Papuánská Velká noc Filip Breindl.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Jak používat duchovní dary Jirka Pospíšil, EBED, KC Vyškov,
Advertisements

2x ročně 3-5denní minikonference vzdělávání v oblasti prezentace evangelia, jak zasáhnout naše města, multimedia, tanec … vzdělání v oblastí vůdcovství.
Austrálie – národnostní, jazykové a náboženské poměry
Univerzitní křesťanské hnutí Představení Univerzitní křesťanské hnutí UKH je součástí IFES (International Fellowship of Evangelical Students)– Mezinárodního.
VATIKÁN.
Skotsko Anglie Wales Severní Irsko
Žijeme ve společném světě Stav, vývoj, rizika a možnosti v soudobé „multikulturní“ společnosti a globálním světě.
Obyvatelstvo a sídlo.
Tento výukový materiál vznikl v rámci Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost 1. KŠPA Kladno, s. r. o., Holandská 2531, Kladno,
České země za třicetileté války
Modleme se k Pánu žně! - ÚNOR. 3 modlitby za misii pro měsíc únor V každém měsíci bychom se modlili 3 modlitby: 1.za pronásledované bratry a sestry v.
„Přitahuj mě a poběžíme…“ února března 1896 fotografie z roku 1894 Sestra Anežka od Ježíše je zvolena převorkou Karmelu.
Oficiální název: Nizozemské království Rozloha: km² Počet obyvatel:16,491,461 Hl. m. Amsterdam Úřední jazyk: nizozemština, fríština Státní.
NIZOZEMSKO.
Modleme se k Pánu žně! – říjen. 3 modlitby za misii pro měsíc říjen 1. za pronásledované bratry a sestry v určité zemi 2. za vybraný nezasažený národ.
Modleme se k Pánu žně! - září. 3 modlitby za misii pro měsíc září V každém měsíci bychom se modlili 3 modlitby: 1. za pronásledované bratry a sestry v.
ASIE Indonésie III2-Z7-II-19.
Monako.
Modleme se k Pánu žně! – říjen. 3 modlitby za misii pro měsíc říjen 1. za pronásledované bratry a sestry v určité zemi 2. za vybraný nezasažený národ.
Funkce měst Jméno: Petra Příjmení: Havlíčková Třída: IX.
1. Raduj se, Bůh dnes přišel k nám, to bratře, sestro, slyš! Otevři dům, ať vstoupí Pán. A nebe, země, zvuč a nebe, země zvuč a nebe, země, Králi zvuč!
A TAK BRATŘI, MODLETE SE ZA NÁS, ABY SE SLOVO PÁNĚ RYCHLE ŠÍŘILO… MODLITBY NA DUBEN 2015.
Austrálie.
Název šablony:Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT zaměření VM:8. ročník - Člověk a společnost – Dějepis - Křesťanství autor VM:Ondřej Vojáček.
1 Korintským 12:1-7 Pokud jde o duchovní dary, bratři, nechci, abyste zůstali v nevědomosti. 2 Víte, že jste ještě jako pohané chodili k němým modlám,
1. Jen v Kristu církev Páně | má základ svůj i cíl, | pro nebe připravil ji, | obnovil, očistil, | za nevěstu ji zvolil | a k nebes svatbě zve; | on lásku.
Francie Itálie Z.ScheerJ.Růžička O3.B Franciex Itálie Rozloha: km² Rozloha: km² Obyvatel: Obyvatel: Náboženství:
OCEÁNIE.
Hlavní města Austrálie
Oceánie.
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Vzdělávací oblast:Člověk a příroda Předmět:zeměpis Ročník:9. ročník Klíčová slova:Česká republika, základní.
SPOJENÉ STÁTY AMERICKÉ. ÚVOD  Spojené státy americké se skládají z 50 států a 13 kolonií  Rozloha km (3. světě)  Nejvyšší bod Mount McKinley.
Nejmocnější státy Evropy
Skutky apoštolské. Autor a datum vzniku Lukáš - Pavlův osobní lékař - spolupracovník na díle evangelia - očitý svědek některých událostí - 3 x v Písmu.
Kanada.
Příprava k přijetí svátosti biřmování
 Vnitrozemský stát jižní Afriky  Hlavní město: Lusaka  Rozloha: km² (38. na světě) - z toho 1,0 % vodní plochy  Počet obyvatel:
 Obecné informace  Dělení území  Státní správa  Obyvatelstvo  Podnebí  Fauna a flóra.
KŘESŤANSTVÍ a jeho rozšíření po středověké Evropě.
Hlavní město – Lisabon Počet obyvatel (80. na světě) Jazyk – portugalština Náboženství - katolické 93 % - protestantské 3 % Rozloha - 92.
ŠPANĚLSKO. něco o Španělsku ● Rozloha: km² ● Hlavní město: Madrid ● Počet obyvatel: mil ● Úřední jazyk: španělština, katalánština ●
Švédsko -Švédsko, které si od počátku dvacátého století zachovává neutralitu, patří k nejvyspělejším státům Evropy -Je hlavním producentem železa a oceli,
Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název: VY_12_INOVACE_016_ Inovace a zkvalitnění výuky směřující k rozvoji čtenářské a informační gramotnosti.
Michnová Lenka CR 2.A.  Spolková republika Německo  Počet obyvatel mil.  Hustota obyvatel – 225 ob. / na km²  Rozloha – ,9 km².
Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název: VY_12_INOVACE_023_ Inovace a zkvalitnění výuky směřující k rozvoji čtenářské a informační gramotnosti.
Prezentace Exkurze do Benediktbeiernu Salesiáni. Zakladatel Jan Bosco.
ZŠ Brno, Řehořova 3 Občan, žák a společnost Výchova k občanství ročník III
Kanada AUTOR: Mgr. Aleš Skála NÁZEV: VY_32_INOVACE_22_17_Z7_Skála
Název školy: ZŠ Klášterec nad Ohří, Krátká 676 Autor: Lenka Špillerová Název materiálu: VY_32_INOVACE_5-14_ Církev ve středověku Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
Tereza Krůželová, Veronika Sloupová
Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
Spojené království Lukáš Vicherek.
Kanada Obr. 1 – Mapa Kanady
Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
Austrálie – národnostní, jazykové a náboženské poměry
Život jako leporelo, registrační číslo CZ.1.07/1.4.00/
Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
Projekt: Moderní škola 2010 registrační číslo: CZ.1.07/1.4.00/
Mezinárodní spolupráce
Andorra Vatikán San Marino
Velká Británie AUTOR: Mgr. Aleš Skála
Základní škola a mateřská škola Bohdalov CZ.1.07/1.4.00/ III/2
Muž s koženým kloboukem
Život jako leporelo, registrační číslo CZ.1.07/1.4.00/
Státy Evropy Švédsko Michal Man A (2018/19)
Masarova 11, Brno - Líšeň. Masarova 11, Brno - Líšeň.
Melanésie
Transkript prezentace:

