Služby pro elektronizaci CGM

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Interoperabilita v elektronickém zdravotnictví
Advertisements

Vladimír Přikryl, generální ředitel CompuGroup Medical ČR a SR
Podívejme se nejen na mobilní bezpečnost v širším kontextu Michal Rada Iniciativa Informatiky pro Občany.
Elektronický podpis.
Nemocniční informační zdroje v systému e-zdravotnictví 3. října 2012 Ing. Vladimír Rous, MBA.
Příprava koncepce kvality zdravotnických zařízení –aktuální stav
Nové funkcionality systému Ing. Michal Pajr IZIP 2005.
PROJEKT EZK ROKY 2001 AŽ 2011 PILOTNÍ PROJEKTY
GTS CZECH, a.s. pro MD Access, a.s.. GTS a MD Access  GTS poskytuje komplexní nabídku hlasových, datových, internetových, operátorských a integrovaných.
NET Genium software pro výstavbu a provoz informačního portálu Martin Vonka
Školení správců II. Petr Pinkas Ing. Petr Folwarczný RNDr. Vít Ochozka.
Setkání klinických uživatelů 2010 Petr Folwarczný.
„Kvalitnější zdravotní péče pro českou olympijskou reprezentaci“
Bezpapírová zdravotní dokumentace pilíř komplexního nemocničního systému Jan Horák.
Jiří Pospíšil, ministr spravedlnosti tisková konference
Zabezpečení emergentních přístupů do systému IZIP
Role nelékařů v českém zdravotnictví
Elektronický podpis  Zákon č. 227/2000 Sb. o elektronickém podpisu  ve vyjmenovaných případech staví elektronický dokument opatřený bezpečnostními.
1 PDIS Táborský Otakar Výhody systému nástroj pro ovlivňováni chování pacienta ISO, CEN, ČSN, HL7 rozvoj eHealth spolupráce se zdravotní.
Informační technologie pro české a slovenské zdravotnictví Integrační a komunikační centrum zdravotnických informací.
Datové schránky ve velké společnosti SharePoint partenrská konference Microsoft Pavel Salava Mainstream technologies,
Elektronické služby VZP ČR
Předávání informací ve zdravotnictví
Bezpapírová zdravotní dokumentace – první provoz v ČR
Celní služby 2000 Radek Sedláček TranSoft a.s Radek Sedláček TranSoft a.s
Návrh zákona o elektronických úkonech, osobních číslech a autorizované konverzi dokumentů Zdeněk Zajíček náměstek ministra vnitra Vladimír Smejkal Legislativní.
1 E - S V Ě T S E T O Č Í S T Á L E R Y C H L E J I. S T A Č Í T E M U ? e-Faktura Ing. Vladimír Beneš.
Komerční využití systému ISDS
ISSS 2003, Hradec Králové1 Elektronická podatelna Mgr. Tomáš Lechner, Triada, spol. s r. o.
Elektronická Zdravotní Knížka: využití v medicínské praxi Praha, , Michal Dvořák, Tomáš Staněk.
eHealth vs eGovernment : souboj bez vítěze
Pohled samosprávy na eHealth
Zkušenosti ze zavedení systému řízení bezpečnosti informací ve shodě s ISO a ISO na Ministerstvu zdravotnictví ČR Ing. Fares Shima Ing. Fares.
2005 Adobe Systems Incorporated. All Rights Reserved. 1 Adobe Řešení pro veřejnou správu Transformace služeb veřejné správy a PDF Inteligentními Dokumenty.
2005 Adobe Systems Incorporated. All Rights Reserved. 1 Inteligentní PDF formuláře Vladimír Střálka Territory Account Manager Adobe Řešení pro.
2008 Fakulta elektrotechniky a informatiky VŠB – TECHNICKÁ UNIVERZITA OSTRAVA.
Kvalita a bezpečnost IT ve zdravotnictví
ISSS 2003 Koncept využitelných stávajících datových zdrojů pro Portál veřejné správy ISSS 2003 Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor informatiky Václav Koudele.
1 E - S V Ě T S E T O Č Í S T Á L E R Y C H L E J I. S T A Č Í T E M U ? Spisová a archivní služba (SAS) – pořádek v písemnostech a dokumentech.
1 Elektronický podpis v ČR Bezpečnost IS/IT Jaroslav Malý.
Zpracoval: Ing. Tomáš Vašica, Elektronické schvalování v praxi Moravskoslezského kraje Zpracoval: Ing. Tomáš Vašica Datum:
Kvalita v českém zdravotnictví
STÁTNÍ INFORMAČNÍ POLITIKA E-Government a elektronický podpis Ing. Karel Březina ministr a předseda Rady vlády pro státní informační politiku.
Technické řešení PostSignum QCA
Copyright (C) 1999 VEMA počítače a projektování, spol. s r.o.1 Komunikace Aplikací VEMA G1 s Microsoft Windows Martin Šustr.
1 E - S V Ě T S E T O Č Í S T Á L E R Y C H L E J I. S T A Č Í T E M U ? Elektronická podatelna a problémy s ní spojené Ing. Petr Budiš.
Co umožní uplatnění informačních technologií ve zdravotnictví
1. 2 Zabezpečená mobilní komunikace 3 Private Circle chrání Vaši komunikaci před odposlechem či narušením. Jedná se o komplexní řešení pro zabezpečení.
Hodnocení kvality a bezpečí zdravotních služeb
Datový standard MZ ČR a NČLP v praxi, současný stav a další rozvoj
(Praktický) lékař a eHealth MUDr. Cyril MUCHA, SVL ČLS JEP,ÚVL 1.LF UK, praktický lékař Praha
Neprodáváte ? Na trhu jsou levnější programy pro zdravotnictví Na trhu jsou programy, které toho umí víc Nemám čas učit se nové věci Myslíme si, že …
Aktivity související s psychiatrickou péčí podporované z Operačního programu Zaměstnanost a Integrovaného regionálního operačního programu.
Změny v lékárnách po Mgr. Jan Šípek Apatyka servis s.r.o.
0 A healthier tomorrow. MUDr. Pavel Kubů CEE Healthcare Business Development Manager Přínosy eHealth nástroji koordinované zdravotní péče pro klienty Maccabi.
Karta klienta Integrace agend zdravotních a sociálních Jiří Schlanger Ministerstvo zdravotnictví ČR Vladimír Šiška Ministerstvo práce a sociálních věcí.
 Legislativa  Infrastruktura veřejné správy  Projekty  Finance  Informace.
Biomedicíncký výzkum s podporou evropských zdrojů v nemocnicích 2012 Perspektivy elektronizace ve zdravotnictví v ČR 12. dubna 2012.
Informační bezpečnost VY_32_INOVACE _BEZP_17.  obdoba klasického podpisu, jež má zaručit jednoznačnou identifikaci osoby v prostředí digitálního světa.
Základní škola a mateřská škola Lázně Kynžvart Autor: Mgr. Petra Šandová Název: VY_32_INOVACE_5B_INF3_17_Obsah ové zprávy Téma: Obsah ové zprávy.
Health 4.0 – kdo povede novou revoluci ve zdravotnictví?
On-line vyjadřování k existenci sítí
Jak informatizovat zdravotnictví, sdílet i chránit data, a přitom
LIS a informační technologie v klinických laboratořích
eMeDocS Exchange Medical Document System David Zažímal Petr Pavlinec
Aktuální stav projektu přeshraničních služeb eHealth
Číslo projektu OP VK Název projektu Moderní škola Název školy
eHealth v ambulancích – obavy i očekávání
Technická Evidence Zdravotnických Prostředků 2
Základy počítačových sítí elektronická pošta
Transkript prezentace:

