Příklady projektů a možnosti integrace listopad - prosinec 2014 Ing. Markéta Landová, Ph.D. Ing. Iveta Holá.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Představení MAS Zubří země, o. p. s.
Advertisements

Možnosti dotací a grantů pro CR v roce • Projektová dokumentace • Souhlas stavebního úřadu • Vyřešené majetkové vztahy k nemovitostem • Prostředky.
Koordinační porada informatiků obcí III. typu Spálené Poříčí 14. –
1) Obnova a rozvoj vesnic 2) Občanské vybavení a služby 3) Ochrana kulturního dědictví 4) Investice do lesů 1) Obnova a rozvoj vesnic 2) Občanské vybavení.
Integrovaný plán rozvoje města Ústí nad Labem - Centrum Podporováno z Evropského fondu pro regionální rozvoj „Vize přestane být snem“
CENTRUM SOCIÁLNÍCH SLUŽEB PRUNÉŘOV. Investor: Město Kadaň, Mírové náměstí 1, Kadaň 43201, Ústecký kraj Projektant: Ing. Jiří Kučera, Mírové náměstí 117,
Region Jihozápad bude mít v letech k dispozici téměř 18 miliard korun na podporu investičních projektů Dostupnost center -
21. dubna 2008 Výbor pro strategii a rozvoj STRATEGICKÝ PLÁN OBCE LIBČANY.
Prioritní osa 2 Rozvoj cestovního ruchu výstavba, technické zhodnocení turistické infrastruktury (např.: kongresových či lázeňských center, sportovně rekreačních.
Volnočasové projekty a EU financování
Projekt 3.3 „Partnerství pro budoucnost“. Úvodní informace o projektu Projekt byl úspěšně předložen Karlovarským krajem v rámci výzvy SROP, priority 3.
Regenerace a revitalizace Masarykova náměstí v Jilemnici
ÚŘAD VLÁDY ČESKÉ REPUBLIKY Úřad vlády ČR a Ministerstvo pro místní rozvoj ČR CESTA K INFORMACÍM O EVROPSKÉ UNII V ČESKÉ REPUBLICE.
Typy projektů realizovaných v rámci Regionálního operačního programu NUTS 2 Jihovýchod 2007–2013 Evropská unie Evropský fond pro regionální rozvoj Investice.
Ostrava Pilotní projekty v IOP „Integrovaný přístup k řešení romské problematiky v sociálně vyloučených lokalitách“
MĚSTA 2020 aneb od strategie k projektům
1 Region á ln í operačn í program regionu soudržnosti Středn í Morava 2007 – 2013 (ROP)
III.1.1. Diverzifikace činností nezemědělské povahy opatření je zaměřeno na realizaci jednotlivých aktivit ve venkovských oblastech v rámci diverzifikace.
Vzdělání a vzdělanost a podpora zaměstnanosti
BUDOUCNOST Úspěch pro každé dítě. Ve znamení inkluzivního vzdělávání.
Podpora rozvoje vzdělávání v rámci ROP Střední Morava Mgr. Miroslav Gajdůšek, MBA Vedoucí Odboru školství, mládeže a tělovýchovy Krajského úřadu Olomouckého.
Šablony  Operační program Výzkum, vývoj a vzdělávání  Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy  Výzva č. 02_16_022 Podpora škol formou projektů.
Cíl - zajistit dlouhodobou kvalitu života obyvatel města Kladna prostřednictvím příznivého prostředí a dobře fungujících veřejných služeb 3 prioritní.
Regionální operační programy V rámci cíle Konvergence je pro období je připraveno celkem 7 regionálních operačních programům (ROP) určených pro.
Zaměření jednotlivých OP v programovém období a využití malými obcemi listopad – prosinec 2014 Mgr. Josef Miškovský, Ph.D. RNDr. Lucie Jungwiertová,
Bečov nad Teplou 23. září Charakteristika města 1399 městská práva V současnosti cca 1000 obyvatel Poloha na spojnici lázeňských měst Karlovy Vary.
Místní akční skupina Lanškrounsko, z.s. Nám. J. M. Marků Lanškroun
Místní akční skupina Lanškrounsko, z.s. Nám. J. M. Marků Lanškroun
Ing. Sylva Sládečková, Magistrát města Ostravy, 26. srpna 2016.
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje MAS Podřipsko Cestovní ruch.
Pavel Rada Regionální rozvojová agentura Východní Moravy Tento projekt je spolufinancován Evropskou unií Dotace pro neziskové organizace z EU.
INTEGROVANÝ REGIONÁLNÍ OPERAČNÍ PROGRAM Ing. Lucie Veselá.
INTEGROVANÝ REGIONÁLNÍ OPERAČNÍ PROGRAM Setkání s ASZ a NNO
2. zasedání Řídícího výboru projektu Místní akční plán (MAP) rozvoje vzdělávání pro SO ORP Čáslav CZ /0.0/0.0/15_005/ Základní škola Zbýšov,
Regionální operační program pro NUTS 2 Střední Čechy 2007 – /11/2008 Mladá Boleslav Ing. Jan Přikryl.
Greenway Jizera Seminář Greenway Jizera Mladá Boleslav,
Dotační možnosti ve zdravotnictví v rámci ESIF programové období
Regionální operační program NUTS II Severovýchod Informační seminář pro Seminář Greenway Jizera , Mladá Boleslav.
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje MAS Podřipsko Vzdělávání.
Integrovaný regionální operační program Mgr. Jan Veselský, Centrum pro regionální rozvoj České republiky Praha- Dotační možnosti a aktuální výzvy.
Název projektu: „Výstavba pavilonu E v MŠ Pod Hájem„ Registrační číslo projektu: CZ.1.15/3.2.00/ SEZNAMTE SE S PROJEKTEM „Výstavba pavilonu E v.
Výzvy v rámci IROP Centrum pro regionální rozvoj České republiky Ing. Markéta Kupcová,
Strategie rozvoje Jihomoravského kraje 2020 Rozvoj CR Brno, 4. listopadu 2015.
Ing. Sylva Sládečková, Magistrát města Ostravy, 11. dubna 2016.
ITI Pražské metropolitní oblasti. ITI - nový nástroj Evropské komise - Výchozími dokumenty jsou Strategie EU 2020 a návrhy nařízení Evropské komise -
Veřejná doprava pro všechny Město Beroun. Poloha města Beroun.
ITI METROPOLITNÍ OBLASTI (MO) Dr. Ing. Marie Zezůlková Kancelář strategie města.
INTEGROVANÝ REGIONÁLNÍ OPERAČNÍ PROGRAM
Chytrý Jihomoravský kraj ?
Regionální operační program NUTS II Jihozápad
Snídaně starostů , Jedlí
Integrovaný plán rozvoje území Zlín pro období
Integrovaný regionální operační program
Krajský akční plán vzdělávání Středočeského kraje
Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava
Strategie ITI plzeňské metropolitní oblasti
Místní akční plány rozvoje vzdělávání
Vazba na Operační programy
Integrovaný plán rozvoje města Opava pro Integrovaný operační program
PODPORA BEZPEČNÉ A EKOLOGICKÉ DOPRAVY
Místní akční plán rozvoje vzdělávání v území ORP Rychnov nad Kněžnou
Aktuální dotační příležitosti IROP
INTEGROVANÝ PLÁN ROZVOJE ÚZEMÍ 11. jednání Řídicího výboru IPRÚ
Obec Sibřina Plán investičních a provozních záměrů obce 2018 – 2022
INTEGROVANÝ PLÁN ROZVOJE ÚZEMÍ 13. jednání Řídicího výboru IPRÚ
Centrum pro regionální rozvoj České republiky Územní odbor IROP pro Kraj Vysočina prezentace v rámci semináře „Dotační příležitosti pro obce na rok.
IROP SC VZDĚLÁVÁNÍ Centrum pro regionální rozvoj České republiky
Informace o vyhlášených výzvách
INFRASTRUKTURA PRO VZDĚLÁVÁNÍ
INFRASTRUKTURA PRO VZDĚLÁVÁNÍ
Transkript prezentace:

Příklady projektů a možnosti integrace listopad - prosinec 2014 Ing. Markéta Landová, Ph.D. Ing. Iveta Holá

Cíl prezentace  Jak na integraci? Cíl prezentace = = představit možnosti integrace projektů = představit příklady realizovaných projektů, ve kterých byl úspěšně použit princip integrace

Program 1.Integrace projektů – jak na integraci, výhody a nevýhody integrovaného přístupu 2.Příklady z praxe – projekty realizované v programovacím období 2007 – Příklady integrace projektů pro programovací období 2014 – 2020

Integrace projektů  Důraz na věcnou a územní integraci projektů v nadcházejícím programovém období  Širší podpora komunitně řízeného místního rozvoje – metoda LEADER Jak na integraci?  Evidence totožných, věcně podobných nebo místně propojených projektových záměrů  Propojení „příbuzných“ projektů -Zpracování projektové dokumentace -Stavební řízení – vyjádření dotčených orgánů -Koordinace projektových aktivit -Příprava navazujících projektů/etap

Integrace projektů Výhody integrovaného přístupu:  Synergický efekt – výsledný dopad integrovaného projektu na dosažení definovaného cíle je větší než v případě samostatně řešeného projektu  Hospodárnost -úspory spojené s agregací některých služeb v přípravné a realizační fázi projektu (příprava Žádosti, organizátor VŘ, TDI atp.) -minimalizace „vyvolaných prací“ – např. odkrytí povrchů atp.  Komplexnost řešení – projektové záměry jsou ve vzájemném souladu Nevýhody integrovaného přístupu:  Organizační náročnost

