Varianty řešení problémů s užíváním návykových látek spolupráce se specializovanými zařízeními SEČ říjen 2007 Dr. Martina Richterová Těmínová.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Opatření na straně poptávky Drogové minimum SANANIM 4 – 6. ledna 2006.
Advertisements

Sociální zabezpečení 4. ročník Studijní obor: Sociální činnost Implementace ICT do výuky č. CZ.1.07/1.1.02/ GG OP VK.
Sociální služby SOZ.
Předmět úpravy Podmínky pro poskytování sociálních služeb a příspěvku na péči Podmínky pro vydávání oprávnění k poskytování soc.služeb, pro výkon veřejné.
TERÉNNÍ PROGRAM BABYLON
Praha 11, 10 Psychoterapeutická a psychosomatická klinika ESET o. s
Z KÁČKA DO L É ČEBNY „DLOUHÁ“ CESTA AT KONFERENCE – , SEČ Zuzana Hrdličková K-centrum Mladá Boleslav, Semiramis o.s.
Následné péče o mladé lidi odcházející z náhradní péče v České republice   Situační analýza Jan Folda (editor), Oldřich Matoušek, Hana Pazlarová, Anna.
Zákon o sociálních službách
Stacionární terénní práce ve Věznici Jiřice Občanské sdružení Semiramis.
Mgr. Miroslav Prchal, DiS. BRNO, OLOMOUC 2013
Cíle o.s. SANANIM Poskytování profesionální pomoci a léčby problémovým uživatelům návykových látek Poskytování pomoci a léčby ve všech fázích rozvoje.
Plán rozvoje sociálních služeb Milevsko Ing. Michaela Švehlová Tato akce byla financována Evropskou unií, státním rozpočtem České republiky a Jihočeským.
Projekt „Dokážu to“ a Cena Kiron
Sanace rodiny Alena Svobodová, vedoucí sociální služby, koordinátorka projektů.
Sociálně-aktivizační služba pro rodiny s dětmi
Farní charita Prachatice
SOCIÁLNÍ SLUŽBY V ČR.
PRESENTACE SOCIÁLNÍCH SLUŽEB A SOCIÁLNÍ PRÁCE V O.S. ESTER PRO ROK ČLENĚNÍ PROGRAMŮ: PROGRAMY SE ZÁKONA Č. 108/2006 SB. (SOCIÁLNÍ SLUŽBY)
O.s.MOSTY vás vítá na závěrečné konferenci k projektu RADDAR naše téma: Alternativní způsoby podpory rodiny jako prevence institucionalizace.
občanské sdružení Prev-Centrum
Koncepce sítě adiktologických služeb: pracovní verze 2012
ohroženým domácím násilím
Most k naději o. s. Kontaktní centrum pro lidi ohrožené drogou Liberec
Sdružení Podané ruce, o.s. Terénní programy Šumpersko.
ADVAITA, o. s. MUDr. David Adameček.
Mgr. Vendula Baboučková. A – akce R – rehabilitace P – pomoc I – integrace D – dobrovolnost A – agapé (-láska pečující), křesťanská láska, sounáležitost,
FAmilies of USers in Therapy Sdružení FAUST Sídlo sdružení: Průkopnická 20, Ostrava-Zábřeh IČO: Tel.: ,
STŘEDISKO VÝCHOVNÉ PÉČE HELP
Fakultní nemocnice Ostrava
PORADENSKÝ SYSTÉM v České republice
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 hl. m. Praha Magistrát hl. m. Prahy, odbor fondů EU, oddělení pro implementaci.
Plánování sociálních služeb metodou komunitního plánování Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a Ministerstvem pro místní rozvoj.
Terapeutické komunity Metody sociální práce ETF/Jabok PhDr. Jaroslava Šťastná, Ph.D.
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 hl. m. Praha Magistrát hl. m. Prahy, odbor zahraničních vztahů a fondů EU, oddělení.
SOCIÁLNÍ SLUŽBY V ČR. SOCIÁLNÍ SLUŽBY Pojem sociální služby je používán v odborné literatuře ve dvou úrovních: jako forma sociální pomoci poskytovaná.
FAUST, o. s. Statutární zástupci Bc. Jana Hajderová, ředitelka
Návrh legislativních změn v oblasti náhradní rodinné péče (výstupy projektu) PhDr. Miloslav Macela Praha, 16. června 2015.
„ WORKSHOP „Terénní sociální práce v sociálně vyloučených lokalitách Moravskoslezského kraje – práce se závislými klienty“ Vyhodnocení a shrnutí výstupů.
CHUDOBA A SOCIÁLNÍ VYLOUČENÍ
Centrum sociálních služeb Praha je příspěvkovou organizací Magistrátu hlavního města Prahy.
P-CENTRUM, SPOLEK CENTRUM PRIMÁRNÍ PREVENCE Nabídka služeb
Sociální péče o osoby trpící závislostí. Závislost stav fyzické či psychické vazby jedince na nějakou látku či činnost se škodlivými následky jak pro.
Bc. Anna Kasincová (Pacholíková) Mgr. Markéta Křivská.
SÍŤ SLUŽEB PRO UŽIVATELE NÁVYKOVÝCH LÁTEK V KRÁLOVÉHRADECKÉM KRAJI.
Kam kráčíš komunito ? Změny terapeutických komunit v měnícím se světě. Bratislava 2008 Dr. Martina Richterová Těmínová.
Projekt,,NO DRUGS”. O čem dnes uslyšíte ?? Definice drogy Proč lidé berou drogy? Drogová závislost Rozdělení drog Rizika užívání drog Prevence Léčba Druhy.
ZAŘÍZENÍ NZDM V ČR ČESKÁ ASOCIACE STREETWORK sdružující nízkoprahové sociální služby NZDM a terénní prace s mládež: formy možné spolupráce s drogovými.
Název školy: Střední škola sociální PERSPEKTIVA a Vyšší odborná škola, s.r.o. Adresa: Mírová 218/6 Dubí III - Pozorka Název projektu KLÍČE K POZNÁVÁNÍ.
ROZVOJ SPOLEČNÉ PARTNERSKÉ SPOLUPRÁCE VEŘEJNÉ SPRÁVY V ČESKO SASKÉM/BAVORSKÉM REGIONU / ENTWICKLUNG DER GEMEINSAMEN PARTNERSCHAFTLICHEN ZUSAMMENARBEIT.
PSA klientů ročně 50 % záznam v RT 50 % základní vzdělání Minimální praxe, problematická minulost, nereálné představy o trhu práce, potíže.
Název školy: Střední škola sociální PERSPEKTIVA a Vyšší odborná škola, s.r.o. Adresa:Mírová 218/6, Dubí III Pozorka Název projektu KLÍČE K POZNÁVÁNÍRegistrační.
Číslo projektuCZ.1.07/ / Název školySOU a ZŠ Planá, Kostelní 129, Planá Vzdělávací oblast Vzdělávání pro zdrav í PředmětZdravověda Tematický.
Domy na půli cesty. pobytové služby zpravidla pro osoby do 26 let věku, které po dosažení zletilosti opouštějí školská zařízení pro výkon ústavní nebo.
Odlehčovací služby. terénní, ambulantní nebo pobytové služby poskytované osobám, které mají sníženou soběstačnost z důvodu věku, chronického onemocnění.
SOCIÁLNÍ ZABEZPEČENÍ Mgr. Michal Oblouk.
Andrea Doubková, Janus, z. s.
Terénní programy pro Liberecký Kraj K-centrum Liberec K-centrum Česká Lípa Protidrogový program v penitenciárních zařízeních.
Kontaktní centra.
Střední škola pedagogická, hotelnictví a služeb
Modrý kříž v České republice
Centrum služeb a podpory Zlín o.p.s. HORIZONT ZLÍN
VY_32_INOVACE_1/20A-ICT/PE/ON
Terénní programy.
Terapeutické komunity
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje MAS Podřipsko
Středisko výchovné péče FRÝDLANT
PORADENSKÝ SYSTÉM v České republice
Středisko rané péče SPRP, pobočka Brno
Projekt Evaluace sociálních služeb v Moravskoslezském kraji
Transkript prezentace:

Varianty řešení problémů s užíváním návykových látek spolupráce se specializovanými zařízeními SEČ říjen 2007 Dr. Martina Richterová Těmínová

SANANIM Nestátní organizace zabývající se léčbou návykových nemocí, vytvářející systém péče o drogově závislé Provozuje 13 léčebných zařízení a programů( TP, TP ROM, KC, DST, CADAS, TKK, TKN, DOC, DOC MAT, PPR, PSA, COKUZ, DIC) Vytváří specializované služby pro specifické cílové skupiny

Jací jsou naši společní klienti? Mladiství (minimum klientů pod 15 let) Většinou experimentátoři, či uživatelé Minimum klientů má dg. závislosti Kombinace symptomů: zlobení x zneužívání návykových látek Přicházejí anonymně do nízkoprahových programů Přicházejí pod tlakem rodičů Jsou minimálně motivováni ke změně

Kde se s nimi setkáváme? Terénní programy – většinou anonymní kontakt, nezjistíme, že jsou klienty ústavu Kontaktní centra – většinou anonymní jednorázový kontakt, v případě dlouhodobějšího kontaktu motivace klienta k léčbě za účasti vyjednávání s VÚ. Denní stacionář – specializace na ambulantní léčbu a matky s dětmi. Velká příležitost pro spolupráci pro klienty, kteří jsou v ústavu v Praze a okolí – strukturovaný tříměsíční program

Co nabízíme? Denní stacionář specializace na ambulantní léčbu a matky s dětmi. Velká příležitost pro spolupráci pro klienty, kteří jsou v ústavu v Praze a okolí strukturovaný tříměsíční program, pro muže a ženy ambulantní léčba a zajištění residenční léčby pro matky s dětmi Poradenství a práce s rodinnými příslušníky

Co nabízíme? Terapeutická komunita Karlov 6 ti měsíční léčba pro mladistvé(maximálně 3 klienti s ústavní výchovou – těžko přijímají komunitní principy, vytvářejí vnitřní hierarchii, „druhý život“ je pro ně normou, nutně potřebují doléčování) 12 měsíční léčba pro matky s dětmi Práce s rodinou

Co nabízíme? Doléčovací centrum s chráněnými byty Strukturovaný doléčovací program Chráněné bydlení na 6 měsíců Chráněná pracovní místa

Co nabízíme? Pracovní a sociální agentura Pracovní poradenství Párování pracovníka s vhodným zaměstnáním Trénink sociálních dovedností uchazeče o práci

Co nabízíme ? COKUZ Zařízení pracuje s klienty – uživateli návykových látek, kteří jsou zároveň v konfliktu se zákonem Právní poradenství Sociální poradenství Strukturovaný program Párování potřeb klienta s vhodnou léčebnou institucí

Co nabízíme? Poradna pro rodiče Poradenství pro rodiče uživatelů návykových látek Rodinná terapie Rodinné poradenství Rodičovská skupina

Kontakty