Národní koordinační mechanismus pátrání po pohřešovaných dětech …..rychlé a úspěšné nalezení pohřešovaných dětí.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Podpora plánování rozvoje sociálních služeb formou založení odborných partnerství CZ.1.04/3.1.03/
Advertisements

Zdravé pracoviště bez rozdílu věku MVD, 28. dubna 2016 ing. Radka Sokolová, místopředsedkyně ČMKOS, místopředsedkyně Rady vlády pro BOZP
Závěrečná konference: „ INDIVIDUÁLNÍHO PROJEKTU MĚSTA CHEBU NA ZMĚNU SITUACE SOCIÁLNĚ VYLOUČENÝCH OBYVATEL MĚSTA, ZEJMÉNA OBYVATEL SÍDLIŠTĚ ZLATÝ VRCH“
Programový rámec Operační program Zaměstnanost (OP ZAM) pro Strategický plán rozvoje území OTEVŘENÉ ZAHRADY JIČÍNSKA z. s. na období
ZÁSADY PRVNÍ POMOCI Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Ludmila Jakubcová. Dostupné z Metodického portálu ;
Přístupy k péči o staré občany v zahraničí a u nás.
Název SŠ:SOU Uherský Brod Autor:Mgr. Marie Havránková Název prezentace (DUMu): Prostě sdělovací styl – styl běžné každodenní komunikace Název sady:Funkční.
Krajské ředitelství policie Olomouckého kraje Odbor cizinecké policie 10. ledna 2013.
Mapování potřeb regionů ve vztahu k činnosti středisek výchovné péče a zařízení ústavní a ochranné výchovy POHLEDEM PRACOVNÍKŮ ORGÁNŮ SOCIÁLNĚ PRÁVNÍ OCHRANY.
„MEZIMO“ Podpora znevýhodněné mládeže k posílení pracovní integrace, dalšího vzdělávání či odborné přípravy prostřednictvím mezinárodní mobility Projekt.
Příspěvek na péči v působnosti Úřadu práce ČR Seminář „Zdravotně postižení - příspěvek na péči. Jak dál?“ Poslanecká sněmovna parlamentu ČR.
Integrated and Planned Enforcement of Environmental Law Phare Twinning Project CZ03/IB/EN/01 KOMUNIKACE Vnitřní předpisy ČIŽP Martin Baranyai ČIŽP – Hradec.
Podpora odborných partnerství v sociálních službách, existuje ano či ne?
Projekt Zvyšování kvality života uživatelů sociálních služeb se zdravotním postižením ve Zlínském kraji je spolufinancován Evropským sociálním fondem prostřednictvím.
Policie České republiky PREVENCEPREVENCE. Preventivně informační skupiny PREVENCEPREVENCE spolupráce se sdělovacími prostředky informační servis z oblasti.
Aktivity a projekty Lísky na podporu spolupráce v regionu Pomáháme lidem porozumět přírodě a být dobrými hospodáři přírodního i kulturního dědictví.
Komise pro podmíněné propuštění (KPP) Společný projekt PMS CR, VS ČR a Českého helsinského výboru.
Asistent pedagoga jako nástroj pro inkluzivní vzdělávání Mgr. Lucie Macků.
Sekce pro školy a neziskovky Gabriela Kaločová
Raná péče. terénní, popřípadě ambulantní služba poskytovaná dítěti a rodičům dítěte ve věku do 7 let, které je zdravotně postižené, nebo jehož vývoj je.
Anotace Prezentace pro žáky k finanční gramotnosti, seznámení s podobou Eurobankovek. AutorČekalová Sylva JazykČeština Očekávaný výstup Vyjasnění pojmů.
VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST ZKUŠENOSTI S PODPOROU ESF VE VELKÉ BRITÁNII.
Spolupráce Policie ČR s Orgánem sociálně právní ochrany dítěte při řešení problematiky domácího násilí Krajské ředitelství Policie ČR Jihomoravského.
VENKOVSKÁ TRŽNICE III. Projekt pro 13. kolo výzvy Programu rozvoje venkova Opatření IV.2.1. Realizace projektů spolupráce.
MLADÝ ZÁCHRANÁŘ 2012 PRO DĚTI ZÁKLADNÍH ŠKOL MLADÝ ZÁCHRANÁŘ 2012 SOUTĚŽ PRO DĚTI ZÁKLADNÍH ŠKOL HZS Ústeckého kraje.
„Činnost krajských koordinátorů pro menšiny a krajských manažerů prevence v Kraji Vysočina“ Mgr. Lumír Bartů.
Dětský domov a Základní škola Liptál
Typová činnost složek IZS při společném zásahu u mimořádné události s velkým počtem raněných a obětí STČ – 09/IZS.
Pojem přeměna obchodní společnosti
9. mezinárodní konference ICTfórum/Personalis 2005
Bezpečnost pacientů v EU a ČR
EVALUACE v OP RLZ PaedDr. Jaromír Krejčí Mgr. Jana Ostrýtová MŠMT.
Schůze Spolku pro obnovu venkova ČR Praha 1. dubna 2014
Hlavní město praha a integrace cizinců
PhDr. Dušan Bartůněk UK FTVS
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu
Inovační potenciál České republiky
DEKRET ROZVOJE A STABILITY ČESKÉHO ZDRAVOTNICTVÍ Dvacet zdravých vět
Operační program Výzkum, vývoj a vzdělávání
Mobilní bezpečná platforma Policie ČR CZ / /17
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Brandýs n. L. – Stará Boleslav, Školní 291
Příspěvek na konferenci
Služby následné péče.
Společenská odpovědnost organizací Město Třebíč 21. září 2017
Evropská územní spolupráce
KRIZOVÝ ŠTÁB MĚSTA HRANIC
Koordinátor podpory (terénní sociální pracovnice) v ORP Mělník
Aktuální právní úprava činnosti školy a nové úkoly zástupce ředitele
Strategické řízení a plánování ve školách a v územích
Role a možnosti spolupráce s orgány sociálně-právní ochrany dětí
Tresty a ochranná opatření ( trestní sankce)
Vzdělávání v Praze Hlavní město Praha podporuje řadu projektů s cílem zvýšit kvalitu vzdělávání zaměření na instituce zřizované Hlavním městem Praha pomoc.
Hledáme klíč k právům dětí
Centralizované rozvojové projekty 2017
Zákon o obětech trestné činnosti
FORMY PRÁCE S TALENTOVANÝMI ŽÁKY
Domy na půl cesty ve středočeském kraji
2. setkání platformy: .d Tvorba Školské inkluzivní koncepce Libereckého kraje Manažer aktivit projektu: Bc. Jakub Lang
TŘÍDNÍ SCHŮZKY PROBĚHLÉ AKCE AKCE PŘED NÁMI EXKURZE VÍDEŇ
Online databáze pro ohrožené rodiny a děti v ORP Chrudim SÍŤ POMOCI A PODPORY na Chrudimsku V RÁMCI PROJEKTU EFEKTIVNÍ ŘÍZENÍ SÍTĚ SLUŽEB PRO OHROŽENÉ.
Projekt „Plánování sociálních služeb v Plzeňském kraji“
E-Goverment Zdeněk Hanák.
Život bez střeva , Praha.
KRIZOVÝ ŠTÁB MĚSTA HRANIC
Rodičovské kompetence – silní rodiče v našem pohraničí
Martin VLASTNÍK, vedoucí oddělení politiky nerostných surovin
Terénní krizová služba
Mobilní bezpečná platforma Policie ČR CZ / /17
Digitální učební materiál
Digitální učební materiál
Transkript prezentace:

Národní koordinační mechanismus pátrání po pohřešovaných dětech …..rychlé a úspěšné nalezení pohřešovaných dětí

CO, PROČ, JAK? CO chceme?  Zvýšit rychlost a efektivitu pátrání po pohřešovaných dětech PROČ to děláme?  Iniciativa vychází z nárůstu počtu pohřešovaných dětí v celé EU JAK toho dosáhneme?  Včasným rozšířením informace o nastalé situaci, popisu pohřešovaného dítěte a zapojením veřejnosti do pátrání  Efektivní spoluprací s Policií ČR, Integrovaným záchranným systémem, mobilními operátory, sdělovacími prostředky, nevládními a neziskovými zdravotnickými zařízeními a veřejností

Hlavní pilíře projektu 1. pilíř - policejní vyšetřování a pátrání  Vyšetřování a pátrání – již probíhá na velmi dobré úrovni a procento úspěšnosti pátrání je velmi vysoké (95%)  Komunikace s rodinou pohřešovaného dítěte  Psychologická pomoc speciálně vyškolených policistů rodině dítěte 2. pilíř - propracovaný informační systém - spolupráce s médii a mobil. operátory  Mobilní operátoři: bezprostřední rozeslání sms veřejnosti v dané lokalitě, kde se dítě ztratilo  Média a internetové portály: zprostředkování rychlé a opakované informace o pohřešovaném dítěti 3. pilíř - spolupráce s veřejností  Zapojení široké veřejnosti do pátrání – lidé budou moci sdělit informace o pohřešovaném dítěti na kontaktním telefonním čísle 4. pilíř - psychologická podpora rodinám obětí  V případě zájmu rodiny - policejní psychologové od počátku pátrání  Vybrané organizace z regionů rodin, které poskytnou následnou odbornou péči

Využití koordinačního mechanismu VŽDY:  Jedná-li se o dítě mladší 15 let, které se pravděpodobně nachází v ohrožení života nebo zdraví  Jedná-li se o dítě starší 15 let a mladší 18 let v případě hodných zvláštního zřetele (např. dítě je prokazatelně fyzicky či psychicky handicapované nebo postrádá přístup k životu potřebným lékům) DLE ÚVAHY:  V ostatních případech sporů o dítě dle individuálního posouzení závažnosti případu NEBUDE POUŽIT:  Útěků z domova nebo z ústavního zařízení  Pohřešované dítě je policií hledáno v souvislosti s jeho trestnou činností

Evropský rozměr ● Systémy včasného varování pro náhlé případy pohřešování dětí - jen v minimu členských států (Francie, Belgie, Nizozemsko, Lucembursko, Velká Británie a Řecko) ● Snaha o fungování existujících pohotovostních systémů ostatních čl. zemí na mezinárodní úrovni ● Efektivnější využívání Schengenského informačního systému při pátrání po pohřešovaných dětech

Připravujeme 25. května 2009  Oficiální zahájení projektu Národního koordinačního mechanismu pátrání po pohřešovaných dětech květen 2009  Simulované cvičení Policie ČR, které prověří funkčnost koordinačního mechanismu květen/červen 2009  Spuštění domény

Děkuji za pozornost