CEITEC – představení centra a možností spolupráce Roman Badík Projektový manažer Brno,

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Představení projektu: ROZVOJ West Bohemia – rozvoj partnerství v územní působnosti Ústeckého, Plzeňského a Karlovarského kraje 2. Expertní workshop k projektu.
Advertisements

Brno: NANOcontact – partnerské sítě1 Vzdělávací a kontaktní středisko pro průmyslové nanotechnologické úpravy povrchů CZ.1.07/2.4.00/
ELI Beamlines Výstavba nejintenzivnějšího laseru světa Mgr. et Bc. Michael Vích HRADEC KRÁLOVÉ
1 Projekty 7. RP Petra Martináková, MSc RP – chystané výzvy Představení – Petra Martináková, MSc –Finanční manažerka projektu OP VK „Právo do praxe,
1 Podpora vědy a výzkumu v EU Vladimír Nekvasil EUROPEUM, 3. listopad 2010.
Priorita č. 3 Aktivní zapojení výzkumné a vývojové základny do rozvoje podnikání.
SVTP ČR v Jihomoravském kraji
CzechInvest Agentura pro podporu podnikání a investic
Transfer technologií na Technické univerzitě v Liberci Pavel Němeček.
 New Technologies for Mechanical Engineering – Centrum nových technologií pro strojírenství  regionální výzkumné a vývojové centrum  založeno na kvalitní.
Technologické platformy a dopravní výzkum
BIOCEV Biotechnologické a biomedicínské centrum Akademie věd a Univerzity Karlovy.
Michal Pazour MPO © 2007 Ministerstvo průmyslu a obchodu Spolupráce vysokých škol & podnikatelského sektoru (VŠB-TU Ostrava, )
Třetí role vysokých škol - spolupráce s průmyslem a soukromým sektorem 10. zasedání předsednictva Rady VŠ 22. března 2007 V. Kebo, B. Tremlová.
Příprava projektového návrhu Lukáš Straňák, Ostrava 2006.
Cíle výzev Operačního programu Výzkum a vývoj pro inovace (OP VaVpI)
NOVÝ KONTRAKT MEZI VĚDOU A SPOLEČNOSTÍ? Tereza Stöckelová Sociologický ústav AV ČR, v.v.i.
CEITEC BRNO | ČESKÁ REPUBLIKA středoevropský technologický institut /central european institute of technology – ceitec/ vzdělávání, výzkum.
Brno 3. června 2010 Technologická platforma „Vozidla pro udržitelnou mobilitu“ Co je Technologická platforma (TP)? V evropském hospodářském prostoru vznikají.
Ing. Jan Vitula -vrchní ředitel sekce SF MŠMT Ing. Vojtěch Doležal - poradce ministra MŠMT.
ČTK a státní správa komunikace v zájmu veřejnosti.
Ing. Jaroslav Vašátko Aktivity VUZ v projektu POSTA Přenos znalostí a zkušeností z aktivit projektu POSTA Pardubice,
KANCELÁŘ CZELO: PARTNER ČESKÉHO VaVaI V BRUSELU ANNA VOSEČKOVÁ.
Vize výzkumu, vývoje a transferu technologií („třetí role univerzit“) Jan Slovák Ředitel Centra pro transfer technologií.
Vysoké školy a Národní politika výzkumu a vývoje a její realizace Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy.
Projekt CZ / /0052 Komplexní program Univerzity Karlovy v Praze pro vzdělávání v řízení přenosu znalostí a výchovu v inovačním podnikání.
Projekt SROP 3.3 – „Posílení kapacity místních a regionálních orgánů při plánování a realizaci programů v Karlovarském kraji“ Pedagogické a vzdělávací.
Regionální inovační infrastruktura v ČR JUDr. Vladimír Gašpar, předseda představenstva ČARA 4. prosinec 2007, Praha – Inovace 2007.
KRIZE ČESKÉHO POPULÁRNĚ-VĚDECKÉHO FILMU ?! JAKUB KORDA Univerzita Palackého v Olomouci Mezinárodní festival populárně-vědeckého filmu AFO.
Regionální inovační strategie Moravskoslezského kraje
VĚDECKO - TECHNICKÝ PARK BRNO
Valná hromada CEITEC cluster - bioinformatics Brno, 2. dubna 2010.
Zkušenosti s evropskými infrastrukturními projekty (ESFRI) a spolupráce v rámci ERIC (European research infrastructure consortium) a související komunikace.
1 Operační program Výzkum a vývoj pro inovace Programovací období
Technologické Inovační Centrum Akční plán RIS ZK – aktivity TIC Lenka Kostelníková Seminář „Inovace a technologie v rozvoji regionů“, Brno
- strategie pro harmonizaci politik otevřeného přístupu v Evropském výzkumném prostoru Mgr. Daniela Tkačíková Ústřední knihovna VŠB-Technická univerzita.
1 Podpora inovací v českém a slovenském průmyslu, role AIP ČR K. Šperlink Brno, září 2008.
SPARC EUROPE V ČR Lenka Němečková Ústřední knihovna ČVUT.
Kvalitativní výzkum v pedagogických vědách: posílení profesních kompetencí absolventů Opera č ní program Rozvoj lidských zdroj ů Evropský sociální fond.
Zápatí prezentace1 Evropské projekty a jejich podpora na ESF MU v roce 2009 Porada vedení fakulty+ vedoucí kateder předkládá: proděkan pro SaR.
1 Společnost vědeckotechnických parků ČR Projekt SPINNET CZ.1.07/2.4.00/ Pavel Švejda Praha, INOVACE 2011, Týden výzkumu, vývoje a inovací.
Podpora firmám umístěným ve vědeckotechnických parcích poskytovaná v rámci Operačního programu Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost PETR PORÁK,
Metodický výklad výzvy
HR platforma pro akademické instituce Jiří Nantl Operační ředitel CEITEC Brno, 26. listopadu 2015.
Konference INOVACE JE ZÁKLAD VAŠÍ EXISTENCE Brno,
Ing. Martin Kocourek ministr průmyslu a obchodu ZPĚT NA VRCHOL – INSTITUCE, INOVACE A INFRASTRUKTURA Podpora výzkumu, vývoje a inovací na MPO Ing. Martin.
REGIONÁLNÍ INOVAČNÍ STRATEGIE (RIS) PETR CHLÁDEK.
N. Witzanyová Lichtenštejnský palác 16. října 2012; obrázky v prezentaci jsou z webu EK ohledně Evropského výzkumného prostoru
1 LETNÍ ŠKOLA MATERIÁLOVÉHO INŽENÝRSTVÍ – SUPMAT - Podpora vzdělávání pracovníků center pokročilých stavebních materiálů (CZ.1.07/2.3.00/ )
Centrum pro výzkum, vývoj a inovace Life for Science. Science for Life.
OPERA Č NÍ PROGRAM VZD Ě LÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy ČR.
Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Operační program Výzkum a vývoj pro inovace.
Mezinárodní audit výzkumu, vývoje a inovací v ČR a implementace jeho výsledků do strategických dokumentů Jitka Moravcová Tisková konference MŠMT, Praha,
Reg. č. projektu: CZ.1.07/2.3.00/ Název projektu: Měření výkonnosti Rozvoj lidských zdrojů v oblasti výzkumu měření a řízení výkonnosti podniků,
ČVUT zítra prof. RNDr. Miroslav VLČEK, DrSc.. ČESKÉ VYSOKÉ UČENÍ TECHNICKÉ V PRAZE 2 Postavení univerzity v měnícím se světě  Boloňské deklarace a společný.
Vize ve vědě a výzkumu TECHNICKÁ UNIVERZITA V LIBERCI Univerzita s kladným nábojem.
Individuální projekt OP VVV
ŽOFÍNSKÉ FÓRUM Armáda a bezpečnost, nová role zbrojního průmyslu
Biology Park Brno a.s..
LETNÍ ŠKOLA MATERIÁLOVÉHO INŽENÝRSTVÍ
Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST PhDr. Kateřina Pösingerová, CSc.
The stem engagement europe project
PROFIL FAKULTY Vzdělávací činnost Vědeckovýzkumné aktivity Bc. studium
Regionální inovační systémy a podpora inovací v regionech ČR
Zkrácený název projektu: „Rozvoj kompetencí“
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost (OP VK)
václav havlíček uchazeč o volbu kandidáta na rektora čvut v praze
Martin Pešl, Martin Vrubel
Představení Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Implementace Krajských akčních plánů rozvoje vzdělávání
Transkript prezentace:

CEITEC – představení centra a možností spolupráce Roman Badík Projektový manažer Brno,

2 CEITEC je centrem vědecké excelence v oblasti věd o živé přírodě a pokročilých materiálů a technologií, jehož hlavním posláním je vybudování významného evropského centra vědy a vzdělanosti. CEITEC směřuje k dosažení světového vědeckého uznání prostřednictvím vědy založené na synergii a spolupráci s cílem posílit rozvoj znalostní ekonomiky regionu. CEITEC

CEITEC - základní přehled  6 partnerů  557 výzkumných pracovníků (2015)  7 výzkumných programů  61 výzkumných skupin  25,000 m 2 nových laboratoří  9 sdílených laboratoří  Rozpočet (způsobilé výdaje): 5,246 mld. Kč.  Zahájení výzkumných aktivit: Q  Dokončení projektu: Q

4 Partneři projektu

Výzkumné programy 5

Úspěchy centra  Prestižní mezinárodní vědecké granty (ERC Starting Grant, ERA Chair, EMBO Instalační granty,  Aktuálně celkem 855 publikací s afiliací k CEITEC, vč. časopisů Nature, Cell, Science,  Strategická partnerství s významnými institucemi (např. Imperial College London),  Zapojení do ESFRI Roadmap (European Strategy Forum on Research Infrastructures):  INSTRUCT, ELIXIR, EuroBioImaging, EATRIS 66

Možnosti spolupráce – sdílené laboratoře  Soubory často unikátních zařízení,  Využitelné napříč vědními obory,  Nutnost sdílení vzhledem k vysokým pořizovacím nákladům,  Umožněn přístup externím uživatelům, nejen z akademické, ale i firemní sféry. 7

Představení sdílených laboratoří 8

Další možnosti spolupráce  Spolupráce již s více než 200 firmami napříč výzkumnými programy CEITEC,  Deklarovaná spolupráce s dalšími firmami počínaje rokem 2015,  Problémy s veřejnou podporou bránící spolupráci ve vyšších objemech. 9

Děkuji za pozornost Středoevropský technologický institut c/o Masarykova univerzita Žerotínovo nám Brno, Česká republika |