NZZ – Nová závěrečná zkouška IPN Dana Kočková, NÚOV MŠMT,

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
POSPOLU Podpora spolupráce škol a firem se zaměřením na odborné vzdělávání v praxi T. Vencovská.
Advertisements

Vzdělávání pro konkurenceschopnost Obecně Řídícím orgánem je MŠMT Řídícím orgánem je MŠMT Založen na principu partnerství Založen na principu partnerství.
Monitor Projekt Gymnázia Nymburk podpořený z prostředků ESF.
RVP a jejich transformace do školních vzdělávacích programů 1. díl Tvorba a ověřování pilotních školních vzdělávacích programů na vybraných SOŠ a SOU Projekt.
Nové možnosti v gymnaziálním vzdělávání Martin Mach.
PORADENSTVÍ ŠKOLA POVOLÁNÍ PŠP Zdokonalení diagnostického a poradenského systému v oblasti vzdělávání a volby povolání.
Výstupy projektu Ing. Marek Vochozka, MBA, Ph.D.
Národní soustava povolání III Konference Národní soustava povolání - moderní nástroj světa práce Fond dalšího vzdělávání, Na Maninách 20, Praha.
Systémová podpora profesionálního výkonu sociální práce
Posilování sociálního dialogu s důrazem na zvládání krizové situace při vzniku násilí na pracovištích, zejména zdravotnických zařízeních a zařízeních sociálních.
Rozvoj Národní soustavy kvalifikací podporující propojení počátečního a dalšího vzdělávání Systémový projekt (NSK – Národní Soustava Kvalifikací)
Národní tým expertů ECVET Národní tým expertů ECVET Šíření a podpora evropského nástroje pro zvýšení kvality mobilit ECVET a jeho zavádění.
Další vývoj přiřazování kvalifikací k EQF v České republice Miroslav Kadlec, Praha,
Projekt 3.3 „Partnerství pro budoucnost“. Úvodní informace o projektu Projekt byl úspěšně předložen Karlovarským krajem v rámci výzvy SROP, priority 3.
NOVÁ ZÁVĚREČNÁ ZKOUŠKA PRO VŠECHNY ŽÁKY UČEBNÍCH OBORŮ Závěrečná konference,
Nová závěrečná zkouška ve spolupráci škol a firem POSPOLU Olga Kofroňová, NÚV
Implementace ECVET v České republice. HLAVNÍ ZÁSADY ECVET Nástroj k podporování mobility Využití v počátečním i dalším vzdělávání Podpoření stáží v ČR.
Podpora odborného vzdělávání je prioritou i po sloučení NÚOV s VÚP a IPPP Miroslav Procházka Miroslav Procházka Telč
Střední školství a trh práce Akční program podpory odborného školství.
Evropský sociální fond - jedinečná příležitost k financování rozvoje lidských zdrojů ve výzkumu a vývoji Projekt Centrum manažerských dovedností ve vědě.
Organizační struktura
0350 – Podpora nových vzdělávacích metod v systému vzdělávání ČMKOS Žadatel: ČMKOS Partner: AIVD Mgr. Dušan Martinek
Projekt „Posilování sociálního dialogu – prevence násilí na pracovišti“ Ing. Michael Tauš Hlavní manažer projektu.
CZ / /0003 Digitalizace – digitální vysílání jako nová technologie a nový trh Hermes o.s. Czech Digital Group, Newton College Jan Vávra,
OSTRAVA 26. – 27. DUBNA 2012 ŘEŠENÍ PROJEKTU UNIV 2 KRAJE V MORAVSKOSLEZSKÉM KRAJI 10. KRAJSKÁ KONFERENCE PROJEKTU Jana Bydžovská.
Konference projektu UNIV 2 KRAJE ve Zlínském kraji PhDr. Helena Marinková, Ph.D.
STAV VÝVOJE A VYBRANÉ SOUVISLOSTI NÁRODNÍ SOUSTAVA KVALIFIKACÍ STAV VÝVOJE A VYBRANÉ SOUVISLOSTI.
Projekt „Vzdělaný zastupitel“ Podpora volených představitelů měst a obcí Jaromír Jech výkonný místopředseda Svazu XIII. celostátní finanční konference.
Konference projektu UNIV 2 KRAJE v Královéhradeckém kraji PhDr. Helena Marinková, Ph.D.
Národní soustava kvalifikací Semináře ve spolupráci s UNIV3 Seč, říjen 2015 Ing. Zorka Husová, NÚV Projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem.
