RODINA NEMUSÍ JÍT DO PRČIC Kampaň Sítě pro rodinu 2017

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Občanské sdružení Brouček
Advertisements

Sportovní centrum pro mládež v areálu ZŠ Vrchlického a Sokolovská Námět projektu IPRM : - Atraktivní a kvalitní život v Liberci - Rozvoj infrastruktury.
Lokální partnerství FÓRUM PRO RODINU
Evropský rok dobrovolnictví • Evropský rok dobrovolných činností na podporu aktivního občanství (ERD) je tematickým rokem vyhlášeným pro všechny členské.
Čítárny.cz – Web o dětských knížkách a čtenářství Veronika Peslerová Olomouc, červen 2007.
ČESKÝ HELSINSKÝ VÝBOR Děti vězněných rodičů „Barevný svět dětí“ Program je finančně podpořen ze sbírkového projektu Pomozte dětem a Nadací O2.
PREZENTACE akcí MC KAŠPÁRKOV o.s., podpořených v roce 2012 městem Rosice Mateřské centrum KAŠPÁRKOV o.s.
COMENIUS FIT FÜR EUROPA ZŠ Mendelova, Karviná, Česká republika ZŠ Hurbanova, Martin, Slovensko Lucas-Cranach-Schule, Gotha, Německo.
Národní týden manželství „Šťastně až do smrti? Není to jen pohádka? Jak mít vztah, který vydrží...“ únor, 2015.
Místní akční skupiny a vzdělávání Horní Ředice
Spojuje tři generace a pomáhá. Celý projekt je postaven na principech lidskosti a vzájemné pomoci a nejdůležitějším předpokladem pro jeho fungování je.
JEDEN CÍL, SPOLEČNÁ CESTA Novinky na webovém serveru Ministerstva vnitra
Strategický plán rozvoje školy pro období 2006 – Základní škola praktická a Základní škola speciální, Liberec, Orlí 140/7, příspěvková organizace.
Národní síť Zdravých měst ČR Místní Agenda 21 Hradec Králové, NKQ, 18. února 2014.
KDO CO je PR OČ KDO CO je PR OČ. Roman Šebrle Změlík Robert.
28. listopadu 2011, Brno ELSA European Land and Soil Alliance Evropský svaz ochrany půdy Seminář - inovace v regionech.
Představení projektu Trojlístek Konference Rodina spojuje generace Mgr. Gabriela Vybíralová Brno.
DOBRÝ DEN. Kdo jsme? Občanská inspirace je nezisková organizace, která od roku 1998 podporuje pestrý tvořivý a šťastný život dětí i dospělých zejména.
Informační a poradenské centrum v Havlíčkově Brodě a spolupráce s veřejnými knihovnami Modelový program podpory slaďování profesního a rodinného života.
bezpečnost – více možností – spolupráce s lékaři
Expertní panel pro GS JPD Propagace rovnosti šancí mužů a žen prostřednictvím médií - prezentace - Šance pro společnost, občanské sdružení.
Nestátní nezisková organizace pro předčasně narozené děti a jejich rodiny Lucie Žáčková výkonná ředitelka Nedoklubko z.s.
VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ROK 2008 FAUST, o.s.. Statutární zástupci: Bc. Jana Hajderová Ing. Naděžda Antošová, PhD. Jiří Němec.
Centrum pro rodinu a sociální péči, Brno
Cíle projektu a projektové aktivity Aktivity na národní úrovni  Podpora Národní pracovní skupiny v práci na  Národním akčním plánu ochrany práv dětí.
SETKÁNÍ PRACOVNÍCH SKUPIN MAP vzdělávání ORP ŠUMPERK Mgr. Ivana Hanáková, Mgr. Martin Kuchtík.
1 Projekt Brno-Zdravé město. 2 Cíl zlepšení zdraví a kvality života obyvatel podpora udržitelného rozvoje Projekt Zdravé město Zásady mezioborová spolupráce.
