Benefity. Výhody poskytování benefitů pro zaměstnavatele:  úspora mzdových nákladů s ohledem na daňové úlevy  účinný nástroj personálního managementu.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Řízení lidských zdrojů
Advertisements

Motivace Jak si udržet zaměstnance? Co motivuje zaměstnance, rozvíjí jejich vztah k firmě? vztahy na pracovišti pracovní prostředí systém řízení výkonnosti.
Rozhodování výrobce a spotřebitele o vhodných bankovních produktech a službách v podmínkách hospodářské krize Ing. Tomáš Krajíček.
Finanční gramotnost Fynanční gramotnost
MZDA.
DAŇ Z PŘÍJMŮ ZE ZÁVISLÉ ČINNOSTI
Daňová a právní praxe zaměstnaneckých výhod
O FIRMĚ DATALIFE PROFESIONÁLNĚ spolupracujeme s těmi nejlepší finančními společnostmi na trhu jak u nás tak v zahraničí. společnost Datalife nabízí profesionální.
Benefity  - efektivní investice do zaměstnanců aneb jak zvýšit jejich motivaci k pracovnímu výkonu Kiekert CS, s.r.o., září 2007.
Benefity efektivní investice do zaměstnanců aneb jak zvýšit jejich motivaci k pracovnímu výkonu © Siemens VDO Automotive AG 2007 | SV HR TRU.
Vzdělávací materiál vytvořený v projektu OP VK Název školy:Gymnázium, Zábřeh, náměstí Osvobození 20 Číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu:Zlepšení.
Daňová a právní praxe zaměstnaneckých výhod
- manažerská práce je závislá na lidských zdrojích - manažeři uskutečňují cíle podniku prostřednictvím svých spolupracovníků - personální management se.
BENEFITY PRAHA Lesy České republiky, s.p.
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona:III/2 Č. materiálu VY_32_INOVACE_246.
Služby.
Generali pojišťovna Penzijní připojištění se státním příspěvkem.
Odměňování a stimulace
Vzdělávací materiál vytvořený v projektu OP VK Název školy:Gymnázium, Zábřeh, náměstí Osvobození 20 Číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu:Zlepšení.
ŠKOLA: STŘEDNÍ ŠKOLA PRÁVNÍ – PRÁVNÍ AKADEMIE, S.R.O. TYP ŠABLONY: III/2 INOVACE A ZKVALITNĚNÍ VÝUKY PROSTŘEDNICTVÍM ICT PROJEKT: CZ.1.07/1.5.00/
Implementace systému flexibilních benefitů
Od péče o zaměstnance k benefitům.
Vážení obchodní partneři, V souvislosti se zákonem č. 261/2007 Sb., o stabilizaci veřejných rozpočtů si Vám dovolujeme ukázat přehled dopadů tohoto zákona.
Personální funkce Ekonomika a řízení podniku 2008/2009 Seminář č. 6 JUDr. Martin Landa.
Zaměstnanecký benefit
Tomáš Rozsypal, A09N0169P, obor Finanční informatika a statistika.
Účelové stravování Střední odborná škola Otrokovice
Příjmy z kapitálového majetku Příjmy z kapitálového majetku vymezuje z hlediska FO § 8 ZDP, jsou jimi: podíly na zisku (dividendy) z majetkového podílu.
Oskarovy Flexibilní Benefity. Čeho chceme dosáhnout? Dlouhodobé plnění firemních cílů Jaké schopnosti k tomu potřebujeme? Schopnost oslovit, zaměstnat.
Jak na nové členy ? Sekce pro práci s členskou základnou Martin Vacek
MARKETINGOVÝ MIX.
Příjmy z kapitálového majetku Příjmy z kapitálového majetku vymezuje z hlediska FO § 8 ZDP, jsou jimi: podíly na zisku (dividendy) z majetkového podílu.
Věra Machová Gymnázium Uherské Hradiště
Mikro a makroekonomické aspekty tělesné kultury
PRACOVNÍ PRÁVO Péče o zaměstnance JUDr. Petr Čechák, Ph.D.
Škola: Střední škola právní – Právní akademie, s.r.o. Typ šablony: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Projekt: CZ.1.07/1.5.00/
TÉMA 10 VÝDAJE NA SOCIÁLNÍ ZABEZPEČENÍ. Člověk se dostane v životě do nesnází, v nichž potřebuje pomoc a podporu - peněžní, věcnou i jinou POMOC může.
ČÍSLO PROJEKTU:CZ.1.07/1.5.00/ NÁZEV PROJEKTU:ICT ve výuce OZNAČENÍ MATERIÁLU:VY_32_INOVACE_EKO_87 ROČNÍK: 4. VZDĚLÁVACÍ OBOR:65-42-M/01 HOTELNICTVÍ.
ODMĚŇOVÁNÍ PRACOVNÍKŮ
PÉČE O PRACOVNÍKY.
MOTIVAČNÍ PROGRAM PRACOVNÍKŮ
Ing. Miroslav Sponer, Ph.D. - Základy financí1 Ostatní finanční zprostředkovatelé a subjekty působící na finančním trhu.
Téma 8 Mzdový systém podniku a jeho tvorba
1 Výběr a přijímání zaměstnanců. 2 Výběr a přijímání zaměstnanců : Je realizováno na základě jednotné metodiky přijímacího pohovoru, jehož základem je.
Terciární vzdělávání. Struktura Vysokoškolské (5A, 6) Vyšší odborné (5B) – 1992/93, 1995/96 Třístupňová struktura vysokoškolského vzdělávání: bakalářský.
Téma 7 Mzdový systém podniku a jeho tvorba
Název školy : Základní škola a mateřská škola, Název školy : Základní škola a mateřská škola, Svoboda nad Úpou, okres Trutnov Svoboda nad Úpou, okres Trutnov.
Daňové aspekty využívání zaměstnaneckých výhod Autor: Frederik Frey Vedoucí: Ing. et Ing. Pavel Semerád, Ph.D.
POVINNÉ A NEPOVINNÉ POJIŠTĚNÍ Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Alena Hůrková. Dostupné z Metodického portálu
Projekt MŠMTEU peníze středním školám Název projektu školyICT do života školy Registrační číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ ŠablonaIII/2 Sada41 AnotaceSociální.
Nové Zámky – poskytovatel sociálních služeb, příspěvková organizace.
ROZPOČET Mgr. Michal Oblouk. ROZPOČET seznam veškerých plánovaných výdajů a příjmů porovnání pravidelných příjmů a výdajů, rozdělování a užití peněz druhy:
ODMĚŇOVÁNÍ ZAMĚSTNANCŮ (základní pojmy) VY_32_INOVACE_11_1_5 ODMĚŇOVÁNÍ ZAMĚSTNANCŮ (základní pojmy) Autor: Ing. Jana Rauscherová Zkvalitnění výuky na.
DUM - Digitální Učební Materiál TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM A STÁTNÍM ROZPOČTEM ČESKÉ REPUBLIKY. Registrační číslo: CZ.1.07/1.5.00/
Makroekonomické aspekty demografického vývoje doc. Ing. Miroslav Kuře, CSC., Ing. Lucie Marková, Ph.D. SVŠES.
Aktualizace organizační struktury ÚMČ
PENZIJNÍ PŘIPOJIŠTĚNÍ
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Služby.
PENZIJNÍ PŘIPOJIŠTĚNÍ
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu
Zaměstnanecký benefit
Veřejné finance Mgr. Oldřich Hájek.
Mgr. Veronika Vaňousová Datum vytvoření: Vyučovací předmět:
Důchodové pojištění a jeho produktové modifikace
Integrovaná střední škola, Hodonín, Lipová alej 21, Hodonín
Autor: Mgr. Yvetta Kałužová
Účtování se zaměstnanci - účtová třída 3 účtová skupina 33
Účtování se zaměstnanci účtová třída 3
Benefity.
Transkript prezentace:

Benefity

Výhody poskytování benefitů pro zaměstnavatele:  úspora mzdových nákladů s ohledem na daňové úlevy  účinný nástroj personálního managementu přispívající ke zvýšení loajality, motivace a produktivity, snížení fluktuace a s tím souvisejících nákladů  zvýšení image a atraktivity společnosti zaměstnavatele

Výhody pro zaměstnance:  získání atraktivních finančních i naturálních prostředků zvolenou formou,nezatížených daňovými odvody (sociální a zdravotní)  využití množstevních slev které dostane od poskytovatele většiny těchto finančních či naturálních plnění zaměstnavatel v porovnání se situací, kdy by například penzijní připojištění sjednával zaměstnanec individuálně „za své peníze“  při dobrém provázání systému benefitů s bonusovými programy získá zaměstnanec přímou kontrolu nad částí svých příjmů v závislosti na svém výkonu

Druhy zaměstnaneckých benefitů  Zdravotní péče (závodní lékařská péče, individuelní zdravotní péče )  Volný čas (společenské akce, sportovní akce, fitness, kultura, dovolená )  Sociální mix (stravování, občerstvení ve firmě, dárky, nákupy produktů zaměstnavatele)  Finanční služby (životní pojištění, penzijní připojištění, fondy, pojištění majetku, pojištění automobilu)  Profesní zázemí (výpočetní technika, telekomunikační služby, doprava, pracovní oblečení a reprezentativní pomůcky, prádelna, čistírna )

Aplikace Benefitů ve firmě může probíhat :  plošně (pro všechny zaměstnance)  v závislosti na hierarchické pozici ve firmě  formou „cafeterie“, kdy si zaměstnanec sám zvolí pro něj nejatraktivnější formu mixu benefitů (což bývá zpravidla limitováno počtem benefitů či rozpočtem pro každého jednoho zaměstnance na dané období)

Peněžní benefity :  příspěvek na stravování,  Příspěvek na zdraví a sport  příspěvky na kulturu a rekreaci,  příspěvek na ubytování a dopravu,  příplatek k nemocenské,  zaměstnanecké akcie,  penzijní a životní připojištění,  zvýhodněné půjčky,  Vzdělávací kurzy, školení  používání automobilu či mobilního telefonu i pro soukromé účely,  dary k životním i jiným výročím,  naturálie – produkty firmy aj. 

Nepeněžní benefity :  nadstandardní dovolená,  volno pro zařizování nebo léčení,  pružná pracovní doba,  práce z domova aj.