Služby pro elektronizaci CGM Vladimír Přikryl, Petr Běhávka Služby pro elektronizaci CGM

Obecné zásady elektronické komunikace Srozumitelnost přenášených dat Využívání datových standardů pro komunikaci, které umí strojově zpracovat informační systémy Důraz na použití standardu všeobecně akceptovaného výrobci IS pro zdravotnictví v ČR – tedy DASTA (aktuálně ve verzi 3 popřípadě 4) Bezpečnost přenášených dat Asymetrické šifrování dat (standard X.509) Data nesmí dešifrovat nikdo jiný než adresát Autentičnost odesílatele a integrita doručených dat V rámci elektronické komunikace musí být prokazatelné, že data opravdu odeslal subjekt uvedený jako odesílatel Musí být prokazatelně zajištěno, že data nebyla během komunikace modifikována Přenášená zpráva musí být opatřena elektronickým podpisem odesílající strany CompuGroup Medical Česká republika s. r. o.,

Jak tyto zásady splňuje MEDICAL NET MEDICAL NET = přenos zpráv mezi dvěma libovolnými registrovanými účastníky sítě -  odesílatelem a příjemcem. Ochrana dat při přenosu - klient systému MEDICAL NET je vybaven asymetrickým šifrováním dat pomocí X.509 certifikátů. Přenášené citlivé údaje může dešifrovat pouze adresát=příjemce zprávy. Elektronický podpis - každou zprávu opatřuje poštovní klient systému MEDICAL NET elektronickým podpisem, čímž je zaručena autentičnost odesílatele a integrita doručených dat. Podpora datových standardů - klient systému MEDICAL NET podporuje automatické odesílání a příjem zpráv běžných datových formátů používaných ve zdravotnictví (např. datový standard MZČR verze 3 a 4). Díky technologiím použitých v systému MEDICAL NET je přenos citlivých dat v souladu s legislativními požadavky České republiky na ochranu osobních údajů. CompuGroup Medical Česká republika s. r. o.,

