Francouzská kuchyně la cuisine franÇaise

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Obchodní akademie, Střední odborná škola a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky, Hradec Králové Autor:Mgr. Martina Slánská Kalhousová Název.
Advertisements

Alimentation en France et en République tchèque Le dîner – les cafés – produits laitiers.
F RANCOUZSKÁ MÉDIA – TELEVIZE, ROZHLAS LES MÉDIAS FRAN Ç AIS – LA TÉLÉVISION, LA RADIO Mgr. Jiřina Boušková.
SPŠ stavební a Obchodní akademie, Kladno, Cyrila Boudy 2954 EU peníze školám CZ.1.07/1.5.00/ Je me lève à 6 heures Autor: Mgr. Anna Sekeráková.
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Autor: Mgr. Dobrá Jana Název DUM: VY_32_Inovace_1.2.3 K. J. Erben Název sady: Český jazyk 4. ročník Číslo projektu:
F YZIKÁLNÍ VELIČINY - TEPLOTA Ing. Jan Havel. Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Svitavy Materiál je určen pro bezplatné používání.
F YZIKÁLNÍ VELIČINA - HUSTOTA Ing. Jan Havel. Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Svitavy Materiál je určen pro bezplatné používání.
P RÁCE A VÝKON Ing. Jan Havel. Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Svitavy Materiál je určen pro bezplatné používání pro potřeby.
TŘENÍ Tato práce je šířena pod licencí CC BY-SA 3.0. Odkazy a citace jsou platné k datu vytvoření této práce. VY_32_INOVACE_18_29.
ŠKOLA: Gymnázium, Chomutov, Mostecká 3000, příspěvková organizace AUTOR:Mgr. Monika Šléglová NÁZEV:VY_32_INOVACE_06B_19_Výroba železa TEMA:Kovy ČÍSLO PROJEKTU:CZ.1.07/1.5.00/
R OVNOMĚRNÉ A NEROVNOMĚRNÉ POHYBY Mgr. Kamil Kučera.
V LASTNOSTI PLYNŮ Ing. Jan Havel. Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Svitavy Materiál je určen pro bezplatné používání pro potřeby.
V LASTNOSTI KAPALIN Ing. Jan Havel. Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Svitavy Materiál je určen pro bezplatné používání pro.
Deformace tělesa Mgr. Kamil Kučera.
Jméno autora: Mgr. Blanka Vanišová
VY_32_INOVACE_11_31_Oblečení
Základní pojmy z optiky
Tiere PhDr. Taťána Tonová.
The USA political system
Téma: À la table VY_32_INOVACE_297.
Zatmění měsíce Ing. Jan Havel.
Paříž Paris Mgr. Jiřina Boušková.
Síla a skládání sil Ing. Jan Havel.
Číslo projektu MŠMT: Číslo materiálu: Název školy: Ročník:
Název školy: ZŠ a MŠ Verneřice Autor výukového materiálu:
Střední odborná škola a Gymnázium Staré Město Číslo projektu
SKUPENSTVÍ LÁTKY Mgr. Kamil Kučera.
Elektřina VY_32_INOVACE_05-29 Ročník: VIII. r. Vzdělávací oblast:
Gymnázium, Chomutov, Mostecká 3000, příspěvková organizace
Číslo projektu MŠMT: Číslo materiálu: Název školy: Ročník:
Dechové dřevěné nástroje
METODICKÝ LIST PRO ZŠ Pro zpracování vzdělávacích materiálů (VM)v rámci projektu EU peníze školám Operační program Vzdělávání pro konkurence schopnost.
Název Ruské reálie - Reliéf Předmět, ročník
KOULE A JEJÍ POVRCH VY_42_INOVACE_ 33_02.
Francouzské památky les monuments franÇais
Sada 1 Člověk a příroda MŠ, ZŠ a PrŠ Trhové Sviny
Tato práce je šířena pod licencí CC BY-SA 3
OBJEM JEHLANU VY_42_INOVACE_ 30_02.
Zobrazení zrcadlem a čočkou
Seznámení se s technikou a příprava základního čtverce
Přírodní krajiny - test
Elektrický náboj Ing. Jan Havel.
MASS MEDIA Mgr. Naďa Bisová.
OP VK oblast podpory 1.4 s názvem Zlepšení podmínek
Děti z Bullerbynu 4 VY_32_INOVACE_05_10 Autor: Mgr. Marcela Vrubelová
Staré pověsti české Alois Jirásek
Číslo projektu MŠMT: Číslo materiálu: Název školy: Ročník:
Děti z Bullerbynu 6 Autor: Mgr. Marcela Vrubelová
NÁZEV: VY_32_INOVACE_23_07_Z7_Skála TÉMA: Tichý oceán
Gymnázium, Chomutov, Mostecká 3000, příspěvková organizace
Tento materiál byl vytvořen rámci projektu EU peníze školám
Vytvořeno v rámci v projektu „EU peníze školám“
Francouzské osobnosti des personnalités franÇaises
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu
VY__III/2__INOVACE__161 Režim dne školáka.
Označování času v němčině
Název školy: Speciální základní škola, Louny Poděbradova640, příspěvková organizace Autor: Mgr. Erika Pospíšilová Název materiálu: VY__32_INOVACE_20_IV_Z6_Typy_Krajin.
Mechanika VY_32_INOVACE_05-08 Ročník: VII. r. Vzdělávací oblast:
Základní škola Zlín, Nová cesta 268, příspěvková organizace
Svitavské památky – sochařství
francouzský vzdělávací systém le systÈme scolaire en france
Škola: Základní škola Trávníky Otrokovice, příspěvková organizace Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název výukového materiálu: Otáčení Země + Poledník.
Tato práce je šířena pod licencí CC BY-SA 3
francouzský politický systém le systÈme Politique en france
VY_32_INOVACE_17_SLABIKÁŘ_ČTENÍ SLABIK DI, TI, NI
NÁZEV: VY_32_INOVACE_22_11_Z7_Skála TÉMA: Atlantský oceán
Základní škola Zlín, Nová cesta 268, příspěvková organizace
Tato práce je šířena pod licencí CC BY-SA 3
Základní škola Zlín, Nová cesta 268, příspěvková organizace
Základní škola a Střední škola CREDO, o. p. s. Číslo projektu: CZ. 1
Transkript prezentace:

