Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Francouzské památky les monuments franÇais

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Francouzské památky les monuments franÇais"— Transkript prezentace:

1 Francouzské památky les monuments franÇais
Mgr. Jiřina Boušková

2 ANOTACE Kód DUMu: VY_32_INOVACE_7.FJ.17
Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Vytvořeno: listopad 2013 Ročník: 4. ročník – osmileté gymnázium (RVP-G) Anotace: Vzdělávací oblast Jazyk a jazyková komunikace Vzdělávací obor Francouzský jazyk Tematický okruh Reálie francouzsky mluvících zemí Materiál slouží ke všeobecnému seznámení žáků s francouzskými památkami. Obrazový materiál je vhodný pro popis a srovnání. Slovní zásoba může být zkontrolována pomocí testu. Materiál se využije ve výkladové části hodiny. Pomůcky: interaktivní tabule

3 Le Mont-Saint-Michel 1

4 Palais et parc de Versailles
2

5 Pont du Gard 3

6 Ville fortifiée historique de Carcassonne
4

7 Cathédrale d'Amiens 5

8 Sites mégalithiques de Carnac
6

9 Pyrénées - Mont Perdu 7

10 Canal du Midi 8

11 Centre historique d’Avignon : Palais des papes et Pont d’Avignon
9

12 Strasbourg – Grande île
10

13 Test

14 Zdroje a použitá literatura
1. KLINKA, Tomáš a kol.: Francouzština otázky a odpovědi, Dubicko: Infoa, 2008, ISBN 3. Guillemenat, Dominique: La Nouvelle France en poche,Dubicko: Infoa, 2008, ISBN Veškeré hypertextové odkazy jsou platné ke dni vytvoření díla.

15 Zdroje a použitá literatura
Obrázky: DILIFF. Wikipedia [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: VASSAL, Marc. Wikipedia [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: EMANUELE. Wikipedia [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: JONDU11. Wikipedia [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: JEAN-POL GRANDMONT. Wikipedia [online]. [cit ]. Dostupný na WWW:

16 Zdroje a použitá literatura
ORIGINAL UPLOADER WAS ODEDR AT EN.WIKIPEDIA. Wikipedia [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: JMSE. Wikipedia [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: GUGERELL, Peter. Wikipedia [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: JEAN-MARC ROSIER. Wikipedia [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: JONATHAN MARTZ. Wikipedia [online]. [cit ]. Dostupný na WWW:


Stáhnout ppt "Francouzské památky les monuments franÇais"

Podobné prezentace


Reklamy Google