PROUDY A ZNAKY EXTREMISMU, NAŠE EXTREMISTICKÉ SKUPINY A STRANY PO ROCE EXTREMISMUS Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Klíčová slova: extrémismus, komunismus, fašismus, nacismus.
Advertisements

Komunikace Že si nerozumíme, je normální. Že si porozumíme, je zázrak. neznámý autor Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného.
MÍSTO, KDE ŽIJI Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Irena Čiháková. Dostupné z Metodického portálu ISSN: ,
GRAVITAČNÍ SÍLA. GRAVITAČNÍ POLE Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Irena Čiháková Dostupné z Metodického portálu ; ISSN Provozuje Národní.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Irena Čiháková Dostupné z Metodického portálu ; ISSN Provozuje Národní.
Poznej, kde lyžuji Uhádněte, ve kterých horách lyžař lyžuje dříve, než dorazí do cíle. Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je.
AnotacePracovní list k procvičení znalostí o jednoduchých strojích AutorDagmar Kaisrová JazykČeština Očekávaný výstup Plynulé čtení s porozuměním.Výchova.
Anotace Pracovní list k procvičení znalostí o zemské kůře, horninách a nerostech AutorDagmar Kaisrová JazykČeština Očekávaný výstup Plynulé čtení s porozuměním.Výchova.
Poetický slovník Opakujeme základní pojmy Návo d Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Jaroslava Zámostná. Dostupné z Metodického.
Druháci a matematika 2 Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je PaedDr. Marie Janků. Dostupné z Metodického portálu
AUTOBUS Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Alena Doušová. Dostupné z Metodického portálu ISSN:  , financovaného.
MYŠ Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Alena Doušová. Dostupné z Metodického portálu ISSN:  , financovaného.
FRÁŇA ŠRÁMEK Čjlit − VIII. třída
Řešení nerovnic Lineární nerovnice
PROCVIČOVACÍ HUDEBNÍ TEST
GRAVITAČNÍ SÍLA. GRAVITAČNÍ POLE
KOZA Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Alena Doušová. Dostupné z Metodického portálu ISSN:  , financovaného.
Politické strany a politické směry
Autor : Mgr. Ludmila Jakubcová Jazyk : Čeština
MAGNETICKÉ POLE Dostupné z Metodického portálu ISSN:  , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým.
Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.
RYBA Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Alena Doušová. Dostupné z Metodického portálu ISSN:  , financovaného.
LEŽET Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Alena Doušová. Dostupné z Metodického portálu ISSN:  , financovaného.
LOGARITMICKÉ ROVNICE Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Kateřina Linková. Dostupné z Metodického portálu ISSN:  ,
SLOH – popis statický popis uměleckého díla
H r a b a v í Znaky: Mají silné hrabavé nohy, tupé drápy.
OVCE Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Alena Doušová. Dostupné z Metodického portálu ISSN:  , financovaného.
Základní škola, Hořice, Husova 11 VY_32_INOVACE 2_88
FRÁŇA ŠRÁMEK Čjlit − VIII. třída
Hra ke zopakování či procvičení učiva nebo test k ověření znalostí
SLON Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Alena Doušová. Dostupné z Metodického portálu ISSN:  , financovaného.
Změna velikosti písma v programu MS Word
Název školy: ZŠ Štětí, Ostrovní 300 Autor: Sandra Tichá
Znáš dobře mluvnici? Hodnocení testu
KOČKA Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Alena Doušová. Dostupné z Metodického portálu ISSN:  , financovaného.
PÓLY MAGNETU Dostupné z Metodického portálu ISSN:  , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým.
Kvadratické nerovnice
HUSA Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Alena Doušová. Dostupné z Metodického portálu ISSN:  , financovaného.
Pracovní listy – vnitřní orgány a kostra
Řešení nerovnic Lineární nerovnice
VLASTNOSTI KOMBINAČNÍCH ČÍSEL
TRŽNÍ EKONOMIKA Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Zuzana Sýbková. Dostupné z Metodického portálu ISSN:  ,
PROVĚRKY Převody jednotek délky - 2.část
Porovnávání obrázků Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Zdeněk Hanzelín. Dostupné z Metodického portálu ISSN:  ,
Ruský obrázkový slovník XX Hudba – музыка
České země za 1. světové války
H r a b a v í Znaky: Mají silné hrabavé nohy, tupé drápy.
Matematické pexeso Hra určená k opakování či procvičování učiva
Slovní úlohy o společné práci
Určení severního pólu cívky s proudem pomocí pravidla pravé ruky
Vzájemná poloha dvou kružnic
Vyberte správně definiční obor funkce podle obrázku
ČLOVĚK – VNITŘNÍ ORGÁNY A KOSTRA
Pracovní listy – vnitřní orgány a kostra
Hra ke zopakování či procvičení učiva nebo test k ověření znalostí
Hra (AZ kvíz) ke zopakování či procvičení učiva:
Převody jednotek hmotnosti – 2. část
Hra ke zopakování či procvičení učiva nebo test k ověření znalostí
Hra (AZ kvíz) ke zopakování či procvičení učiva:
Pořadí obrázků – auto Postup práce:
Definiční obor funkce Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem.
Ruský obrázkový slovník XXV Přídavná jména A
Převody jednotek obsahu - 2.část
Vyberte správně definiční obor funkce podle obrázku
Definiční obor funkce Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem.
Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.
Globalizace Milena Tichá
Modelová oblast PR Příhrazské skály
Hra Znáš některé dopravní značky?
Transkript prezentace:

PROUDY A ZNAKY EXTREMISMU, NAŠE EXTREMISTICKÉ SKUPINY A STRANY PO ROCE EXTREMISMUS Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Zdeněk Sotolář. Dostupné z Metodického portálu ISSN: 1802–4785, financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.

