MAP rozvoje vzdělávání v ORP Kralupy nad Vltavou

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
web: tel.: ředitelka školy: Mgr. Milada Němcová KONTAKT:
Advertisements

Vzdělání a vzdělanost a podpora zaměstnanosti
Ostrava, Čavisov, Dolní Lhota, Horní Lhota, Klimkovice, Olbramice, Stará Ves nad Ondřejnicí, Šenov, Václavovice, Velká Polom, Vratimov, Vřesina, Zbyslavice.
SETKÁNÍ PRACOVNÍCH SKUPIN MAP vzdělávání ORP ŠUMPERK Mgr. Ivana Hanáková, Mgr. Martin Kuchtík.
OP VVV a KP SVL Karolína Chloubová. Prioritní osa 3 Rovný přístup ke kvalitnímu předškolnímu, primárnímu a sekundárnímu vzdělávání Investiční priorita.
Místní akční plán rozvoje vzdělávání ORP Kladno MAP je místní akční plán vzdělávání, který bude prioritně zaměřen na rozvoj kvalitního a inkluzivního vzdělávání.
Místní akční skupina Lanškrounsko, z.s. Nám. J. M. Marků Lanškroun
I. zasedání ŘV MAP Hlučínsko východ 25. Ledna 2016.
Místní akční plán rozvoje vzdělávání ve městě Brně Aktuální informace k realizaci projektu MAP 9. březen 2016.
Ing. Sylva Sládečková, Magistrát města Ostravy, 26. srpna 2016.
Krajský akční plán vzdělávání Středočeského kraje Zpráva o postupu příprav Rámce pro investice do infrastruktury Červen 2016 PaedDr. Pavel Schneider, vedoucí.
1. Jednání řídícího výboru MAP ORP Prachatice , MěÚ Prachatice.
2. zasedání Řídícího výboru projektu Místní akční plán (MAP) rozvoje vzdělávání pro SO ORP Čáslav CZ /0.0/0.0/15_005/ Základní škola Zbýšov,
Místní akční plán vzdělávání ORP Svitavy. Název projektu: Místní akční plán vzdělávání ORP Svitavy Reg. číslo: CZ /0.0/0.0/15_005/ Realizátor.
MÍSTNÍ AKČNÍ PLÁN ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ ORP KLADNO Pracovní skupiny: Předškolní vzdělávání Čtenářská gramotnost Matematická gramotnost Inkluzivní vzdělávání.
Tvorba Místního akčního plánu rozvoje vzdělávání pro ORP Veselí nad Moravou Ustavující setkání Řídícího výboru MAP,
Místní akční plán rozvoje vzdělávání ORP Trhové Sviny CZ /0.0/0.0/15_005/
Místní akční plán rozvoje vzdělávání ORP Přeštice.
MAP rozvoje vzdělávání v ORP Kralupy nad Vltavou 2. Setkání Řídícího výboru 21. června 2016, MÚ Kralupy nad Vltavou.
Ing. Sylva Sládečková, Magistrát města Ostravy, 11. dubna 2016.
SETKÁNÍ ŘÍDÍCÍHO VÝBORU MAP vzdělávání ORP ŠUMPERK Mgr. Ivana Hanáková, Mgr. Martin Kuchtík.
Projekt MAP Turnovsko. Cíl projektu  podpora a rozvoj spolupráce zřizovatelů, škol a ostatních aktérů ve vzdělávání v rámci ORP Turnov  vytváření Místního.
MÍSTNÍ AKČNÍ PLÁN ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ ORP KLADNO Místní akční skupina SVATOVÁCLAVSKO, z.s. Pracovní skupina MAP ORP Kladno Dům Kultury Stochov.
1. SETKÁNÍ ŘÍDÍCÍHO VÝBORU MAP SO ORP KUTNÁ HORA 30. BŘEZNA 2016 DAČICKÉHO DŮM, KUTNÁ HORA.
