ZPRÁVA PŘEDSEDKYNĚ O ČINNOSTI AVOš ZA Rok 2016

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
VALNÁ HROMADA AVOŠ 15. duben 2014
Advertisements

ECVET v Programu celoživotního učení
„Malá novela“ zákona č. 96/2004 Sb
LLP Comenius Evropská jazyková cena Label Petr Chaluš.
Specializační vzdělávání na lékařských fakultách Pavel Dlouhý.
1 VALNÁ HROMADA AVOŠ dne 29. dubna Kontrola usnesení poslední valné hromady Zpráva o činnosti -složení KV AVOŠ -členská základna -přehled nejdůležitějších.
1 VALNÁ HROMADA AVOŠ 20. dubna NÁVRH USNESENÍ VALNÉ HROMADY AVOŠ VH schvaluje zprávu o činnosti za rok VH schvaluje zprávu dozorčí rady.
VALNÁ HROMADA AVOŠ 23. dubna Priority KV AVOŠ Důraz na : Aktivní spolupráci KV AVOŠ s UZS ČR,NUV a odborem pro VOV a další vzdělávání MŠMT Pokračování.
Národní tým expertů ECVET Národní tým expertů ECVET Šíření a podpora evropského nástroje pro zvýšení kvality mobilit ECVET a jeho zavádění.
Česká asociace adiktologů
Zdravotnická sekce v rámci Asociace vyšších odborných škol ________________________________________ Valná hromada AVOŠ 20. dubna 2010 _______________________________________.
Praha 20.dubna 2010 Přehled o činnosti sekce technických VOŠ sdružených v AVOŠ Jiří Homolka Valná hromada AVOŠ – 20. duben 2010 Osnova: Sekce technických.
AKTION Česká republika – Rakousko, spolupráce ve vědě a vzdělávání Helena Hanžlová.
1 Národní kulatý stůl k problematice vyššího odborného vzdělávání Praha, 25. únor 2015 Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Karmelitská 7, 118.
Asociace Ředitelů Zdravotnických Škol České republiky 10. dubna 2012 ______________________________ SZŠ a VOŠ zdravotnická Praha, 5. května JARNÍ SEMINÁŘ.
Pracovní skupina ČAS Soudní znalci
1 VALNÁ HROMADA AVOŠ 12. dubna  Kontrola usnesení Valné hromady AVOŠ z 20. dubna 2010  Priority KV AVOŠ na školní rok 2010/2011.
CPVŠK 2003 Asociace knihoven vysokých škol v roce 2003 Barbora Ramajzlová ČVUT Praha.
Kulatý stůl k přijímacímu řízení ke vzdělávání ve středních školách „Víme, koho přijímáme ?“ Krajský úřad Libereckého kraje odbor školství, mládeže, tělovýchovy.
Přijímací řízení pro školní rok 2011/2012 Přijímací řízení pro školní rok 2011/2012 Výchovní poradci základních a středních škol.
VALNÁ HROMADA AVOŠ 19. dubna Priority KV AVOŠ Důraz na užší spolupráci členů KV AVOŠ – vedoucích sekcí, se školami podle oborového zaměření v průběhu.
1 PORADA ŘEDITELŮ DĚTSKÝCH DOMOVŮ ZŘIZOVANÝCH MORAVSKOSLEZSKÝM KRAJEM A CÍRKEVNÍMI SUBJEKTY ODDĚLENÍ SPRÁVY ŠKOL 4. června 2009.
Implementace EQAVET v ČR
Soukromé vysoké školy do Akreditaci získalo celkem41 SVŠ reálně působí40 SVŠ 1 SVŠ se spojila s VVŠ.
KONFERENCE AŘG ČR PŘEROV-3. DUBNA – 5. DUBNA 2013.
Sněm RVŠ - bod 4.1 RVŠ Sněm RVŠ - bod 4.2 Základní informace: Bilanční a hodnotící zpráva RVŠ za funkční období
Sněm RVŠ1 Přehled činnosti Předsednictva RVŠ za období květen - listopad 2008 (3 řádná zasedání: , a )
Novinky ve specializačním vzdělávání
Závěry ze semináře k problematice strukturovaného studia učitelství KONFERENCE „STRUKTUROVANÉ STUDIUM UČITELSTVÍ“ v Srní.