Papuánská Velká noc Filip Breindl

Papua – Nová Guinea Stát v Oceánii v oblasti zvaná Melanésie Hlavní město: Port Moresby Počet obyvatel: 6 000 000 Rozloha: 462 840 km2 Státní zřízení: konstituční monarchie

Jazyk: angličtina a pidgin Náboženské vyznání: protestanté 69, 7 % a římskokatolické vyznání 27 % a původní náboženství 3,3 %

Papežská misijní díla Působí po celém světě a je vedeno Kongregací pro evangelizaci národů Úkolem: napomáhat rozvoji misijní činnosti 4 základní oblasti PMD: Papežské misijní dílo šíření víry Papežské misijní dílo svatého Petra apoštola Papežská misijní unie Papežské misijní dílo pro děti

Papuánská Velká noc Cesta se uskutečnila v roce 2008 od 12. března do 31. března Účastníci: Filip Breindl, Jiří Šlégr a Leoš Ryška

Papuánská Velká noc přílet do města Port Moresby

Společnost Božího Slova hlásáme Evangelium a přinášíme svátost Kristovy lásky a milosti podporujeme katolické školství a mediální komunikaci podporujeme výchovu a vzdělávání domorodých kněží, bratrů a sester vedeme sociální, antropologické a polnohospodářské výzkumné projekty, abychom pomohli řešit problémy mnoha kultur staráme se o nemocné poskytnutím zdravotních i duchovních potřeb krmíme hladové, poskytujeme přístřeší opuštěným a zakládáme sirotčince

Děkujeme za pozornost

http://www.proglas.cz/detail-poradu/2008-04-19-11- 05.html http://www.ceskatelevize.cz/porady/1095875447- cestomanie/204562260100009-papua-nova-guinea- potomci-lidojedu/