Laplatské země.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
- Jižní Amerika( přírodní poměry)
Advertisements

Základní škola národního umělce Petra Bezruče, Frýdek-Místek, tř. T. G
VY_32_INOVACE_20 Jižní Amerika - Karibské, Andské, Laplatské státy
AMERIKA.
Autor: Mgr. Jana Pavlůsková
Zpracoval: Michaela Hrdá ZŠ A MŠ,Brno,Horníkova 1
AMERIKA.
Mgr. Hana Hoberlová, ZŠ Rajhrad
Jižní Amerika.
Geografická charakteristika latinské ameriky
Východní Evropa – Ukrajina
Argentina Paraguay Uruguay Chile - Andy
Brazílie a její sousedé
USA Autorem materiálu, není-li uvedeno jinak, je Bc. Jana Kloučková.
SROVNÁNÍ STÁTŮ JÍŽNÍ AMERIKY
Amerika povrch.
AUSTRÁLIE.
Severní Amerika Materiál byl vytvořen v rámci projektu
PORTUGALSKO.
Ch_082_Světadíly_Amerika_Jižní Amerika - Státy
Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí Zeměpis – 1. ročník 1 Ukrajina.
Mimoevropské regiony – Jižní Amerika - Argentina Tento digitální učební materiál (DUM) vznikl na základě řešení projektu OPVK, registrační číslo CZ.1.07/1.5.00/
Střední Amerika Materiál byl vytvořen v rámci projektu
VY-32_INOVACE_16 Jižní Amerika - opakování
KANADA Státní uspořádání: F _ _ _ _ _ _ E _ _ provincií a _ teritoria
Velká Británie vlajka Velké Británie znak Velké Británie.
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu
VY_32_INOVACE_03 Povrch Ameriky
Téma hodiny: Argentina – základní údaje, přírodní poměry
JIŽNÍ ASIE Indický subkontinent.
3. LAPLATSKÉ ZEMĚ.
Jihočeský kraj. Povrch: Šumava (Plechý 1378m.n.m.), národní park Třeboňská pánev, Českobudějovická pánev, Novohradské hory, ze severu zasahuje Středočeská.
Aljaška. Poloha Severozápad severní Ameriky Patří USA V roce 1867 odkoupena od Ruska za 7,2 milionu dolarů Od Asie dělí Aljašku Beringův průliv Z jihu.
Kuba.
MEXIKO. Poloha Leží na severu tzv. Latinské Ameriky Pobřeží má u Indického i Tichého oceánu Sousedními státy jsou na severu USA, a s Belize a Guatemalou.
podle podobných přírodních podmínek rozdělujeme státy Jižní Ameriky do 3 oblastí: – andské země – horské lesy, výrazná výšková členitost – laplatské země.
PREZENTACE ARGENTINA PARAGUAY URUGUAY. Obecné informace Název státu: špan. República Argentina Rozloha: km² Počet obyvatel: (31.
Název školy: ZŠ NETVOŘICE, OKRES BENEŠOV Autor: Mgr. Pavla Zrzavecká Datum: Název: VY_32_INOVACE_07_ZEMĚPIS Téma: Země jižního cípu Ročník: 7.
VY_32_INOVACE_Fi_II_15 Název Jižní Evropa Název projektu: OP VK Registrační číslo: CZ.1.07/1.4.00/ OP Vzdělání pro konkurenceschopnost.
Americké regiony Země jižního rohu VY_32_INOVACE_11_35 Tato práce je šířena pod licencí CC BY-SA 3.0. Odkazy a citace jsou platné k datu vytvoření této.
 Název školy: Základní škola a mateřská škola, Hlušice  Autor: Martin Klepl  Název: VY_52_INOVACE _13 Spojené státy americké  Téma: Zeměpis pro 2.
ARGENTINA vs. BRAZÍLIE SROVNÁNÍ STÁTŮ JÍŽNÍ AMERIKY.
Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název školyZákladní škola a mateřská škola, Jičín, 17. listopadu 109 Název materiálu VY_32_INOVACE_IV_Z2_17 AutorMgr.
Podnebí Severní Ameriky
Venezuela Venezuela je federální republika sousedí s:Kolumbií, Brazílií, Guyanou.
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL: VY_32_INOVACE_06_Z67_11 ŠkolaZákladní škola T.G. Masaryka Komárov, okres Beroun Jméno autoraMgr. Borovský Štefan Datum vytvoření
2. POVRCH AMERIKY ZŠ a MŠ HEJNICE 2011 Martina Holoušová VY_32_INOVACE_12_Z5.
Škola ZŠ Masarykova, Masarykova 291, Valašské Meziříčí Autor
Zeměpis EVROPA – povrch, vodstvo, podnebí
Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.
Vegetační pásy Jižní Ameriky
VY_32_INOVACE_Fi_I_10 Název Brazílie
Šablona VY_52_INOVACE_Z
Název školy: Základní škola Karla Klíče Hostinné
Základní škola a Praktická škola Dvůr králové nad Labem
ŠABLONA 32 VY_32_INOVACE_11_22_SLOVENSKO.
AUTOR: Mgr. Ludmila Faiková
AUTOR: Mgr. Hana Dvořáčková NÁZEV: VY_32_INOVACE_19_SEVERNÍ AMERIKA
ZÁKLADNÍ ŠKOLA ÚSTÍ NAD LABEM, HLAVNÍ 193,
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Sepekov Autor:
NÁZEV: VY_32_INOVACE_06_Světadíly
Obyvatelstvo Jižní Ameriky
NÁZEV: VY_32_INOVACE_03_Světadíly
ZÁKLADNÍ ŠKOLA SLOVAN, KROMĚŘÍŽ, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
13. JIŽNÍ AMERIKA ANDSKÉ STÁTY VY_32_INOVACE_12_Z5
VY_32_INOVACE_ZE7-02 Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Autor:
Základní škola a mateřská škola Bohdalov
Argentina, Paraguay, Uruguay = Laplatské státy Chile - Andy
VY_32_INOVACE_268_Státy Laplatské nížiny a tropické JA
Transkript prezentace:

Laplatské země

Argentina Rozlehlá země při Atlantickém oceánu Počet obyvatel je 40 milionů Rozmanitý povrch, východ Laplatská nížina, západ pohoří Andy Aconcagua (6959 m.n.m.) Na severu je podnebí subtropické, na jihu mírné, v Andách typicky vysokohorské Řeky patří k úmoří Atlantského oceánu (Paraná, Uruguay)

Hlavním městem je Buenos Aires, ležící přímo u zálivu La Plata Mezi obyvatelstvem převládají běloši (původní Evropané), mestici jsou v menšině Náboženství je římskokatolické Jazykem je španělština Národním sportem je fotbal

URUGUAY Malý, nížinatý stát ležící při zálivu La Plata Hlavním městem je Montevideo Největší řekou je Uruguay Podnebí je subtropické Země je známá chováním kvalitního hovězího skotu na maso Převládají zde běloši a římskokatolické vyznání Úředním jazykem je španělština

PARAGUAY Vnitrozemský stát, ležící v bažinaté nížině Hlavním městem je Asuncion Územím protéká řeka Paraná Průmysl není moc rozvinut Pěstování bavlny a tabáku Většinu obyvatel tvoří mestici Náboženství je římskokatolické, jazykem je španělština

Doplňující otázky: Jaké státy patří mezi „ Laplatské“? Jaké je hlavní město Argentiny? Jaké znáš Argentinské fotbalisty? Které řeky ústí do Laplatského zálivu? Jak se jmenuje nejvyšší hora Jižní Ameriky? Kdo je to mestic?

Použité odkazy a literatura: http://www.latimes.com/sports/soccer/worldcup/argentina/ http://www.law.depaul.edu/programs/study_abroad/argentina.asp http://en.wikipedia.org/wiki/Argentina http://wwp.greenwichmeantime.com/time-zone/south-america/uruguay/map-uruguay/index.htm http://kids.britannica.com/elementary/art-88901/A-gaucho-herds-cattle-in-central-Uruguay http://www.gosouthexpat.com/facts-about-uruguay.html http://wwww.fanpop.com/spots/diego-forlan/images/15126475/title/diego-forlan-wm-2010-uruguay-germany-photo http://www.celysvet.cz/fotky-paraguay-foto-obrazky http://www.motocykl-online.cz/clanky/igor_brezovar_xiii_cast Veškeré odkazy stáhnuty ke dni 25.9. 2012 Vypracoval : Mgr. Jakub Hradil