Aktivity na podporu středního odborného školství v JMK

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
a spolupráce Libereckého kraje v projektu IQ Industry
Advertisements

Projekt Moravian Science Centre Brno Mgr. Lukáš Richter
Moje volba – moje budoucnost CZ.1.07/1.1.02/
OP LZZ - Rozvoj kvalifikační úrovně a kompetencí pracovníků v cestovním ruchu Individuální projekt pro CzechTourism.
Role škol v kariérovém poradenství z pohledu programu Euroguidance
HOSPODÁŘSKÁ KOMORA ČESKÉ REPUBLIKY - Pevný bod ve světě podnikání KRAJSKÁ HOSPODÁŘSKÁ KOMORA LIBEREC Od počátečního vzdělávání k dalšímu vzdělávání
Kvalifikovaných pracovních sil pro strojírenství Mynářová Lenka květen 2008 TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKÝM FONDEM PRO REGIONÁLNÍ ROZVOJ A MINISTERSTVEM.
Implementace ECVET v České republice. HLAVNÍ ZÁSADY ECVET Nástroj k podporování mobility Využití v počátečním i dalším vzdělávání Podpoření stáží v ČR.
Aktivní motivace žáků ZŠ = jistota pro budoucnost řemesel CZ.1.07/1.1.04/ INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ Tento projekt je spolufinancován Evropským.
PODPORA TECHNICKÉHO VZDĚLÁVÁNÍ
Ing. Petr Czekaj, Mgr. Zdeněk Karásek Velké Karlovice, Vytváření strategických partnerství na trhu práce v MSK.
EVVO v Jihomoravském kraji 2010
IPS a rodičovská veřejnost
Spolupráce se zaměstnavateli v oblasti vzdělávání Pardubickém kraji Mgr. Bc. Jana Smetanová Členka Rady Pardubického kraje pro rozvoj lidských zdrojů,
1 Inovace a technologie v rozvoji regionů (Regionální inovační strategie Jihomoravského kraje III.) JUDr. Vladimír Gašpar Regionální inovační.
Rozvoj technického vzdělávání Strategie a hlavní cíle týmu 81. zasedání Rady ředitelů (Valná hromada) AutoSAP Brno, 4. dubna 2013 Předkládá: Řídící tým.
KRAJSKÉ SESTKÁNÍ METODIKŮ STROJÍRENSTVÍ A AUTOMATIZACE ÚNOR 2015 PODPORA PŘÍRODOVĚDNÉHO A TECHNICKÉHO VZDĚLÁVÁNÍ NA STŘEDNÍCH ŠKOLÁCH V JIHOMORAVSKÉM KRAJI.
Veletrh vzdělávání a pracovních příležitostí. TERMÍN A MÍSTO KONÁNÍ 15. – 17. října 2009 TIPSPORT ARENA Jeronýmova 570/22, Liberec 7.
PREZENTACE PRO ITP Ing. Miloslav ILEČEK, ITP pracoviště Jihlava , Velké Karlovice Institut Trhu Práce.
76. zasedání Rady ředitelů (Brno, 2. června 2011)
Evropský veletrh pomaturitního a celoživotního vzdělávání GAUDEAMUS 2015/2016 Zasedání přípravného výboru veletrhu 31. března 2015 FIT VUT, Brno Zasedání.
1 Analýza nabídky a poptávky po dalším profesním vzdělávání v Královéhradeckém kraji Jaroslava Mikulecká Univerzita Hradec Králové.
Praha, 10. prosince Sdružení automobilového průmyslu Podpora technického vzdělávání Portál „Auta nás baví“ Portál „Auta nás baví“ (stručná informace)
Veletrhy studijních oborů v Moravskoslezském kraji - „Olympiáda technických profesí“ Ing. Roman Kusyn, ITP Velké Karlovice, 28./
6. krajské setkání metodiků ELEKTROTECHNIKA V prostorách Střední průmyslové školy elektrotechnické a informačních technologií Brno, Purkyňova.
Aktivní motivace žáků ZŠ = jistota pro budoucnost řemesel CZ.1.07/1.1.04/ INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ Tento projekt je spolufinancován Evropským.
Na průzkumu se podílely: Krajský úřad Jihomoravského kraje Úřad práce České republiky - krajská pobočka v Brně.
Koncepce rozvoje regionálních funkcí v Jihomoravském kraji v letech Porada ředitelů pověřených knihoven JMK, Mgr. Adéla Dilhofová.