● Kulatý stůl ke vzdělávání nelékařských zdravotnických povolání Střední a vyšší odborné vzdělávání nelékařských povolání MZ ČR 8. prosince 2014.
VALNÁ HROMADA AVOŠ 14. duben 2015
1 Valná hromada Asociace vyšších odborných škol, AVOŠ Praha, 14. duben 2015 Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Karmelitská 7, Praha 1.
Zápatí prezentace1 IV. celofakultní pedagogická konference
Transformace sociálních služeb: zkušenosti a výsledky Ing. Daniela Lusková Role obcí v transformaci sociálních služeb 25. – , Praha.
1 Cyklus konferencí a seminářů pro nelékařské zdravotnické obory v rámci projektu MZ ČR RNDr. Martin Kalina, Ph.D. Manager Aesculap Akademie B. Braun Medical.
„JAK NA SPOLEČNÉ VZDĚLÁVÁNÍ“ KONFERENCE „JAK NA SPOLEČNÉ VZDĚLÁVÁNÍ“ Karlovy Vary 8. Února 2016.
I NFORMATIVNÍ SCHŮZKA PRO ABSOLVENTY MAGISTERSKÉHO STUDIA Šafránkův pavilon
1 Nové registry a úpravy stávajících registrů pro oblast vysokého školství a další aktuální témata Hlavní změny v oblasti vykazování v souvislosti s přijetím.
Podmínky získávání a uznávání způsobilosti k výkonu zdravotnického povolání Základní legislativa: Zákon č. 96/2004 Sb. Vyhláška č. 394/2004 Sb. o podmínkách.
1 Chystaná novela školského zákona Mgr. Jaroslav Fidrmuc náměstek pro řízení sekce vzdělávání Asociace středních průmyslových škol ČR Špindlerův Mlýn,
Stabilizace sektoru vyššího odborného vzdělávání MŠMT Odbor vyššího odborného a dalšího vzdělávání.
Česká sestra Bc. Tomáš Válek, DiS. Profesní a odborová unie zdravotnických pracovníků, z.s.
Tisková konference zahájení školního roku 2008/2009 MŠMT
Právní okénko Porada s řediteli škol a školských zařízení zřizovaných Libereckým krajem Kořenov 25. – 26. září 2014.
Seminář „Jak dál v přípravě zákona pro nelékařská zdravotnická povolání“ Výstupy z pracovní skupiny pro nelékařská zdravotnická povolání – směřování, cíl.
Harmonizace studia na VOŠ aVŠ Výzva na jednotný vzdělávací systém Valérie Tóthová.
Ministerstvo pro místní rozvoj ČR, Staroměstské náměstí 6, Praha 1 1lll INTEGROVANÝ PLÁN ROZVOJE MĚST v IOP INTEGROVANÝ.
Příklad dobré praxe – Erasmus+
Přijímací řízení na střední školy 2016/2017
Individuální projekt OP VVV
Přijímací řízení na střední školy 2016/2017
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání Olomouckého kraje v rámci OP VVV
Pracovní skupina Vzdělávání
Fakulta zdravotnických studií
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání Libereckého kraje
Přijímací řízení 2017/ Krajský úřad Libereckého kraje
Komplexní systém hodnocení
IMPLEMENTACE KRAJSKÉHO AKČNÍHO PLÁNU
Přijímací řízení na střední školy 2017/2018
První tisková konference ministra Josefa Dobeše
Studijní program Ošetřovatelství
Datová opora pro nastavení cyklu kvality
Přijímací řízení pro školní rok 2010/2011
ZPRÁVA PŘEDSEDKYNĚ O ČINNOSTI AVOš ZA Rok 2017
Modernizace odborného vzdělávání OLOMOUC - pondělí 14. května 2018
Novinky v předškolním vzdělávání
Tvorba ŠAP a jejich návaznost
Seminář P-KAP a EQAVET k Vyšším odborným školám Ing
Místní akční plány vzdělávání Martin Plucha, sekretariát RSK JK
Téma Polytechnické vzdělávání a Infrastruktura
Transkript prezentace:

