MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČR RNDr. IVO RYŠLAVÝ STRATEGIE REGIONÁLNÍHO ROZVOJE ČR

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Vazby OP Doprava a IROP pro období Vysoká škola mezinárodních a veřejných vztahů Praha Ing. Květoslava Kořínková, CSc. Seminář IDS Žďár nad Sáz.
Advertisements

Představení Generálních sekretářů a generálního zmocněnce Aktuální stav přípravy 2014 – 2020.
Aktuální proces přípravy programového období 2014+
Vstupní informační seminář k přípravě dokumentu Strategie rozvoje města Ústí nad Labem do roku 2015 a posuzování vlivu tohoto dokumentu na životní prostředí.
PRVNÍ ZASEDÁNÍ MONITOROVACÍHO VÝBORU RÁMCE PODPORY SPOLEČENSTVÍ 18. KVĚTNA 2004 PRVNÍ ZASEDÁNÍ MONITOROVACÍHO VÝBORU RÁMCE PODPORY SPOLEČENSTVÍ 18. KVĚTNA.
Příprava na kohezní politiku EU nadnárodní, národní a krajská úroveň Workshop pro zástupce ORP Olomouckého kraje, , Přerov.
Veřejné projednání P olitiky územního rozvoje ČR 2008 a Vyhodnocení vlivů PÚR ČR 2008 na udržitelný rozvoj území (včetně Zprávy o uplatňování PÚR ČR 2006)
Příprava nové dopravní politiky ČR
Případová studie k možnému využití ITI a k diskuzi o roli měst po roce 2013 Praha, Řízení rozvoje Hradecko-pardubické aglomerace ve vztahu.
STRATEGIE REGIONÁLNÍHO ROZVOJE ČR 2014+
Budoucnost strukturálních fondů Plzeň |Arnost Marks
Regionální politika v České republice a Evropské unii 5 Národní rozvojový plán ČR Evropský sociální fond Praha & EU: Investujeme do vaší budoucnosti.
STRATEGIE REGIONÁLNÍHO ROZVOJE ČR PRO OBDOBÍ
DOPRAVNÍ SEKTOROVÉ STRATEGIE
Udržitelnost z pohledu kvality územního rozvoje Konference k aktuálnímu stavu udržitelného rozvoje na místní úrovni Ministerstvo životního prostředí
STRATEGIE REGIONÁLNÍHO ROZVOJE 2014+
Úvod do regionální politiky EU v ČR Eurocentrum Praha,
Venkov a zemědělství po vstupu do EU Doc. RNDr. Antonín Věžník, CSc.Doc. RNDr. Antonín Věžník, CSc.
Koncepce podpory místní Agendy 21 v ČR zpracování strategického dokumentu 2010.
MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČR Daniel Braun 1. náměstek ministra Výsledky střednědobého hodnocení, návrh rozvojových cílů.
Regionální operační program NUTS II Severozápad 2007 – 2013 veřejné projednání
Integrovaný plán rozvoje území Jihlavské sídelní aglomerace „Seminář k představení Integrovaného regionálního operačního programu“ 4. března 2015 Jihlava.
Oddělení Evaluační jednotky SF Předběžné hodnocení programových dokumentů: Ex-ante evaluace NRP/NSRF - zpracováno: –Ex-ante hodnocení NRP –Pracovní.
Projekt je spolufinancován Evropskou unií a Českou republikou Atlas Labe na území Královéhradeckého kraje prezentace výsledků projektu.
REGIONÁLNÍ ROZMĚR ROZVOJOVÝCH PRIORIT a STRATEGIE REGIONÁLNÍHO ROZVOJE ČR RNDr. Josef Postránecký Ministerstvo pro místní rozvoj.
Potřeby obcí a jejich financování v období Ing. Dan Jiránek XV. Celostátní finanční konference Praha, 29. listopadu 2012.
FONDY EU Programové období
Příprava programového období Ministerstvo pro místní rozvoj.
Dotační projekty Vysokého Mýta
Program rozvoje venkova na období možnosti podpor pro obce Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí.
MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČR NÁRODNÍ ORGÁN PRO KOORDINACI KOORDINAČNÍ SETKÁNÍ S ŘO A SEA HODNOTITELI DOHODY O PARTNERSTVÍ A PROGRAMŮ.
Územní dimenze a nové nástroje v programovém období Mgr. Jelena Kriegelsteinová Ministerstvo pro místní rozvoj ČR.
© Berman Group. Strategický plán a tvorba koncepce rozvoje města Písku do roku 2025 Komise pro strategický rozvoj Vyhodnocení nadřazených koncepčních.
