Integrovaný regionální operační program Centrum pro regionální rozvoj České republiky Mgr. Adéla Hájková 3. 11. 2016.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Podporujeme Vaši budoucnostwww.esfcr.cz Seminář pro žadatele k výzvě OP LZZ č. B6 – Zvýšení kvality řízení lidských zdrojů a optimalizace.
Advertisements

Konference Transformace a deinstitucionalizace sociálních služeb a Hradec Králové Národní centrum podpory transformace sociálních služeb.
Obecně prospěšná společnost pro Český ráj působí v Českém ráji od roku 2003, a to na území zahrnující centrální část Českého ráje a od roku 2006 působí.
Strukturální fondy na MŠMT Setkání českých technologických platforem
Centrum pro regionální rozvoj České republiky v období Ing. Veronika Škutová Typy projektů ve specifickém cíli 2.4 Zvýšení kvality a dostupnosti.
Plzeň Integrovaný operační program Název materiálu2 Co je to IOP? Tematický operační program financovaný z ERDF pro období 2007-
Praha SEMINÁŘ PRO ŽADATELE 19. výzva IROP Blok I. (obce) Technika pro IZS.
AKTUÁLNÍ VÝVOJ V ROP SČ 15. října 2015 Výroční konference – Senohraby Ing. Václav Chytil.
Dotační fond LK Soutěže MŠMT Program a podprogramy - školství  Program č. 4 resortu školství, mládeže a zaměstnanosti  4.1 Podpora volnočasových.
SC 2.4 IROP „Vzdělávání“ Průhonice. IROP INTEGROVANÝ REGIONÁLNÍ OPERAČNÍ PROGRAM Prioritní osa 1 - Infrastruktura Konkurenceschopné, dostupné.
Centrum pro regionální rozvoj České republiky v období Mgr. Jan Veselský, specialista pro absorpční kapacitu DSO ORP Příbram.
Seminář pro žadatele o finanční podporu – oblast podpory 1.1 CORSO IIa, Křižíkova 34, Praha 8, konferenční sál, 4. patro 24. dubna 2014.
Strategické dokumenty, řízení, plánování a směřování Jihočeského kraje Ing. Luboš Průcha vedoucí oddělení regionálního rozvoje KÚ JčK.
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV výzva Budování expertních kapacit – transfer technologií Ing. Irena Havlová Praha, 15. února 2016.
INTERREG V-A AT-CZ Listopad 2015 Informace pro Pracovní skupinu/regionální kolegium pro cestovní ruch při RSK JMK.
Jana Hadravová Informace o realizaci globálních grantů Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost v Kraji Vysočina Jana Hadravová Oddělení.
Kotlíkové dotace - úvod Mgr. Vanda Pánková. Obecné informace V programovacím období možnost výměny kotlů v domácnostech v rámci operačního programu.
Inkluzivní vzdělávání pro KPSVL Jakub Krátký Praha, 5. května 2016.
1 Seminář pro žadatele Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost 2. výzva – oblasti podpory 1.1 a 1.2 a a 8. dubna 2009KrÚ JMK.
Východiska pro administraci ROP Střední Morava Semináře: Olomouc Zlín
Seminář pro žadatele k 3.,4. a 9. výzvě IROP Ing. Helena Mertová Výběrová a zadávací řízení
Strategická východiska rozvoje dopravních sítí Ing. Tomáš Čoček, Ph.D. 1. náměstek - státní tajemník Ministerstvo dopravy ČR.
Výzvy v rámci IROP Centrum pro regionální rozvoj České republiky Ing. Markéta Kupcová,
IROP předpokládaná podoba implementace.
Sekce pro školy a neziskovky Gabriela Kaločová
Projekt Spolupráce Zlínska a Stredného Ponitria Přeshraniční spolupráce Otrokovice
Základní informace k veřejné podpoře v OP LZZ Seminář pro žadatele 6. února 2009 Praha.
Název kapitoly Název podkapitoly Text Schvalovací proces + hodnoticí kritéria Jakub Krátký Praha, 5. května 2016.
Jednání pracovní skupiny/regionálního kolegia pro cestovní ruch Možnosti čerpání prostředků na podporu rozvoje CR 12. září 2016.
Integrovaný regionální operační program – obecný úvod, hodnocení Pardubice Ing. Markéta Kupcová Centrum pro regionální rozvoj České republiky.
Integrovaný regionální operační program Centrum pro regionální rozvoj České republiky Mgr. Adéla Hájková.
Představení Centra pro regionální rozvoj České republiky Seminář pro SC 2.3 Rozvoj infrastruktury pro poskytování zdravotních služeb a péče o zdraví Průběžná.
Integrovaný regionální operační program – obecný úvod, hodnocení Pardubice Ing. Markéta Kupcová Centrum pro regionální rozvoj České republiky.
Dokumentace k výzvě č.02/ Olomouc Zlín Uherské Hradiště Velké Losiny.
AKTUÁLNÍ VÝZVY OPERAČNÍHO PROGRAMU ZAMĚSTNANOST
seminář pro žadatele k 10. výzvě IROP „kybernetická bezpečnost“
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV výzva Rozvoj kapacit pro výzkum a vývoj Praha, 23. listopadu 2016.
Mgr. Radek Jiránek ředitel Agentury pro sociální začleňování
Národní program podpory cestovního ruchu
Schvalovací proces a hodnoticí kritéria
Seminář pro žadatele IROP výzev Prostějov venkov o.p.s.
Seminář pro žadatele k Výzvě IROP (2017) – Podpora školství v regionu MAS Moravská cesta 21. Března 2017, Příkazy.
Úřad práce České republiky
Role Úřadu Regionální rady
Programový rámec: Integrovaný regionální operační program
Opatření k jednodušší a rychlejší administraci projektů
„IOP – šance pro váš rozvoj“
Způsoby podávání projektů na úrovni krajů
Opatření 1.2 HASIČI PŘÍPRAVA PROJEKTU
Operační program životní prostředí (OPŽP)
Operační program Výzkum, vývoj a vzdělávání
Představení Centra pro regionální rozvoj České republiky
Webová aplikace MS2014+ Ing. Josef Šetek
Schvalovací proces + hodnoticí kritéria
Schvalovací proces + hodnoticí kritéria
Výzva pro samosprávné celky OPZ odbor regionální politiky duben 2017
Ministerstvo pro místní rozvoj Centrum regionálního rozvoje
SC 3.3 Podpora pořizování a uplatňování dokumentů územního rozvoje Centrum pro regionální rozvoj České republiky Ing. Pavla Bártíková
Představení CRR Seminář k SC 1.1 Ing. Petr Šústal, MPA
SC 3.3 IROP - dokumenty územního rozvoje se zaměřením na územní studie krajiny Praha Mgr. Ondřej Pešek.
Ochrana a péče o přírodu a krajinu
Animace škol (šablony)
1. výzva k předkládání žádostí o podporu z Integrovaného regionálního operačního programu „MAS Lípa pro venkov – IROP – Kulturní dědictví“ VAZBA NA VÝZVU.
Fond pro bilaterální vztahy První otevřená výzva
Projekt „Plánování sociálních služeb v Plzeňském kraji“
- CESKY SEVER Seminář výzva č. 5 MAS.
Výzva č. 5 PRV MAS Česká Kanada o.p.s.
- CESKY SEVER Seminář výzva č. 1 MAS.
- CESKY SEVER Seminář výzva č. 4 MAS.
- CESKY SEVER Seminář výzva č. 7 MAS.
Transkript prezentace:

