Výroční zprávy Rady vlády pro udržitelný rozvoj 7. zasedání Pracovní skupiny pro udržitelný rozvoj regionů, obcí a území RVUR 31. březen 2010.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Podpora meziobecní spolupráce
Advertisements

RPS/CSF Česká republika 2004>2006 Rámec podpory Společenství Ministerstvo pro místní rozvoj, ČR Odbor evropských fondů Výroční zpráva Rámce podpory Společenství.
PRVNÍ ZASEDÁNÍ MONITOROVACÍHO VÝBORU RÁMCE PODPORY SPOLEČENSTVÍ 18. KVĚTNA 2004 PRVNÍ ZASEDÁNÍ MONITOROVACÍHO VÝBORU RÁMCE PODPORY SPOLEČENSTVÍ 18. KVĚTNA.
SPOLUPRÁCE ZDRAVÝCH MĚST A ZDRAVÝCH ŠKOL Chrudim, 17. května 2005.
Činnost Celostátní sítě pro venkov v České republice.
Tvorba integrované strategie území MAS Ekoregion Úhlava.
Obsahová stránka předsednictví ČR v Radě EU Ing. Marek Mora, náměstek místopředsedy vlády pro evropské záležitosti, Sekce pro evropské záležitosti Prezentace.
Implementace strategie prostřednictvím akčního plánu
© NSZM ČR 2006 Budování partnerství, projektové kapacity a posilování strategického řízení v Olomouckém kraji.
VZOR PREZENTACE – ÚVODNÍ JEDNÁNÍ PRACOVNÍ SKUPINY
Udržitelnost z pohledu kvality územního rozvoje Konference k aktuálnímu stavu udržitelného rozvoje na místní úrovni Ministerstvo životního prostředí
1. V čem vidí MAS největší potenciál svého území v oblasti integrace a inovace Rozvinuté drobné a střední podnikání, několik dobře fungujících velkých.
Další vývoj přiřazování kvalifikací k EQF v České republice Miroslav Kadlec, Praha,
Projekt 3.3 „Partnerství pro budoucnost“. Úvodní informace o projektu Projekt byl úspěšně předložen Karlovarským krajem v rámci výzvy SROP, priority 3.
Celostátní síť pro venkov. Obsah  Cíle, nástroje a zásady Sítě  Organizační zajištění Sítě  Tématické pracovní skupiny  Kontaktní místa Sítě  Informační.
Příprava a realizace kroků k využití strukturálních fondů EU v období 2007 – 13 Jiří Čunek 1.místopředseda vlády a ministr pro místní rozvoj.
Místní Agenda 21 podpora místní udržitelnosti Ing. arch. Marie Petrová Praha, 23. března 2012.
Koncepce podpory místní Agendy 21 v ČR zpracování strategického dokumentu 2010.
MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČR Statut a Jednací řád Výboru České republiky pro programy nadnárodní a meziregionální spolupráce Praha 21. ledna.
Zdravý kraj Vysočina a MA 21
Cíle regionální inovační strategie –Být impulsem pro rozvoj potřebných aktivit a iniciovat pilotní projekty v rámci akčního plánu –Zvýšit povědomí o důležitosti.
Sněm RVŠ1 Přehled činnosti Předsednictva RVŠ za období květen - listopad 2008 (3 řádná zasedání: , a )
Projekt Zdravé město a místní Agenda 21 Ing. Soňa Krátká
REGIONÁLNÍ AKČNÍ PLÁN PRO ÚZEMÍ JIHOMORAVSKÉHO KRAJE (RAP)
Představení Zprostředkovatele a partnera programu Martina Bečvářová Praha (květen 2015)
Zdraví 2020 – Národní strategie ochrany a podpory zdraví a prevence nemocí MUDr. Vladimír Valenta, Ph.D. Hlavní hygienik ČR a náměstek ministra pro ochranu.
Místní Agenda 21 v České republice a zahraničí Ing. arch. Marie Petrová Praha, 28. února 2012.
Role MŠMT a Národní rady pro kvalifikace v procesu tvorby, posuzování a schvalování NSK Monika Pokorná.
Informace o aktualizaci Politiky územního rozvoje ČR Ing. Filip Novosád, OÚP MMR 14. zasedání Pracovní skupiny pro udržitelný rozvoj regionů, obcí a území.