KURIKULUM S Podpora plošného zavádění školních vzdělávacích programů v odborném vzdělávání.
Název kapitoly Název podkapitoly Text Operační program Výzkum, vývoj a vzdělávání Seminář pro žadatele IROP.
Projekt IVOŠ Inovace a modernizace vzdělávacích programů VOŠ Operační program: Vzdělávání pro konkurenceschopnost Oblast podpory: Vyšší odborné vzdělávání.
Projektový záměr Podpora pedagogů MŠ Odborná diskuze MŠMT,
STRATEGICKÉ PLÁNOVÁNÍ ROZVOJE VZDĚLÁVACÍ SOUSTAVY LIBERECKÉHO KRAJE (projekt KAP LK) ÚVODNÍ KONFERENCE.
Nová závěrečná zkouška 2 Individuální projekt národní.
KLÍČ Klíčové kompetence v počátečním vzdělávání Barbara Čechová Výzkumný ústav pedagogický v Praze.
Most, 24. ledna 2008 Univerzita půl třetího věku Závěrečný seminář Mgr. Jaroslava Barbara Sporková
Nová závěrečná zkouška 2 Individuální projekt národní Kulatý stůl, MŠMT,
Úvodní konference projektu Kreativní a kompetentní učitel CZ.1.07/1.3.06/ Třeboň, 7. září 2010.
Projekt „Inovace vzdělávacího programu Inovace vzdělávacího programu VOŠS Ostrava a rozšíření o kombinovanou formu vzdělávání Mgr. Michaela Holaňová.
Systém DVPP Národní institut pro další vzdělávání Jiří Nekola, Miloslav Vyskočil.
KRAJSKÝ AKČNÍ PLÁN ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ Martina Vojtěchová
Tisková konference zahájení školního roku 2008/2009 MŠMT
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Oblast podpory 1.1 – Zvyšování kvality ve vzdělávání.
Příprava OP VVV – PO VŠ Adam KRČÁL Skupina pro výzkum a vysoké školství MŠMT 08/02/2013.
Uznávání výsledků neformálního vzdělávání a informálního učení v sítích škol poskytujících vzdělávací služby pro dospělé Projekt je financován Evropským.
Uznávání výsledků neformálního vzdělávání a informálního učení v sítích škol poskytujících vzdělávací služby pro dospělé Projekt je financován Evropským.
Kurikulum G Mgr. Lucie Hučínová-Slejšková, PhDr. Stanislava Krčková.
1 PROJEKT UNIV 2 KRAJE Školy jako centra celoživotního učení Jana Bydžovská KULATÝ STŮL MŠMT – PŘEDSTAVENÍ INDIVIDUÁLNÍHO NÁRODNÍHO PROJEKTU
1 Systémový rámec terciárního vzdělávání a rozvoje lidských zdrojů ve výzkumu a vývoji Individuální projekty národní Skupiny pro výzkum a vysoké školství.
Národní ústav odborného vzdělávání Aktuální úkoly v příštím období Jitka Pohanková Celostátní seminář ředitelů středních průmyslových škol Špindlerův Mlýn,
Podpora vzdělávání prostřednictvím OP Rozvoj lidských zdrojů a OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost Ing. Jan Vitula MŠMT.
UPLATNITELNOST A PODPORA TECHNICKÉHO VZDĚLÁVÁNÍ INOVATIVNÍMI METODAMI Projekty Národního ústavu pro vzdělávání Jana Bydžovská KONFERENCE SOŠ TŘINECKÝCH.
Individuální projekt OP VVV
Podpora krajského akčního plánování
Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST PhDr. Kateřina Pösingerová, CSc.
Projekt „Posilování sociálního dialogu – prevence násilí na pracovišti“ Ing. Michael Tauš Hlavní manažer projektu.
Úvodní konference projektu UNIV 2 KRAJE, PRAHA
Typ projektu Individuální, národní
Pilot ZUŠ „Podpora činnosti základního uměleckého školství
KURIKULUM S Podpora plošného zavádění školních vzdělávacích programů v odborném vzdělávání.
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Výzva k předkládání žádostí
Hlavní manažér SP Kvalita I
Bc. Petra Karbanová Krajská metodička projektu APIV B
Workshop projektu systémová podpora sociální práce v obcích na téma:
Organizační struktura
Vítejte na třetí místní konferenci
Podpora procesů uznávání
Transkript prezentace:

