Raiffeisen investiční společností

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Konec recese v ČR? David Marek listopad Přehled témat •Krátké ohlédnutí za dvěma recesemi v rychlém sledu •Jak je na tom česká ekonomika dnes •Pohled.
Advertisements

Základní pravidla při finančním investování, rentabilita, riziko, likvidita Zdeněk Jelínek.
Kdo by nechtěl boty od Blahnika?
1 Tisková konference ČLFA, 7. února 2013 Financování spotřebitelů v roce 2012 poskytnuté členy ČLFA 1.Ekonomické a právní prostředí 2.Komentář k výsledkům.
Investiční produkty pro opatrné nebo začínající investory.
Investování II (podílové fondy) Základy ekonomiky a účetnictví – 9
ZŠ a MŠ L.Kuby 48 České Budějovice Mgr. Libuše Jandová Počet hodin: 1.
Investiční společnosti a podílové fondy
Zadlužení, inflace, demografie
Zlatá střední cesta aneb Vyvážené investiční řešení
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Název projektuEU peníze středním školám Masarykova OA Jičín Název školyMASARYKOVA OBCHODNÍ.
Barevný svět dluhopisů pro pokročilé Dámský investiční klub České spořitelny Jaromír Zdražil.
Pohyby na finančních trzích Společnost v potížíchKdo pomohl Bear Stearns JP Morgan(březen 2008) Countrywide FinancialBank of America(červen 2008) Fannie.
Kdy nakoupit a kdy prodat? Časovat či nečasovat investice? Ing. Martin Viktora ředitel úseku podpory prodeje Investiční společnost.
Cenné papíry kapitálového trhu.
Pozice průmyslových spotřebitelů v globální konkurenci, vývoj cen Karel Šimeček, Seminář SVSE 15/05/08.
1 Zajištěné investice - jistota má svoji cenu Dámský investiční klub Petr Valenta ředitel odboru řízení produktů finančních trhů ČS.
Dluhové cenné papíry. Dluhopis.
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Název projektuEU peníze středním školám Masarykova OA Jičín Název školyMASARYKOVA OBCHODNÍ.
REAL ESTATE MARKET AUTUMN 2007 PRAHA Martin Skalický.
INVESTIČNÍ KLUBY Martin Viktora Česká spořitelna - FM Retail distribution Oddělení řízení obchodů 2. října 2007.
Jednoduchá cesta k optimálnímu rozložení investic
Investice Kudy vlastně putují peníze FINANČNÍ GRAMOTNOST.
PRIVATE BANKING Praha Private Banking Profesionální a komplexní péči o klienta Širokou nabídku finančních a investičních produktů počínaje.
Jak vypadá profesionální poradenské řešení Petr SYROVÝ €FA.
Optimalizace výnosů a rizik Jak správně diverzifikovat?
Pohodlí nade vše Využívejte všech služeb při investování Ing. Martin Viktora ředitel úseku podpory prodeje Investiční společnost.
Ruská federace x WTO a OECD
Real Estate Market > Autumn 2006 Komerční nemovitosti a budoucnost výnosů Současný vývoj výnosů na trhu nemovitostí v České republice PRAHA, 5. října 2006.
 banka byla založena v lednu roku 1990  tehdy se jednalo o státní peněžní ústav, který byl 5. března 1992 transformován na akciovou společnost  v červenci.
6. přednáška Finanční řízení podniku – základní charakteristika Finanční řízení podniku – základní charakteristika.
1 Preferujete vrabce v hrsti? Konzervativní investiční řešení v praxi
Investiční činnost.
Už máte Sporoinvest… A co dál? Ing. Martin Viktora vedoucí týmu Podpora prodeje produktů FT
Kolektivní investování
Příběh jedné úspěšné akciové investice. 2 ISČS Top Stocks - prezentace pro DIK 14. dubna 2015 Nejdříve trochu teorie...  %výnos = Δ% EPS + Δ% P/E + %
ČS nemovitostní fond Dámský investiční klub České spořitelny Ing. Martin Skalický MRICS.
1 Zajištěné investice - jistota má svoji cenu Dámský investiční klub Petr Valenta ředitel odboru řízení produktů finančních trhů ČS.
DUM - Digitální Učební Materiál Název školy : Střední odborná škola obchodní s.r.o. Broumovská 839, Liberec 6 IČO: REDIZO: Vzdělávací.
Teorie portfolia Kvantifikace množiny efektivních portfolií.
Ocenění Cenných papírů
Význam sektoru obchodu v české ekonomice
KOLEKTIVNÍ INVESTOVÁNÍ.
ČÍSLO PROJEKTU:CZ.1.07/1.5.00/ NÁZEV PROJEKTU:ICT ve výuce OZNAČENÍ MATERIÁLU:VY_32_INOVACE_EKO_94 ROČNÍK: 4. VZDĚLÁVACÍ OBOR:65-42-M/01 HOTELNICTVÍ.
Ing. Miroslav Sponer, Ph.D. - Základy financí1 Ostatní finanční zprostředkovatelé a subjekty působící na finančním trhu.
Červenec ’15 AKTUÁLNÍ VÝVOJ NA FINANČNÍCH TRZÍCH Ing. Jiří Opletal, MBA.
Soudobé trendy a perspektivy kolektivního investování prostřednictvím podílových fondů v České republice 2008 Jan Svoboda.
11 Osobní finance a investování. 2 Osobní finanční plánování Smyslem osobního finančního plánování je ujasnit si: budoucí osobní a rodinné.
SBERBANK CZ VÁŠ SILNÝ A SPOLEHLIVÝ OBCHODNÍ PARTNER ŘÍJEN 2014.
Téma 2: Časová hodnota peněz a riziko ve finančním rozhodování 1. Časová hodnota peněz ve finančním rozhodování podniku 2. Riziko ve finančním rozhodování.
J&T LIFE 2025 / 2030 / 2035 Fondy životního cyklu 1.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Strančice, okres Praha - východ AUTOR: RNDr.Ivana Řehková NÁZEV:VY_32_INOVACE_ R19_Základy investování TEMA: Matematika.
F INANČNÍ ŘÍZENÍ FIRMY F INANČNÍ PORTFOLIO rozložení finančních investic firmy investice se liší výnosností a rizikem cílem je minimalizovat riziko Termínovaný.
Téma 10: Podnikový zisk a dividendová politika 1. Tvorba zisku (výsledku hospodaření) 2. Bod zvratu a provozní páka 3. Zdanění zisku a rozdělení výsledku.
1 Tisková konference ČLFA, 13. února 2014 Financování spotřebitelů v roce 2013 poskytnuté členy ČLFA 1.Ekonomické a právní prostředí 2.Komentář k výsledkům.
1 ČLFA  založena 1991 (ALS ČSFR, ALS ČR, ČLFA)  42 členů  cíle:  prosazuje prostředí vhodné pro rozvoj leasingu, úvěrů a factoringu  těžištěm je financování.
Kolektivní investování z pohledu možnosti zhodnocení volných finančních prostředků podniku Autor: Pavel Maroušek Vedoucí: Ing. Martin Maršík, PhD. Oponent:
Název školy Gymnázium, střední odborná škola, střední odborné učiliště a vyšší odborná škola, Hořice Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název materiálu.
Devizové intervence Měnové právo.
Finanční a kapitálový trh VOKT (P-1)
Název školy: Základní škola Pomezí, okres Svitavy Autor: Olga Kotvová
Good News Success Universe leden 2011
Fondy vnější spolupráce EU – finanční nástroje rozvojové spolupráce
Životní cyklus organizace
Název školy : Základní škola a mateřská škola,
FINANČNÍ TRHY Úvod, současné trendy.
Vývoj dluhopisů u Nás a v evropě…
Kolektivní investování
Čisté investice do rozhlasové reklamy
Rizika českých veřejných financí
Transkript prezentace:

Raiffeisen investiční společností Snídaně s Raiffeisen investiční společností Cafe Imperial, Na Poříčí 15, středa 8. března 2017 Jaromír Sladkovský (CEO) Michal Ondruška (CIO)

Ohlédnutí za rokem 2016 Objem aktiv pod správou vzrostl v roce 2016 z 13,7 mld. Kč na 17,4 mld. Kč (tedy o 3,7 mld. Kč, respektive o 27 %). RIS je v posledních dvou letech nejrychleji rostoucí investiční společností na trhu. Všechny podílové fondy RIS vykázaly za rok 2016 pozitivní zhodnocení, a to i přes nepříznivý vývoj akciových trhů na počátku roku. RIS vydala dva nové fondy typu „master-feeder“ – Raiffeisen fond udržitelného rozvoje a Raiffeisen fond globálních trhů. Raiffeisen fond flexibilního růstu vydaný v dubnu 2016 (se strategií 80 % dluhopisy a 20 % akcie) se stal nejpopulárnějším fondem loňského roku a dnes má na svém kontě již 2,5 mld. Kč.

Trendy a tipy pro investování v roce 2017 Věříme Akciím – hospodářský růst + růst tržeb a zisků v roce 2017, silné momentum akciových trhů, preference cyklických sektorů (finance, technologie,…). Věříme Alternativám – energie, komodity, nemovitosti. Věříme tzv. Kreditům (korporátní dluhopisy a státní dluhopisy s nižším kreditem). V rámci dluhopisových investic preferujeme: CZK dluhopisy před cizoměnovými (s ohledem na posilování CZK), Krátkodobé či střednědobé před dlouhodobými (s ohledem na inflaci), tzv. Kredity před státními dluhopisy (vyšší výnos a přijatelné riziko). V námi řízených portfoliích převažujeme akcie, alternativy a tzv. kredity; podvažujeme dluhopisy.

Co očekáváme po ukončení intervencí ČNB Aktuální výše spekulativních pozic dosahuje cca 1,4 bilionu CZK. z velké části uloženy do krátkodobých CZK dluhopisů (do 2 let) Bezprostředně po ukončení intervenčního režimu očekáváme spíše mírnější posílení koruny směrem k úrovni 26,50 CZK/EUR (tj. o cca 2 %), Proti silnějšímu posílení budou působit: prodeje spekulativních pozic v CZK, možná skrytá intervence ČNB. Variantu oslabení CZK neočekáváme, podle našeho názoru bude velká část zahraničních investorů dále držet svoje pozice v CZK dluhopisech s vědomím a očekáváním dalšího posilování CZK směrem k předintervenčním úrovním (25,70 CZK/EUR). Posílení CZK bude rozloženo do delšího období, minimálně několika měsíců až let Ukončení intervenčního režimu spíše dříve než později, odhadujeme duben/květen 2017.

Novinky v roce 2017 V březnu letošního roku uvedeme na trh nový dividendový fond. Připravujeme realitní fond pro běžné retailové investory zaměřený na komerční nemovitosti. Tento fond bude uveden na trh v létě letošního roku. V průběhu roku vydáme několik nových regionálně zaměřených fondů typu „master-feeder. V současné době je velmi aktuální téma investice denominované v EUR.