Cesta k uplatnění na trhu práce Fond dalšího vzdělávání, 2017

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Stáže pro mladé zájemce o zaměstnání Představení projektu
Advertisements

Fond dalšího vzdělávání, Na Maninách 20, Praha 7 Stáže ve firmách – vzdělávání praxí.
OP LZZ - Rozvoj kvalifikační úrovně a kompetencí pracovníků v cestovním ruchu Individuální projekt pro CzechTourism.
Fond dalšího vzdělávání, Na Maninách 20, Praha 7 Stáže ve firmách – vzdělávání praxí Představení projektu.
Představení Fondu dalšího vzdělávání
Fond dalšího vzdělávání, Na Maninách 20, Praha 7 Stáž jako nástroj dalšího vzdělávání STÁŽ jako nástroj dalšího vzdělávání Místo.
Stáže pro mladé zájemce o zaměstnání Představení projektu Fond dalšího vzdělávání, Na Maninách 20, Praha 7
Stáže pro mladé zájemce o zaměstnání Představení projektu Fond dalšího vzdělávání, Na Maninách 20, Praha 7
Fond dalšího vzdělávání, Na Maninách 20, Praha 7 Stáže ve firmách – vzdělávání praxí Představení projektu.
Fond dalšího vzdělávání, Na Maninách 20, Praha 7 Stáže ve firmách – vzdělávání praxí stáž 23. dubna 2013.
Stáže ve firmách - vzdělávání praxí Kulatý stůl s odbornou veřejností FOND DALŠÍHO VZDĚLÁVÁNÍ Stroupežnického 30, Praha
FM EHP /Norska Fond pro podporu spolupráce škol. Norsko.
Stáže pro mladé zájemce o zaměstnání Představení projektu Fond dalšího vzdělávání, Na Maninách 20, Praha 7
„RESTART ŠKOLNÍCH METODIKŮ“. Aktuální situace Koncepce státu  ICT koordinátor  Enviromentalista  Koordinátor ŠVP Kariérní řád.
ANALÝZA POTŘEB, MOTIVACE A FIREMNÍ PÉČE O ZAMĚSTNANCE VE VYBRANÝCH NZDM PARDUBICKÉHO KRAJE BAKALÁŘSKÁ PRÁCE Autor: Bc. Kejzlarová Šárka, DiS. Sběr dat:
Trainee Program SEKUNDA 2013 / 2014 Marie Mourková, Senior HR Business Partner Březen 2013.
ESF - rovné příležitosti pro všechny CESTA KE ZMĚNĚ - „CESTA KE ZMĚNĚ“ PODPORA V ZAMĚSTNÁVÁNÍ CESTA KE ZMĚNĚ - „CESTA KE ZMĚNĚ“ PODPORA V ZAMĚSTNÁVÁNÍ.
Zsv. Gymnázium Vítězslava Nováka Husova 333/II, Jindřichův Hradec Název dokumentu: Ročník: Autor: Gymnázium Vítězslava Nováka Husova 333/II, Jindřichův.
Představení společnosti MARLIN, s. r. o
Proškolení studentů k projektu Inovace a podpora praxí VŠPJ
Projekt 3.3 „Partnerství pro budoucnost“. Úvodní informace o projektu Projekt byl úspěšně předložen Karlovarským krajem v rámci výzvy SROP, priority 3.
Podporované zaměstnávání -metoda boje proti nezaměstnanosti osob se zdravotním postižením reg. číslo: CZ.1.04/3.3.05/ Projekt je financován z prostředků.
Personální řízení Cvičení 1
407 – Vzdělávání pro 21. století Žadatel: Learning Society, občanské sdružení Kontaktní osoba: PhDr Lenka Emrová Mobil: e- mail :
Podpora poskytování dalšího vzdělávání v Pardubickém kraji reg.č.: CZ.1.07/3.2.13/ Představení projektu Ing. Petra Semeráková, manažerka projektu.
Spolupráce se zaměstnavateli v oblasti vzdělávání Pardubickém kraji Mgr. Bc. Jana Smetanová Členka Rady Pardubického kraje pro rozvoj lidských zdrojů,
Rozvíjení rovných příležitostí a podpora zaměstnatelnosti v Jihočeském kraji Záměr projektu do programu Equal (3.pilíř: Podpora adaptability) Tento příspěvek.
Projekt SROP 3.3 – „Posílení kapacity místních a regionálních orgánů při plánování a realizaci programů v Karlovarském kraji“ Pedagogické a vzdělávací.
První zaměstnání Petr Machala.