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje MAS Podřipsko Cestovní ruch.
Operační program Životní prostředí. 2 OPŽP – druhý největší operační program  Finanční nástroj pro čerpání prostředků z fondů Evropské unie  V letech.
Informace o aktualizaci Politiky územního rozvoje ČR Ing. Filip Novosád, OÚP MMR 14. zasedání Pracovní skupiny pro udržitelný rozvoj regionů, obcí a území.
Kulatý stůl pro NNO k problematice přípravy NRP Ministerstvo pro místní rozvoj ČR Odbor Rámce podpory Společenství.
TŘINÁCTÉ ZASEDÁNÍ Pracovní skupiny pro udržitelný rozvoj regionů, obcí a území Barokní refektář Dominikánského kláštera u sv. Jiljí Jilská 7a, Praha 1.
Evropské fondy a budoucnost obcí a měst Městská a územní dimenze politiky soudržnosti Oldřich Vlasák Místopředseda Evropského parlamentu Místopředseda.
Kohezní politika v ČR Kohezní politika v ČR JUDr. Olga Letáčková ředitelka úseku řízení kohezní politiky Poslanecká sněmovna PČR 24. dubna 2014, Praha.
Informační setkání k přípravě Olomouckého kraje na kohezní politiku EU , Jeseník.
Akční plán Strategie vzdělávání pro udržitelný rozvoj Materiál je připravován na základě usnesení vlády č. 851/2008, o Strategii vzdělávání pro udržitelný.
Interreg Rakousko - ČR/ Oddělení projektové podpory1 Interreg V-A Rakousko – Česká republika.
1 Aktuální otázky budoucnosti kohezní politiky EU Ing. arch. Daniela Grabmüllerová, MBA, Ph.D. ředitelka Odboru evropských záležitostí Ministerstvo pro.
Aktuální stav přípravy programového období František Kubeš odbor regionální politiky Ministerstvo pro místní rozvoj ČR RSK Pardubického.
Veřejné projednání P olitiky územního rozvoje ČR 2008 a Vyhodnocení vlivů PÚR ČR 2008 na udržitelný rozvoj území (včetně Zprávy o uplatňování PÚR ČR 2006)
Program rozvoje venkova Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí.
Posouzení vlivů Národního rozvojového plánu pro programové období 2007 – 2013 na životní prostředí Regionální environmentální centrum ČR Praha,
Strategie rozvoje Jihomoravského kraje 2020 Rozvoj CR Brno, 4. listopadu 2015.
Září 2008Ing. Luboš Dobiáš INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ Oblast podpory 1.1 Oblast podpory 1.2 Oblast podpory 1.3 Výzvy k předkládání žádostí Individuálních.
Územní agenda Evropské unie Odbor rozvoje a strategie regionální politiky Ministerstvo pro místní rozvoj Staroměstské náměstí Praha 1.
1 Rada vlády pro udržitelný rozvoj Mikrotým k implementaci Strategie udržitelného rozvoje ČR ve spolupráci ústřední státní správy s územní veřejnou správou.
Aktualizace Strategie udržitelného rozvoje ČR
STRATEGIE REGIONÁLNÍHO ROZVOJE ČR
Starosti starostů s evropskými fondy, Praha
Aktualizace SUR ČR – Analýza podkladových dokumentů
Aktuality z oblasti kohezní politiky
STRATEGII REGIONÁLNÍHO ROZVOJE ČR
The Ministry for Regional Development of the Czech Republic (MRD)
LIPSKÁ CHARTA o udržitelných evropských městech
Plán činnosti PS na rok 2009 Náměty na činnost PS
Daniel Braun Ministerstvo pro místní rozvoj Praha, 22. června 2012
Regionální akční plán Olomouckého kraje
Aktuální informace z Odboru regionální politiky MMR
Regionální akční plán / ITI
Tvorba veřejných projektů – příklad Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost Mgr. Bc. David Póč Oddělení pro strategii a rozvoj/Katedra.
1.1 a Urban – Rural Relations
Ing. Luděk Sosna, Ph.D. Odbor Strategie Ministerstvo dopravy
Národní podpora využití potenciálu kulturního dědictví prostřednictvím Integrovaného operačního programu
Informace z 1. ustavujícího zasedání Národní stálé konference
Transkript prezentace:

MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČR RNDr. IVO RYŠLAVÝ STRATEGIE REGIONÁLNÍHO ROZVOJE ČR

1)Připomenutí obsahu SRR )Informace o aktuálním stavu přípravy SRR ) Předmětná diskuze a projednání verze SRR ) Další postup prací v přípravě dokumentu PROGRAM JEDNÁNÍ

 analytická část – hodnocení stavu rozvoje regionů ČR a faktorů ovlivńujících jejich rozvoj  návrhová část – vymezuje typy regionů a navrhuje opatření  implementační části – navrhuje implementaci opatření ve vazbě na národní a kohezní politiku PŘIPOMENUTÍ OBSAHU SRR2014+

Prioritní oblast Regionální konkurenceschopnost Prioritní oblast Územní soudržnost Prioritní oblast Environmentální udržitelnost Prioritní oblast Veřejná správa a spolupráce P. 1 Rozvoj urbanizovaných oblastí (5 opatření) P. 2 Rozvoj klíčové infrastruktury nadregionálního významu (2 opatření) P. 3 Zkvalitnění sociálního prostředí urbanizovaných oblastí (3+1 opatření) P. 4 Vyvážený rozvoj stabilizovaných území (2 opatření) P. 5 Oživení periferních území (3 opatření) P. 6 Obnova a využívání krajinného potenciálu v regionech (4 opatření) P. 7 Prevence vzniku přírodních pohrom a řešení jejich dopadů (3 opatření) P. 9 Podpora spolupráce na místní a regionální úrovni (2 opatření) P. 8 Zkvalitnění institucionálního rámce pro rozvoj regionů (3 opatření)

PŘIPOMENUTÍ OBSAHU SRR2014+ TYPOLOGIE ÚZEMÍ 1.Rozvojová území – vysoce urbanizované území (témata spojená s urbánním rozvojem) I.Metropolitní oblasti II.Regionální sídelní aglomerace III.Regionální centra a jejich zázemí 2.Stabilizovaná území 3.Periferní území

 Konec října – žádost o prodloužení termínu pro předložení SRR vládě ČR. Termín pro předložení byl posunut do konce března.  proběhly „bilaterální“ jednání se členy Pracovní skupiny  vyjasnění připomínek k implementační (návrhové) části SRR.  MMR zpracovalo první návrh dokumentu SRR – ucelený dokument (obsahující jednotlivé části). Verze ke stažení na  vláda dne schválila návrh vymezení operačních programů pro období 2014 – 2020 a uložilo mj. koordinovat vypracování návrhů programů spolufinancovaných z fondů Společného strategického rámce pro programové období let 2014 až  SEA – zpracovatel je průběžně informován, vyjadřuje se k jednotlivým etapám a částem dokumentu, kompletní posouzení dokumentu bude zahájeno v lednu 2013 AKTUÁLNÍ INFORMACE

 zlepšení provazby mezi analytickou a návrhovou částí  úprava dokumentu dle zaslaných připomínek a dle závěrů z individuálních jednání (přehled v připomínkovém listu)  úprava návrhové části – změna v prioritě č. 7 (dle dohody s MŽP) + doplnění opatření v prioritě 2 – „2. 3 Rozšíření a modernizace energetických sítí“  Doplnění kapitol – veřejná správa, město a venkov  doplnění návrhu programů financovaných z fondů společného strategického rámce – dle usnesení vlády („dubnový“ materiál) ZMĚNY V DOKUMENTU

 bližší vymezení rolí/funkcí krajů (měst) v implementační struktuře  Doplnění soustavy indikátorů, předpokládaných hlavních nástrojů podpory a zabezpečení priorit/opatření (dle tabulky)  provázanost dokumentu – jednotlivých částí  Bližší vymezení programů z fondů SSR  Úkoly k zabezpečení realizace SRR  Seznam zkratek, atp. BUDE DOPLNĚNO/UPRAVOVÁNO

Děkuji za pozornost přeji pěkná svátky a vše nejlepší v roce 2013