Terénní programy pro Liberecký Kraj K-centrum Liberec K-centrum Česká Lípa Protidrogový program v penitenciárních zařízeních.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Podzimní adiktologická konference
Advertisements

Opatření na straně poptávky Drogové minimum SANANIM 4 – 6. ledna 2006.
Sociální zabezpečení 4. ročník Studijní obor: Sociální činnost Implementace ICT do výuky č. CZ.1.07/1.1.02/ GG OP VK.
Sociální služby SOZ.
Předmět úpravy Podmínky pro poskytování sociálních služeb a příspěvku na péči Podmínky pro vydávání oprávnění k poskytování soc.služeb, pro výkon veřejné.
TERÉNNÍ PROGRAM BABYLON
Změny v drogovém informačním systému
Zákon o sociálních službách
Koncepce zdravotní péče o bezdomovce
Stacionární terénní práce ve Věznici Jiřice Občanské sdružení Semiramis.
Centrum pro rozvoj péče o duševní zdraví Moravskoslezského kraje KRIZOVÉ CENTRUM OSTRAVA ul. Nádražní 196, Moravská Ostrava tel.: ,
Cíle o.s. SANANIM Poskytování profesionální pomoci a léčby problémovým uživatelům návykových látek Poskytování pomoci a léčby ve všech fázích rozvoje.
Sociálně-aktivizační služba pro rodiny s dětmi
Internetový portál AT Konference 2011 Filip Škuta.
Vznik  jeden z výstupů projektu „Vytvoření střednědobého plánu rozvoje sociálních služeb v Prostějově“  realizace byla zahájena  v pěti.
KONTAKT BOHUMÍN – metodika komunitního centra a soc
SOCIÁLNÍ SLUŽBY V ČR.
občanské sdružení Prev-Centrum
Koncepce sítě adiktologických služeb: pracovní verze 2012
Komunitní terénní centrum Psychiatrické nemocnice Bohnice
ohroženým domácím násilím
Metody sociální práce PhDr. Jana Novotná, Ph.D..
Terénní výměnné programy ve Zlínském kraji
Sdružení Podané ruce, o.s.
Most k naději o. s. Kontaktní centrum pro lidi ohrožené drogou Liberec
Sdružení Podané ruce, o.s. Terénní programy Šumpersko.
ADVAITA, o. s. MUDr. David Adameček.
Pedagogicko-psychologické poradenské služby
FAmilies of USers in Therapy Sdružení FAUST Sídlo sdružení: Průkopnická 20, Ostrava-Zábřeh IČO: Tel.: ,
Centrum pro rozvoj péče o duševní zdraví v Moravskoslezském kraji
Fakultní nemocnice Ostrava
Sociální služby 2. ročník Studijní obor: Sociální činnost
HIV TESTOVACÍ POLITIKA; VÝSLEDKY HIV SURVEILLANCE U IDU´s ČR 1985 – duben 2007 RNDr.M.Brůčková, CSc. Státní zdravotní ústav Národní referenční laboratoř.
Podpora integrace příslušníků sociálně vyloučených romských lokalit v Pardubickém kraji II Registrační číslo CZ.1.04./3.2.00/B
O.s. PREVENT působí v Jihočeském kraji od roku 1999 na poli protidrogové prevence a vzdělávání. Zastřešuje několik zařízení a projektů. Mezi jinými i Kontaktní.
Terapeutické komunity Metody sociální práce ETF/Jabok PhDr. Jaroslava Šťastná, Ph.D.
Sexualita uživatelů pervitinu a Subutexu
Mgr. Daniel Rychlik , Ostrava
VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ROK 2008 FAUST, o.s.. Statutární zástupci: Bc. Jana Hajderová Ing. Naděžda Antošová, PhD. Jiří Němec.
ZÁKLADNÍ ŠKOLA BENÁTKY NAD JIZEROU, PRAŽSKÁ 135 projekt v rámci operačního programu VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST Šablona číslo: III/2 Název: Inovace.
Výchova ke zdraví v porodní asistenci