Integrovaný regionální operační program Centrum pro regionální rozvoj České republiky Mgr. Adéla Hájková 3. 11. 2016

Centrum pro regionální rozvoj České republiky Státní příspěvková organizace zřízená zákonem č. 248/2000 Sb., o podpoře regionálního rozvoje, a řízená Ministerstvem pro místní rozvoj ČR. Zprostředkující subjekt pro vybrané operační programy - nyní: Integrovaný regionální operační program (2014-2020) - v minulosti: (1998-2004) předvstupní programy (PHARE, ISPA, SAPARD) (2004-2006) Společný regionální operační program, OP JPD2 (2007-2013) Integrovaný operační program, OP Technická pomoc Kontrolní subjekt pro operační přeshraniční programy - nyní - Cíl 2, v minulém období - Cíl 3 Hostitelská organizace pro pracoviště Enterprise Europe Network poradenství pro malé a střední podnikatele

Integrovaný regionální operační program (IROP) Zprostředkující subjekt Řídící orgán konzultace příjem a hodnocení žádostí o podporu administrace změn, zpráv o realizaci, zpráv o udržitelnosti kontroly na místě, kontroly žádostí o platbu zpracování podkladů pro certifikaci poskytovatel dotace řízení programu příprava výzev a pravidel pro žadatele a příjemce

Centrum pro regionální rozvoj České republiky Síť poboček pro IROP - v každém krajském městě, celkem 13 kanceláří Centra. Sídlo centrály – U Nákladového nádraží 3144/4, Praha 3.

Oddělení pro Středočeský kraj U Nákladového nádraží 3144/4, 130 00 Praha 3 - Strašnice

Poskytování informací Vedoucí oddělení – Bc. Dana Čechová Pracovník pro absorpční kapacitu - do předložení žádosti o podporu kontakt pro Středočeský kraj: Mgr. Adéla Hájková tel: 725 037 963, e-mail: adela.hajkova@crr.cz Specialisté pro vybrané SC – aktuální kontakty k dispozici na webových stránkách CRR Od zaregistrování žádosti v IS KP14+ bude k žádosti o podporu přiřazený manažer projektu, kontakty na něj budou žadateli zaslány depeší přes monitorovací systém.