Příklady z praxe Název:Revitalizace lokality Ptácká, Mladá Boleslav Příjemce:Statutární město Mladá Boleslav Realizace:2013 Cíl: Cílem projektu bylo zvýšení využitelnosti, dostupnosti a bezpečnosti lokality, a zvýšení její atraktivity pro obyvatele města i investory. Aktivity:-rekonstrukce komunikací a chodníků vč. dotčených inženýrských sítí, vybudování dešťové kanalizace, veřejného osvětlení a dopravně bezpečnostních prvků; -vytvoření cyklistické stezky podél předmětné komunikace; -sadové úpravy okolí komunikace; -realizace bezbariérových opatření pro osoby se sníženou schopností pohybu a orientace, -vytvoření parkoviště s kapacitou 82 parkovacích stání + 5 stání pro invalidy a klidových zón se zelení a doplňkovým mobiliářem, -vybudování výtahu propojujícího lokalitu s centrem města, -rekonstrukce historického objektu Podstupenského pramene, -sanace skalnatých svahů.

Příklady z praxe PlánSkutečnost Celkové výdaje: Kč Kč z toho nezpůsobilé výdaje:0 Kč Kč z toho způsobilé výdaje: Kč Kč podíl dotace (85%): Kč ,61 Kč vlastní spolufinancování (15%): Kč Kč vlastní prostředky celkem: Kč Kč Revitalizace lokality Ptácká, Mladá Boleslav Co se nepovedlo  Aktivitu „rekonstrukce opěrného zdiva“, která nebyla do původního projektu zařazena, nebylo možné realizovat jako samostatný navazující projekt z důvodu jejího „doplňkového“ charakteru.

Příklady z praxe Revitalizace lokality Ptácká, Mladá Boleslav

Příklady z praxe Název:VÍTEJTE V BRAŠKOVĚ - podpora cestovního ruchu v obci Braškov Příjemce:Obec Braškov Realizace:2014 (projekt v realizaci) Cíl: Zvýšení návštěvnické atraktivity obce, prodloužení pobytu tranzitujících návštěvníků obce: -vybudování Interaktivní vlastivědné expozice pro děti i dospělé -vybudování muzea sportu s obslužným parkovištěm -vybudování infocentra se zázemím pro turisty, -vybudování úschovny kol a zavazadel, -instalace informačního a orientačního systému cestovního ruchu. Aktivity:-rekonstrukce a půdní vestavba stávajícího objektu OÚ Braškov vč. vnitřního vybavení, -zastřešení a úpravy dvora OÚ Braškov, -vybudování nového víceúčelového objektu vč. vnitřního vybavení, -vybudování obslužného parkoviště víceúčelového objektu, -instalace nového informačního a orientačního systému na území obce Braškov.

Příklady z praxe PlánSkutečnost* Celkové výdaje: Kč Kč z toho nezpůsobilé výdaje:0 Kč Kč z toho způsobilé výdaje: Kč Kč podíl dotace (80%): Kč Kč vlastní spolufinancování (20%): Kč Kč vlastní prostředky celkem: Kč Kč * Projekt v realizaci VÍTEJTE V BRAŠKOVĚ - podpora cestovního ruchu v obci Braškov Co se povedlo Aktivitu „Galerie pod širým nebem v lesoparku Háj“, která byla z původního projektu vyřazena jako nezpůsobilá, se podařilo realizovat jako samostatný navazující projekt z podpořený z Fondu životního prostředí a zemědělství Středočeského kraje.

Integrace projektů v období 2014 – 2020 Synergické/komplementární projekty  Operační programy vyhlašují synergické výzvy (průběžné nebo kolové) zacílené na synergické projekty.  Výzvy stanovují požadavky pro poskytnutí podpory s ohledem na specifika charakteru konkrétního synergického vztahu.  Výzvy budou obsahovat také informace o synergických výzvách v dalších programech (pokud jde o návaznou výzvu, sdílení dat o projektech počátečních; pokud jde o počáteční výzvu, informace o možných návazných aktivitách v budoucích výzvách)

Integrace projektů v období 2014 – 2020 Příklady integrace projektů a komplementární projekty:  Oblast dopravy - Přestupní terminál, P+R, cyklostezka, inteligentní dopravní systém, potřeby pro bezbariérovou dopravu, zeleň v okolí terminálů (IROP) - Vybavení veřejné dopravní infrastruktury napájecími a dobíjecími stanicemi pro alternativní pohony (OPD)  Oblast sociální péče - Sociální bydlení, komunitní centra, komunitní péče (IROP) - Zvýšení kvality sociálních služeb – sociální programy, doprovodné služby (OPZ)

Integrace projektů v období 2014 – 2020 Příklady integrace projektů a komplementární projekty:  Oblast vzdělávání - Rozšíření kapacity ZŠ, vznik odborných učeben, vybavení nábytkem a didaktické pomůcky, internet, zeleň okolí školy (IROP) - Profesní rozvoj všech pedagogických pracovníků, zavádění moderních výukových programů ve vazbě na vznik odborných učeben (OPVVV)  Sociální podniky

Děkuji za pozornost