Název příjemce: Základní škola Vyškov, Nádražní 5, příspěvková organizace Název partnera: ………………………………………………………………… Číslo a název operačního programu:
TechIN Propojení studia a praxe. Informace o projektu Název operačního programu: OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost Zahájení projektu: Ukončení.
KARIÉRNÍ SYSTÉM ŘEDITELŮ
Vzdělávání uchazečů o zaměstnání v oblasti socioekonomických kompetencí CZ.1.04/2.1.00/ Fond dalšího vzdělávání, Na Maninách 20, Praha.
Naše společenství vzniklo jako reakce na neuspokojivou situaci ve státě, jako je…… Nezaměstnanost Zdražování produktů, služeb a energií Konkurenční nevyváženost.
Názor veřejnosti na téma DALŠÍ VZDĚLÁVÁNÍ (vyhodnocení dotazníkového šetření) Královéhradecký kraj Ing. Jarmila Halouzková
PROJEKT „Integrace sociálně znevýhodněných občanů mikroregionu Prachaticko se zaměřením na začlenění klientů smíšeného Azylového domu v Husinci na trh.
Dita Slavíková Národní centrum Europass ČR S Europassem se neztratíte.
Stáže pro mladé zájemce o zaměstnání 2
Závěrečné setkání Nové Dvory, 26. – Bc. Lucie Chládková Bc. Kristýna Juhová Mgr. Lenka Karbanová Bc. Markéta Kovářová Bc. Jana Vavříková.
Určeno rodičům žáků 6. a 7. ročníků ZŠ Úřad práce ve Žďáře nad Sázavou.
Personální plán pro podnikatelský plán
Personální strategie mezinárodní firmy
Transformace sociálních služeb: zkušenosti a výsledky Ing. Daniela Lusková Role obcí v transformaci sociálních služeb 25. – , Praha.
Národní soustava kvalifikací: Zaměstnanci dle představ a potřeb zaměstnavatelů Konference k 20 letům výročí A.T.I.C. ČR Ostrava, 7. března 2014.
N á zev S Š : SOU Uherský Brod Autor: Mgr. Věra Dudová N á zev prezentace (DUMu): Hledání zaměstnání, nezaměstnanost, úřady práce, rekvalifikace N á zev.
Ředitel Název operačního programu: OP VK Název prioritní osy: Počáteční vzdělávání Název oblasti podpory: Další vzdělávání pracovníků škol a školských.
Jak vybrat ty správné zaměstnance? Bronislava Plesníková, CSR Manager LMC s.r.o.
Představujeme Vám projekt TechIN - Propojení studia a praxe, TEMPO TRAINING & CONSULTING s.r.o. Okresní hospodářskou komorou Karviná. který realizuje společnost.
duben 2016 Aktuální příležitosti pro mladé a studenty... (výběr)
Další vzdělávání v sociálních službách Potřeba nebo netřeba?
Co je program Mládež v akci? Největší evropský grantový program na podporu NEFORMÁLNÍHO VZDĚLÁVÁNÍ.
Fond dalšího vzdělávání, Na Maninách 20, Praha 7 Stáže ve firmách – vzdělávání praxí.
Cesta k uplatnění na trhu práce
Podpora začleňování cizích státních příslušníků na trh práce, reg. č
Ostravská univerzita (1991 → )
Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST PhDr. Kateřina Pösingerová, CSc.
Mobilita studentů mimo program Erasmus+ financovaná z příspěvku MŠMT)
Jak obstát na pracovním trhu aneb nalézt zaměstnání
Pracovní stáže
CENTRUM UZNÁVÁNÍ A CELOŽIVOTNÍHO UČENÍ OLOMOUCKÉHO KRAJE __________________________________________ Olomouc, Rooseveltova 79 Česká republika.
Regionální centrum podpory sociálního podnikání
TRADICE UPLATNĚNÍ DOPRAVNÍ DOSTUPNOST ŠIROKÁ NABÍDKA TECHNICKÝCH OBORŮ
Motivační dopis Většinou se přikládá k životopisu
Setkání kariérových poradců
Implementace KAP v Jihočeském kraji I
Š A B L O N Y II.
Cesta k uplatnění na trhu práce
Kariérové poradenství a podnikavost
Pracovní setkání středních škol
Vzorový projekt pro gymnázia
Transkript prezentace:

Cesta k uplatnění na trhu práce Fond dalšího vzdělávání, 2017 Cesta pro mladé Cesta k uplatnění na trhu práce Fond dalšího vzdělávání, 2017

CESTA STUDENTŮ K ÚSPĚŠNÉ KARIÉŘE

Jak to celé probíhá? Cesta pro mladé Student Firma Máme zájem o partnery, kteří ctí smysl vzdělávání mladých a budou společně s námi pomáhat studentům nastartovat jejich úspěšnou kariéru. Stáž

JAK PROBÍHÁ STÁŽ 1. Praktická část Praxe na některé ze 139 nabízených pozic přímo ve firmě v délce 80 – 240 hodin (v období 1 až 6 měsíců). Docházka plánována po dohodě studenta a poskytovatele, lze výjezdy. Stáže zahajujeme 1. a 15. dne v měsíci. 2. Kurz měkkých kompetencí Formou e-learningových kurzů nebo webinářů zajišťuje realizační tým Cesty pro mladé. 3. Osobní poradenství pro studenta Povídání s HR odborníkem, zaměřené na individuální potřeby stážisty týkající se jeho budoucí kariéru, které opět zajišťuje tým Cesty pro mladé.

CO ZÍSKÁTE S CESTOU PRO MLADÉ Nové kolegy z řad studentů, kteří mají rádi váš obor. Finanční odměnu jako náhradu za čas mentora. Její výše se liší podle pozice, na kterou stáž nabídnete. Možnost vyzkoušet si potenciální zaměstnance. Mladou krev do týmu, neotřelé názory a inspiraci. Super pocit, že jste udělali dobrou věc.

Jaký je smysl Cesty pro mladé? Propojit studenty a firmy formou praxe. Dát oběma stranám šanci – firmám vybrat si nového kolegu a studentům zažít pár měsíců jinak a pohybovat se v oboru, který studují a který mají rádi. Zvyšovat zaměstnatelnost cílové skupiny. Naučit studenty dovednosti, které požadují zaměstnavatelé.

Jaké pozice můžete pro stáž nabídnout? Seznam dostupných pozic najdete na našem webu. V každé šabloně pozice jsou uvedeny kvalifikační požadavky na mentora, případně další požadavky na firmu. POZIC JE CELKEM JE139!

Kolik stáží mohu realizovat najednou? Členění dle ARES: kategorie 0–5 zaměstnanců – 1 karta kurzu; kategorie 6–24 zaměstnanců – 2 karty kurzu současně; kategorie 25–49 zaměstnanců – 3 karty kurzu současně; kategorie 50–99 zaměstnanců – 4 karty kurzu současně; kategorie 100 a více zaměstnanců – 5 karet kurzu současně. 1 mentor = 1 student = 1 stáž

SPECIALISTA MARKETINGU Náhled šablony pozice SPECIALISTA MARKETINGU

Kdy se k nám partner může zapojit? je organizace z komerční, veřejné nebo neziskové sféry má sídlo na území ČR disponuje kvalitním mentorem, který stážistu vede není/nebyl v žádném osobním či pracovním vztahu se stážistou nedluží orgánům veřejné správy firma (poskytovatel stáže)

A jak je to s mentorem? mentor je vzorem stážistovi, věnuje se mu a vzdělává ho je zaměstnanec na HPP min. 6 měsíců před zapojením do projektu splňuje kvalifikační požadavky dané konkrétní pozicí činnosti, ve kterých studenta povede, tvoří většinu jeho pracovní náplně doloží: doklad o dosaženém vzdělání, životopis, pracovní smlouvu (OSVČ doklady prokazujících primární činnost poskytovatele: 3 faktury/příjmové doklady/poslední daňové přiznání)

JAK SE POČÍTÁ NÁHRADA NÁKLADŮ SPECIALISTA MARKETINGU Firma dostane po úspěšném ukončení stáže finanční odměnu jako náhradu nákladů spojených s mentorováním studenta. Výše této částky je dána pozicí a délkou praktické části (80 – 240 hodin). SPECIALISTA MARKETINGU 175 Kč x 240 = 42 000 Kč

OHLÉDNUTÍ ZA MINULÝM PROJEKTEM Stáže pro mladé 2 11 889 zájemců o stáž 13 291 schválených přihlášek 2 922 uskutečněných stáží 4 824 registrovaných firem 5 718 vypsaných nabídek na stáž

Jak se zapojit? Webové stránky Cesty Veškeré důležité informace Popis všech stážových pozic Kontakty vč. regionálních kanceláří Přihlášení

Jak se zapojit?

Jak se zapojit?

UŽITEČNÉ ODKAZY Podmínky pro zapojení společnosti: http://www.cestapromlade.cz/firma/detail-clanku-48-muze-se-i-vase-spolecnost-zapojit Dokumenty a manuály: http://www.cestapromlade.cz/firma/detail-clanku-113-dokumenty-ktere-vas-budou-zajimat Seznam pozic, ke kterým lze vypsat kurz: http://www.cestapromlade.cz/firma/detail-clanku-99-stazove-pozice-ktere-muzete-nabidnout Registrace do projektu: http://sep.cestapromlade.cz/Account/Login

Buďte v kurzu s námi! www.cestapromlade.cz www.facebook.com/cestapromlade Cesta pro mladé @Cesta pro mladé 777 492 495

Děkuji za pozornost! Mgr. Kateřina Picková manažerka pro Královéhradecký a Pardubický kraj Stáže s Cestou pro mladé Horova 180/10 500 02 Hradec Králové +420 778 442 505 katerina.pickova@fdv.cz