konfigurace tisku účetní pásky

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Čísla stran v Microsoft Office Word
Advertisements

Zoner Foto Studio Bohumil Bareš.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Martin Dlouhý. Vytvořeno dne Nový začátek (New start) CZ.1.07/1.4.00/
Styly, záhlaví a zápatí, oddíly
Ovládací panely Hodiny, jazyk a oblast.
HyperText Markup Language
Sloupcová sazba a oddíly
Formátování dokumentu O. Kánský 2011 Vyberte svůj textový editor Writer OpenOffice.org Word XP Microsoft Office Word Microsoft Office.
CZ.1.07/1.4.00/ VY_32_INOVACE_133_IT7 Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Vzdělávací oblast: Informační a komunikační technologie Předmět:Informatika.
IT začátečníci - Word Modul 3.
Prezentační manažer Kapitola 11.0 (Tisk)
MS PowerPoint Prezentační manažer Kapitola 13.1 (Schránka a operace se schránkou)
17.Tabulkový procesor (filtrování a řazení dat, formuláře, podmínky a podmíněné formátování, export a import dat) Barbora Skoumalová 4.A.
Základní pravidla použití šablony Elektronická prezentace.
OS Windows. Tento operační systém byl vytvořen pro snazší ovládání počítače běžnými uživateli. Například stačí jednou definovat připojená zařízení (tiskárny…)
SIPVZ – úvodní modul P Pokročilá práce s textem metodické poznámky (4 h)
 Microsoft Word  Je textový procesor od firmy Microsoft, který je součástí kancelářského balíku Microsoft Office.
Hromadná korespondence
TEXTOVÝ EDITOR.
Word – Struktura dokumentu
MS ACCESS - FORMULÁŘE Databázové systémy.
Formátování tabulek n postupné formátování tabulek n automatické formátování tabulek Vypracovala: Veronika Nováková, 4. B 2.
1.První spuštění a popis hlavní obrazovky Tla č ítko Office – nejpou ž ívan ě jší volby, seznam posledních dokumentu Panel rychlý p ř ístup – p ř idání.
Cvičení 1 - Řešení příkladu Zadání viz: cv1_samostatne.doc.
Grafická podoba ŠVP Platí pro: MS WORD OpenOffice.org v jakékoli verzi.
Název školyStřední odborná škola a Gymnázium Staré Město Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ AutorIng. Ivana Brhelová Název šablonyIII/2.
Zápatí a záhlaví, okraje stránky, číslování stránek
Power Point– popis prostředí
1. Je potřeba nastavit bootování primárně z vaší DVD mechaniky, jinak by se vám nespustil instalační průvodce z DVD. Jakmile proběhne bootování, stiskněte.
Základy práce na PC Ing. Jan Roubíček. Asociace souborů VY_32_INOVACE_10_1_07_AP.
Tiskové služby v sítích Microsoft
Vlastnosti stránky a tisk
MS PowerPoint Prezentační manažer Kapitola 10.0 (Záhlaví a zápatí)
Ovládací panely obecně.
2 Fučíková Sylvie HR/Win – moderní technologie pro osvědčené aplikace.
Ovládací panely Síť a internet.
Anotace Žák se seznámí s textovými editory Autor Petr Samec Jazyk Čeština Očekávaný výstup Dokáže vysvětlit pojem textový editor a ví jeho funkci Speciální.
Firewall Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí Autor:
Informační a komunikační technologie Implementace ICT do výuky č. CZ.1.07/1.1.02/ GG OP VK 2. Textové procesory Učební obor: Kadeřník, Kuchař-číšník.
Formátování buněk v aplikaci M$-Excel
Ovládací panely Uživatelské účty II. Název a adresa školy: Střední odborné učiliště stavební, Opava, příspěvková organizace, Boženy Němcové 22/2309, 746.
VYTVÁŘENÍ e-LEARNINGOVÝCH MATERIÁLŮ Přednáší Mgr. Jaromír Kozel
Využití sestavy Zobrazení a typy Části sestavy Vytvoření sestavy Ovládací prvky.
Od návrhu k hotové kartě
EXCEL – tisk a tvorba grafů Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Svitavy Ditta Kukaňová.
Základní práce s textem (19). Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ OAJL - inovace výuky Příjemce: Obchodní akademie, odborná škola a praktická škola pro tělesně.
Ovládací panely Šablona 32 VY_32_INOVACE_1_7_Windows-ovládací panely.
Corel DRAW Úloha 3 Zpracovala: Mgr. Jitka Hot ařová Střední škola informačních technologií a sociální péče, Brno, Purkyňova 97.
Nastavení systému Windows - pokračování (14). Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ OAJL - inovace výuky Příjemce: Obchodní akademie, odborná škola a praktická.
EU peníze školám Registrační číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu Inovace školství Šablona - název Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
Grafická úprava sestavy Access (15). Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ OAJL - inovace výuky Příjemce: Obchodní akademie, odborná škola a praktická škola.
Číslo projektu školy CZ.1.07/1.5.00/ Číslo a název šablony Klíčové aktivity III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Číslo materiáluVY_32_INOVACE_ICT_II_.
Průvodce aplikací GSMlink aneb Jak je jednoduché komunikovat s Athosem
PRACOVNÍ PLOCHA Vasyl Lutsak.
Jednoduchá evidenční pokladna rychlé a levné řešení EET
Jednoduchá evidenční pokladna s EET
Předmět: INFORMATIKA Ročník: VII.
WORDPAD Textový dokument.
Jednoduchá evidenční pokladna LICENČNÍ PRŮVODCE
Pro rychlý způsob formátování textů a následné vytváření obsahu
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost, č.OP CZ.1.07
Předmět: INFORMATIKA Ročník: VII.
Volba PREZIDENTA REPUBLIKY LEDEN 2018
Kofigurace & napájení Windows
Datové referáty Apstr4.
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu
Zvláštní režim DPH pro obchodníky s použitým zbožím
Jednoduchá evidenční pokladna rychlé a levné řešení EET
Transkript prezentace:

konfigurace tisku účetní pásky JEP konfigurace tisku účetní pásky

Jednoduchá evidenční pokladna Jednoduchá na obsluhu, ale s pokročilými funkcemi Nativní aplikace pro Windows Spolupracuje se všemi tiskárnami instalovanými v operačním systému

Instalace nové tiskárny Aplikace JEP může tisknout na každé tiskárně, která je instalována v operačním systému Windows. Tiskárnu tedy nejprve nainstalujte do operačního systému podle návodu dodaného výrobcem tiskárny. Konfiguraci v aplikaci JEP provádějte až po úspěšném zkušebním tisku z Windows.

Nastavení tiskárny v aplikaci Tiskárna používaná pro tisk účtenek nemusí být výchozí tiskárnou operačního systému K počítači může být současně připojeno více tiskáren Tiskárnu použitou pro tisk účtenek zvolíme v nastavení aplikace

Zapnutí automatického tisku Pokud je automatický tisk zapnutý, otestujte jej tlačítkem náhed účtenky na hlavním panelu pokladny. Na stejné záložce nastavení tisku můžete zapnout i automatický tisk účtenek. Pokud je automatický tisk vypnutý, otestujte tisk účtenek vystavených v minulosti vyhledáním v historii.

Řešení potíží – pozicování tisku Při tisku na standartní velkoformátové tiskárny v kombinaci s papíry nestandardních formátů (menší než A5, řezané apod,) může dojít k potížím s pozicováním tisku – umístěním tisku na stránce Potíže lze řešit buď vytvořením nového vlastního formátu papíru v ovladači tiskárny a jeho nastavením v konfiguračním dialogu aplikace „Změnit formát papíru pro tisk účtenek“ Pozicováním tisku prostřednictvím nastavení hodnoty odsazení

Řešení potíží – nejde tiskárna Program při vystavení účtenky vypíšet text: Účtenka nemohla být vytištěna, zkontrolujte prosím stav tiskárny! Tato zpráva oznamuje problém s tiskem na straně tiskárny. Zkontrolujte zda je tiskárna zapnutá, zda je v tiskárně papír a zda je v pořádku propojení tiskárny s počítačem. Pokud můžete, zkuste tisk na tiskárnu z jiné aplikace, např. poznámkový blok.

Řešení potíží – zarovnání textu na řádce Pro správné zarovnání textu na řádce musí být tisk proveden neproporcionáním fontem Takovým fontem je například Courier New

Řešení potíží – délka řádky Minimální dostatečná délka řádky pro zobrazení všech povinných údajů je 20 znaků V případě extrémně úzkých tiskových pásek (méně než 5 cm) může být nutné zmenšit velikost písma

Vlastní text na prodejním dokladu Na dokladech je možné tisknout libovolný vlastní text v záhlaví i v zápatí pásky Tento text může být cíleně přizpůsoben určitým zákazníkům nebo určitému jazyku

Vlastní text na prodejním dokladu K přizpůsobení obsahu pásky lze použít interní editor nebo přímo editovat soubor paska.xml v datovém adresáři aplikace Spuštění interního editoru pásky Obsah souboru paska.xml

Editace pásky interním editorem V interním editoru nejprve nastavte šířku pásky pomocí tlačítek v záhlaví pásky

Editace pásky interním editorem Následně upravte texty v záhlaví a zápatí pásky.

Editace pásky interním editorem Text pásky můžete přizpůsobit konkrétním zákazníkům, např. pro klubové reklamy apod. V tomto případě bude dodatečný text zobrazen jen na dokladech vystavených pro stůl 1.

Rekapitulace Tiskárnu vždy nejprve nainstalujte do operačního systému windows. V aplikaci JEP vyberte požadovanou tiskárnu a nastavte automatický tisk pásky. V interním editoru nebo editací souboru paska.xml nastavte vlastní požadované záhlaví a zápatí pásky Pomocí interního editoru můžete kdykoliv údaje na pásce opravit nebo doplnit Prodejní doklad je také vhodné místo pro reklamu  V případě potíží nebo nejasností kontaktujte linku podpory: kontakt@eetprozivnostniky.cz 723 040 411