Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Benefity  - efektivní investice do zaměstnanců aneb jak zvýšit jejich motivaci k pracovnímu výkonu Kiekert CS, s.r.o., září 2007.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Benefity  - efektivní investice do zaměstnanců aneb jak zvýšit jejich motivaci k pracovnímu výkonu Kiekert CS, s.r.o., září 2007."— Transkript prezentace:

1 Benefity  - efektivní investice do zaměstnanců aneb jak zvýšit jejich motivaci k pracovnímu výkonu
Kiekert CS, s.r.o., září 2007

2 Benefity jako pozitivní motivace zaměstnanců
Představení firmy Kiekert Kdo jsme Co vyrábíme

3 Vize Naše vize Kiekert je v současné době největším světovým výrobcem zámků a systémů zamykání dveří automobilů.Tuto pozici chceme v rostoucí celosvětové konkurenci udržet a pomocí vývoje nových výrobků, zejména dveřních modulů a mechatronických otevíracích a zamykacích systémů ještě posílit. Naším cílem je do roku 2010 zdvojnásobit dosažený obrat roku 2005.

4 Filozofie Naše filosofie
Neustálým zlepšováním všech našich činností ve všech oblastech a organizačních jednotkách chceme průběžně zajišťovat spokojenost našich zákazníků jako náš prvořadý cíl. Toho můžeme dosáhnout pouze tak, že budeme neustále rozvíjet naše klíčové kompetence, to znamená stálou technickou a technologickou inovaci všech našich výrobků a vlastní vývoj veškerých montážních, zkušebních a testovacích zařízení a technologií. To vše v úzké spolupráci s našimi klíčovými dodavateli, představujícími naprostou špičku ve svém oboru.

5 Podnikatelské zásady Naše podnikatelské zásady
Základními a nedílnými principy, na nichž je postavena naše firemní kultura, jsou trvalé a neustálé zlepšování kvality našich výrobků a veškerých našich činností, zajištění spokojenosti našich zaměstnanců a ochrana jejich zdraví a životů a samozřejmě provádění veškerých našich činností v souladu s potřebami a ochranou životního prostředí. K tomu máme vybudován a zaveden integrovaný systém řízení kvality, který plně odpovídá požadavkům norem ISO TS a ISO Všechny naše podniky v celém světě jsou certifikovány podle těchto norem.

6 Firemní kultura Z pohledu zaměstnance Cítím se v téhle firmě :
spokojeně ? nespokojeně ? je mi lhostejná ?

7 Z pohledu zaměstnance Pokus o definici : - souhrn pracovních podmínek,
pracovních vztahů, firemních zásad (systému řízení), motivačních faktorů podle kterých si zaměstnanec vytváří svůj vztah (stupeň loajality) ke svému zaměstnavateli

8 Firemní kultura Dvě hesla z politiky jakosti firmy Kiekert :
Každý zaměstnanec je povinen každou činnost,kterou vykonává,provádět od začátku až do konce kvalitně Pouze spokojený a vysoce motivovaný zaměstnanec je schopen tento cíl dlouhodobě plnit.

9 Zpětná vazba Klíčová otázka :
Zná vedení firmy SKUTEČNÝ stav věcí ve své firmě ? (vycházejme z toho, že jej chce znát..) Příklady Kiekert (organizační změna, zavedení SAP HR, spokojenost se štábními útvary…)

10 Umíme ji změřit? Co umíme změřit (porovnat) ? Spokojenost zákazníků
Spokojenost zaměstnanců

11 Spokojenost zaměstnanců
Měřena mírou fluktuace, která vyjadřuje i spokojenost zaměstnanců. Provádíme pravidelně roční porovnání míry fluktuace s významnými firmami v regionu, kdy míra fluktuace v naší firmě patří k nejnižší v Pardubickém kraji. Název firmy Míra fluktuace v roce 2006 v % KIEKERT - CS 21,5 Panasonic PCE 19 Foxconn 30 JTEK 50 Ronal 40 Kayaba

12 Benefity poskytované firmou K-CS
Benefity jsou chápány jako součást systému odměňování a nástroj stabilizace zaměstnanců.

13 Druhy benefitů 1. Mimořádně zvýhodněné benefity
Příspěvky na penzijní připojištění ve výši 3 % z hrubé mzdy - max. 1000,- Kč (620 zaměstnanců + příspěvky 4,4 Mil Kč ročně) Příspěvky na životní pojištění – určené pro stabilizaci vybraných pracovníků ve výrobě a vývoji Příspěvky na doškolování zaměstnanců (jazyková výuka, VŠ) Příspěvky na stravování

14 Druhy benefitů 2. Benefity ze sociálního fondu/smluvní benefity
Kulturní a sportovní akce Půjčky zaměstnancům až do výše ,- Kč Služební automobily i pro soukromé účely Firemní maséři zdarma Příspěvky na bydlení pro zaměstnance Slevové bonusy až do výše 10% při nákupu zahraničních zájezdů u CK Čedok, Eximtours a Fischer pro zaměstnance a rodinné příslušníky Slevové bonusy až do výše 10/ při nákupu osobních vozidel Škoda, VW, Opel u vybraných prodejců Slevové bonusy až do výše 15% ve Fitness Centrech, Salonech krásy a zdraví Slevy ve zdravotních zařízeních (Nemocnice Partus)

15 Druhy benefitů 3. Další nemzdová plnění
Dárkové kupony na nákup vybraného spotřebního zboží Věrnostní a stabilizační bonusy Bezplatné právní poradenství v oblasti občanského, rodinného a obchodního práva

16 Analýza zaměstnaneckých výhod
Je prováděna interní analýza poskytovaných zaměstnaneckých výhod včetně externí analýzy trhu, a to u nejvýznamnějších výrobních firem regionu. Výstupy z těchto analýz jsou následně aplikovány do objemu a obsahu programu zaměstnaneckých výhod s cílem omezit případné odchody klíčových pracovníků ke konkurenčním společnostem.

17 Úspěchy firmy Kiekert v oblasti personální práce
Za období 2005 – 2006 1.místo v soutěži Firma kraje za rok 2005 (pořadatel Pardubický kraj) 2.místo v soutěži Firma kraje za rok 2005 (pořadatel INC – projekt Mosty) 3.místo v soutěži Zaměstnavatel roku 2006 (pořadatel AXA, Pardubický kraj)

18 Závěr Máte benefit, který my nemáme? Pokud ano … diskuse
Pokud ne … děkuji za pozornost


Stáhnout ppt "Benefity  - efektivní investice do zaměstnanců aneb jak zvýšit jejich motivaci k pracovnímu výkonu Kiekert CS, s.r.o., září 2007."

Podobné prezentace


Reklamy Google