按鍵換頁 Hudba :高山流水! Huang Taisheng narozen v roce 1950 v Taizhou ve východní Číně provincie Jiangsu. Studoval umění na Vysoké škole Tsinghua. Po letech.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
VY_52_INOVACE_DEK_52 B A U H A U S
Advertisements

Klub UNESCO Kroměříž byl založen dne 9. září 1991 představiteli společenského, kulturního a politického života Kroměříže s cílem naplňování programu UNESCO.
Nový rok Vít Jaška 6.C.
Co je estetika?  věda o podstatě a formách tvorby podle zákonů krásy  základ osvojení světa jako tvůrčí,cílevědomé činnosti lidí-estetické osvojování.
Anna Kostenko se narodila v roce 1975 v Kyjevě na Ukrajině, od roku 1991 žila
Čínská filozofie Konfucianismus, Taoismus, nauka o Jin a Jang
CHÙA HUY Ề N KHÔNG Xuan Kong Si Visutý buddhistický klášter.
Obecné poučení o literatuře
Karel Hynek Mácha.
Odpověz: ANO NE 1) věrozvěsti šíří víru 2) 863 přišli bratři Konstantin a Metoděj na Velkou Moravu 3) Velká Morava přijala křesťanství z Franské říše a.
JAPONSKO země vycházejícího slunce Alžběta Ambrožová.
Bambus je rychle rostoucí, dlouhověký druh trávy, vyskytující se v celé střední a jižní Asii
Náboženská mapa současného světa
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Javorník, okres Jeseník REDIZO: NÁZEV: VY_32_INOVACE_587_ Nejstarší písemné památky AUTOR: Mgr. Michaela Vašíčková.
Studijní obor: Sociální činnost
ŠKOLA:Gymnázium, Tanvald, Školní 305, příspěvková organizace ČÍSLO PROJEKTU:CZ.1.07/1.5.00/ NÁZEV PROJEKTU:Šablony – Gymnázium Tanvald ČÍSLO ŠABLONY:III/2.
František Ladislav Čelakovský
Karel a Josef Čapek Štěpánka Bořková Naty Kalousková Terka Koldinská Pája Kormošová Monča Bartůšková 9.A.
Karel Čapek PhDr. Karel Čapek narozen 9. ledna 1890 v Malých Svatoňovicích, zemřel 25. Prosince 1938 v Praze, byl český spisovatel, novinář, dramatik,překladatel.
Příběh vojáka z první světové války
Číslo:VY_32_INOVACE_24_04 Digitální učební materiál vznikl v rámci projektu "Inovace + DVPP", EU peníze do škol, CZ.1.07/1.4.00/ Název: Johann Wolfgang.
Práce s časovou osou 6. třída.
MÍSTO,KDE ŽIJI JE VSETÍN
STAROVĚKÁ ČÍNA.
Byzantská říše Autorem práce, pokud není uvedeno jinak, je Mgr. Marie Toncrová.
Čínská kultura.
Střední průmyslová škola strojnická Olomouc, tř.17. listopadu 49
Karel Hynek Mácha * 16. listopadu 1810 Praha † 6. listopadu 1836 Litoměřice * 16. listopadu 1810 Praha † 6. listopadu 1836 Litoměřice.
Veronika Fröhlichová SŠIE Delta
Číslo: : VY_32_INOVACE_18_06 (20) Digitální učební materiál vznikl v rámci projektu "Inovace + DVPP", EU peníze do škol, CZ.1.07/1.4.00/ Název:
PROJEKT TROPY.
DĚJINY KULTURY Skryté památky českého umění- gotické sochařství a malířství PhDr. Pavlína Mikulcová.
Anežka Dvořáková, Barbora Suchomelová, Vítek Piskač, Matěj Keblovský
Číslo: : VY_32_INOVACE_18_08 (20) Digitální učební materiál vznikl v rámci projektu "Inovace + DVPP", EU peníze do škol, CZ.1.07/1.4.00/ Název:
Představitel geometrické abstrakce a počítačového umění
Edgar Degas MgA. Lukáš Psík
Je jejich stahování legální nebo nelegální??. Autorská práva (copyright) Zabývá se právními vztahy uživatelů a tvůrců autorských děl. Je součástí tzv.
METODICKÝ LIST PRO ZŠ Pro zpracování vzdělávacích materiálů (VM)v rámci projektu EU peníze školám Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Projekt:
Základní škola Ústí nad Labem, Anežky České 702/17, příspěvková organizace Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu: „Učíme lépe a moderněji“
Základní škola a Mateřská škola generála Pattona Dýšina, příspěvková organizace AUTOR: Mgr. Jitka Křížková, MBA NÁZEV: VY_32_INOVACE_1B_06 TÉMA: VYNÁLEZY.
Význam bible OB21-VVP-HUM-CJL-BUJ-L ) úkol: Vytvoř myšlenkovou mapu (co si vybavíš, když se řekne bible):
VY_32_INOVACE_Vac_III_12 Památky UNESCO v ČR Název projektu: OP VK Registrační číslo: CZ.1.07/1.4.00/ OP Vzdělání pro konkurenceschopnost.
Název školyZŠ a ZUŠ J. E. Purkyně Libochovice AutorBc. Jiří Grüner NázevVY_32_INOVACE_07_Počátky hudby TémaPočátky hudby Číslo projektuCZ.1.07/1.4.00/
M ARGARET M EADOVÁ Vypracovaly: Veronika Marešová, Dana Peremská.
Literatura = písemnictví Jeden z druhů umění, písemné záznamy. Rozdělení: a) odborná literatura b) krásná literatura = BELETRIE c) jednací písemnosti (př.
Význam bible OB21-VVP-HUM-CJL-BUJ-M ) úkol: Vytvoř myšlenkovou mapu (co si vybavíš, když se řekne bible):
LITERÁRNÍ DRUHY Literatura se dělí na tři základní druhy – epiku, lyriku a drama. Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného.
 Závazný dokument pro předškolní pedagogy (mateřské školy, přípravné třídy základních škol) a pro zřizovatele vzdělávacích institucí (od )
Malba podle Clauda Moneta Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblastESV - Komunikace vizuálního umění se znakovými.
Marco Polo Milion Hana Kratochvílová, Veronika Němcová, HKS Bc.
ZŠ Masarykova, Masarykova 291, Valašské Meziříčí Autor
VY_32_INOVACE_41 DĚJINY KULTURY. VY_32_INOVACE_41 DĚJINY KULTURY.
Česká opera Název školy: Základní škola Karla Klíče Hostinné Autor: Mgr. Renáta Jehličková Název: VY_32_INOVACE_09_C_09_ČESKÁ OPERA Téma: HUDEBNÍ NAUKA.
Graffiti Název školy Základní škola a mateřská škola Libchavy
Název školy ZŠ J. E. Purkyně Libochovice a ZUŠ Autor Bc. Jiří Grüner
SOCHA DO VEŘEJNÉHO PROSTORU
VY_12_INOVACE_C7.02 Autor: Mgr. Nováková Jana
ČÍNSKÁ FILOSOFIE I Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/
Náboženská mapa současného světa
Visutý buddhistický klášter
IMPLEMENTACE KRAJSKÉHO AKČNÍHO PLÁNU
ve francouzské části Švýcarska
ZŠ Hladké Životice okres Nový Jičín, příspěvková organizace
Základní škola Ústí nad Labem, Anežky České 702/17, příspěvková organizace   Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu: „Učíme lépe a moderněji“
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Dolní Benešov
ČÍNA.
PŘÍRUČKA ČESKÝCH BÁSNÍKŮ, SPISOVATELŮ A HERCŮ
ve francouzské části Švýcarska
POEZIE V ČESKÉ LITERATUŘE PRVNÍ POLOVINY 20. STOLETÍ
Zpracovala: Mgr. Věra Kreuzová
Transkript prezentace:

按鍵換頁 Hudba :高山流水!

Huang Taisheng narozen v roce 1950 v Taizhou ve východní Číně provincie Jiangsu. Studoval umění na Vysoké škole Tsinghua. Po letech úsilí je uznáván jako průkopník přírodního umění – carving listů - mikrorytí. V roce 1994 poté, co jeho díla byla shromážděna, mu byl udělen certifikát do Guinnessovy knihy rekordů v Šanghaji. Taisheng byl inspirován zchátralým listem, jehož žilky vypadaly jako mapa Číny. Rytí na tenké, křehké, mokré a měkké listy se zdálo být nemožným úkolem na samém začátku, ale nikdy se nevzdal. S nepolevujícím úsilím a s pomocí biologických expertů, Huang přišel se speciálním biologickým řešením. Kromě namáčení, musí vybrané listy projít několik desítek procesů před přeměnou na krásná uměleckká díla, včetně jirchářství, ořezávání, rytí, broušení, žehlení a bělení. Témata jeho děl spadají do různých kategorií: historické postavy, jako Konfucius a Shakespeare, čínské kaligrafie a malby, buddhismus, představitelé politiky i kultury. V roce 1996 byl Huangu Taishengovi udělen čestný titul UNESCO v oblasti "čínských lidových umění a řemesel“.

volný překlad a editace JaninaS