Řídící výbor „MAP ORP Karlovy Vary“ Magistrát města Karlovy Vary
Kraslice, – Úvod – několik slov o projektu … – Naladíme se … – Nadané děti – Ing. Petr Čavojský / Mgr.
Ostrava, Čavisov, Dolní Lhota, Horní Lhota, Klimkovice, Olbramice, Stará Ves nad Ondřejnicí, Šenov, Václavovice, Velká Polom, Vratimov, Vřesina, Zbyslavice.
Projekt KAP LK. Dohoda o partnerství Základní změny pro nové programové období 2014 – 2020 od podpory všeho ke koncentraci na priority od plošné podpory.
Setkání s aktéry projektu „MAP ORP Karlovy Vary“
Jednání řídícího výboru MAP Český Krumlov
6. SETKÁNÍ ŘÍDÍCÍHO VÝBORU MAP SO ORP KUTNÁ HORA
Krajský akční plán vzdělávání Středočeského kraje
III. zasedání ŘV MAP Hlučínsko východ
Analytická část MAP pro SO ORP Český Brod
MAP – Místní akční plán ORP RK
Strategické řízení a plánování
VÍTÁME VÁS NA SPOLEČNÉM SETKÁNÍ PARTNERSTVÍ MAP ORP BEROUN
Ve Frýdlantu nad Ostravicí dne Zpracoval RT projektu MAP
Místní Akční Plán rozvoje vzdělávání
Místní akční plán vzdělávání MAP rozvoje vzdělávání na území Prahy 8
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání Olomouckého kraje v rámci OP VVV
5. zasedání Řídícího výboru projektu Místní akční plán rozvoje vzdělávání ORP Český Těšín, reg. č. CZ /0.0./0.0/15_005/ února 2017.
Rámec pro podporu infrastruktury
Tvorba Místního akčního plánu rozvoje vzdělávání pro SO ORP Čáslav
Setkání členů Řídícího výboru MAP SO ORP Beroun
Místní akční plány rozvoje vzdělávání
Vazba na Operační programy
Místní Akční Plán rozvoje vzdělávání
2. jednání řídícího výboru
4. zasedání PS Vzdělávání pro území Plzeňského kraje
Konference rozvoje vzdělávání v MŠ a ZŠ
Místní akční plán rozvoje vzdělávání v území ORP Rychnov nad Kněžnou
Místní akční plán rozvoje vzdělávání v území ORP Rychnov nad Kněžnou
Realizace potřeb regionálního školství pomocí šablon
Bc. Petra Karbanová Krajská metodička projektu APIV B
INTEGROVANÝ PLÁN ROZVOJE ÚZEMÍ 11. jednání Řídicího výboru IPRÚ
MAP rozvoje vzdělávání v ORP Kralupy nad Vltavou
4. zasedání Řídícího výboru projektu Místní akční plán rozvoje vzdělávání ORP Český Těšín, reg. č. CZ /0.0./0.0/15_005/ prosinec.
Ustavující setkání Řídícího výboru MAP,
Aktuální informace o projektu
Registrační číslo projektu: CZ /0.0/0.0/17_047/
Š A B L O N Y II.
Centrum kolegiální podpory CKP
Šablony I a jejich realizace Hradec Králové/Pardubice/Liberec
Datum konání: 5. února 2018 Místo konání: Velké Meziříčí, JUPITER club
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání v JčK
7. setkání Řídícího výboru MAP rozvoje vzdělávání území SO ORP Stod
Řídicí výbor DDM Monet v Praze 12
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání Pardubického kraje
Místní akční plán rozvoje vzdělávání pro Prahu 12
Transkript prezentace:

MAP rozvoje vzdělávání v ORP Kralupy nad Vltavou III. Setkání Řídícího výboru 10. ledna 2017, MÚ Kralupy nad Vltavou

Prezence účastníků, zahájení Změna členů v ŘV Program setkání Prezence účastníků, zahájení Změna členů v ŘV Projekt MAP Kralupy nad Vltavou - stručné shrnutí dosavadního průběhu (semináře pro pedagogy MŠ a ZŠ, kulaté stoly, výsledky dotazníkového šetření – rodiče a žáci) Výtvarná, fotografická a literární soutěž Akční plán Schválení aktualizovaného Strategického rámce MAP v ORP Kralupy nad Vltavou Diskuze

Neformální a zájmové vzdělávání Změna členů ŘV Neformální a zájmové vzdělávání Marie Blažková, ddmkralupy@seznam.cz, 315 722 430 Mgr. Kateřina Viktorová, viktorova@ddmkralupy.cz, 702176622 2. Agentura pro sociální začleňování Mgr. Veronika Simonová, simonova.veronika@vlada.cz, 725 535 544 Mgr. Hana Krejsová, krejsova.hana@vlada.cz, 724826037

Vydání právního aktu o poskytnutí podpory 27. 7. 2016 Postup projektu MAP Vydání právního aktu o poskytnutí podpory 27. 7. 2016 Semináře pro pedagogy "Inkluze v základní škole" 19. a 23. září 2016 Kralupy nad Vltavou Seminář pro mateřské školy "Aspekty předškolního vzdělávání v současnosti" 27. září 2016

Postup projektu MAP Kulatý stůl se zástupci NNO na téma Zájmové a neformální vzdělávání v ORP Kralupy nad Vltavou 3. listopadu 2016 Kulatý stůl s rodiči dětí a žáků na téma Vzdělávání v ORP Kralupy nad Vltavou 9. listopadu 2016

Anketa pro žáky v ORP Kralupy nad Vltavou Postup projektu Anketa pro žáky v ORP Kralupy nad Vltavou 9. ledna 2017 – 967 vyplněných dotazníků Počty respondentů v jednotlivých školách ZŠ Gen. Klapálka 436 ZŠ 28. října 73 ZŠ Komenského 132 ZŠ Veltrusy 55 ZŠ Třebízského 124 ZŠ Jodlova 29 ZŠ Václava Havla 94 ZŠ Nelahozeves 21

Věkové složení Věk Podíl v procentech 6 – 8 10 9 – 11 36 12 – 13 29 Anketa pro žáky Věkové složení Věk Podíl v procentech 6 – 8 10 9 – 11 36 12 – 13 29 14 a víc 25

Nespokojeni jsou s nevyhovujícími toaletami (56 %) a šatnami (29 %) Anketa pro žáky Žáci jsou spokojeni se vzhledem školy (41 %), sportovišti (46 %) i vyučujícími 32 %. Nespokojeni jsou s nevyhovujícími toaletami (56 %) a šatnami (29 %) Oblíbený předmět Procento Nejméně oblíbený předmět Tělesná výchova 60 Český jazyk 46 Matematika 37 41 Výtvarná výchova 36 Hudební výchova 31 Anglický jazyk

Stravování ve školní jídelně Anketa pro žáky Stravování ve školní jídelně Stravuje se 80 % žáků, 20 % je spokojeno, 40 % je spokojeno, ale chtějí změnu a 20 % je nespokojeno. 59 % žáků chce změnit kvalitu připravovaného jídla a 55 % jídelníček.

Volný čas - organizovaný Anketa pro žáky Volný čas - organizovaný 65 % žáků navštěvuje odpoledne pravidelné aktivity Nejčastěji sportovní 82 %, hudební a výtvarné 20 %. Volný čas - neorganizovaný 50 % dětí sleduje televizi či videa 49 % se setkává s kamarády 47 % hraje hry (PC, tablet, mobil) 40 % venkovní aktivity (koloběžky, kolo, brusle,..)