Místní akční plán vzdělávání ORP Svitavy. Název projektu: Místní akční plán vzdělávání ORP Svitavy Reg. číslo: CZ /0.0/0.0/15_005/ Realizátor.
TŘINÁCTÉ ZASEDÁNÍ Pracovní skupiny pro udržitelný rozvoj regionů, obcí a území Barokní refektář Dominikánského kláštera u sv. Jiljí Jilská 7a, Praha 1.
Místní Agenda 21 MŽP a PS MA21 RVUR Ing.arch. Marie Petrová PS URROU,
Akční plán Strategie vzdělávání pro udržitelný rozvoj Materiál je připravován na základě usnesení vlády č. 851/2008, o Strategii vzdělávání pro udržitelný.
Pracovní skupina pro místní Agendu 21 RVUR Pracovní skupina pro udržitelný rozvoj regionů, obcí a území RVUR MMR, 11. prosince 2009.
ŽIJEME SPOLU Sdružení obcí ORLICKO Petr Fiala, předseda Sdružení obcí Orlicko Antonín Fiala, manažer.
1 Aktuální otázky budoucnosti kohezní politiky EU Ing. arch. Daniela Grabmüllerová, MBA, Ph.D. ředitelka Odboru evropských záležitostí Ministerstvo pro.
Rady pro rozvoj lidských zdrojů - komunikace a koordinace Kamil Ubr, OŠMS Krajského úřadu kraje Vysočina.
Pracovní schůzka aktérů integrace - příprava navazujícího projektu „Jihomoravské regionální centrum na podporu integrace cizinců 2010“ 30. září 2009 EVROPSKÝ.
SETKÁNÍ ŘÍDÍCÍHO VÝBORU MAP vzdělávání ORP ŠUMPERK Mgr. Ivana Hanáková, Mgr. Martin Kuchtík.
Neziskový sektor jako partner. Národní úroveň Pracovní skupina „NNO a regionální rozvoj“ - otevřená platforma NNO na národní úrovni - téma: regionální.
Regionální interveční rámec pozice AK ČR pro programové období 2014+
Územní agenda Evropské unie Odbor rozvoje a strategie regionální politiky Ministerstvo pro místní rozvoj Staroměstské náměstí Praha 1.
MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČR RNDr. IVO RYŠLAVÝ STRATEGIE REGIONÁLNÍHO ROZVOJE ČR
1 Rada vlády pro udržitelný rozvoj Mikrotým k implementaci Strategie udržitelného rozvoje ČR ve spolupráci ústřední státní správy s územní veřejnou správou.
5 POTŘEBNÝCH SOUČÁSTÍ místní Agendy 21
Prevence domácího násilí na vládní úrovni
Aktualizace Strategie udržitelného rozvoje ČR
Místní Agenda 21 MŽP a PS MA21 RVUR PS URROU, 3. června 2010.
Postavení PS ve struktuře orgánů Rady vlády pro udržitelný rozvoj
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání Olomouckého kraje v rámci OP VVV
5. zasedání Řídícího výboru projektu Místní akční plán rozvoje vzdělávání ORP Český Těšín, reg. č. CZ /0.0./0.0/15_005/ února 2017.
Aktualizace SUR ČR 2009, Náměty Výboru pro komunikaci.
Národní síť Zdravých měst ČR
STRATEGII REGIONÁLNÍHO ROZVOJE ČR
Plán činnosti PS na rok 2009 Náměty na činnost PS
Ministerstvo pro místní rozvoj Velká zasedací místnost
Ministerstvo obrany Inspekce ministra obrany
Analýza potřeb v území.
Ministerstvo pro místní rozvoj Velká zasedací místnost
Příprava operačních programů
4. zasedání Řídícího výboru projektu Místní akční plán rozvoje vzdělávání ORP Český Těšín, reg. č. CZ /0.0./0.0/15_005/ prosinec.
ORP a NNO Petr Holý.
Svaz měst a obcí ČR Základní informace o činnosti
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání v JčK
Datum konání: 5. února 2018 Místo konání: Velké Meziříčí, JUPITER club
Zasedání RSK
„Program RE:START a Platforma Uhelné regiony“
Místní akční plán rozvoje vzdělávání pro Prahu 12
Informace z 1. ustavujícího zasedání Národní stálé konference
Aktuality k územním studiím krajiny z hlediska IROP
Transkript prezentace:

Výroční zprávy Rady vlády pro udržitelný rozvoj 7. zasedání Pracovní skupiny pro udržitelný rozvoj regionů, obcí a území RVUR 31. březen 2010

Příprava VZ RVUR - 1 v souladu s usnesením vlády č. 175 ze dne 20. února 2002 k Rozboru poradních a pracovních orgánů vlády (výroční zprávy předkládá předseda, dle závazné osnovy) možno doložit přílohy přílohou usnesení č. 175 jsou standardizované statuty a jednací řády poradních a pracovních orgánů

Příprava VZ RVUR - 2 předložit členům vlády k informaci do konce května následujícího roku základní povinnost tajemníka/tajemnice poradního či pracovního orgánu v roce 2010 se připravuje v pořadí již sedmá zpráva (VZ RVUR 2009)

Obsah VZ RVUR Obsazení funkcí v Radě – stav k Celkové zaměření činnosti Rady Vnitřní struktura – výbory a pracovní skupiny (dle Statutu) Povinnosti sekretariátu, personální obsazení, kontakt Zaměření a poslání výborů a PS, údaje o změně zaměření Podrobná informace o konaných schůzích včetně programu Kontakt na předsedy výborů a výkonné tajemníky PS

Další důležité informace Odborná činnost sekretariátu Mezinárodní spolupráce – EEAC, ESDN Porovnání zamýšlených cílů s dosaženými Výstupy činnosti: tištěné, na internetu, kampaně Nově zpracovávané strategie a koncepce

Finanční zajištění činnosti (rozdělení dotací, výdaje, předpokládané výdaje) RVUR nemá vlastní rozpočet (příprava aktualizovaného SRUR ČR si např. vyžádala ,- Kč) schválení implementačního plánu-předpoklad nárůstu finančních prostředků a personálního zajištění v resortech, zabezpečujících činnost výborů a PS RVUR (MŽP, MŠMT, MMR) náklady na období vyčísleny na Kč ( průměrné výdaje: Kč ročně)

Plán činnosti na rok 2010 Příprava plánu zavedení SRUR ČR do praxe v návaznosti na usnesení vlády ČR č. 37 ze dne Publikace SRUR ČR v české a anglické jazykové verzi, završení kampaně „Publicita pro SUR“ Dokončení Akčního plánu k implementaci SVUR ČR ( ) Dokončení a schválení Koncepce rozvoje MA21 v ČR Komunikace Společného tématu UR „Podpora zdraví“ Průběžná aktualizace internetových rozcestníků, webových stránek RVUR, webového portálu PS URROÚ Zpracování programů k realizaci Rámce udržitelné spotřeby a výroby ČR a jejich následné schválení RVUR

Plán činnosti na rok 2010 Vytvoření dvou sad indikátorů udržitelného rozvoje (regionální a místní úroveň) Příprava účasti a vystupování ČR na 18. zasedání Komise OSN pro udržitelný rozvoj Účast v procesu přípravy konference OSN o udržitelném rozvoji (2012, Rio de Janeiro) Příprava a účast na AMSDE 2010 (Výroční setkání expertů v oblasti udržitelného rozvoje členských států OECD) Pokračování analýzy problémů implementace strategických dokumentů na úrovni krajů a obcí Zpracování postupu implementace SRUR do strategických dokumentů na regionální a místní úroveň

Následné kroky Publikace textu na webu poté, kdy „projde“ jednáním vlády ČR Informování veřejnosti v souladu se zákonem 106/1999 o svobodném přístupu k informacím

Děkuji Vám za pozornost! tajemnice RVUR