Elektronické učební materiály – I. stupeň Matematika Autor: Mgr. Martina Durinová NENÍ TABULKA JAKO TABULKA.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám
Advertisements

Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám
Hra – riskuj – Objem a povrch krychle a kvádru – 2
29.1 Úsečky- grafický součet, rozdíl a násobek
Elektronické učební materiály – I. stupeň Matematika Autor: Mgr. Martina Durinová GRAFY.
Gymnázium a obchodní akademie Chodov Smetanova 738, Chodov Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
Evropa: západní a střední Evropa
26.1 Obsah obdélníku Tatínek chce koupit nový koberec tvaru obdélníku.
5.1 Měření na centimetry a milimetry
Evropa: severní Evropa
Úkoly nejen pro Martínky.
14.1 Úsečky – porovnávání, přenášení
Elektronická učebnice - I
Kraj Vysočina.
Základní škola Děčín VI, Na Stráni 879/2 – příspěvková organizace
Hra k zopakování a procvičení učiva ( Test znalostí) Podobnost Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního.
Hra k zopakování či procvičení učiva nebo test k ověření znalostí.
Hra k zopakování či procvičení učiva nebo test k ověření znalostí Opakování před „přijímačkama“. Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno.
Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.
Hra k zopakování či procvičení učiva nebo test k ověření znalostí.
Hra k zopakování a procvičení učiva (Test znalostí)
Elektronické učební materiály – I. stupeň Společnost Autor: Mgr. Martina Durinová A AP H R SRDCEEVROPY.
Elektronické učební materiály – II. stupeň Fyzika 6 Autor: Mgr. Zuzana Vimrová 1. Co bude plavat? Co bude plavat na hladině a co ne? PROČ?
Elektronické učební materiály – I. stupeň Český jazyk Autor: Mgr. Martina Durinová JEDNOTKY OBSAHU km 2 m2m2 cm 2 dm 2 mm 2.
Elektronické učební materiály – I. stupeň Společnost Autor: Mgr. Martina Durinová ČE CHY.
Elektronické učební materiály – I. stupeň Český jazyk Autor: Mgr. Martina Durinová OSOBNOSTI NAŠÍ HISTORIE II.
VY_32_INOVACE_69. Materiál je vytvořen pro žáky 3. ročníku oboru OPERÁTOR DŘEVAŘSKÉ A NÁBYTKÁŘSKÉ VÝROBY a pro žáky 2. ročníku NÁSTAVBOVÉHO STUDIA Materiál.
Elektronické učební materiály – I. stupeň Matematika Autor: Mgr. Martina Durinová DESETINNÁ ČÍSLA Světový rekord na 100 m motýlek už zase patří Michaelu.
Elektronické učební materiály - II. stupeň Matematika Autor: Mgr. Miluše Džuberová Procento a diagramy Statistiky o kouření Statistiky ve škole Jaká je.
Autor: Mgr. Radek Martinák Kruh – popis, praktické využití Elektronické učební materiály - II. stupeň Matematika.
Elektronické učební materiály – I. stupeň Matematika Autor: Mgr. Martina Durinová BRAINSTORMING VŠECHNY OBRÁZKY BY SE DALY SHRNOUT DO JEDNOHO TÉMATU KONSTRUKCE.