MEDICAL NET & vize, mise společnosti CGM Naší vizí je plně elektronizované zdravotnictví. Bezpapírové, kde jsou data uložena bezpečně a ve strukturované elektronické podobě. Dostupná oprávněným v pravou chvíli – kdykoliv a kdekoliv – v zájmu zajištění té nejlepší možné zdravotní péče. Mise Naší misí je zjednodušit a zefektivnit současné workflow ve zdravotnictví s důrazem na co největší využití stávajících systémů. Výsledné řešení musí být realizovatelné, důvěryhodné, pro pacienty i zdravotnickou veřejnost smysluplné, přínosné (ale neomezující) a to v každé dílčí etapě Cíle komunikačního systému MEDICAL NET univerzální komunikační systém, umožňující lékařům snadnou komunikaci mezi různými poskytovateli zdravotní péče systém podporující různorodé komunikační scénáře (vyžádání péče nebo vyšetření, předání vyžádaných nálezů, předání lékařských zpráv praktickému lékaři pacienta…) srozumitelnost předávaných dat - nastavení komunikace na úrovni standardů, který rozumí nejen systémy CGM (AIS, NIS, LIS, RIS), ale i systémy třetích stran rychlý a intuitivní rozjezd komunikací u nově zapojeného lékaře CompuGroup Medical Česká republika s. r. o.,

18.9.2012 eHealth v ambulancích – obavy i očekávání

MEDICAL NET – univerzální komunikační systém Zapojené ambulantní systémy CGM: ostatní - PRAKTIK SW, WIN MED Zapojené nemocniční informační systémy ostatní – medicalc4 –odesílání lékařských zpráv (ambulantní a propouštěcí zprávy), výsledky laboratorních vyšetření a popisy radiologických vyšetření Zapojené laboratorní, radiologické či patologické informační systémy ostatní - OPEN LIMS STAPRO, DS Soft, INFOLAB, radiologický systém Win RDG, patologický systém WINZIS (Prodata Praha, s. r. o.) – Bioptická laboratoř Plzeň CompuGroup Medical Česká republika s. r. o.,

MEDICAL NET – univerzální komunikační systém Počty odeslaných zpráv dle typů (období Q1/2017): CompuGroup Medical Česká republika s. r. o.,

MEDICAL NET – univerzální komunikační systém Počty odeslaných zpráv dle zákaznického segmentu: CompuGroup Medical Česká republika s. r. o.,

MEDICAL NET – univerzální komunikační systém Počty odeslaných zpráv (počet zpráv/kvartál): CompuGroup Medical Česká republika s. r. o.,

? Unikátní laboratorní žádanka v MEDICAL NET Laboratorní žádanka na míru dostupná u každého lékaře Laboratoř si definuje katalog dle svého sortimentu vyšetření (obdoba papírové žádanky) Snadná aktivace katalogu dle laboratoře lékaře, katalog je u lékaře vždy aktuální Intuitivní ovládání Vytvoření a odeslání eŽádanky do laboratoře na pár kliknutí Zrychlení práce pro častá vyšetření – vzorové profily Podpora pracovního workflow mezi lékařem a sestrou ? CompuGroup Medical Česká republika s. r. o.,

4 ONLINE služby Online objednávání Online recepty Online konzultace Online výsledky 4 ONLINE služby

4 služby jsou pouhý začátek Zmínit IZIP – my jsme jiní, kontrolu nad daty má pacient!!! CGM Owned App Hospital Pharmacy Partner Connected App Specialist Lab GP Physical Therapy Lifestyle Prevention Provider Care Cure Provider Medical Intelligence Service 3rd Party 3rd Party Payers Industry CGM LIFE - Account

Ukázky ze systému Zmínit IZIP – my jsme jiní, kontrolu nad daty má pacient!!!

Ukázky ze systému Zmínit IZIP – my jsme jiní, kontrolu nad daty má pacient!!!

Zmínit IZIP – my jsme jiní, kontrolu nad daty má pacient!!!

Zmínit IZIP – my jsme jiní, kontrolu nad daty má pacient!!!

200 zapojených lékařů 60.000 pacientů Mapa pokrytí Zmínit IZIP – my jsme jiní, kontrolu nad daty má pacient!!! 200 zapojených lékařů 60.000 pacientů

Děkuji za pozornost Vladimír Přikryl vladimir.prikryl@cgm.com