Centrum sociálních služeb Praha je příspěvkovou organizací Magistrátu hlavního města Prahy.
Systém péče o uživatele drog Mgr. Barbara Janíková Mgr. Petra Vondráčková
Bc. Anna Kasincová (Pacholíková) Mgr. Markéta Křivská.
SÍŤ SLUŽEB PRO UŽIVATELE NÁVYKOVÝCH LÁTEK V KRÁLOVÉHRADECKÉM KRAJI.
Projekt,,NO DRUGS”. O čem dnes uslyšíte ?? Definice drogy Proč lidé berou drogy? Drogová závislost Rozdělení drog Rizika užívání drog Prevence Léčba Druhy.
ZAŘÍZENÍ NZDM V ČR ČESKÁ ASOCIACE STREETWORK sdružující nízkoprahové sociální služby NZDM a terénní prace s mládež: formy možné spolupráce s drogovými.
Název školy: Střední škola sociální PERSPEKTIVA a Vyšší odborná škola, s.r.o. Adresa: Mírová 218/6 Dubí III - Pozorka Název projektu KLÍČE K POZNÁVÁNÍ.
PSA klientů ročně 50 % záznam v RT 50 % základní vzdělání Minimální praxe, problematická minulost, nereálné představy o trhu práce, potíže.
Dětské a dorostové detoxikační centrum NMSKB MUDr. Marian Koranda.
Noclehárny. poskytují ambulantní služby osobám bez přístřeší, které mají zájem o využití hygienického zařízení a přenocování.
Aktivity centra v rámci práce s násilnou osobou Centrum J.J. Pestalozziho, o.p.s. Štěpánkova 108, Chrudim Mgr. Lucia Pechtorová.
Název školy: Střední škola sociální PERSPEKTIVA a Vyšší odborná škola, s.r.o. Adresa:Mírová 218/6, Dubí III Pozorka Název projektu KLÍČE K POZNÁVÁNÍRegistrační.
Naše zařízení a služby o Terapeutická komunita ADVAITA v Nové Vsi o Centrum ambulantních služeb v Liberci o Program ambulantního poradenství o Doléčovací.
Pracovní resocializace uživatelů návykových látek Peer workers v projektu FIXPOINT Mgr. Simona Poláková, Mgr. Jan Skopec AT konference, Seč.
Středisko křesťanské pomoci v Praze Představení SOS centra Diakonie ČCE – SKP v Praze Mgr. Helena Šašková KONFERENCE STOP NÁSILÍ VE VZTAZÍCH.
Název školy: Střední škola sociální PERSPEKTIVA a Vyšší odborná škola, s.r.o. Adresa:Mírová 218/6, Dubí III Pozorka Název projektu KLÍČE K POZNÁVÁNÍRegistrační.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Ludmila Jakubcová. Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného.
KA 05 – Poradenství pro osoby ohrožené recidivou drogové závislosti a osoby blízké Název projektu: Individuální projekt města Chebu na změnu situace sociálně.
Sociální práce v roce 2012 Bc. Ivana Vedralová. Od Úřad práce ČR převezme:  Činnosti, které přímo souvisejí s řízením, rozhodováním a výplatou.
Odlehčovací služby. terénní, ambulantní nebo pobytové služby poskytované osobám, které mají sníženou soběstačnost z důvodu věku, chronického onemocnění.
Varianty řešení problémů s užíváním návykových látek spolupráce se specializovanými zařízeními SEČ říjen 2007 Dr. Martina Richterová Těmínová.
Kontaktní centra.
Střední škola pedagogická, hotelnictví a služeb
VI. Podzimní adiktologická konference Brno
Modrý kříž v České republice
Terénní programy.
SOCIÁLNÍ BYDLENÍ V ARMÁDĚ SPÁSY - a co dál?
§ 49 Domovy pro seniory. V domovech pro seniory se poskytují pobytové služby osobám, které mají sníženou soběstačnost zejména z důvodu věku, jejichž.
3. Krizová pomoc Sociální rehabilitace
Transkript prezentace:

