Výsledky dotazníkového šetření

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Nabídka aktivit pro mateřské školy Mezinárodní environmentální vzdělávací, poradenské a informační středisko ochrany vod Vodňany Nabídka služeb:
Advertisements

Tato prezentace podává základní informace o škole, o jejím technickém vybavení, o výuce a o školních akcích a aktivitách Informace o škole Vybavení.
Petr Adamus.  Vycházíme z předpokladu, že osoby s autismem trpí poruchami chování, protože prostředí a většina technik učení nepočítá s jejich individuálními.
Podpora přírodovědného a technického vzdělávání v Jihomoravském kraji Pracovní schůzka koordinátorů ZŠ
Dominance veřejných vzd. inst. 23 mateřských škol, 16 základních, 3 speciální (praktické), 3 umělecké 5 ZŠ neúplných nedostatek jeslí nárůst počtu dětí.
PROJEKT: RIZIKA PŘESTUPU DĚTÍ MATEŘSKÝCH ŠKOL DO ZÁKLADNÍ ŠKOLY A JEJICH ŘEŠENÍ ZAVÁDĚNÍM NOVÝCH VYUČOVACÍCH FOREM, METOD A POSTUPŮ, VČETNĚ VYUŽITÍ ICT.
KONCEPCE ŠKOLSTVÍ ÚJEZD NAD LESY MATEŘSKÉ A ZÁKLADNÍ ŠKOLY V Újezdě nad Lesy.
ZŠ A MŠ BOHUMÍN TŘ. DR. E. Beneše 456 okres Karviná, příspěvková organizace Digitální učební materiály ŠIII/2 VÝCHOVA KE ZDRAVÍ.
PORADENSKÉ PRACOVIŠTĚ POMÁHÁ INKLUZÍVNÍMU VZDĚLÁVÁNÍ ŽÁKŮ ZÁKLADNÍ ŠKOLY.
střední odborná škola služeb
TRÉNINK KOMUNIKAČNÍCH A PREZENTAČNÍCH DOVEDNOSTÍ V OBLASTI VELETRHŮ
Kdo jsme? Jsme sportovní soukromá škola, která, přestože má sportovní zaměření, je otevřená všem, kteří chtějí kvalitní základní.
ZVYŠOVÁNÍ KVALITY VZDĚLÁVÁNÍ MIMOŘÁDNĚ NADANÝCH DĚTÍ NA 1. STUPNI ZŠ
Součásti: základní škola školní družina školní jídelna
Základní škola Merklín, okres Plzeň - jih
ZŠ Dambořice příspěvková organizace
VLASTNÍ HODNOCENÍ Z POHLEDU SLOUČENÉ ZŠ A MŠ
Základní škola a Mateřská škola, Podolí příspěvková organizace 1.
Základní škola a Mateřská škola Šebrov
Gymnázium Děčín. StudentUčitelé Škola Rodiče ŠkolaRodiče Student.
Strategický plán rozvoje školy pro období 2006 – Základní škola praktická a Základní škola speciální, Liberec, Orlí 140/7, příspěvková organizace.
PŘÍPRAVNÉ TŘÍDY ZÁKLADNÍCH ŠKOL v Městské části Praha 9
Škola Vinoř Anketa březen 2015.
Speciální školství v roce 2006 (a věřme, že i v dalších letech) Jiří Pilař
Místní akční skupina Rakovnicko
Prvá študentská vedecká konferencia v odbore špeciálna pedagogika a liečebná pedagogika ŠTUDENT NA CESTE K PRAXI Analýza podpůrných opatření a poradenských.
Vzdělání a vzdělanost a podpora zaměstnanosti
Podpora rozvoje vzdělávání v rámci ROP Střední Morava Mgr. Miroslav Gajdůšek, MBA Vedoucí Odboru školství, mládeže a tělovýchovy Krajského úřadu Olomouckého.
Škola pro všechny EVROPSKÝ SOCIÁLNÍ FOND PRAHA & EU INVESTUJEME DO VAŠÍ BUDOUCNOSTI ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA K DOLŮM V PRAZE 12.
MAP Trutnovsko Vyhodnocení dotazníkového šetření MŠ , Havlovice MAP Trutnovsko.
SPOLEČNÁ ŘEŠENÍ PRO LEPŠÍ UČENÍ reg. č. CZ.1.07/1.1.00/ LOKÁLNÍ STRATEGIE ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ ŽÁKŮ OHROŽENÝCH ŠKOLNÍM NEÚSPĚCHEM v lokalitě ORP Karviná.
Mgr. Libuše Přikrylová, manažer pracovní skupiny.
VÝSTUPY Z DOTAZNÍKOVÉHO ŠETŘENÍ POTŘEB MATEŘSKÝCH ŠKOL A ZÁKLADNÍCH ŠKOL pro ORP ŠUMPER Mgr. Ivana Hanáková.
Ing. Sylva Sládečková, Magistrát města Ostravy, 26. srpna 2016.
2. zasedání Řídícího výboru projektu Místní akční plán (MAP) rozvoje vzdělávání pro SO ORP Čáslav CZ /0.0/0.0/15_005/ Základní škola Zbýšov,
Alfa Human Service Alfa Human Service, I INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ Přátelská školka CZ.1.07/1.2.00/ Výměna.
MÍSTNÍ AKČNÍ PLÁN ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ ORP KLADNO Pracovní skupiny: Předškolní vzdělávání Čtenářská gramotnost Matematická gramotnost Inkluzivní vzdělávání.
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje MAS Podřipsko Vzdělávání.
Místní akční plán rozvoje vzdělávání ORP Přeštice.
MAP rozvoje vzdělávání v ORP Kralupy nad Vltavou 2. Setkání Řídícího výboru 21. června 2016, MÚ Kralupy nad Vltavou.
Ing. Sylva Sládečková, Magistrát města Ostravy, 11. dubna 2016.
SETKÁNÍ ŘÍDÍCÍHO VÝBORU MAP vzdělávání ORP ŠUMPERK Mgr. Ivana Hanáková, Mgr. Martin Kuchtík.
MÍSTNÍ AKČNÍ PLÁN ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ ORP KLADNO Místní akční skupina SVATOVÁCLAVSKO, z.s. Pracovní skupina MAP ORP Kladno Dům Kultury Stochov.
SWOT 3 analýza - MAP pro ORP Kladno Verze Název projektu: Místní akční plán rozvoje vzdělávání ORP Kladno Projekt je spolufinancován Evropskou.
Kraslice, – Úvod – několik slov o projektu … – Naladíme se … – Nadané děti – Ing. Petr Čavojský / Mgr.
STRATEGIE ROZVOJE ŠKOLY
Kariérové poradenství v českém středním školství
ZŠ Třebíč ŠKOLA OTEVŘENÝCH DVEŘÍ CHCEME ŽÍT S VÁMI ŠKOLA OTEVŘENÝCH
Jednání řídícího výboru MAP Český Krumlov
MAP rozvoje vzdělávání v ORP Kralupy nad Vltavou
Analytická část MAP pro SO ORP Český Brod
Integrovaný regionální operační program
Místní Akční Plán rozvoje vzdělávání
Základní škola, Most, Jakuba Arbesa 2454
Sdílené radosti a strasti škol ze správního obvodu ORP Český Brod
Setkání zpracovatelů MAP ve Středočeském kraji
Šablony OP VVV a podpora nadání
5. zasedání Řídícího výboru projektu Místní akční plán rozvoje vzdělávání ORP Český Těšín, reg. č. CZ /0.0./0.0/15_005/ února 2017.
ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA VITICE, okres KOLÍN
Aktuální informace o stavu
Téma: Spolupráce MŠ a ZŠ v rámci jednoho právnického subjektu
Základní vzdělávání a další …
dotazníkové šetření KLIMA ŠKOLY
Jak na akční plán?.
Vazba na Operační programy
Místní Akční Plán rozvoje vzdělávání
KRAJSKÝ AKČNÍ PLÁN ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ MORAVSKOSLEZSKÉHO KRAJE Čtenářská a matematická gramotnost Andrea Nytrová
Výsledky dotazníkovÝCH šetření
Základní škola. Základní škola a Mateřská škola, Nová Ves, okres Liberec, příspěvková organizace.
ZÁKLADNÍ ŠKOLA OKŘÍŠKY
Transkript prezentace:

Výsledky dotazníkového šetření Spokojenost rodičů se školstvím v ORP Český Brod

Základní informace k šetření Období průzkumu: 16. 1. – 9. 2. 2017 Cíl: zmapovat názory rodičů dětí z MŠ a ZŠ na Českobrodsku Respondenti: 103 – MŠ, 200 - ZŠ, tj. 12 % dětí z MŠ a ZŠ, převážně matky (cca 3/4) Využití výsledků: podklad pro plán rozvoje školství v našem regionu Kompletní výsledky: www.cesbrod.cz, www.skoly-orp-cb.eu

Účast na dotazníkovém šetření (MŠ a ZŠ) Škola Počet respondentů Podíl na celkovém výsledku dotazování Počet dětí Účast na dotazování MŠ Břežany 15 14,56% 56 26,79% MŠ ČB Sokolská 2 1,94% 138 1,45% MŠ ČB Kollárova 8 7,77% 112 7,14% MŠ ČB Liblice 5 4,85% 44 11,36% MŠ Doubravka 4 3,88% 45 8,89% MŠ Hradešín 16 15,53% 40 40,00% MŠ Chrášťany 13 12,62% 28 46,43% MŠ Klučov 1 0,97% 39 2,56% MŠ Kounice 29 28,16% 82 35,37% MŠ Poříčany 79 1,27% MŠ Přišimasy 35 2,86% MŠ Tismice 50 4,00% MŠ Tuchoraz 0,00% MŠ Tuklaty 6 5,83% 12,00% MŠ Vitice   103 100% 876 12% Škola Počet respondentů Podíl na celkovém výsledku dotazování Počet žáků Účast na dotazování ZŠ Bylany 3 1,50% 44 6,82% ZŠ Tyršova 38 19,00% 537 7,08% ZŠ Žitomířská 53 26,50% 561 9,45% ZŠ Kounice 24 12,00% 224 10,71% ZŠ Tuklaty 71 33,80% ZŠ Poříčany 25 12,50% 260 9,62% ZŠ Přistoupim 8 4,00% 40 20,00% ZŠ Vitice 0,00% 21 ZŠ speciální 10,50% 59 35,59% neuvedeno 4 2,00% x   200 100,00% 1817 11,01%

