Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

VY_32_INOVACE_ZE7-02 Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Autor:

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "VY_32_INOVACE_ZE7-02 Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Autor:"— Transkript prezentace:

1 VY_32_INOVACE_ZE7-02 Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/21.3603 Autor:
Základní škola Jablonec nad Nisou – Mšeno, Mozartova 24, příspěvková organizace VY_32_INOVACE_ZE7-02 Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Autor: Mgr. Jana Málková Vytvořeno dne: Vzdělávací oblast: Člověk a příroda Vzdělávací obor: Zeměpis Ročník: 7. Tematický okruh: Amerika Téma: Pohoří Jižní Ameriky Anotace: Aktivitu využijeme na začátku hodiny věnované tematickému celku Amerika – pohoří Jižní Ameriky. Žáci se seznámí se základními geografickými pojmy a doplní je do slepé mapy. Aktivita slouží k motivaci, zopakování již známých pojmů a procvičení nových. Materiály jsou určeny pro bezplatné použití pro potřeby výuky a vzdělání na všech typech škol a školských zařízení. Jakékoliv další využití podléhá autorským zákonům. Není-li uvedeno jinak, je zdrojem tohoto materiálu autor.

2 Pohoří Jižní Ameriky

3 Pohoří Jižní Ameriky Reliéf celé Ameriky je velmi různorodý a členitý. Na západě se celou Amerikou táhne pás vysokých pohoří – Kordillery, které se v Jižní Americe nazývají Andy. Nejvyšší horou Jižní Ameriky a současně celého amerického kontinentu je Aconcagua s výškou m. n. m. Ovšem největší území z celé Jižní Ameriky zabírají právě nížiny, a to Amazonská a Laplatská. Na severu Jižní Ameriky se nachází Guyanská vysočina a na východě se rozprostírá Brazilská vysočina. Na úplném jihu se nachází Patagonská tabule. V Jižní Americe také najdeme jednu z nejsušších pouští světa Atacama (od jižní hranice Peru až po severní hranici Chile).

4 Pohoří Jižní Ameriky Přiřaď na slepou mapu Jižní Ameriky následující pohoří: Patagonská tabule Andy Amazonská nížina Laplatská nížina Guyanská vysočina Brazilská vysočina Atacama Aconcagua

5 Pohoří Jižní Ameriky Správné řešení Guyanská vysočina Amazonská nížina
Andy Brazilská vysočina Atacama Laplatská nížina Aconcagua Patagonská tabule

6 Zdroj: V materiálu byly použity prostředky z galerie Microsoft Office 2010, vlastní licence Základní škola Jablonec nad Nisou – Mšeno, Mozartova 24, příspěvková organizace.


Stáhnout ppt "VY_32_INOVACE_ZE7-02 Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Autor:"

Podobné prezentace


Reklamy Google