ZPRÁVA PŘEDSEDKYNĚ O ČINNOSTI AVOš ZA Rok 2016 Ing. Markéta Pražmová VALNÁ HROMADA ASOCIACE VYŠŠÍCH ODBORNÝCH ŠKOL ČR Praha, 4. dubna 2017

Konference Odbornost pro praxi Nové impulsy v oblasti VOŠ schválena novela vyhlášky č. 10/2005 Sb., odst. 5 o VOV s účinností od 1. 9. 2016; přijetí ke studiu na VOŠ musí být ukončeno nejdéle v posledním dni měsíce října (dříve 30. 9.) jednání o standardizaci odborné jazykové zkoušky pro VOŠ na úroveň B2

Prostupnost VOŠ s VŠ Zahájení činnosti sekce projektů a vysokých škol Novela VŠ zákona Dopis rektorům vysokých škol Jednání s představiteli Rady vysokých škol a České konference rektorů Vznik Národního akreditačního úřadu pro VŠ Kulatý stůl k tématu vyššího odborného vzdělávání (14. 12. 2016) Anketa – spolupráce VOŠ s vysokými školami

Příklady spolupráce VOŠ s VŠ VOŠ mající smlouvu o prostupnosti s VŠ VOŠ, jejichž absolventi mohou získat na VŠ bc. vzdělání rozdílný přístup VŠ dle jejich zřizovatele i fakult v uznávání části studia na VOŠ (počet předmětů, stanovení délky studia v bc. programu, výše úhrady) VOŠ, které zajišťují bc. studium pro příslušnou VŠ

Přehled spolupracujících VOŠ s VŠ ZEM 3 Tábor, Mělník, Hořice ZDRAV 4 Plzeň – Karlovarská, Praha 1, Praha 2, Praha 4 HUM 6 VOŠS Ostrava, Brno - Kotlářská, Březnice, Brno – umění a designu, Turnov, Praha 3 – Hollarova TECH 10 Volyně, České Budějovice, Sezimovo Ústí, Ledeč n. S., Štětí, Varnsdorf, Čáslav, Praha 9, Praha 1 – Masná, Olomouc EKO VOŠ cestovního ruchu České Budějovice, Poděbrady, Praha 2 - Podskalská, Jablonec nad Nisou, Uherské Hradiště, Klatovy, Mladá Boleslav, Havířov, PB – Praha 7, Přerov

Aktivity zdravotnické sekce Náročná jednání k pozměňovacím návrhům připravované novely zákona o nelékařských zdravotnických povoláních.

Pilotní ověřování metodiky hodnocení VOŠ Spolupráce s ČŠI Duben – květen 2016 5 VOŠ dle sekcí

Členská základna AVOŠ Sekce AVOŠ, počty členských škol v sekcích Podzim 2016 – elektronický dotazník školám – počet studentů v 1. ročníku ve šk. roce 2016/2017, absolventi, europassy Žádost o informace o dění ve školách – předávat vedoucím sekcí Kontaktní osoba ze školy – aktualizovat údaje a zasílat vedoucímu sekce

Ostatní informace Platforma Comenius AK VOV Nový web asociace VOŠ – sledování zápisů Spolupráce s NIDV a NÚV DZS – program Erasmus+ Odborné vzdělávání

Příprava projektu VOŠ Výzva ve formě šablon Výzva pro VOŠ – zásadní impuls do určitého segmentu regionálního školství, který dosud nebyl podporován Příslib koncepčního rozvoje VOV

Ing. Markéta Pražmová předsedkyně Asociace vyšších odborných škol ČR Děkuji za pozornost. Ing. Markéta Pražmová předsedkyně Asociace vyšších odborných škol ČR