Velká Británie.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Velká Británie Tomáš Strmiska. Všeobecné informace Poloha – souostroví, Západní Evropa Rozloha – km² (76. na světě) Počet obyvatel
Advertisements

Itálie.
Spojené království Anglie a severního Irska
Velká Británie Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí Zeměpis – 1. ročník.
Anglie Vojta Krejčí.
IRSKO Robin Plch 8.A
ZÁPADNÍ EVROPA.
Skotsko Anglie Wales Severní Irsko
Velká Británie.
Velká Británie Veronika Kameníková
Oblast: Západní Evropa Belgie
Západní Evropa - úvod pobřeží Atlantského oceánu pobřeží Atlantského oceánu Velká Británie, Irsko, Francie, Belgie, Nizozemsko, Lucembursko Velká Británie,
Spojené království Velké Británie a Severního Irska
Velká Británie.
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu
Velká Británie oficiální název: " Spojené království Velké Británie a Severního Irska" 4 historické země: Anglie, Skotsko, Wales a Severní Irsko (IRA)‏
Dánsko Geografické údaje.
BENELUX.
Kanada Název: Canada Český název: Federativní stát Kanada
Velká Británie (Great Britain).
Wales a hlavní město Cardiff.
Arménie znak vlajka.
Evropa – západní Evropa úvod Život jako leporelo, registrační číslo CZ.1.07/1.4.00/ Autor: Stanislav Šindler Datum: Cílový ročník: 7.
Spojené království Velké Británie a Severního Irska
SLOVINSKO.
Nové modulové výukové a inovativní programy - zvýšení kvality ve vzdělávání Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem.
ŠKOLA:Gymnázium, Tanvald, Školní 305, příspěvková organizace ČÍSLO PROJEKTU:CZ.1.07/1.5.00/ NÁZEV PROJEKTU:Šablony – Gymnázium Tanvald ČÍSLO ŠABLONY:III/2.
LITVA.
Velká Británie.
Velká Británie Valentýna Martínková.
Velká Británie vlajka Velké Británie znak Velké Británie.
Velká Británie ® ☻ Vlajka ☻ Znak.
Velká Británie a Francie Vlastivěda – 5. ročník
Nejmocnější státy Evropy
Rumunsko Rumunsko je stát ležící z větší části na Balkánském poloostrově v jihovýchodní části Evropy. Sousedí s Ukrajinou a Moldavskem na severovýchodě,
Británie a Irsko Autor: Mgr. Jana Kalandrová Škola: Základní škola Fryšták, okres Zlín Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.1.38/ Název projektu:
Francie Francie, oficiální název Francouzská republika je demokratický stát, jehož většina území (někdy označovaná jako Metropolitní Francie) se nachází.
Litva V několika jazicích : Anglicky : Lithuania / Lithuanian
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Autor: Mgr. Aleš Čech Název DUM: VY_32_Inovace_ Evropa- Západní Evropa Název sady: Zeměpis 7. ročník Číslo projektu:
Velká británie ( Anglie ) Hlavní město je Londýn ( obyvatel ). Sousedí s Irskem. Sousedí s mořemi Severní moře, Keltské moře, Irské moře, průliv.
ZÁPADNÍ EVROPA Otázka: Které státy řadíme mezi státy západní Evropy?
VY_52_INOVACE_11_02_státy západní Evropy. 3. snímek – západní Evropa 4. snímek – státy západní Evropy 5. snímek – vlajky států západní Evropy 6. snímek.
Název školy: Základní škola a mateřská škola, Hlušice Autor: PaedDr. Vaňková Marcela Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název: VY_52_INOVACE_1B_34.
Západní Evropa – Velká Británie, Irsko VY_32_INOVACE_18_ZEMĚPIS_západní Evropa – Velká Británie, Irsko Dětský domov, Základní škola, Střední škola Duchcov,
Název školy: Základní škola Chomutov, Písečná 5144 Název materiálu: VY_52_INOVACE_05_Britské_souostroví_ib2 Číslo projektu: CZ1.07/1.4.00/ Autor:
Speciální základní škola, Chlumec nad Cidlinou, Smetanova 123 Autor: Eva Valentová Název: VY_32_inovace_212_ Velká Británie Téma: anglický jazyk Číslo.
NÁZEV ŠKOLY:Základní škola T. G. Masaryka, Bojkovice, okres Uherské Hradiště AUTOR:Mgr. Vlastimil Ogrodník NÁZEV:Velká Británie TÉMATICKÝ CELEK:Evropa.
Praha – hl- město ČR Praha je největší a nejvíce obydlené město České republiky Patří mezi nekrásnější města světa Je sídlem prezidenta, vlády a parlamentu.
VY_32_INOVACE_147_Velká Británie a Irsko Šablona Identifikátor školy:
Název školy: MŠ a ZŠ Veselí nad Moravou, Kollárova 1045 Autor: Mgr. Andrea Filípková Název : VY_32_INOVACE_12/19_Západní Evropa Téma: Státy západní Evropy.
Název školy: Základní škola a Mateřská škola, Police nad Metují, okres Náchod Autor: Mgr. Kuchtová Květoslava Název : VY_32_INOVACE_6A_09_Velká Británie.
Název školy: Základní škola a mateřská škola, Hlušice Autor: Mgr. Svatoňová Pavlína Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název: VY_52_INOVACE_1B_05_KANADA.
Základní škola T. G. Masaryka, Bojkovice, okres Uherské Hradiště
Antonín Košíček Sára Šobková
Škola ZŠ Masarykova, Masarykova 291, Valašské Meziříčí Autor
EVROPA ZÁPADNÍ EVROPA – VELKÁ BRITÁNIE, IRSKO
Název školy: ZŠ a MŠ T. G. Masaryka Fulnek Autor:
Spojené království Lukáš Vicherek.
zpracovaný v rámci projektu
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
Název školy: Zš a Mš Březno Autor: Marie Hájková Název:
Základní škola T. G. Masaryka, Bojkovice, okres Uherské Hradiště
Projekt: Moderní škola 2010 registrační číslo: CZ.1.07/1.4.00/
AUTOR: Mgr. Marcela Lazáková NÁZEV ŠKOLY:
Velká Británie AUTOR: Mgr. Aleš Skála
RUMUNSKO BULHARSKO SRBSKO MAKEDONIE.
Západní Evropa.
Spojené království Velké Británie a severního irska – Londýn
Transkript prezentace:

Velká Británie

Národní vlajka Vlajka Spojeného království zvaná Union Jack je vlajka Spojeného království Velké Británie a Severního Irska. V minulosti se používala ve všech zemích bývalé britské říše. Její současný vzhled pochází z roku 1801.

Země: Velká Británie. Oficiální název: Spojené království Velké Británie a Severního Irska. Rozloha v km2: 244 820km2. Počet obyvatel: 60 609 153 (sečteno v červenci 2014). Nejvyšší hora: Ben Nevis 1 343 m.n.m. Nejdelší řeka: Temže 340km. Hlavní město: Londýn 6 825 000 obyvatel.

Je parlamentní monarchií složenou ze čtyř zemí: Anglie Skotsko Wale Severní Irsko Spojené království je jedním ze zakládajících členů NATO, členem Evropské unie (EU) a Rady Evropy. Hustota zalidnění: 255 obyvatel na 1 km2. Velká města Velké Británie: Birmingham(2 621 000 obyvatel) Greater Manchester (2 560 000) obyvatel.

Hlavou státu je královna Alžběta II. Spojené království je ohraničeno jednak hranicí s Irskem a jednak Atlantským oceánem, resp. jeho lokálními částmi, tedy Severním mořem, Lamanšským průlivem, Keltským mořem, Průlivem svatého Jiří a Irským mořem. S kontinentální Evropou je spojeno Eurotunelem. Královna Alžběta II.

Zemědělství Zemědělství pokrývá asi 2/3 spotřeby potravin, zaměstnává však jen 2 % práceschopného obyvatelstva. Nejvíce orné půdy je na východě země, na ostatním území silně převládají pastviny, které tvoří téměř polovinu plochy země. Na prvním místě se chovají ovce, následuje skot, vepři a drůbež. Proslulý je chov sportovních koní. Hlavními plodinami jsou pšenice, ječmen, brambory a cukrová řepa. Důležitá je i produkce krmiv a chmele. Výroba je vysoce mechanizována. Hydroponický skleník

Příroda Země, poměrně malá rozlohou, je velice pestrá co do typu geologické stavby i krajiny. Krajina ve větší části střední a jižní Anglie je jen mírně zvlněná, naproti tomu v severní Anglii, Skotsku, Walesu a Severním Irsku je velmi členitá a hornatá.

Stonehenge Stonehenge, nejslavnější megalitická památka na světě.

Oxford 800 let postupného budování nejstarší univerzity anglicky mluvící části světa změnilo vzhled Oxfordu od základu. Oxford vznikl jako saské město na pruhu suché země mezi řekami Temže a Cherwell. Na této univerzitě se natočil slavný, a populární seriál Harry Potter

Zpracovala: Terezie Olejníková Zdroj čerpání informací: Wikipedie, Google, www.zemepis.net