Francouzská kuchyně la cuisine franÇaise Mgr. Jiřina Boušková

ANOTACE Kód DUMu: VY_32_INOVACE_7.FJ.15 Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/34.0114 Vytvořeno: listopad 2013 Ročník: 4. ročník – osmileté gymnázium (RVP-G) Anotace: Vzdělávací oblast Jazyk a jazyková komunikace Vzdělávací obor Francouzský jazyk Tematický okruh Reálie francouzsky mluvících zemí Materiál slouží ke všeobecnému seznámení žáků s francouzskou kuchyní. Obrazový materiál je vhodný pro popis a srovnání. Slovní zásoba může být zkontrolována pomocí testu a otázek. Materiál se využije ve výkladové části hodiny. Pomůcky: interaktivní tabule

Pour le petit déjeuner on boit/on mange... du café du jus de la baguette des croissants du chocolat du beurre de la confiture des céréales du yaourt

Pour le déjeuner on boit/on mange... de l´eau un sandwich de la soupe (pas de soupe) du vin

Pour le dîner/déjeuner on boit/on mange... du vin du fromage un dessert de la glace un plat principal de la salade

Les plats typique des crêpes des fruits de mer le cidre des galettes le foie gras le cassoulet la ratatouille 1 2 4 3

Les plats typiques la bouillabaisse la salade niçoise la fondue au fromage 7 5 6

Les plats typiques la raclette le boeuf bourguignon les escargots 9 8

Les plats typiques la choucroute la quiche lorraine le couscous 10 11 12

Qu´est-ce qu´on mange/boit en France pour le petit déjeuner?

Qu´est-ce qu´on mange/boit en France?

Quels sont les plats typiques en France?

Zdroje a použitá literatura 1. KLINKA, Tomáš a kol.: Francouzština otázky a odpovědi, Dubicko: Infoa, 2008, ISBN 978-80-7240-609-8 Necitované obrázky pocházejí z galerie klipart programu Microsoft PowerPoint. Veškeré hypertextové odkazy jsou platné ke dni vytvoření díla.

Zdroje a použitá literatura Obrázky: ALBERTO ELOSEGI. Wikipedia [online]. [cit. 28.10.2013]. Dostupný na WWW: http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Sagardoa_eta_sagarrak.jpg NIKODEM NIJAKI. Wikipedia [online]. [cit. 28.10.2013]. Dostupný na WWW: http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Foie_gras_IMGP2349.jpg GD. GUILHEM06. Wikipedia [online]. [cit. 28.10.2013]. Dostupný na WWW: http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Cassoulet.cuit.jpg MARCUS GUIMARÃES. Wikipedia [online]. [cit. 28.10.2013]. Dostupný na WWW: http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Ratatouille.jpg SLASTIC. Wikipedia [online]. [cit. 28.10.2013]. Dostupný na WWW: http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Bullabessa.jpg CYCLONEBILL. Wikipedia [online]. [cit. 28.10.2013]. Dostupný na WWW: http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Flickr_-_cyclonebill_-_Salade_ni%C3%A7oise_(2).jpg

Zdroje a použitá literatura Obrázky: 7. ORIGINAL UPLOADER WAS EQUATORIALSKY. Wikipedia [online]. [cit. 28.10.2013]. Dostupný na WWW: http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Full_cheese_fondue_set_-_in_Switzerland.JPG 8. KLAUS-DIETER KELLER. Wikipedia [online]. [cit. 28.10.2013]. Dostupný na WWW: http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Raclette_with_all_the_trimmings.jpg 9. DOCTEURCOSMOS. Wikipedia [online]. [cit. 28.10.2013]. Dostupný na WWW: http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Boeuf_bourguignon_servi_avec_des_p%C3%A2tes.jpg 10. JOEL BEZ. Wikipedia [online]. [cit. 28.10.2013]. Dostupný na WWW: http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Choucroute_et_bi%C3%A8re_alsaciennes.jpg 11. NEUVEDENO. Wikipedia [online]. [cit. 28.10.2013]. Dostupný na WWW: http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Quiche_Lorraine.jpg 12. ARNAUD 25. Wikipedia [online]. [cit. 28.10.2013]. Dostupný na WWW: http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Couscous_002.JPG