Efektivní Knowledge management

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Projekt „Učme se podnikat!“ Žadatel: LAG Podralsko o.s.
Advertisements

Vzdělávací technologie kurzu podnikatelství pro techniky
Zkušenosti s CMS Moodle na OPF SU František Koliba prezentace: Petr Korviny.
Virtuální vzdělávací prostředí na FaME UTB ve Zlíně Virtuální vzdělávací prostředí na FaME UTB ve Zlíně E-learn 2002 Žilina 5. – 6. února 2002 E-learn.
Psychologie pro manažery Projekt ESF v Opatření 3.3 Rozvoj celoživotního učení Registrační číslo projektu: CZ / /0018.
Rapid e-learning (REL): sílící trend Mgr. Ludmila Urbášková CDV UP Olomouc akademie distančního vzdělávání.
LMS Unifor Live! Inovace kombinovaného studia. Teoretická část (45 minut) Definice pojmů Přihlášení do LMS Unifor Live! Program.
Integrace a podpora studentů se specifickými vzdělávacími potřebami na Vysoké škole technické a ekonomické v Českých Budějovicích Registrační číslo: CZ.1.07/2.2.00/
Learning management system Zdeněk Jelínek. Learning management systém LMS- systém řízení studia – Learning management systém Je to soubor nástrojů pro.
Projekt „Další vzdělávání pedagogických pracovníků v environmentálním vzdělávání, výchovy a osvětě (EVVO )“ CZ.1.07/1.3.45/
PREZENČNÍ INFORMAČNÍ SEMINÁŘ PRO VEDOUCÍ ZAMĚSTNANCE.
OP LZZ - Rozvoj kvalifikační úrovně a kompetencí pracovníků v cestovním ruchu Individuální projekt pro CzechTourism.
Cesta ke kvalitě AUTOEVALUACE - Vytváření systému a podpora škol v oblasti vlastního hodnocení aneb Cesta ke kvalitě PhDr. Ivana Shánilová, manažerka aktivity.
Hodnocení e-learninkových opor Inovace kombinované formy studia bakalářského a magisterského studijního programu „Tělesná výchova a sport“ a jeho učitelských.
LMS Unifor Live! Inovace kombinovaného studia. Teoretická část (45 minut) Definice pojmů Přihlášení do LMS Unifor Live! Program.
OBHAJOBA ZÁVĚREČNÉ PRÁCE MENDELOVA ZEMĚDĚLSKÁ A LESNICKÁ UNIVERZITA V BRNĚ KOORDINACE V OBLASTI ICT 2008.
Distanční studium na OPF SU František Koliba Petr Korviny.
Školení BOZP, PO a řidičů referentů formou e-lerningu pro společnost
PARTNEŘI PROJEKTU ING.SLADKÝ PAVEL + RENTEL PŘEDSTAVUJÍ E-LEARNINGOVÝ SYSTÉM JAKO POMŮCKU PRO ZAVÁDĚNÍ “KVALITNÍHO MANAGEMENTU VE VZDĚLÁVÁNÍ”
Člen skupiny HVB Group E- HVB Bank Petra Slabá, HVB Bank Czech Republic a.s. Lucie Melicharová, learn2grow s.r.o.
Evaluace ŠVP Ing. Libuše Burešová Únor 2011, Litvínov - Hamr.
Didaktické prostředky
Studijní opory pro distanční vzdělávání z hlediska pedagoga Jitka Komárková Ústav systémového inženýrství a informatiky Fakulta ekonomicko-správní Univerzita.
Podnikání na Internetu e-learning letní semestr 2005 Jana Holá X.
AUTOMANAŽERSKÉ VZDĚLÁVÁNÍ NA PRINCIPU BENCHMARKINGU
Efektivně vzdělávat zaměstnance? Víme jak na to. SAP ČR a Oxygen Solutions Milan Štolba Ing. Milan Štolba; ředitel sekce Rozvoj vzdělávání; Oxygen Solutions,
Pilotní ověřování studijních opor Projekt je spolufinancován Evropskou unií a Státním rozpočtem České republiky.
Zkušenosti s distančními formami výuky na Slezské univerzitě
E-learningový kurz ÚK PdF bilance ročních zkušeností.
Přínosy projektu „Vybudování jádra a realizace systému vzdělávání pro Středisko informací a vzdělávání v elektronickém zdravotnictví“ CZ.2.17 /
Jak psát texty ke kombinované formě studia Projekt Rozvoj e-learningu v oblasti vzdělávání pedagogů v Moravskoslezském kraji.
Petr Korviny SCO 2007 Brno Usnadnění tvorby elektronických studijních textů pro distanční vzdělávání Petr Korviny
Návrh a realizace modulového systému dalšího vzdělávání učitelů v MSK Magdalena Chmelařová Opava 2008.