NZZ – Nová závěrečná zkouška IPN Dana Kočková, NÚOV MŠMT,

Typ projektuIP - národní Prioritní osa4a Systémový rámec celoživotního učení Oblast podpory4a.1 Systémový rámec počátečního vzdělávání Doba realizace 2008 – 2011 Rozpočet Kč

Cíl projektu Standardizace závěrečné zkoušky v oborech vzdělání s výučním listem a její implementace do systému odborného vzdělávání v ČR v období realizace kurikulární reformy v odborném vzdělávání.

SP Kvalita I – NZZ Výstupy: Příprava jednotných zadání pro obory vzdělání kategorie H (70 JZZZ ve šk. r. 2007/08) Ověřování realizace NZZ na pilotních školách (247 škol, 687 školoborů ve šk. r. 2007/08) Vývoj Koncepce NZZ – Publikace, květen 2008 Kladné hodnocení výsledků projektu ze strany MŠMT, odborných škol, odborníků z praxe a sociálních partnerů.

Návrh projektu IPN – vývoj Odborná diskuse k projekt. záměru Doba realizace2008 – 2013 Rozpočet160 mil. Kč Jednání s nám. Kitzbergerem – Doba realizace2008 – 2011 Rozpočet75,6 mil. Kč

IPN NZZ Výstupy: Příprava jednotných zadání pro obory kateg. H a E ve vazbě na Koncepci NZZ a NSK Plošná realizace NZZ na všech školách Informační systém NZZ Vzdělávání tvůrců JZZZ a realizátorů na školách Vývoj Koncepce NZZ – z hlediska plošné realizace a s ohledem na obory E

IPN NZZ Po skončení projektu bude školský terén připraven pro celoplošnou realizaci nové závěrečné zkoušky na všech školách v ČR a budou naplněny legislativní podmínky pro uzákonění NZZ.

NZZ Příprava jednotných zadání pro obory kateg. H a E ve vazbě na RVP 1. až 3. vlny Plošná realizace NZZ na všech školách Standardní režim každoroční aktualizace JZZZ bude nastaven od šk. r. 2014/15 v rámci hlavní činnosti PŘO MŠMT.

Aktivita 1 Příprava jednotných zadání 44,7 % (školy, odborníci z praxe) Výstup - Jednotná zadání uložená v databázi informačního systému NZZ: JZZZ pro obory H 2008/9 – 2010/11 (celkem 236) JZZZ pro obory E 2009/10 – 2010/11 (celkem 45) Spolupráce odborníků ze škol, zástupců zaměstnavatelů a pracovníků NÚOV – cca 1250 osob

Aktivita 2 Vytvoření informačního systému NZZ 15,3 % (dodavatel, experti ICT) Výstup – Internetový informační systém portálové formy pro jednotná zadání: -Modul pro distribuci JZZZ na všechny školy v bezpečnostním režimu -Modul pro sběr dat o realizaci JZZZ -Modul pro tvorbu demoverzí součástí JZZZ jako podkladů pro e-lerningové vzdělávání -Modul pro správu banky úloh a témat JZZZ -Modul pro podporu výměny zkušeností

Aktivita 3 Plošná realizace ve školách 16,5 % (školy, metodici) Výstup – Metodické a koncepční materiály pro přípravu a realizaci NZZ: JZZZ kat. H 2008/09 až 2010/11 do všech škol JZZZ kat. E 2009/10 až 2010/11 – ověřování Metodiky pro tvůrce JZZZ kat. H a E Metodiky pro školy k realizaci JZZZ pro obory H a E Dotazníková šetření a jejich vyhodnocení Monitoring průběhu NZZ Ověřování nosnosti koncepce NZZ

Aktivita 4 Vzdělávací aktivity 10,3 % (školy, lektoři) Výstup – Semináře pro tvůrce JZZZ a realizátory NZZ na školách: Práce s informačním systémem NZZ pro editory a autory JZZZ Realizace závěrečné zkoušky podle JZZZ (za obor) pro vyučující Počet seminářů – 134 Počet proškolených osob – 4 530

Řízení projektu a publicita 13,1 % (manžeři projektu, dodavatel PR) Řídící tým MŠMT – koordinace, monitorování, hodnocení Realizační tým – řízení projektu v NÚOV Publicita projektu: Informační akce Informační a komunikační materiály Propagační předměty Tiskové a mediální zprávy

Rizika projektu Časový skluz při zahájení projektu může ohrozit realizaci JZZZ ve školách ve šk. r. 2008/09 Snížení nákladů na vývoj informačního systému představuje vážné bezpečnostní riziko ztráty a zcizení dat

Přidaná hodnota projektu Zkvalitnění závěrečné zkoušky - srovnatelnost výstupů mezi školami - transparentnost vazeb na kvalifikace - zvýšení objektivity hodnocení - zvýšení objektivity hodnocení - soulad s kurikulární reformou Zvýšení participace zaměstnavatelů na počátečním odborném vzdělávání Zvýšení participace zaměstnavatelů na počátečním odborném vzdělávání Zvýšení prestiže závěrečné zkoušky, vyšší motivace žáků Zvýšení prestiže závěrečné zkoušky, vyšší motivace žáků