Dotazník pro rodiče dětí a žáků Vyplněno 179 dotazníků, převážně rodiče žáků ZŠ. Nejvíce odpovědí – ZŠ Komenského, dále 28. října, Jodlova, Veltrusy, Gen. Klapálka, Nelahozeves. Rodiče preferují předávání informací prostřednictvím e-mailu (75 %), webových stránek školy (60 %), zápis v ŽK (40 %). Nemají zájem informace na nástěnkách (2 %). 84 % rodičů považuje informace na webu aktuální a dostačující.

Dotazník pro rodiče dětí a žáků Setkávání se zástupci školy + vybavení škol: 63 % má zájem o individuální konzultace 31 % má zájem o neformální setkávání v rámci třídy 55 % má zájem o setkávání s odborným programem (besedy s odborníky) 82 % rodičů je spokojeno s prostory a vybavením ve škole (zlepšit chtějí zejména: tělocvičnu, kapacitu družiny, sociální zařízení, interaktivní tabule, vybavení PC,vymalovat třídy,..)

Dotazník pro rodiče dětí a žáků Školní družina 59 % navštěvuje ŠD 16 % nedostatečná kapacita 61 % je spokojeno s aktivitami v ŠD, nespokojeno pouze 7 %. 76 % je spokojeno s vybavením, nevyhovující je zejména velikost prostor pro ŠD.

Dotazník pro rodiče dětí a žáků Školní klub 39 % navštěvuje ŠK 57 % nemá zájem o ŠK 42 % má zájem o zřízení ŠK tam, kde není ZUŠ 22 % navštěvuje 7 % je nespokojeno s kapacitou 10 % nespokojeno s nabídkou oborů, ale neuvádí co doplnit 

Dotazník pro rodiče dětí a žáků Zájmové aktivity 61 % u sportovních organizací 57 % organizované ZŠ 11 % DDM 70 % vozí autem, 82 % spokojeno s nabídkou Nejdůležitější je pro rodiče obsah aktivit a časová dostupnost, potom cena a dostupnost místa konání. 89 % spokojeno s nabídkou jednorázových vzdělávacích akcí pro děti a žáky, 77 % se nechce zapojit při přípravě a realizaci.

Výtvarná, fotografická a literární soutěž PŘIPRAVUJEME Výtvarná, fotografická a literární soutěž Vyhlášení 1. 2. 2017 - 31.3. 2017 Vyhodnocení - 26. 5. 2017 – Den se školou Výstava - Červen – Dny Kralup Vyhlašované kategorie Výtvarná – MŠ, I. Stupeň ZŠ, II. Stupeň ZŠ Fotografická – II. Stupeň ZŠ Literární - I. Stupeň ZŠ, II. Stupeň ZŠ

Aktivity jednotlivých škol (včetně aktivit z Šablon I. ) Akční plán Aktivity Aktivity jednotlivých škol (včetně aktivit z Šablon I. ) Aktivity spolupráce Infrastruktura (pouze přímo využitelné ve výuce, ostatní jsou ve strategickém rámci MAP) Roční akční plán (název a charakteristika aktivity, rozpočet, termín realizace, realizátor, spolupráce s, připravenost) + soulad se strategickým cílem školní rok 2017/2018 Obsahuje navíc zdroje financování (12/2017 – výzva OP VVV – Implementace MAP I)

Strategický rámec priorit MAP včetně seznamu investičních priorit Aktualizace k 10. 1. 2017 Změny pouze v části: Seznam projektových záměrů pro investiční intervence v 2.4 IROP a ostatní projekty

Místní akční plány rozvoje vzdělávání ORP Kralupy nad Vltavou Informace a výstupy k projektu www.nadprahou.eu Projekty Místní akční plány rozvoje vzdělávání ORP Kralupy nad Vltavou

Prostor pro Vaše dotazy… ? ? ? !?! Pssst…

Bc. Iva Sieberová tel.: 608847675, e-mail: iva.sieberova@hotmail.com Děkujeme za Vaši účast i pozornost! Bc. Iva Sieberová tel.: 608847675, e-mail: iva.sieberova@hotmail.com