Centrum distančního vzdělávání Univerzity Palackého v Olomouci nabízí distanční kurz s e-learningovou podporou DISTANČNÍ MINIMUM.
Vzdělávání bez omezení … vzdělávání po internetu Radek Hořeňovský, Capital Consulting Capital Expert E-learning jako nástroj.
 Pilotní kurz pro pedagogy MUDr. Iveta Matějovská, CSc.
TUL H32 Představení projektu OPVK: „Inovace mezioborového studijního programu Ekonomika a Management se zaměřením na znalostní ekonomiku”
Lucie Rohlíková Jana Vejvodová ZČU v Plzni
E-LEARNINGOVÉ VZDĚLÁVÁNÍ TVŮRCŮ A UŽIVATELŮ JEDNOTNÉHO ZADÁNÍ.
407 – Vzdělávání pro 21. století Žadatel: Learning Society, občanské sdružení Kontaktní osoba: PhDr Lenka Emrová Mobil: e- mail :
v rámci projektu Mentoring a Magistrát Ing. Zbyněk Nejezchleba
1 E - S V Ě T S E T O Č Í S T Á L E R Y C H L E J I. S T A Č Í T E M U ? Efektivní vzdělávání pro efektivní úřad Bohumil Havel.
Projekt Digitální škola - její pozice v systému projektů na OA Orlová.
Systém dalšího vzdělávání pracovníků výzkumu a vývoje v MS kraji a jeho realizace Anglické standardy při psaní projektu Osnova kurzu
Tomáš Sýkora GOPAS, a.s. Úskalí e-learningu Tomáš Sýkora GOPAS, a.s.
Centrum distančního vzdělávání Univerzity Palackého v Olomouci DISTANČNÍ MINIMUM Vstupní tutoriál DPRA0508, DMPRA Mgr. Monika Všetulová.
Nové formy vzdělávání zaměstnanců ve veřejné správě
Obchodní akademie Chrudim. Další vzdělávání ve spolupráci s úřadem práce.
B2 – Analýza požadavků a jejich zajištění Systém dalšího vzdělávání pracovníků výzkumu a vývoje v Moravskoslezském kraji a jeho realizace.
C8 – hodnocení kvality výsledků VaV Osnova kurzu C8 – hodnocení kvality výsledků VaV Jana Hančlová Ekonomická fakulta VŠB-Technická univerzita Ostrava.
INOVACE STUDIJNÍCH PROGRAMŮ STROJNÍCH OBORŮ JAKO ODEZVA NA KVALITATIVNÍ POŽADAVKY PRŮMYSLU Výsledky řešení: Ostrava doc. Ing. Josef NOVÁK, CSc.
Didaktika distančního vzdělávání Základní pojmy a vztahy.
DRMS Forum září 2009 Elektronický vzdělávací systém Jan Pavlica.
Modul č. 2: Tutor DiV Kurz: Distanční minimum (kód skupiny DMPRA0509) Tutor: Mgr. Monika Všetulová Olomouc,
Modul č. 2: Tutor DiV Kurz: Distanční minimum (kód skupiny DM0L507)
Analýza průchodu studentů kurzem Vzdělávací technologie 1
E-learningový kurz pro examinátory zkoušky pro trvalý pobyt v ČR AUCCJ
E-learningový kurz e-learningu OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost Další vzdělávání pracovníků škol GP – oblast podpory 1.3 CZ1.07/1.3.05/ Vysoká.
E-learning z druhé strany: pohled studentů Jiří Zounek Ústav pedagogických věd FF MU A. Nováka Brno
Znalostní a vzdělávací databáze pro energetiku Praha, Květen 2009 INERGO, a.s. Praha CDFE, o.p.s. Praha INERGO výukový server.
Tento projekt je spolufinancován Evropským fondem pro regionální rozvoj, státním rozpočtem České republiky a státním rozpočtem Slovenské republiky Metodické.
Výzva č. 32 – školení pro žadatele OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost Oblast podpory 2.1 Vyšší odborné vzdělávání Mgr. Martina Jedličková.
Akreditovaný e-learningový kurz Rovné příležitosti žen a mužů Ing. Petr Špindler, RENTEL a.s. Konference „Rovné příležitosti“ MV ČR, Praha,
Vzdělávací programy projektu „Implementace nové integrovatelné e- learningové infrastruktury do rezortu MV prostřednictvím videokonferenčního řešení“ Registrační.
Psát není tak složité, aneb pojďte s námi tvořit Metodický portál.
Didaktické prostředky
E-learningový kurz e-learningu
Komplexní program Univerzity Karlovy v Praze pro vzdělávání v řízení přenosu znalostí a výchovu v inovačním podnikání
Název operačního programu:
SIPVZ – úvodní modul P ICT a změny ve výuce (2 h) metodické poznámky.
Transkript prezentace:

Efektivní Knowledge management Ing. Petr Kazík Název prezentace www.a-hra.cz

Jak efektivně postupovat? Obsah Postup certifikace Realizované inovace Jak efektivně postupovat? www.a-hra.cz

Žádný učený z nebe nespadl www.a-hra.cz

Certifikace operátorů ve výrobě Saft Ferak, a.s. Dceřiná společnost SAFT Finance S.a r.L (Francie) Produkty: Ni-Cd baterií Ferak KPH/KPM/KPL Bateriové nosiče Struktura pracovníků 210 zaměstnanců z toho 150 operátorů ve výrobě www.a-hra.cz

Certifikace – tradiční způsob Prezenční školení 150 operátorů 10 skupin Délka prezenčního školení 4 hod./skupina Obsah – výrobní operace 43 výrob. operací Teoretická zkouška – písemný test Za přítomnosti technologa 30 min./operátor Technolog ihned testy opravoval Řešil individuálně s operátorem chyby Test bylo možné ihned opakovat www.a-hra.cz

Certifikace – výsledky tradičního postupu Náročnost 685 produktivních hodin ročně Úroveň znalostí Postoje operátorů Znalosti 2011 2012 2013 2014 www.a-hra.cz

UČME TO, CO JE SKUTEČNÁ POTŘEBA! Efektivita R.A.? Na školení máme k dispozici 4 hodiny! (vždy 20 % toho co potřebujeme) A) Amatér probírá od A po Z, ale stihne se dostat pouze k H… (efektivní pouze 38 minut) A Z B) Tradiční přístup – vybrat jen to důležité (z pohledu lektora). To se někdy míjí s potřebou účastníků… (efektivní pouze 102 minut) C) Inovace – učíme pouze prokázanou potřebnost (nutná evaluace před realizací R.A.) EFEKTIVNÍCH JE 240 MIN!!! UČME TO, CO JE SKUTEČNÁ POTŘEBA! 0 % H 100 % 1 hod. 1,5 hod. 1,5 hod. 0 % 100 % 48 min 48 min 48 min . 48 min 48 min 0 % 100 % www.a-hra.cz

Prezenční studium Kombinované studium Certifikace – změna Prezenční studium Kombinované studium www.a-hra.cz

Certifikace – změna Vstupní test Strukturované zdroje informací – pracovní postupy Ověřovací test Ostrý certifikační test www.a-hra.cz

E-learning www.a-hra.cz

 62 %  76 %  32 %  564.181 Kč Certifikace – změna Produktivní hodina operátora 4,5 hod.  1,725 hod.  62 % Produktivní hodiny technologů Úspora 113 hod.  76 % Změna úrovně znalostí (max. = 10) 6,28  8,29  32 % Hodnota produktivní hodiny = 1.066,- Kč 877.318,-  275.828,-  564.181 Kč www.a-hra.cz

Výsledky - inovovaný postup 85 % respondentů hodnotilo změnu vzdělávání pozitivně 96 % respondentů hodnotilo prostředí Moodle jako uživatelsky velmi přívětivé 76 % respondentů by přivítalo, kdyby se touto formou realizovaly i další oblasti vzdělávání www.a-hra.cz

Výsledky - inovovaný postup: Přínosy: „Úspora času, protože vstupní test mi řekne co mám studovat“ „Mohu se učit, když mám čas a náladu“ „Nemám obavy, že ostrou Certifikaci nezvládnu, protože si to mohu nanečisto zkoušet v průběžných testech“ „Když jsem operaci dlouho nedělala, mohla jsem si to rychle před směnou připomenout“ www.a-hra.cz

Investice do inovace Rozsah: 7 škol. dnů Rozsah: 2 škol. dny Tvorba učebních textů a evaluačních nástrojů v prostředí Moodle Rozsah: 7 škol. dnů Administrace kurzů v LMS Moodle Rozsah: 2 škol. dny Informační systém Moodle a jeho správa Rozsah: 4 škol. dny Prvky evaluace v systému Moodle www.a-hra.cz

Nemůžeme kupovat zajíce v pytli Pilotní projekt - základní údaje: Počet distančních kurzu 1 Počet studentů v kurzu: max. 50 osob Počet témat v kurzu/kapitol: max. 3 Rozsah banky úloh max. 100 Rozsah jedné kapitoly: Úvodní test max. 2 Studijní materiály max. 5 Průběžný test max. 2 Závěrečný test 1 Lhůta realizace 1 měsíc Náročnost na čas Vašich pracovníků 28 hodin www.a-hra.cz

Klíčové poznatky Vyjádření „bodu zvratu“ měřitelnými kritérii „Sponzor“ ve vedení společnosti Začít jednoduchými a dobře uchopitelnými oblastmi Sdílet zkušenosti napříč společností Zaangažovat klíčové osoby z praxe Didaktické a metodické zásady vzdělávání www.a-hra.cz

Děkuji za pozornost! www.a-hra.cz