Z čeho vzniklo slovo extremismus? Slovo extrém pochází z latiny a jeho význam je „nejvzdálenější“ nebo „nejkrajnější“.

Rozumíš slovu extrém? Co jsou „módní extrémy“? Co znamená „zacházet do extrému“? Použij podstatné jméno extrém v dalších slovních spojeních. Podobně použij také přídavné jméno extrémní a příslovce extrémně.

Co je politická škála? LEVICEPRAVIC E STŘED

Kde na politické škále najdeme extremismus ? Extremismus se nachází na obou koncích politické škály. Označuje se jako a) krajní levice a krajní pravice, b) levicový a pravicový extremismus, c) nebo ultralevice a ultrapravice.

LEVICOVÝ EXTREMISMUS PRAVICOVÝ EXTREMISMUS Klade důraz na TŘÍDY ROVNOST INTERNACIONALISMUS Klade důraz na NÁROD NADŘAZENOST NACIONALISMUS Čím se liší oba extremismy?

Jak se dělí levicový extremismus? ANARCHISMUS KOMUNISMUS TROCKISMUS Mezi jednotlivými proudy levicového extremismu panují dlouhodobé rozpory, neshody, ba dokonce projevy nepřátelství a nesnášenlivosti. V tom se projevuje jejich KONZERVATISMUS.

Jak se dělí pravicový extremismus? FAŠISMUS NEONACISMUS POPULISTICKO-NACIONALISTICKÁ PRAVICE Mezi jednotlivými proudy pravicového extremismus se objevují snahy o spolupráci, vzájemné přelévání, ba dokonce o sjednocování. V tom se projevuje jejich PRUŽNOST.

LEVICOVÍ EXTREMISTÉ PRAVICOVÍ EXTREMISTÉ Nejvýznamnějším je Komunistická strana Čech a Moravy (KSČM), i když se o její zařazení mezi extremisty vedou spory. Je legální, a od roku 1989 dokonce parlamentní stranou. Nejznámější stranou je Sdružení pro republiku - Republikánská strana Československa (SPR- RSČ), kterou založil Miroslav Sládek. I tato strana je legální, a dokonce v roce 1992 uspěla ve volbách. Extremismus a politické strany

LEVICOVÍ EXTREMISTÉ PRAVICOVÍ EXTREMISTÉ V roce 1989 se ze stoupenců punku a undergroundu začalo formovat anarchistické hnutí. Později se anarchisté sdružovali kolem různých časopisů (např. A-kontra, Autonomie). Typickým nositelem myšlenek pravicového extremismu po roce 1989 byly hudební skupiny (např. Orlík, Braník). Ty sehrály významnou roli, i když nejde o politické organizace. Extremismus a umění

LEVICOVÍ EXTREMISTÉ PRAVICOVÍ EXTREMISTÉ V roce 1992 byl obviněn anarchista z atentátu na předsedu KSČM. V roce 1998 se objevily první street party, které byla doprovázeny výtržnostmi a ničením majetku. O postavení legální organizace neusilovaly především skupiny skinheads. Zlomem byla až v roce 1993 polovojenská organizace Bohemia Hammer Skinheads (BHS). Nelegální extremismus

LEVICOVÝ EXTREMISMUS PRAVICOVÝ EXTREMISMUS Klade důraz na TŘÍDY ROVNOST INTERNACIONALISMUS Klade důraz na NÁROD NADŘAZENOST NACIONALISMUS Zopakuj si

Odpověz na otázky  Kam na politické škále patří extremismus?  Na co klade důraz levicový a pravicový extremismus?  Jak se dělí levicový a pravicový extremismus?  Jak se vzájemně chovají jednotlivé proudy uvnitř levicového a pravicového extremismus?  Které extremistické strany se dostaly do parlamentu?  Co sdružovalo anarchistické skupiny?  Co sehrálo významnou roli v propagaci myšlenek pravicového extremismus?  Které skupiny pravicového extremismu neusilovaly o legální postavení?  Jak se nazývají akce levicových extremistů doprovázené ničením majetku?

Ukázky textů 1 „V různých městech světa proběhla 16. května 1998 Global street party jako protest proti globalizaci. V Praze svým bouřlivým průběhem toto „předvolební shromáždění mládeže“ zaskočilo policii a šokovalo média a politiky.“  S jakým extremistickým hnutím jsou spojeny právě street party?  K čemu autor článku přirovnává pražskou Global street party?  Vyhledej v textu, proti čemu toto hnutí velmi často protestuje. – Vysvětli, nebo vyhledej tento pojem.  O jaký text asi jde?

Ukázky textů 2 „Kandidovat jsem se rozhodla, protože jsem velmi nespokojena s dnešním stavem naší politiky, chováním vládních činitelů k nám obyčejným lidem, jak bují korupce, kriminalita, atd. Chtěla bych se podílet, pokud budu zvolena, na změnách této politiky.“  Která část extremistického hnutí se často odvolává na rovnost?  Vyhledej v textu, kterými slovy autor navozuje rovnost a sounáležitost s ostatními.  Které extremistické hnutí běžně kandiduje do parlamentu?  O jaký text asi jde?

Použité zdroje CHARVÁT, J. Současný politický extremismus a radikalismus. Praha: Portál, vydání. ISBN Texty [online] [cit. 2010–12–09]. Dostupné z WWW:. party-otazky-zustavaji-dokazeme-se-poucit.