Centrum pro regionální rozvoj České republiky http://www.crr.cz/cs/ Aktuality nově vyhlášené výzvy informace z poboček Kalendář akcí: krajské semináře k aktuálním výzvám

Integrovaný regionální operační program Aktuality a veškeré informace a dokumenty k IROP naleznete na: www.dotaceEU.cz/irop www.dotaceEU.cz/irop

Integrovaný regionální operační program Cílem IROP je umožnění vyváženého rozvoje území, zlepšení veřejných služeb a veřejné správy a zajištění udržitelného rozvoje v obcích, městech a regionech Cíle bude dosaženo snižováním územních rozdílů, zkvalitněním infrastruktury a posílením konkurenceschopnosti v regionech. Dále pak posílením veřejných služeb, zaměstnanosti a podpory vzdělanosti, jako jednoho z pilířů zvyšování kvality života obyvatel, a posílením institucionální kapacity veřejné správy K dosažení cíle si stanovil IROP prioritní osy:

Integrovaný regionální operační program Prioritní osa 3 – Instituce SC 3.1 Zefektivnění prezentace, posílení ochrany a rozvoje kulturního dědictví SC 3.2 Zvyšování efektivity a transparentnosti veřejné správy prostřednictvím rozvoje využití a kvality systémů SC 3.3 Podpora pořizování a uplatňování dokumentů územního rozvoje

SPECIFICKÝ CÍL 3.1: Zefektivnění prezentace, posílení ochrany a rozvoje kulturního dědictví Cíl: zachovat, ochránit a rozvíjet potenciál kulturního dědictví a využít ho k vyváženému rozvoji území Alokace: 425 mil. EUR (EFRR, cca 9 % celkové alokace IROP) cca 13 mld. Kč včetně národního kofinancování Aktivity: Revitalizace souboru vybraných památek Zefektivnění ochrany a využívání sbírkových fondů a jejich zpřístupnění (muzea) Zefektivnění ochrany a využívání knihovních fondů a jejich zpřístupnění (knihovny)

Integrovaný regionální operační program Pravidla pro žadatele a příjemce základní informační materiál pro žadatele při přípravě projektů a pro příjemce při realizaci projektů Obecná pravidla pro žadatele a příjemce závazná pro všechny specifické cíle a výzvy upravují hodnocení a výběr projektů, realizaci projektů, zadávání zakázek, veřejnou podporu, účetnictví, archivaci, publicitu, monitorování projektů, změny v projektech, nesrovnalosti, financování, udržitelnost, námitky a stížnosti, kontroly a audity a další http://www.dotaceeu.cz/cs/Microsites/IROP/Dokumenty Specifická pravidla pro žadatele a příjemce pro každou výzvu samostatný dokument upravují podporované aktivity, způsobilé výdaje, hodnoticí kritéria, povinné přílohy a další uvedeny u každé výzvy http://www.dotaceeu.cz/cs/Microsites/IROP/Vyzvy/Vyzva-c-52-Revitalizace-vybranych-pamatek-II

VÝZVY v oblasti kulturního dědictví Výzvy pro individuální projekty 13. výzva - Revitalizace vybraných památek I. 21. výzva - Muzea 25. výzva - Knihovny 52. výzva - Revitalizace vybraných památek II. Výzvy pro integrované projekty 41. výzva Specifický cíl 3.1 - integrované projekty IPRÚ 48. výzva Specifický cíl 3.1 - integrované projekty ITI 55. výzva Kulturní dědictví - integrované projekty CLLD

Přehled vyhlášených výzev v SC 3.1 IROP Číslo Název výzvy Vyhlášení 13. Revitalizace vybraných památek I. – kolová, ukončená 11/2015 21. Muzea – kolová, ukončená 2/2016 25. Knihovny – průběžná 3/2016 41. Kulturní dědictví (IPRÚ) – průběžná 7/2016 48. Kulturní dědictví (ITI) – průběžná 8/2016 52. Revitalizace vybraných památek II. – kolová 9/2016

PŘEHLED PŘEDLOŽENÝCH PROJEKTŮ 13. VÝZVA REVITALIZACE VYBRANÝCH PAMÁTEK počet předložených projektů: 63 (za 3,737 mld. Kč, alokace výzvy 3 mld. Kč) počet zamítnutých projektů: 20, probíhá ex-ante kontrola: 14 projektů 21. VÝZVA MUZEA počet předložených projektů: 42 (za 1,959 mld. Kč, alokace výzvy 2,115 mld. Kč) probíhá věcné hodnocení: 17 projektů 25. VÝZVA KNIHOVNY (průběžná výzva do 12/2017) počet předložených projektů: 1 (za 18 mil. Kč, alokace výzvy 935 mil)

Děkuji vám za pozornost. 11. 3. 2016