Elektronické učební materiály – I. stupeň Český jazyk Autor: Mgr. Martina Durinová i i y y DRUHY PODMĚTU.
Elektronické učební materiály – I. stupeň Český jazyk Autor: Mgr. Martina Durinová SKLOŇOVÁNÍ ČÍSLOVEK.
Elektronické učební materiály - II. stupeň Matematika Autor: Mgr. Miluše Džuberová Procentová část, základ, počet procent Kolik ušetříme na slevách? Splníme.
Elektronické učební materiály - II. stupeň Český jazyk Autor: Mgr. Kateřina Polívková PŘEDMĚT Pt Chlapec = viděl stromek hvězdu dárky ozdoby světlo sníh.
Základní škola a Praktická škola Dvůr Králové nad Labem EU-OPVK-CZ.1.07/1.4.00/ :III/2 VY_32_INOVACE_02-11 ZEMĚPIS NA II. STUPNI ZV-LMP (Z) Téma:
Elektronické učební materiály – I. stupeň Společnost Autor: Mgr. Martina Durinová VODSTVO POVRCH PODNEBÍ POLOHA PAMÁTKY STÁTY A MĚSTA.
Téma Dělení desetinných čísel 10 a 100 Anotace Výpočty dělení desetinných čísel 10 a 100 Autor Mgr. Martina Mašterová Jazykčeština Očekávaný výstup Žák.
Elektronické učební materiály – I. stupeň Matematika Autor: Mgr. Martina Durinová JEDNOTKY HMOTNOSTI kg g.
Elektronické učební materiály – I. stupeň Matematika Autor: Mgr. Martina Durinová SLOVNÍ ÚLOHY.
JEDNOTKY OBJEMU 6.třída. A) Převeď na jednotku v závorce: 0,06 dm 3 (cm 3 ) 0, m 3 ( cm 3 ) 2,3cm 3 (mm 3 ) 27 cm 3 (dm 3) 5,4 dm 3 (m 3 ) 1 989mm.
K R U Ž N I C E Elektronické učební materiály – I. stupeň Matematika
Elektronické učební materiály – I. stupeň Český jazyk
Elektronické učební materiály - I. stupeň Matematika 4
KOMBINACE BEZ OPAKOVÁNÍ
OSA SOUMĚRNOSTI Elektronické učební materiály – I. stupeň Matematika
Elektronické učební materiály – I. stupeň Český jazyk
NENÍ METR JAKO METR JEDNOTKY DÉLKY
VY_32_INOVACE_2B_19_SEVERNI_EVROPA ZEMĚPIS 8.ROČNÍK Severní Evropa
Elektronické učební materiály – I. stupeň Matematika
Autor: Mgr. Ivana Tesařová
Matematika – 4. ročník. Pracujeme s diagramy
Název školy: Svobodná základní škola, o. p. s
Poloha České republiky
Severní Evropa - přehled
S L O V E S A Elektronické učební materiály – I. stupeň Český jazyk
Autor: Mgr. Svatava Juhászová datum: Název: VY_52_INOVACE_01_FYZIKA
Hra k zopakování či procvičení učiva nebo test k ověření znalostí.
AUTOR: Mgr. Hana Vrtělková
Jakékoliv další používání podléhá autorskému zákonu.
Škola ZŠ Třeboň, Sokolská 296, Třeboň Autor Mgr. Jaroslav Bartl Číslo
Zopakujeme si jednotky délky, které už znáš.
AUTOR: Mgr. Hana Vrtělková
ZŠ Týnec nad Labem AUTOR: Martina Dostálová
Jednotky délky Název školy: Základní škola Karla Klíče Hostinné
Hra k zopakování či procvičení učiva nebo test k ověření znalostí.
Elektronická učebnice - I
Elektronická učebnice - I
AUTOR: Mgr. Hana Vrtělková
AUTOR: Mgr. Hana Vrtělková
Transkript prezentace:

Elektronické učební materiály – I. stupeň Matematika Autor: Mgr. Martina Durinová NENÍ TABULKA JAKO TABULKA

Elektronické učební materiály – I. stupeň Matematika CO UŽ UMÍME VYLUŠTI TAJENKU S POMOCÍ TABULKY 1515 ze 100 = 1414 ze 8 = 1313 ze 90 = z 38 = ze 12 = 8888 = 3434 ze 28 =

Elektronické učební materiály – I. stupeň Matematika NOVÁ LÁTKA TABULKA JE PREZENTACE DAT POMOCÍ SLOUPCŮ A ŘÁDKŮ PořadíTýmZVVppVsnPsnPppPSkóre Bod y 1 Švýcarsko : Kanada : Švédsko : Česká republika : Norsko :269 6 Dánsko :206 7 Bělorusko :213 8 Slovinsko :272 TABULKA ZÁKLADNÍ SKUPINY MISTROVSTVÍ SVĚTA 2013 V LEDNÍM HOKEJI SKUPINA STOCKHOLM  Kolik zápasů družstva odehrála?  Kolikrát prohrála (P) ČR v základním čase?  Které družstvo získalo 15 bodů?  Vymyslete různé otázky, jejíž odpověď můžete vyhledat v tabulce

Elektronické učební materiály – I. stupeň Matematika PROCVIČUJEME Emil si udělal plánek ZOO. Chtěl znát rozměry jednotlivých klecí. Eva namítala, že jeho plánek není úplný. „Dokážu z něj vyčíst vše, co potřebuji,“ bránil se Emil. Má pravdu? Rozměry v plánku jsou v metrech. 6,81,3 2,8 4,9 2,5 2,4 1,8 1,6 6,7 2,6 3,9 2,1 6,2 PŘEKLESLI SI PLÁNKY, ABYS S NIMI MOHL(A) DÁL PRACOVAT PTÁCIPTÁCI ŠELMYŠELMY OPICEOPICE PLAZIPLAZI andulkyandulky ŠimpanzŠimpanz gorilagorila PapoušciPapoušci dravcidravci tygrtygr jaguárjaguár kočkodankočkodan leguánleguán hroznýšhroznýš želvyželvy

Elektronické učební materiály – I. stupeň Matematika PROCVIČUJEME PTÁCIOPICEŠELMYPLAZI šířkadélkašířkadélkašířkadélkašířkadélka mmmmmmmm cm šimpanzgorilakočkodantygrjaguárželvy šířkadélkašířkadélkašířkadélkašířkadélkašířkadélkašířkadélka hroznýšleguánandulkydravcipapoušci šířkadélkašířkadélkašířkadélkašířkadélkašířkadélka DOPLŇ TABULKU V METRECH A PAK PŘEVEĎ JEJICH MÍRU NA cm DOPLŇ ROZMĚRY JEDNOTLIVÝCH KLECÍ V dm EMIL __________ PRAVDU, PROTOŽE _________________________________.

Elektronické učební materiály – I. stupeň Matematika PROCVIČUJEME VE SKUPINĚ  VYTVOŘ TABULKU  ZAPIŠ DO NÍ NEJMÉNĚ 10 EVROPSKÝCH STÁTŮ  ZJISTI A DO TABULKY ZAPIŠ JEJICH POČET OBYVATEL  ZJISTI A ZAPIŠ DÁLE JEJICH ROZLOHU  VYTVOŘ TABULKU  ZAPIŠ DO NÍ VŠECHNY TŘÍDY 1. STUPNĚ  ZJISTI A DO TABULKY ZAPIŠ POČET CHLAPCŮ A POČET DÍVEK  VYTVOŘ TABULKU  ZAPIŠ DO NÍ VŠECHNY TŘÍDY 2. STUPNĚ  ZJISTI A DO TABULKY ZAPIŠ POČET CHLAPCŮ A POČET DÍVEK

Elektronické učební materiály – I. stupeň Matematika státy countriestabulka a table, a chart PořadíTýmZVVppVsnPsnPppPSkóre Bod y 1 Švýcarsko - Switzerland : Kanada - Canada : Švédsko - Sweden : Česká republika – the Czech republic : Norsko - Norway :269 6 Dánsko - Denmark :206 7 Bělorusko – Belarus :213 8 Slovinsko – Slovenia :272

Elektronické učební materiály – I. stupeň Matematika PROCVIČUJEME  ROZDĚLTE SE DO SKUPIN  VYTVOŘTE TABULKU  HRAJTE KAŽDÝ S KAŽÝM HRU „KÁMEN, NŮŽKY, PAPÍR“  VÝSLEDKY ZANES DO TABULKY DOMÁCÍ ÚKOL  VYHLEDEJ SI DATA, KTERÁ BY SE DALA ZAPSAT DO TABULKY  TABULKU VYTVOŘ A DATA DO NÍ VLOŽ

Elektronické učební materiály – I. stupeň Matematika POUŽITÉ ZDROJE