Distribuce umění a kulturního dědictví. Faktory ovlivňující distribuci Místo, budova, sídlo organizace Odvětví nebo hlavní předmět činnosti organizace.
PRACOVNÍ SKUPINA VZDĚLÁVÁNÍ A ZAMĚSTNANOST 11. září 2015.
PREZENTACE STŘEDNÍCH ODBORNÝCH ŠKOL JIHOMORAVSKÉHO KRAJE V OC OLYMPIA BRNO Brno
Observatoř trhu práce a konkurenceschopnosti Propagace řemeslných a technických oborů Centrum mezinárodního obchodu (CMO) při RHK Brno Integrace.
Projekty Jihomoravského kraje zaměřené na podporu rozvoje lidských zdrojů.
Průzkum zaměstnanosti v Jihomoravském kraji k Na realizaci průzkumu se podílely: Krajský úřad Jihomoravského kraje a Úřady práce Blansko, Brno.
ZŠ DĚČÍN 1 Kariérové poradenství na základní škole.
Programy podpory technického vzdělávání v Jihomoravském kraji.
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání Jihomoravského kraje Workshop s řediteli a zástupci škol 27. května
VELETRH MSV & IMT 2016 Termín: až mezinárodní strojírenský veletrh 10. mezinárodní veletrh obráběcích a tvářecích strojů.
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání Jihomoravského kraje Aktuální informace o přípravě KAP 22. března
Rada pro rozvoj lidských zdrojů Jihomoravského kraje Informace o novém programovém období Brno 16. prosince 2014.
Společná strategie - projektové aktivity JMK a TTSK Seminář pro žadatele z JMK , Hodonín.
Pracovní schůzka aktérů integrace - příprava navazujícího projektu „Jihomoravské regionální centrum na podporu integrace cizinců 2010“ 30. září 2009 EVROPSKÝ.
1 PROJEKT UNIV 2 KRAJE Školy jako centra celoživotního učení Jana Bydžovská KULATÝ STŮL MŠMT – PŘEDSTAVENÍ INDIVIDUÁLNÍHO NÁRODNÍHO PROJEKTU
ANALÝZA POTŘEB V ÚZEMÍ Návrh struktury. ANALÝZA POTŘEB V ÚZEMÍ „Analýza vývoje trhu práce a vzdělávacího systému Plzeňského kraje pro potřeby KAP“  Povinná.
Pracovní setkání v rámci připravovaného IPo s názvem „Podpora přírodovědného a technického vzdělávání na středních školách v Jihomoravském kraji“ 1.
Veletrh vzdělávání a pracovních příležitostí
Krajský akční plán vzdělávání Středočeského kraje
KARIÉROVÉ PORADENSTVÍ V JIHOMORAVSKÉM KRAJI
Seminář pro poskytovatele Návrh vzdělávacích aktivit 2017 „Zajištění vybraných služeb sociální prevence na území Jihomoravského kraje“ Tato konference.
Metodická podpora projektu P-KAP krajskému akčnímu plánování
Krajský akční plán vzdělávání Středočeského kraje
„Okna technickým oborům dokořán“
Analýza potřeb škol Hlavní zjištění
Společné setkání „minitýmů“
Podpora škol v rámci realizace dalšího vzdělávání v JMK
Setkání členů Řídícího výboru MAP SO ORP Beroun
IMPLEMENTACE KRAJSKÉHO AKČNÍHO PLÁNU
Závěrečná konference projektu
Aktuální informace o KAP
10. ročník Veletrhu odborného vzdělávání
CENTRUM UZNÁVÁNÍ A CELOŽIVOTNÍHO UČENÍ OLOMOUCKÉHO KRAJE __________________________________________ Olomouc, Rooseveltova 79 Česká republika.
Akční plánování v Ústeckém kraji z pohledu projektu P-KAP
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání v JčK
Setkání kariérových poradců
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání v JčK
Informace o projektu IKAP
Implementace Krajských akčních plánů rozvoje vzdělávání
Kariérové poradenství a podnikavost
Systémové řešení – Motivace a vzdělávání pedagogů aktivita Společně na trhu práce CZ /0.0/0.0/16_034/
Projekt „Klimatická zeleň“ pro obnovu krajiny
Transkript prezentace:

Aktivity na podporu středního odborného školství v JMK Rada pro rozvoj lidských zdrojů JMK, 20.9. 2016

Veletrh odborného vzdělávání 2016 Termín konání veletrhu: 3. – 7. 10. 2016 Umístění – pavilon Z Přihlášeno celkem 22 odborných středních škol Interaktivní prezentace na volné ploše Vyšší zájem ZŠ – přihlášeno 73 skupin žáků Slavnostní zahájení 3.10. v 11:00 Doprovodný program + prezentace fenoménu Průmysl 4.0 Zajištěna spolupráce s VIDA science centrum

Slavnostní zahájení 3. 10. 2016 v 11:00 hod. v pavilonu Z, expozice VOV Účast přislíbili: ministryně školství, zástupci Jihomoravského kraje, ředitelé vystavujících SŠ, vedení BVV, hospodářských komor, Úřadu práce – krajské pobočky v Brně, členové Rady pro rozvoj lidských zdrojů JMK, či zástupci vystavujících firem, které spolupracují v rámci Veletrhu odborného vzdělávání Vyhlášení učební pomůcky roku (Krajská hospodářská komora JM) Podpis memoranda INDUSTRY CLUSTER 4.0 Moderátorka Monika Brindzáková Občerstvení pro všechny zvané Po slavnostním zahájení představení jednotlivých výstavních expozic všech škol

Expozice odborných středních škol a JMK Prostorově relativně uzavřená expozice Důraz na interaktivitu - možnost vyzkoušet si exponáty, kontaktní přístup k cílové skupině Stánek JMK - prezentace České ručičky + Týdny vzdělávání dospělých v Jihomoravském kraji v roce 2016 Doprovodný program – Auditorium o celkovém rozměru 30 m2 VIDA – Mráz a Žár a Pod tlakem, JIC, Sewio Networks, SPŠ EB a OA Břeclav – Poznáváme srdce a mozek robota, REN Engineering – Technika kolem nás, atp. KHK JM – prezentace vyhlášený učebních pomůcek roku Představení koncepce Průmysl 4.0

Doprovod žáků ZŠ obdrží – mapku a plánek areálu s vystavujícími firmami, které projevili zájem o návštěvu jejich expozic:

PUBLICITA VELETRHU ODBORNÉHO VZDĚLÁVÁNÍ celokrajská příloha Deníku Rovnost tiskové zpráva – webová stránka JMK a regionální deníky příloha celostátního vydání Deníku k MSV 2016 prostřednictvím vystavujících SŠ Brněnský METROPOLITAN autobusy zapojené do IDS JMK program MSV 2016 webové stránky BVV velkoplošné panely informující o vystavujících školách - rozmístění 5 stojanů na vstupech do pavilonu Z

„Končíš základku? Kam dál, aby to stálo za to!?“ Druhé vydání – zcela aktualizované a doplněné. Finální verze v elektronické podobě. Smyslem publikace je usnadnit budoucím středoškolákům, jejich rodičům, výchovným poradcům, pedagogům a veřejnosti orientaci v konkrétních možnostech dalšího rozvoje absolventa základní školy První část (analytická) ve stručnosti charakterizuje rozložení zaměstnanosti v JMK v jednotlivých profesích a profesních skupinách a předkládá grafické znázornění vývojových trendů na trhu práce. Druhá část prezentuje nabídku vybraných a podporovaných oborů na středních školách v JMK – prezentace škol vč. mimoškolních aktivit a spolupráce s oborově odpovídajícími zaměstnavateli v území. Třetí část brožury představuje stručné představení významných zaměstnavatelů v JMK (na základě průzkumu zaměstnanosti v JMK). V publikaci lze dále nalézt inspirativní rozhovory s absolventy, kteří se již uplatnili na trhu práce (kariérní dráha), prezentaci Centra vzdělávání všem, JCMM a VIDA science centrum.

Prezentace SŠ - OC Olympia 2017 27. 1. – 29.1. 2017 Účast přislíbilo 33 odborných středních škol Probíhá veřejná zakázka – komplexní zajištění expozice

Děkujeme za pozornost