SLUŽBY KRAJSKÉ VĚDECKÉ KNIHOVNY V LIBERCI z hlediska technického vybavení Dana Petrýdesová.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Deník veřejné knihovny na rok 2013/2014 Setkání knihovníků okresu Liberec dne
Advertisements

Deník veřejné knihovny na rok 2009 Změny v evidenci činnosti knihoven.
INTERNET PRO NEVIDOMÉ A SLABOZRAKÉ Služby veřejných knihoven zdravotně postiženým uživatelům PhDr. Ivana Štrossová Hradec Králové 26.března 2001.
Národní koordinační skupina pro digitální vysílání v ČR Ing. Zdeněk Duspiva Cíle a financování informační kampaně na podporu digitalizace.
Digitalizační pracoviště MKP SDRUK sekce IT, Olomouc února 2007.
Regionální knihovní systém Clavius REKS
Mgr. Jarmila Krkošková Knihovnické a informační služby Univerzitní knihovny Ostravské univerzity v Ostravě
Zkvalitnění elektronických služeb Univerzitní knihovny ZČU PhDr.Miloslava Faitová Tematický okruh: E/a.
Jak hodnotíte služby Univerzitní knihovny ZČU? Porovnání výsledků z hlediska akademických pracovníků a z hlediska studentů.
Informační centrum a Ústřední knihovna MENDELU
Jak změnit obecní knihovnu v informační centrum obce Metodický návod výstup z projektu Knihovna – informační centrum obce.
Dotační programy odboru umění, literatury a knihoven kulturní aktivity v oblasti profesionálního umění program státní podpory stálých profesionálních divadel,
Bibliotheca academica Cíle a perspektivy vysokoškolských knihoven Plzeň
KNIHOVNA UNIVERZITY PALACKÉHO Biskupské nám. 1, Olomouc Ředitelka: Mgr
Eva Filípková Informační zdroje = zdroje, který přináší uživatelům informace, = zdroje, který přináší uživatelům informace, poznatky.
Zlín - květen 2006 Regionální knihovní systém Clavius REKS firma LANius s.r.o.
Pět let existence Zvukové knihovny v KPBO Knihovna Petra Bezruče v Opavě.
Informatizace veřejných knihoven Internet a veřejné knihovny jako informační centra měst a obcí PhDr. Ivana Štrossová Okresní knihovna Havlíčkův Brod.
Books Online projekt v Knihovně Kroměřížska David Zapletal.
Výuka pro studenty U3V Služby knihovny pátek
KNIHOVNA FAKULTY TĚLESNÉ KULTURY
Záměry Knihovny Antonína Švehly v oblasti poskytovaných služeb pro knihovníky Knihovna Antonína Švehly 2014.
Knihovna střední průmyslové školy chemické Stav knihovny Masarykovy střední školy chemické v Praze 1 Umístění Umístění: větší kabinet (českého jazyka)
1. 2 Obsah Nabídka služeb Číselné údaje Oddělení pro dospělé Studovna Hudební oddělení Oddělení pro děti a mládež Městské informační centrum Knihkupectví,
PROJEKT ZVYŠOVÁNÍ KVALITY VÝUKY V ELEKTROTECHNICKÝCH OBORECH Realizátor projektu: Střední škola technická Žďár nad Sázavou od Vyšší odborná.
Elektronické knihy v Masarykově veřejné knihovně Mgr. Jana Machalová Praha, NTK,
Příprava novely autorského zákona Celostátní porada vysokoškolských knihoven Hradec Králové Vít Richter Národní knihovna ČR
Internetizace knihoven a SROP Roman Giebisch Vědecká knihovna v Olomouci.
Výsledky činnosti neprofesionálních knihoven okresu Brno-venkov 2009 Modřice M. Kubíková.
Knihovny okresu Vsetín Ing. Věra Pelcová v roce 2013.
SEMINÁŘ Možnosti podpory podnikatelského sektoru a jeho dalšího rozvoje v Libereckém kraji Příprava projektu vědecko technického parku v Liberci Mgr. Tomáš.
I sss I nternet, elektronické informační zdroje a s lužby pro o s oby se s pecifickými potřebami v knihovnách Zlata Houšková, Jana Vejsadová Internet ve.
Krajský úřad Libereckého kraje
Informační a poradenské centrum v Havlíčkově Brodě a spolupráce s veřejnými knihovnami Modelový program podpory slaďování profesního a rodinného života.
Semafor služeb NK v bříšku chobotnice letenské.
Výsledky ankety Univerzitní knihovny ZČU Jak hodnotíte služby Univerzitní knihovny ZČU?
PROJEKTY SPOLUPRÁCE Programový výbor MAS Hradecký venkov Nechanice, 10. června 2010 Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských.
UNIVERZITNÍ KNIHOVNA ZČU
1 © AGIT AB Telemedicína Brno března 2008 v Brně Od bezfilmových nemocnic k bezfilmovému Ústeckému kraji Martin Zeman, Aleš Daniel, Jan Pejchal.
KOMUNIKACE ON-LINE VY_32_INOVACE_63. CHAT komunikace dvou nebo více lidí prostřednictvím komunikační sítě. Textem Zvukem - audiochat Zvukem a obrazem.
CAB ebooks eBooks Elektronické varianty odborných tištěných knih (mohou být i digital born) Trend současnosti nejen ve vědeckých oblastech.
Dana Mazancová Databáze Anopress a ČTK ÚK FSS MU, Ústřední knihovna FSS MU.
Ústřední knihovna Přírodovědecké fakulty MU Bc. Radmila Kouřilová.
Ústřední knihovna Přírodovědecké fakulty. Základní informace Otevírací doba: »Po – Čt 9.00 – »Pá 9.00 – 15.00
PRACOVNÍ SKUPINA VZDĚLÁVÁNÍ A ZAMĚSTNANOST 11. září 2015.
Vědecká knihovna UJEP Prezentace Vědecká knihovna.
KNIHOVNA UNIVERZITY PALACKÉHO Biskupské nám. 1, Olomouc Ředitelka: Mgr. Helena Sedláčková
CENTRUM CELOŽIVOTNÍHO VZDĚLÁVÁNÍ S KNIHOVNOU MANŽELŮ TOMANOVÝCH ROŽMITÁL POD TŘEMŠÍNEM Dana Súlovcová.
Konference knihovníků Euroregionu Neisse-Nisa-Nysa „SENIOŘI V KNIHOVNÁCH – KNIHOVNY PRO SENIORY V EUROREGIONU NISA“ Městská knihovna Semily 27. až 28.
Ing. Sylva Sládečková, Magistrát města Ostravy, 26. srpna 2016.
Výsledky ankety Univerzitní knihovny ZČU Jak hodnotíte služby Univerzitní knihovny ZČU Celkové výsledky 2015.
„Multimediální vybavení ZŠ Dvorského“ Datum zahájení projektu: Datum ukončení projektu: Doba trvání projektu: 21,4 měsíce Celkové.
Mgr. Veronika Kopečná, , Knihovna Lékařské fakulty UP, Hněvotínská 3.
Vznik a provoz společného katalogu s vyžitím evergreenu Eva Cerniňáková (Knihovna Jabok) Seminář Evergreen v Českých knihovnách Praha, SKIP.
Vít Richter (využití podkladů kol. P. Mazáčové a L. Nivnické)
MAP – Místní akční plán ORP RK
Integrovaný regionální operační program
Technické zázemí Univerzitní knihovny ZČU V Plzni
Bezbariérová Knihovna města Hradce Králové
Mendelova zemědělská a lesnická univerzita v Brně Ústav vědecko – pedagogických informací a služeb Informační den Již po desáté!
Rekonstrukce Horského hotelu a televizního vysílače Ještěd
Mendelova zemědělská a lesnická univerzita v Brně Ústav vědecko – pedagogických informací a služeb Informační den Již po jedenácté!
Knihovnická procházka Prahou Petra Ambrušová a Ivana Šnoblová K1
Zhodnocení období 2005 – 2008 v oblasti školství a sportu
Název projektu: „NEBOJME SE TECHNIKY" výukové programy pro rozvoj technické gramotnosti žáků ostravských.
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu
Ústřední knihovna Přírodovědecké fakulty MU
Krajský akční plán vzdělávání 1 ÚK
KNIHOVNA UNIVERZITY PALACKÉHO V OLOMOUCI
Transkript prezentace:

SLUŽBY KRAJSKÉ VĚDECKÉ KNIHOVNY V LIBERCI z hlediska technického vybavení Dana Petrýdesová

KRÁTCE PRO PŘIPOMENUTÍ… krajská knihovna Libereckého kraje, funkce městské knihovny pro Liberec podpora vědy, výzkumu a vzdělávání informační, vzdělávací, kulturní a setkávací centrum regionu 1,4 mil. dokumentů, 20 tis. aktivních čtenářů, 500 tis. návštěvníků / rok, 800 tis. výpůjček výpůjční služby, rešerše, přístup k internetu, databáze, kulturní a vzdělávací akce,…

SLUŽBY A TECHNICKÉ VYBAVENÍ I. přístup k internetu na knihovních PC (možnost tisku) Wi-Fi – zdarma po celé budově 2 samoobslužné pulty (firma 3M) – půjčování prostřednictvím čárových kódů

SLUŽBY A TECHNICKÉ VYBAVENÍ II. samoobslužné kopírování – pomocí čtenářských čipových karet (nutné vložení částky na finanční konto) skenování samoobslužný skener skenování na kopírkách půjčování iPadů a čteček platby kartou brzy platby online (kartou)

PŘECHOD NA RFID IROP – projekt „Knihovna Liberec – zkvalitnění ochrany a zpřístupnění knihovního fondu a jeho prezentace“ aktuálně – fáze zpracování žádosti předpokládaný termín realizace: r. 2018-2020 aktivity: přechod na RFID technologii, výměna mediálních tabulí, vytvoření tiché studijní zóny (prosklení části Studijní knihovny) a vybavení technikou, restaurování vzácných tisků, digitalizace,…

VZDĚLÁVACÍ AKTIVITY počítačová učebna – 14 PC All in One školení pro veřejnost (SŠ a VŠ studenti, „ostatní“ veřejnost) a knihovníky velký přednáškový sál zabudovaný projektor ozvučení (zastaralá technologie) indukční smyčka

KNIHOVNA HANDICAP FRIENDLY indukční smyčky (vstupní hala, velký sál) – elektronické zařízení usnadňující příjem zvukových informací lidem s postižením sluchu PC s kamerou pro neslyšící – využití Skypu pro komunikaci mezi neslyšícími nebo pro spojení s tlumočníkem Friendly Vox – software umožňující přepis textových informací z internetu - připravujeme půjčování iPadů lidem s postižením (projekt Blahomat – půjčovna iPadů na dobrou věc)

PRO VOLNÝ ČAS…

PLÁNUJEME V PROJEKTU… mobilní interaktivní tabule obnova ozvučení velkého sálu instalace zařízení pro přenos přednášek – TV v předsálí a v dalších částech knihovny

Krajská vědecká knihovna v Liberci DĚKUJI ZA POZORNOST Dana Petrýdesová Krajská vědecká knihovna v Liberci