Rodina na Vysočině výsledky empirických výzkumů uskutečněných v kraji Vysočina v letech 2005 – 2010 konference Rodinná politika v centru pozornosti krajů.
Rodinná politika v Jihomoravském kraji Rodinná politika v centru pozornosti krajů a obcí ( Jihlava – konference)
Národní síť Zdravých měst ČR Zdravotní plán města.
MC POHÁDKA JESENICE U PRAHY z.s nezisková organizace spolek rodičů na mateřské dovolené.
Kanadská obchodní komora v České republice Březen 2016.
Integrace cizinců v Jihomoravském kraji Zasedání Rady pro rozvoj lidských zdrojů 21. září 2010.
MUZEOEDU.CZ jako společná platforma edukačních pracovníků muzeí a galerií Mgr. Pavla Vykoupilová PERSPEKTIVY ČESKÉ MUZEJNÍ EDUKACE 10. – 11. května 2016.
Služba FAMILY POINT místo pro rodinu ® Konference Rovnost příležitostí pro ženy a muže, slaďování práce a rodiny, , Krajský úřad kraje Vysočina.
THE GRASSROOTS WOMEN´S INTERNATIONAL ACADEMY SÍŤ MATEŘSKÝCH CENTER o.s. Pečeť kvality Rut Kolínská
UKONČENÍ ADMINISTRACE Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnanost Tisková konference
Projekt: „Aktualizace Střednědobého plánu rozvoje sociálních služeb na území ORP Veselí nad Moravou “ Bc. Gabriela Fellingerová 1. Veřejné setkání 1. října.
Duch věje, kudy chce exkurz do historie MC a Sítě MC
Adopce na dálku. Mnozí z nás často mívají pocit, že pomoc jednoho nic nezmůže. Není tomu tak. Pomoc každého jednotlivce je důležitá.
Národní týden manželství „Manželství je víc než kus papíru“ únor, 2015.
Národní týden manželství (NTM) únor, 2007.
Možnosti mezinárodní spolupráce v mateřských školách Národní konference Erasmus+/eTwinning 13. – , Zámek Štiřín.
Projekt Jihlava Zdravé město.  město Jihlava je členem Národní sítě Zdravých měst ČR od června 2007  politikem zodpovědným za PZM a MA21 je náměstkyně.
DEN IZS VÝSTAVIŠTĚ PRAHA HOLEŠOVICE | 13:00 – 18:00 Akční ukázky | Více než 80 vozidel Policie | Hasiči | Záchranka Armáda a další složky.
Posilujeme hodnotu rodiny
Podpora společného vzdělávání v pedagogické praxi
Společné setkání „minitýmů“
ELSA European Land and Soil Alliance Evropský svaz ochrany půdy
PROJEKT SÍTĚ PRO RODINU V RÁMCI CELOROČNÍ KAMPANĚ RODINA NEMUSÍ JÍT DO PRČIC. Připojujeme se ke sbírce starých mobilů a tabletů k projektu „pomáháme gorilám“
KA 1 Podpora a rozvoj služeb v oblasti SPOD
Finanční zpráva Síť mateřských center 2007.
Jitka Altmanová vedoucí Centra podpory náhradní rodinné péče.
RODINA A JEJÍ POSTAVENÍ VE SPOLEČNOSTI
3 ROKY ZKUŠENOSTÍ NA ŠKOLÁCH
Síť Mateřských center o.s.
Pedagogická knihovna J. A. Komenského
Mabistrát hlavního města Prahy
Konference je financována Nadací Sirius
Krajský metodický kabinet Informačních a komunikačních technologií
Š A B L O N Y II.
Centrum kolegiální podpory CKP
Vzorový projekt pro ZŠ.
Dobré příklady z praxe aneb Jak to chodí u nás
Náhradní rodinná péče v Moravskoslezském kraji
Mgr. Veronika Dembická, DiS.
Vzorový projekt pro gymnázia
Systém podpory profesního rozvoje učitelů a ředitelů (SYPO)
Vzorový projekt pro ZŠ.
Rodičovské fórum kraj Vysočina
Transkript prezentace:

RODINA NEMUSÍ JÍT DO PRČIC Kampaň Sítě pro rodinu 2017

KDO JSME A CO DĚLÁME? Síť pro rodinu, z.s. (dříve Síť mateřských center) už čtvrtstoletí posilujeme hodnotu rodiny první mateřské centrum v YMCA Praha jsme otevřeli v březnu 1992 sdružujeme téměř 280 mateřských center v České republice naší činností přímo zasahujeme na 56 600 rodin, potažmo přinášíme užitek všem českým rodinám

CÍL KAMPANĚ 2017 Upozornit na důležitost rodiny pro každého jedince i pro celou společnost, a to navzdory tomu, jak se současná rodina proměňuje a rozpadá. Statistiky ukazují, že rozvodem v Česku končí téměř polovina manželství (47,8%). V průměru manželství vydrží 13 let. Hodnota rodiny se ukazuje jako zásadní při současném stárnutí populace.

CÍL KAMPANĚ 2017 Prof. Zdeněk Matějček O roli rodiny „Rodina by měla zůstat společenstvím, kde se sdílí čas, prostor, úzkost i naděje, kde se soužitím všichni učí pro život, kde všichni dávají i přijímají, kde formují svou osobnost a mají možnost zrát k moudrosti a kde podstatnou složkou všeho je vzájemně sdílená a působená radost. Vytvářet takové společenství není snadné, přesto nechceme rezignovat.“

KAMPAŇ 2017 u příležitosti 25. výročí otevření prvního mateřského centra v ČR a 15. výročí založení Sítě pro rodinu SÍŤUJEME REPUBLIKU celoročně RODINA V CENTRU POZORNOSTI 13. 5. - 18. 6. SYMPOZION listopad

1. ETAPA KAMPANĚ: SÍŤUJEME REPUBLIKU

1. ETAPA KAMPANĚ: SÍŤUJEME REPUBLIKU Od Tří králů 6. ledna po celý rok zveřejňujeme na webových a facebookových stránkách Sítě pro rodinu „rozhovory na dálku“ mezi jednotlivými mateřskými centry. Kromě vzájemné inspirace pozná i široká veřejnost různorodost zaměření mateřských center. Cíl: posílení spolupráce členských organizací Sítě pro rodinu a rozšíření povědomí o přínosu mateřských center

2. ETAPA : RODINA V CENTRU POZORNOSTI V průběhu pěti týdnů od 13. 5. do 18. 6. – období, kdy se slaví Den matek, Mezinárodní den rodiny, Den dětí či Den otců – připraví jednotlivá mateřská centra programy pro rodiny, její jednotlivé členy nebo naopak společně pro členy rodiny všech generací. Cíl: posílení osvěty zacílené na hodnotu rodiny, posílení rodičovských kompetencí

2. ETAPA : RODINA V CENTRU POZORNOSTI Příklad projektu: Rodinný den bez mobilů a tabletů

NÁŠ CÍL Upozornit na problematiku závislosti dětí na digitálních technologiích / zapojit co nejvíce organizací, které připraví aktivitu pro celé rodiny jako ukázku, jak lze strávit společný čas v reálném světě. Dalším přínosem kampaně je sbírka starých mobilních telefonů, které dále poputují do celostátní sbírky ZOO Praha.

ZKUŠENOSTI 2016 První pilotní ročník proběhl v roce 2016 za podpory statutárního města Liberec. Zapojilo se do něj 15 mateřských center (MC) z Libereckého kraje. Projekt vznikl na základě potřeby MC z Libereckého kraje poukázat na problematiku závislosti dětí i rodičů na internetu (mobilních telefonech, tabletech apod.).

3. ETAPA KAMPANĚ: SYMPOZION Setkání a debata odborné veřejnosti o hodnotě rodiny z různých úhlů podhledu – vyvrcholení kampaně na podzim 2017. Sympozion bude spojen s předáním ocenění Společnost přátelská rodině. Síť pro rodinu plánuje vydat „Katalog mateřských center“. Cíl: posílení hodnoty rodiny ve společnosti, síťování odborníků a odbornic v oblasti rodiny

PODPORUJÍ NÁS Zdenka Žádníková- Volencová, herečka / Helena Třeštíková, dokumentaristka / Rostya Gordon-Smith, zakladatelka hnutí MINERVA 21

Kontaktujte nás Lenka Ackermannová členka prezidia a koordinátorka pro PR a fundraising E-mail: lenka.ackermannova@sitprorodinu.cz Mobil: +420 733 508 417 Síť pro rodinu, z.s. (dříve Síť mateřských center o.s.) Truhlářská 24, 110 00 Praha 1 www.sitprorodinu.cz www.spolupromc.cz www.familyfriendly.cz

DĚKUJEME, ŽE S NÁMI POSILUJETE HODNOTU RODINY.