Tematické oblasti dotazníku materiálně technické zázemí školy klima školy kvalita vzdělávacího procesu školní stravování školní družina a mimoškolní aktivity spolupráce a komunikace se školou využití dalších služeb (PPP Český Brod, logopedie…)

Celkové závěry šetření Nejvyšší míra spokojenosti: důvěra dítěte v osobu třídního učitele zakotvenost dítěte v třídním kolektivu materiálně technické zázemí MŠ užitečnost vzdělávacího procesu v MŠ (rozvoj potenciálu, příprava na další stupeň vzdělávání a do života) dostupnost školní jídelny MŠ komunikace se školní jídelnou

Celkové závěry šetření Nižší míra spokojenosti: stav hygienických zařízení (ZŠ), dostupnost a vybavení tělocvičen (MŠ i ZŠ), využívání venkovních učeben a zahrad (především ZŠ) počet dětí ve třídě (ZŠ – 30% nespokojenost; MŠ – 81% spokojenost) kapacita školní jídelny (ZŠ) nabídka zájmových kroužků a příměstských táborů (neexistují střediska volného času) používání moderních forem komunikace školou

Materiálně technické zázemí školy (MŠ a ZŠ)

Komentáře rodičů – materiálně technické zázemí školy roztříštěnost českobrodských škol do několika budov nedostatečná kapacita (kontejner jako dočasné řešení, malé šatny, třídy jako družina…) nedostatek odborných učeben, tělocvičen zastaralé vybavení nedostatečné používání bezpečnostních systémů

Klima školy (MŠ a ZŠ)

Komentáře rodičů – klima školy rodiči je vnímáno pozitivně šikana se prakticky nevyskytuje (spíše ZŠ na 2. stupni) připomínky k počtu dětí (MŠ i ZŠ) v některých MŠ by uvítali více učitelek a osobnější přístup k rodičům/dětem požadavek na organizaci semináře pro rodiče na téma předcházení šikaně

Kvalita vzdělávacího procesu (MŠ a ZŠ)

Komentáře rodičů – kvalita vzdělávacího procesu rodiči dětí v MŠ je vnímána velice kladně požadavek na výuku AJ v MŠ + v ZŠ již od 2. ročníku akcentace práce s předškoláky a s dětmi se specifickými poruchami učení požadavky na větší provázanost učiva, rozšíření výuky jazyků důraz na rozvoj logického a technického myšlení, praktické využívání získaných poznatků více prožitkových metod učení vést děti k diskuzi, ke správné komunikaci (umět projevit svůj názor)

Školní stravování (MŠ a ZŠ)

Komentáře rodičů – školní stravování připomínky ke skladbě jídelníčku (více ovoce a zeleniny, méně experimentování s luštěninami, málo srozumitelné názvy …) dostupnost jídelníčku na internetu možnost odhlašování obědů ráno a on-line odhlašování velká frekvence strávníků (jídelna v Českém Brodě)

Školní družina a mimoškolní aktivity (MŠ a ZŠ)

Komentáře rodičů – školní družina a mimoškolní aktivity mimoškolní aktivity v MŠ – více výletů, školka v přírodě pro předškoláky nedostatečná nabídka zájmových kroužků (sportovní kroužky pro dívky, technicky zaměřené kroužky, hudební a dramatické kroužky) + návaznost dopravy pro děti z okolních obcí nedostatečná nabídka příměstských táborů + vysoká cena provozní doba družiny alespoň do 17 hod.

Spolupráce a komunikace se školou (MŠ a ZŠ)

Komentáře rodičů – spolupráce a komunikace se školou nedostatečné využívání moderních forem komunikace (požadavek na e-mailovou komunikaci…) neexistence webových stránek (MŠ Břežany), resp. požadavek na jejich aktualizaci (ostatní MŠ/ZŠ) požadavek na elektronické žákovské knížky

Zájem rodičů o formy spolupráce se školou pomoc při pořádání akcí poskytnutí drobných služeb sponzorský dar zprostředkování exkurze obnova vybavení

Komentáře rodičů – využití dalších služeb velká část rodičů nedokázala posoudit otázky z této oblasti využívají především logopedické služby zmiňován rozdíl v úrovni poskytovaných logopedických služeb (logopedie hrazená ze zdravotního pojištění vs. soukromá) požadavek na besedy rodičů předškoláků s pracovníky PPP (školní zralost) požadavek na navýšení úvazků v PPP a zkrácení čekacích lhůt