÝ KAL SE ZPRACOVÁVÁ NA BIOPLYN A VYHNILÉ ZBYTKY SE VOZÍ NA SKLÁDKU.

Tato zařízení využívají k oddělení gravitaci. MECHANICKÁ ČÁST ČESLA A MŘÍŽE: ZDE PROBÍHÁ ODSTRANĚNÍ PLOVOUCÍCH NEČISTOT LAPAČE: ODSTRANĚNÍ ŠTĚRKU A PÍSKU DORRŮV USAZOVÁK: JEMNÝ KAL Tato zařízení využívají k oddělení gravitaci.

DORRŮV USAZOVÁK Autor © Zita Valentová

BIOLOGICKÁ ČÁST Aerobní biologické čištění v aktivačních nádržích – odstranění organických látek. Jemnobublinové aerátory dodávají kyslík. Aktivovaný kal je zdrojem aerobních bakterií. Kal se separuje v usazovacích nádržích a dále se používá. Voda odtéká přepadem do kanálu, který vede do Vltavy.

VODA ODTÉKÁ DO VLTAVY Autor © Zita Valentová

ZPRACOVÁNÍ KALU V ANAEROBNÍ NÁDRŽI SE ZPRACOVÁVÁ NA BIOPLYN. BIOPLYN JE SLOŽEN Z METANU A OXIDU UHLIČITÉHO. VYHNILÝ KAL SE ODVÁŽÍ NA SKLÁDKU V NÁKLADNÍCH AUTOMOBILECH.

VELÍN VEŠKERÉ PRÁCE ODSUD ŘÍDÍ JEDINÁ OSOBA. Autor © Zita Valentová

VIDEA Dorrův usazovák – přepad vody odcházející zpět do přírody Aktivační nádrž a víření kalu

ZJISTĚTE: CO ZNAMENÁ CHSK A BSK? PROČ JSOU TYTO HODNOTY DŮLEŽITÉ PRO ČOV? CO JSOU ČESLE? CO JE HRABLO? DÁ SE PLAVAT V AKTIVAČNÍ NÁDRŽI?

KONEC

AKTIVOVANÝ KAL Autor © Zita Valentová ZPĚT

AKTIVAČNÍ NÁDRŽ Autor © Zita Valentová ZPĚT

SHRABKY Autor © Zita Valentová ZPĚT

VYHNÍVACÍ NÁDRŽ Autor © Zita Valentová ZPĚT