Terénní programy pro Liberecký Kraj K-centrum Liberec K-centrum Česká Lípa Protidrogový program v penitenciárních zařízeních

Terénní programy pro Liberecký kraj Cílová skupina: Lidé zneužívající ilegální drogy, především nitrožilní drogoví uživatele ve věku od 15 let. Zejména tzv. problémoví uživatelé (např. injekční s rizikovým chováním). Dále osoby experimentující s drogami, osoby ohrožené užíváním drog, pohybující se v prostředí s výskytem drog, etc. Principy terénní práce: Potřebnost a individuální přístup Nízkoprahovost a dostupnost Bezplatnost, anonymita a mlčenlivost Dobrovolnost, partnerství a respekt

Terénní programy pro Liberecký kraj Pracovníci TP oslovují klienty v jejich přirozeném prostředí. Na ulici Na squatech V parcích Na rizikových a předem vytipovaných místech Pracovník při oslovení klienta předá informační leták, kde jsou vypsány všechny služby TP a vysvětlí oslovenému principy terénního programu a anonymní práce s klienty. Popřípadě klienta, dle jeho potřeb, deleguje do K-centra, či jiných zařízení.

Terénní programy pro Liberecký kraj Distribuce Harm reduction materiálu alkoholové tampóny, vatové filtry, vody, prezervativy, zdravotní materiál, THC filtry, kapsle, etc. V roce 2015 terénní programy IN: 96 573 / OUT: 102 821 Zdravotnický servis - první pomoc a ošetření, testy na infekční nemoci HIV, HCV a Syfilis Individuální poradenství - drogové, sociální, trestně právní, zdravotní apod. Osobní asistence - na úřadech, u lékaře etc. Krizová intervence Informační servis - bezpečnější braní, sex, informace o pohlavně přenosných a infekčních nemocech

K-centrum Liberec K-centrum Česká Lípa

Kontaktní centrum (K-centrum) Ambulantní, nízkoprahové zařízení Cílová skupina: Osoby starší 15 let ohrožené závislostí na omamných a psychotropních látkách, již závislí, problémoví uživatelé drog, ale také experimentátoři, rodinní příslušníci, partneři a přátelé těchto lidí. Principy práce: Respektování individuálních potřeb a svobodné volby klienta Nízkoprahovost Mlčenlivost Bezplatnost Ochrana práv klienta

Poskytované služby Distribuce Harm reduction materiálu alkoholové tampóny, vatové filtry, vody, prezervativy, zdravotní materiál, THC filtry, kapsle, etc. V roce 2015 K-centrum Liberec IN: 119 888 / OUT: 120 811 V roce 2015 K-centrum Česká Lípa IN: 29 042 / OUT: 29 210 Zdravotnický servis - první pomoc a zdravotní ošetření Individuální poradenství - motivační rozhovory, léčba Individuální poradenství pro rodiče Sociální poradenství - bydlení, práce, doklady, etc. Krizová intervence Informační servis bezpečnější braní, sex, informace o pohlavně přenosných a infekčních nemocech, delegování do návazných služeb

Testování Testování screeningovými testy na přítomnost protilátek HIV, hepatitidy C a syfilis, včetně poradenství Testování OPL na přítomnost drog v moči Těhotenské testy - vzrůstající počet těhotných klientek

Kontaktní místnost Poskytované služby: Minimální potravinová pomoc čaj, káva granule pro psi Hygienický servis - sprcha Praní prádla Sociální šatník Možnost sociálního kontaktu

Most k naději statistická data za rok 2015 Liberecký kraj Počet klientů: 1 756 Kontakty: 15 993 Výměnný program IN: 245 503 OUT: 252 842 Poradenství: 406

Protidrogový program v penitenciárních zařízeních - Vazební věznice Liberec Program probíhá na SpO (specializované oddělení – odsouzení dospělí muži s poruchou osobnosti, kteří se v minulosti dopustili násilného chování). Nejedná se o toxi SpO; 100% klientů má v anamnéze drogy nebo alkohol. Program se zaměřuje na vzdělávací besedy cílené především na: Zdravotní a sociální rizika spojená s užíváním drog, harm reduction, možnosti léčby, info o léčebných a jiných odborných zařízeních, prevenci relapsu, prevence infekčních a jiných onemocnění spojená s užíváním drog, rehabilitaci a sociální reintegraci

Protidrogový program v penitenciárních zařízeních - Vazební věznice Liberec Program 1x týdně – 2 malé terapeutické skupiny Koncepce programu SpO na 1 rok – přizpůsobení témat Způsob realizace skupin na míru specifikům klientely, metoda přednášky s diskuzí (dynamika, interakce), v tématech rezonují zkušenosti z dobré praxe, odkazy na další služby k využití po výstupu z VTOS.