Session 2 RONALD BLUE & CO., LLC Plánuj své výdaje.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
MODEL IS-LM.
Advertisements

 V r uložila vláda MF, MŠMT a MPO vypracovat systém budování finanční gramotnosti na ZŠ a SŠ (dále jen SBFG).  První verze byla dokončena v r.
Základní pravidla při finančním investování, rentabilita, riziko, likvidita Zdeněk Jelínek.
Rozhodování výrobce a spotřebitele o vhodných bankovních produktech a službách v podmínkách hospodářské krize Ing. Tomáš Krajíček.
Investování II (podílové fondy) Základy ekonomiky a účetnictví – 9
Kapitálový trh jako zdroj financování
Investiční společnosti a podílové fondy
VY_32_INOVACE_ Osobní finance.
Nástroje finančního trhu
Matematika a byznys Téma: Účetnictví národního důchodu a platební bilance Jan Brož A08B0109P.
Spoření a investování Spoření = pravidelné odkládání menší částí příjmu a jeho ukládání na bankovní účet Nízké riziko Nízký výnos Investování = poskytování.
Výukový materiál v rámci projektu OPVK 1.5 Peníze středním školám Číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu:Rozvoj vzdělanosti Číslo šablony:
Číslo materiáluVY_62_INOVACE_EKO_4S_RE_32_07 NázevBankovnictví v praxi Druh učebního materiálu Prezentace PředmětEkonomika Ročník4 Tématický celekBankovnictví.
Spotřebitel na finančním trhu Eva Zamrazilová Členka bankovní rady a vrchní ředitelka ČNB ČSE 22. září 2010.
Ing. Lucie Kratochvílová
Penzijní fondy v rámci důchodové reformy Mojmír Boucník Viceprezident Asociace penzijních fondů.
Peníze jsou jazykem světa. Boží Slovo je překlad, který vede k Finanční svobodě.
Vzdělávací materiál vytvořený v projektu OP VK Název školy:Gymnázium, Zábřeh, náměstí Osvobození 20 Číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu:Zlepšení.
Název školy: Střední průmyslová škola, Ostrava - Vítkovice, příspěvková organizace Autor: Ing. Andrea Modrovská Datum: 26.srpna 2012 Název: VY_62_INOVACE_
INFLACE Aby peníze nezahálely FINANČNÍ GRAMOTNOST.
OSOBNÍ (RODINNÉ) HOSPODAŘENÍ – ZÁKLADNÍ POJMY
Investice Kudy vlastně putují peníze FINANČNÍ GRAMOTNOST.
Sportovní a podnikatelská střední škola, spol. s r.o. Ekonomika a marketing I. ročník Vyučující PhDr. Jan Sinkule Trh kapitálu II.  Výnosová míra z kapitálu.
Kapitálové trhy Finanční systém Finanční investování
Mgr. Marcela Stryjova.
Finanční plán – rozpočet domácnosti II
NÁKLADY, VÝNOSY, HOSPODÁŘSKÝ VÝSLEDEK II.
DUM - Digitální Učební Materiál Název školy: Střední odborná škola obchodní s.r.o. Broumovská 839, Liberec 6 IČO: REDIZO: Vzdělávací.
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
Produkty finančního trhu Název školyGymnázium Zlín - Lesní čtvrť Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Název projektuRozvoj žákovských.
Úvod do financí Ing. Miroslav Sponer, Ph.D. - Základy financí.
Finanční výkazy obchodních společností
Než začnete podnikat Kdo je můj klient. Kdo je můj klient? S touto otázkou souvisí spousta dalších: Jak velký je „můj trh“? Je tam pro mě místo? Kolik.
Kateřina Hrdličková - Matýsek
11 Osobní finance a investování. 2 Osobní finanční plánování Smyslem osobního finančního plánování je ujasnit si: budoucí osobní a rodinné.
1 ÚVOD DO HOSPODÁŘSKÉ POLITIKY Zdeněk Tomeš Kancelář 612 KH: středa
Eva Tomášková Ukazatel EVA Ekonomické souvislosti právní úpravy obchodních společností 3. přednáška.
FEL ČVUT, katedra ekonomiky, manažerství a humanitních věd © Oldřich Starý, 2012 Finanční management Základní pojmy Je NPV důležité? Základy úrokového.
EU_62_A_sada 2_20_M_Penzijní připojištění_Duch Název školy Střední škola, Základní škola a Mateřská škola, Karviná, p. o. AutorMgr. Duchová Renáta Anotace.
FINANČNÍ GRAMOTNOST Spoření ro Název projektu: Nové ICT rozvíjí matematické a odborné kompetence Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název školy:
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Sylva Čekalová. Dostupné z Metodického portálu ; ISSN Provozuje Národní.
INVESTOVÁNÍ DOMÁCNOSTÍ. Finanční rozpočet  Finanční rozpočet domácnosti je souhrnný přehled příjmů a výdajů všech členů domácnosti za určité časové období.
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Název školyGymnázium, Soběslav, Dr. Edvarda Beneše 449/II Kód materiáluVY_62_INOVACE_22_01 Název materiáluFinanční.
Spoření Dominika Nováková, C2A. Spoření Spoření je činnost, kterou vznikají úspory.
Název: Finanční trh a některé jeho produkty Autor: Ing. Luboš Janovský Název SŠ:VOŠ, SPŠ automobilní a technická Tem. oblast:Finanční produkty Ročník:3.
Finanční gramotnost: Peníze a jejich časová hodnota.
Název školy ZÁKLADNÍ ŠKOLA, JIČÍN, HUSOVA 170 Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Číslo a název klíčové aktivity 3.2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
Elektronické učební materiály – II. stupeň Finanční gramotnost Autor: Mgr. Roman Havlíček 1.1 Aktiva versus Pasiva Napiš, které obrázky řadíš mezi Aktiva.
FINANČNÍ GRAMOTNOST PENÍZE. Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ OAJL - inovace výuky Příjemce: Obchodní akademie, odborná škola a praktická škola pro tělesně.
FINANČNÍ GRAMOTNOST INFLACE. Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ OAJL - inovace výuky Příjemce: Obchodní akademie, odborná škola a praktická škola pro tělesně.
Bankovnictví a jeho historie Pavel Seknička. Obsah Bankovnictví Bankovní soustava Banka a bankovní operace Bilance banky Regulace bank a bankovní dohled.
Další vzdělávání v Moravskoslezském kraji Finanční gramotnost v praxi Ing. Ludmila Tkáčová CZ.1.07/3.1.00/
Veřejné rozpočty Mgr. Oldřich Hájek. Téma na dnešní cvičení Příjmy a výdaje obce za léta 2,3,4,5 a 6 –Obecné příjmy a výdaje –Zohledňuje se: Počet obyvatel.
Střední škola a Vyšší odborná škola cestovního ruchu, Senovážné náměstí 12, České Budějovice Č ÍSLO PROJEKTU CZ.1.07/1.5.00/ Č ÍSLO MATERIÁLU.
Kam s penězi, aby nezahálely
ROZPOČTOVÁ GRAMOTNOST- rodinný rozpočet
Finanční gramotnost: Půjčky a úvěry.
Mgr. Veronika Vaňousová Datum vytvoření: Vyučovací předmět:
Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název školy: SOU a ZŠ Planá, Kostelní 129, Planá Vzdělávací oblast: Ekonomie Předmět: Finanční gramotnost Tematický.
Mgr. Veronika Vaňousová Datum vytvoření: Vyučovací předmět:
Bankovnictví a jeho historie
Majetková a kapitálová výstavba podniku
FISKÁLNÍ A MONETÁRNÍ POLITIKA
Prezentace pro přednášející
Závěrečný účet a účetní závěrka 2013
DUM - Digitální Učební Materiál
Ing. Hana Pokorná Oběžný majetek Zásobování zabezpečuje na trhu část výrobních činitelů nutných zajištění hlavní funkce podniku Oběžný majetek.
Bankovnictví a jeho historie TNH 2 (S-6)
Státní rozpočet je plán finančního hospodaření státu, obvykle na jeden rok. Má formu zákona, který navrhuje vláda a schvaluje parlament.
RODINNÝ ROZPOČET (PŮJČKA, HYPOTÉKA)
Transkript prezentace:

Session 2 RONALD BLUE & CO., LLC Plánuj své výdaje

Bůh vlastní všechno Utrácej méně, než vyděláš Vyhni se zadlužení Vytvoř si nouzový fond Písemně si stanov dlouhodobé finanční cíle

Používání peněz Plán pro mé peníze + PŘÍJEM DÁVÁNÍ VÝDAJE NA ŽIVOBYTÍ DANĚ SPLÁCENÍ DLUHŮ Zhodnocení aktiv + Přebytek hotovosti Růst čistého jmění Dlouhodobé cíle Zlepšení životního stylu Bezdlužnost Obchodní příležitosti Vzdělání Finanční Nezávislost Dávání Sbírky

Je nezbytné shodnout se na plánu

Odstranit spotřebitelský dluh s vysokým úrokem Postupné investování Odstranit spotřebitelský dluh s vysokým úrokem Přísloví 22:7 ZBAV SE DLUHU Short Term Long Term

Mít jednoměsíční výdaje na živobytí na úročeném účtu Postupné investování Mít jednoměsíční výdaje na živobytí na úročeném účtu ÚSPORA NA 1 MĚSÍC ZBAV SE DLUHU Short Term Long Term

Postupné investování Mít jednoroční nouzové výdaje na živobytí na peněžním trhu nebo na spořícím účtu NOUZOVÝ FOND ÚSPORA NA 1 MĚSÍC ZBAV SE DLUHU Short Term Long Term

- 0.4% 7.0%

Dát úspory na větší výdaje do fondů peněžního trhu, CD‘s apod. Postupné investování Dát úspory na větší výdaje do fondů peněžního trhu, CD‘s apod. VĚTŠÍ VÝDAJE NOUZOVÝ FOND ÚSPORA NA 1 MĚSÍC ZBAV SE DLUHU Short Term Long Term

Postupné investování Investovat kvůli dosažení DLOUHODOBÝCH cílů DŮCHOD VĚTŠÍ VÝDAJE NOUZOVÝ FOND ÚSPORA NA 1 MĚSÍC ZBAV SE DLUHU Short Term Long Term

Spekulovat – po důkladném průzkumu Postupné investování Spekulovat – po důkladném průzkumu S P E K U L A C DŮCHOD VĚTŠÍ VÝDAJE NOUZOVÝ FOND NA 6 MĚSÍCŮ ÚSPORA NA 1 MĚSÍC ZBAV SE DLUHU Short Term Long Term

Pracujme s podklady