Výpočetní technika VY_32_INOVACE_10_16_word.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Číslo šablony: III/2 VY_32_INOVACE_P4_ 2.5 Tematická oblast: Aplikační software pro práci s informacemi I. Textový editor – odkazy (obsah, rejstřík) Typ:
Advertisements

Formátování diplomové práce
Olomouc, únor 2012.
Microsoft Word 2010 I. Spuštění aplikace Wordu Popis prostředí Základní editace textu VY_32_INOVACE_52_MS_Word_ I.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Martin Dlouhý. Vytvořeno dne Nový začátek (New start) CZ.1.07/1.4.00/
Elementaristika elektronických informací
Informační a komunikační technologie
MS WORD II. ZÁKLADNÍ FORMÁTOVÁNÍ TEXTU Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Světlana Filipová. Materiál zpracován v rámci projektu.
Digitální učební materiál
Karta Domů, skupina Odstavec
Informační a komunikační technologie
Stránka je základní pracovní plochou, na kterou tvoříme dokument – píšeme text, vkládáme objekty… Možnosti nastavení vzhledu stránky jsou široké – okraje.
Formátování dokumentu O. Kánský 2011 Vyberte svůj textový editor Writer OpenOffice.org Word XP Microsoft Office Word Microsoft Office.
Objekty mohou být vytvořeny buď pomocí prostředků Wordu nebo je můžeme vytvořit na jiném místě a do dokumentu Wordu vložit. Všechny objekty se vloží na.
VY_I/2_INOVACE_64_WordPad
IT začátečníci - Word Modul 3.
Maturitní otázka č. 12 Kristýna Kaňovská 4. A.
Zpracování a využití informací
Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Vzdělávací oblast:Informační a komunikační technologie Předmět:Informatika Ročník: 6. Datum.
VYPRACOVALA: MGR. HANA TOFLOVÁ DNE: ICT2/1/3/13 WORD - tabulky.
Word Textový editor.
Základy ovládání operačního systému III
Word – Zásady psaní textu
 Microsoft Word  Je textový procesor od firmy Microsoft, který je součástí kancelářského balíku Microsoft Office.
TEXTOVÝ EDITOR.
Textový editor Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Miloš Nygrýn.
Word – Struktura dokumentu
Název projektu: Šablony Špičák číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ šablona III/2 autor výukového materiálu: Mgr. Jana Jiroušová, VM vytvořen: duben.
Je to program (aplikace), který slouží k úpravám prostého textu.  Na rozdíl od textových procesorů, se kterými se často pletou, postrádají textové editory.
MICROSOFT WORD 1. část Informatika – 6. ročník
Formátováním textu se rozumí změna jeho vlastností jako velikost, barva, typ, podtržení atd. Pokud chceme změnit některou z vlastností již napsaného textu,
Inovace školy – Dobříš, EUpenizeskolam.cz
Název projektuInovace ŠVP na OA a JŠ Třebíč Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo a název šablony klíčové aktivityIII/2 Inovace a zkvalitnění výuky.
ZIHB – MS Word dodatek 1 Petr Kratochvíl, KIV ZČU, © 2008.
Gymnázium, Žamberk, Nádražní 48 Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ Inovace ve vzdělávání na naší škole Název: Základy práce v textovém editoru Autor: Jaroslav.
1.První spuštění a popis hlavní obrazovky Tla č ítko Office – nejpou ž ívan ě jší volby, seznam posledních dokumentu Panel rychlý p ř ístup – p ř idání.
MATURITNÍ OKRUH Č. 12 TEXTOVÝ EDITOR
Formátováním odstavce se rozumí změna jeho vlastností jako velikost, barva, typ, podtržení atd. Pokud chceme změnit některou z vlastností již napsaného.
Snímek 1 Word2OP381 Manažerská informatika 1 2OP381 Manažerská informatika 1 Microsoft Office Word část.
Textový editor MICROSOFT WORD.
Grafika ve Wordu.
Editace textu O. Kánský Editace textu Psaní textu – vložení posloupnosti znaků Znaky –Tisknutelné znaky písmena, číslice, interpunkční znaménka,
Vytváření prezentace váš cvičící =). Orientace horní část a dolní část obrazovky podobná Excelu a Wordu vlevo seznam „slajdů“ (dále snímků) a osnova vpravo.
Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Vzdělávací oblast:Informační a komunikační technologie Předmět:Informatika Ročník: 6. Datum.
Střední škola živnostenská Sokolov, příspěvková organizace
Střední průmyslová škola strojnická Olomouc, tř.17. listopadu 49 Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „Učíme moderně“ Registrační číslo projektu:
KURZ ZÁKLADY PRÁCE S POČÍTAČEM 1 Pohyb kurzoru a označování textu
K čemu slouží Jak ho spustíme Hlavní pás karet Pracovní prostředí – nabídka tlačítka Office Jak správně psát Píšeme velká písmena Pohyb po dokumentu Typy.
 produkt od firmy Microsoft  je součástí kancelářského balíku Microsoft Office.  slouží k psaní textových dokumentů  funkce: -pořízení textu -pokročilá.
Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.
VYTVÁŘENÍ e-LEARNINGOVÝCH MATERIÁLŮ Přednáší Mgr. Jaromír Kozel
Formátování dokumentu
Kopírování textu, formátování odstavce. Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiáluVY_32_ INOVACE_18-03 Název školy Střední průmyslová škola.
Prezentace Powerpoint 1 Předmět:INFORMATIKA Ročník:7. Tematický okruh:Seznámení s programem MS Excel Název učiva:Návod na používání programu MS Excel Prezentace.
Název: Word, textový editor DUM:VY_32_INOVACE_VII_3_03
WORDPAD Textový dokument.
Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název sady materiálů
Co se všechno naučíme??? Práce s textem Ctrl C Ctrl X Ctrl V
KLÁVESNICE A MYŠ NA PC VY_32_INOVACE_06
Word – textový editor.
Textový editor – Microsoft WORD 2007
Výpočetní technika VY_32_INOVACE_11_16_PowerPoint.
FORMÁTOVÁNÍ DOKUMENTU
Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název sady materiálů
ZNALOST IKON VE WORDu Základní škola a mateřská škola Nesovice, příspěvková organizace; CZ.1.07/1.4.00/ Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
Inovace školy – Dobříš, EUpenizeskolam.cz
Číslo projektu školy CZ.1.07/1.5.00/
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu
Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název sady materiálů
Transkript prezentace:

Výpočetní technika VY_32_INOVACE_10_16_word

Word Nejznámější a nevyužívanější textový editor na vytváření dokumentů Patří do balíčku Microsoft Office Text můžeme různě editovat (tučnost, kurzíva, podtržení, velikost, barva, zarovnání ..)

WORD

Důležité klávesy ENTER – nový řádek SHIFT – psaní velkých písmen či znaků CAPS LOCK – přepne na psaní velkých písmen DELETE – mazání vpravo od kurzoru MEZERNÍK – psaní mezer BACKSPACE – mazání vlevo od kurzoru

Označení textu pomocí myši Dvojklikem na slovo ho označíme Kliknutím myši do textu a tažením posunujeme Trojitým kliknutím označíme celý odstavec Kliknutím před začátkem jej celý označíte Celý text můžeme označit tažením myši

Nabídka pravého tlačítka myši Formát textu – barva, styl, písmo, velikost Položka vyjmout, vložit, kopírovat slouží k přemisťování textu Písmo – nastavení typu písma, řez písma, velikosti, barva písma či styl Odstavec – obecné odstavení textu, odsazení, mezery Typ odrážek či číslování – tečka, čtverec, pomlčka, čísla, písmena Pomůcky – přeložení, hypertextový odkaz

Formát textu Položka vyjmout, vložit, kopírovat Položky: Písmo, Odstavec, Odrážky

Nabídka Rozložení stránky Domů Vložení okraje – styl textu orientace velikost sloupce barva stránky Domů – styl textu Vložení vložení obrázku, tabulky titulní stránky obrazec, klipart, graf zápatí, záhlaví číslo stránky

Domů Vložení Rozložení stránky

Úkol Zkuste si sami napsat dopis pro kamaráda (1 až 5 vět) Nabídka Start->Spustit->Word Napište 1 až 5 vět Název dopisu podtrhněte (U) Označte jméno kamaráda tučným písmem (B) Váš podpis kurzívou (I) Celý zbývající text změňte na červený (A) Uložte dopis na plochu počítače Soubor -> Uložit -> a uložte pod jménem Dopis Vyzkoušejte si i klávesové zkratky

Popis Prezentace slouží k výkladu látky o Wordu Snímek č. 11: Úkol pro žáky samostatně si vyzkouší podle instrukcí pedagoga napsat dokument

Zdroje Použity jsou screeny autorky http://www.bvccf.org.uk/wp-content/uploads/2012/01/word-logo.png http://officeimg.vo.msecnd.net/en-us/images/MH900441734.jpg http://cs.wikipedia.org/wiki/Microsoft_Word Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Jaroslava Antošová